Webhero TV blog

Kaat Goelen van Hoy by Kaat - Binnenkijken bij bedrijven #34

In deze laatste episode van het derde seizoen van Webhero TV gaan we op bezoek bij Kaat Goelen van Hoy by Kaat. Drie jaar geleden besloot ze resoluut om het roer om te gooien. Van een commerciële functie en werken in loondienst naar actief en creatief bezig zijn als zelfstandig floriste. En de naam Hoy? Die is net zoals Kaat erg veelzijdig.

27 juni 2023

Kelly Caubergs van FIZIQ - Binnenkijken bij bedrijven #33

Na haar studies startte Kelly Caubergs haar eigen kinepraktijk, maar al snel begon het kriebelen om in te zetten op gezond leven in de brede zin van het woord. Samen met haar man Bert Schouteden richtte ze FIZIQ op, een gezondheidspraktijk waar mensen terecht kunnen voor kinesitherapie, personal training, huidverbetering en voedingsadvies. Ze sloegen de handen in elkaar met het Belgische merk Rainpharma en intussen runnen ze twee succesvolle praktijken in Helchteren en Hasselt én een eigen webshop.

20 juni 2023

Valerie Stoens van Odette Noisette - Binnenkijken bij bedrijven #32

Van granola maken voor het goede doel tot een eigen merk, atelier, belevingswinkel én zomerterras. Valerie Stoens van Odette Noisette schopte het vorig jaar tot Vrouwelijke Ondernemer van het Jaar na een fantastische kickstart. Wij gingen langs in het atelier van Valerie en mochten helpen bij het rollen van dé publiekslieveling: de Odette Boulette!

13 juni 2023

Manu Deweerdt van Digitraqz & Simwear - Binnenkijken bij bedrijven #31

Onze allersnelste klant? Dat moet Emmanuel - Manu - Deweerdt van Digitraqz & Simwear zijn! Hij kreeg de autosport microbe al op jonge leeftijd te pakken en slaagde er in om van zijn hobby zijn job te maken. Wij maakten een pitstop bij Manu en mochten ervaren hoe moeilijk (en leuk) het is om met een Formule 1 wagen te rijden. Ready, set, go!

8 juni 2023

Lara Nerinckx & Sebert Penen van Personal - Binnenkijken bij bedrijven #30

Dit power couple klikt niet alleen op privé vlak, ook professioneel was er een instant match. Ze leerden elkaar kennen in 2016 en zes maanden later stonden ze samen aan het roer van hun eigen praktijk. Maak kennis met kinesitherapeut Lara Nerinckx en performance coach Sebert Penen van Personal.

30 mei 2023

Stefanie De Hertogh van Juno - Binnenkijken bij bedrijven #29

Met een "passion for preloved" startte Stefanie De Hertogh in 2020 haar eigen webshop voor tweedehands kinderkleding. Door te kiezen voor duurzame merken is Juno the place to be voor kids én ouders met een warm hart voor onze planeet.

23 mei 2023

Olivier Wijns van Het land aan de overkant - Ondernemersverhalen #26

Olivier Wijns maakte een gigantische shift in zijn professionele leven. Van incasso en quality control naar pure gastronomie in het hart van Leuven. Het land aan de overkant is een begrip in het Leuvense en dit gastronomisch restaurant werd dan ook opgenomen in de Michelin-gids en Gault-Millau, waar ze maar liefst 14,5/20 scoren. Team Webhero ging op bezoek en zag/proefde dat het goed was.

8 maart 2022

Mark Hobin en Tinne Vanderstukken van FLOW zwembaden - Ondernemersverhalen #25

Een zwembad dat geplaatst wordt binnen de twee weken? Het kan dankzij FLOW zwembaden, gespecialiseerd in het plaatsen van polypropyleen zwembaden. Zaakvoerders Mark Hobin en Tinne Vanderstukken maken er bovendien hun missie van om op elke werf zelf aanwezig te zijn. Dat doen ze trouwens niet alleen in de zwembadsector, want ze runnen samen ook een tweede bedrijf: Hobin Woningbouw. In beide bedrijven staan kwaliteit en perfectionisme centraal en dat merk je ook.

1 maart 2022

An Heremans van Be-Pure - Ondernemersverhalen #24

De grootste passie van An Heremans van Be-Pure? Haar klanten, mannen en vrouwen, helpen met huidverbetering, huidverjonging en afslanken. Dat is meteen ook de reden waarom An bewust kiest voor een klein team, zodat ze zelf zoveel mogelijk in haar zaak kan staan. Samen met collega Michelle volgt ze regelmatig opleidingen en voert ze tal van gespecialiseerde behandelingen uit. De HydraFacial en SuperBoost voor huidverbetering en huidverjonging, de BodySculptor om specifieke zones van het lichaam aan te pakken.

22 februari 2022

Dieter Vyvey van Vyvín - Ondernemersverhalen #23

Succesvol fotograaf, oprichter van Club Royale Afterwork in Leuven en nu dus ook wijnhandelaar. Dieter Vyvey gebruikte de pandemie om zijn droom waar te maken: een eigen wijnwinkel. Vyvín is op minder dan twee jaar tijd uitgegroeid van een webshop naar een heuse Wine Store & Bar met meer dan 1.200 verschillende wijnen van over de hele wereld en in alle prijscategorieën. Maak kennis met Dieter en laat je inspireren door zijn passie voor wijnen én ondernemen.

15 februari 2022

Kathleen Claes van The JAVA Coffee Company - Ondernemersverhalen #22

Wat een mijlpaal... Webhero bouwde onlangs haar vijfduizendste website en mocht dat doen voor niemand minder dan The JAVA Coffee Company. Wij gingen langs bij Elisa by JAVA Coffee, een hippe koffiebar in het hartje van Leuven. Daar spraken we af met Kathleen Claes, CEO van The JAVA Coffee Company én de achterkleindochter van Elisa en Eduard, die in 1935 de koffiebranderij startten. Zo staat er voor het eerst in vier generaties opnieuw een vrouw aan het hoofd. Ook Mohamed Ridouani, de burgemeester van Leuven, kwam langs om Webhero én JAVA te feliciteren.

28 december 2021

Het Fleet Team van BMW & MINI Juma - Ondernemersverhalen #21

BMW & MINI Juma is een gevestigde waarde in de automobielsector. Met vestigingen in Leuven en Mechelen zijn ze dan ook de perfecte partner voor heel wat particulieren én bedrijven. Wij gingen op bezoek bij het Juma Fleet Team en maakten kennis met Thomas Beckers, Catherine Ceulemans en Danny Van den Eeckhout. De elektrificatie van bedrijfswagens staat bovenaan de agenda in heel wat bedrijven en daarop anticipeert het Juma Fleet Team maar al te graag. Zowel bij BMW als MINI zijn er intussen heel wat elektrische en plug-in hybride modellen waaruit zelfstandigen, kmo's en grote ondernemingen kunnen kiezen om de vergroening van hun vloot in te zetten.

21 december 2021

Ives Mergaerts van Kick APS - Ondernemersverhalen #20

Vandaag maken we kennis met creatieve duizendpoot Ives Mergaerts. Hij is de zaakvoerder van Kick APS, het grootste én meest ervaren backline verhuurbedrijf van België. Ives levert muziekinstrumenten aan zowat iedereen in de scene, van de grootste festivals tot de kleinste podia, van uitzendingen tot opnamestudio's, van toerende artiesten tot lokale acts. Zijn allereerste show? AC/DC in 1986. Rock-'n-roll, baby!

7 december 2021

Annelies Kerckhofs van Millies Kids - Ondernemersverhalen #19

Van een carrière in het onderwijs naar een carrière als ondernemer. Annelies Kerckhofs stond al twaalf jaar voor de klas toen ze in 2019 afscheid nam van het onderwijs, loopbaanbegeleiding volgde én vervolgens haar eigen kinderkledingwinkel Millies Kids opende. Minder dan een half jaar na de opening stond de eerste lockdown voor de deur, waardoor Annelies meteen uitgedaagd werd om creatief te ondernemen. En de grote droom van deze kersverse onderneemster? Dat Millies evolueert van een Kids Concept Store naar een Family Concept Store.

30 november 2021

Katleen Vrombaut van MEN³ - Ondernemersverhalen #18

Wist je dat een man zich gemiddeld 16.000 keer scheert gedurende een mensenleven? Katleen Vrombaut maakte er haar missie van om het scheer- en verzorgingsritueel voor mannen gezond én eenvoudig te maken. Met haar achtergrond als apothekeres startte ze in 2005 CosMENtis en later ook MEN³ - een 100% Belgisch en wetenschappelijk productgamma voor mannen, met of zonder baard, voor iedereen die een gezonde huid beoogt. MEN³ is het resultaat van onderzoek en expertise, van testen en bijsturen, van passie en doorzetting. Maak kennis met Katleen: dé pionier inzake skincare en huidverbetering voor mannen.

23 november 2021

Steffi Quisquater van The Basement by Steffi Q - Ondernemersverhalen #17

Ze is amper drieëntwintig jaar, maar haar levenservaring en de zelfzekerheid waarmee ze onderneemt, zijn bewonderenswaardig. Maak kennis met Steffi Quisquater van The Basement by Steffi Q! Ze startte in "the basement" van haar ouders, maar huurt intussen haar eigen pand in Rillaar waar ze personal coaching, bootcamps, step aerobic en trampoline workouts organiseert.

16 november 2021

Miel Vanhaverbeke van IPitup - Ondernemersverhalen #16

Vier jaar geleden hadden Maarten Thysen en Miel Vanhaverbeke een aha-moment. De twee L.O. leerkrachten waren in een park, maar in plaats van te bewegen, zaten ze met hun smartphone op een bank. Wat als diezelfde bank nu eens zou uitnodigen tot beweging? Enter IPitup en de beweegbank, die mensen moet aanzetten om op een laagdrempelige manier te bewegen in de gezonde buitenlucht. Intussen staan er honderden beweegbanken in België en het buitenland, een waanzinnig succes voor een 100% Belgisch en duurzaam bedrijf.

9 november 2021

Peter Delodder en Salina Stubbe van Clueless - Ondernemersverhalen #15

Samen een schoonmaakbedrijf én een escape room runnen, je moet het maar doen! Ondernemerskoppel Peter De Lodder en Salina Stubbe vinden het de perfecte mix tussen serious business en fun. In 2017 startten ze samen Clean Link, maar toen ze vorig jaar hoorden dat er een escape room over te nemen stond in Mortsel, aarzelden ze geen seconde.

2 november 2021

Agoria Solar Team - Ondernemersverhalen #14

Het Agoria Solar Team en Webhero vormen al meer dan zes jaar een sterk partnership. Ieder jaar bundelt een team van Belgische ingenieursstudenten de krachten om een nieuwe zonnewagen te bouwen. De afgelopen jaren behaalden ze ongelooflijke successen... De teams van 2018 en 2019 eindigden namelijk als eerste in de Carrera Solar Atacama in Chili en de Bridgestone World Solar Challenge in Australië. Op dit eigenste moment wordt de Solar Challenge Morocco gereden en wij duimen uiteraard mee voor een nieuwe overwinning van de BluePoint Atlas. Yari Van Hecke en Lode Van Mierloo vertellen ons er alles over!

26 oktober 2021

Yasmin Van Craen van Imperia Vastgoed - Ondernemersverhalen #13

Yasmin Van Craen merkte tijdens haar stage al snel dat ze zélf wou ondernemen. Ze zette meteen na haar schoolcarrière de stap en richtte Imperia Vastgoed op. Wie binnenkomt bij Imperia merkt meteen dat dit geen klassiek vastgoedkantoor is. Yasmin weet wat ze wil en dat straalt het kantoor ook uit. Na een stevige groeispurt is het kantoor intussen uitgegroeid tot een vaste waarde in de ruime regio rond Zemst. Met meer dan vierhonderd zoekende klanten kunnen Yasmin en haar team nieuwe woningen, appartementen en bouwgronden in portefeuille makkelijk matchen met kandidaat kopers.

19 oktober 2021

Marieke Vrancken van Studio Me - Ondernemersverhalen #12

Na een loopbaan als Talent Manager en Visual Merchandiser startte Marieke Vrancken in 2018 haar eigen zaak Studio Me. Daar komen al haar passies samen: beauty, voeding en gezondheid in al haar facetten. Het concept bleek een groot succes, want op minder dan drie jaar tijd kwam er een pop-up store én verhuisde ze naar een nieuwe locatie in het hartje van Mechelen. Een straffe madam met een straffe visie, die het leven als onderneemster perfect weet te combineren met het leven als vrouw en mama van drie kids.

12 oktober 2021

Saartje Buvé - Ondernemersverhalen #11

Saartje Buvé komt uit een ondernemende familie. Haar vader was een rasondernemer en dat inspireerde haar om vorig jaar de stap te zetten en Freelance Office op te richten. Binnen het jaar wierf ze haar eerste drie werknemers aan, een succesverhaal. Hoe kan het ook anders? Papierwerk en administratie zijn voor veel ondernemers dé achillespees van hun business. Freelance Office helpt die ondernemers tijd én geld winnen.

5 oktober 2021

Gabriel Zahr - Ondernemersverhalen #10

Vandaag maken we kennis met Gabriel Zahr, die samen met zijn vader en tante aan het roer van DW Car Center staat. Een echt familiebedrijf, maar zeker geen doorsnee garage. DW Car Center heeft maar liefst drie vestigingen in de Brusselse rand en vertegenwoordigt vier merken: Citroën, KIA, Mazda en Suzuki. Bovendien hebben ze ook een Eurogarant carrosserie, erkend door de meeste verzekeringsmaatschappijen én voor alle merken.

28 september 2021

Bram Stegen en Steppe Wouters van De Jacht Heverlee - Ondernemersverhalen #9

Bram Stegen en Steppe Wouters staan intussen al vier jaar aan het roer van feestzaal De Jacht Heverlee. Vorig jaar werden praktisch alle feesten geschrapt, maar dat hield hen niet tegen om succesvol te ondernemen. Ze startten de week na de lockdown met take away, kochten een eigen wafelkraam om wandelaars en fietsers in de omgeving een versnapering aan te bieden én startten zelfs een webshop. Een groot succes, want Bram en Steppe mochten één van onze E-commerce Hero Awards in ontvangst nemen.

24 augustus 2021

Annick Haesen en Herwig Neyens van Annick Fashion - Ondernemersverhalen #8

Annick Haesen en Herwig Neyens zijn al meer dan veertig jaar partners in crime, zowel privé als professioneel. De afgelopen tien jaar staken ze al hun energie in Annick Fashion. Met meer dan tienduizend volgers op Facebook, tweeduizend volgers op Instagram én professionele foto's van zowat elke outfit, slagen ze erin om meer dan €100.000 om te zetten via hun webshop alleen.

17 augustus 2021

Steven Meuleman van Cent'Anni - Ondernemersverhalen #7

Van apotheker, over huisman, tot wijnexpert. Steven Meuleman maakte van zijn passie zijn beroep en startte de Italiaanse wijnboutique Cent'Anni -vini e sapori-. Zijn missie? Toscaanse wijnen uit de Maremma streek (een minder bekende wijnregio) naar België brengen.

12 augustus 2021

Martin Niemiec van ICM Belgium - Ondernemersverhalen #6

Ben je zelf ondernemer en wil je hoger scoren in Google? Dan moet je het ondernemersverhaal van onze SEO Hero Martin Niemiec horen. Op minder dan een jaar tijd optimaliseerde hij tweeduizend (!) SEO pagina's voor zijn schoonmaakbedrijf ICM Belgium. Intussen heeft hij meer dan 75 poetshulpen in dienst én is hij klaar om de Nederlandse markt te veroveren met ICM Nederland. Veel succes Martin, je enthousiasme is aanstekelijk!

3 augustus 2021

Kristel Tosseyn van Zenhuis - Ondernemersverhalen #5

Het motto van Kristel Tosseyn van Zenhuis? "Gewoon doen!" Ze moest vorig jaar zeven maanden sluiten, maar bleef niet bij de pakken zitten. Ze lanceerde haar eigen merk ZenQ en gebruikte e-mail marketing om te blijven connecteren met klanten en prospects. Dat leverde haar de Mail Hero Award op, een award die we persoonlijk gingen afgeven in het salon.

27 augustus 2021

Mieke Neven van Burocad en Printsalon - Ondernemersverhalen #4

In 2021 won Mieke Neven de Webhero Award "Vrouwelijke Ondernemer van het Jaar" en dat heeft ze zeker verdiend. Mieke lanceerde namelijk iets zeer bijzonder tijdens de eerste lockdown om zorgverleners een hart onder de riem te steken. Wij gingen langs bij haar bedrijf om de award persoonlijk te overhandigen en te luisteren naar haar ondernemersverhaal!

20 juli 2021

Roxanne Naessens van PUP Plants - Ondernemersverhalen #3

Roxanne Naessens startte vorig jaar, tussen twee lockdowns door, haar eigen planten-webshop. Een gigantisch succes dat haar meteen ook twee Webhero Awards opleverde: Starter van het Jaar en E-commerce Hero 50K. Wij gingen langs in de serre van het familiebedrijf om de awards te overhandigen én kennis te maken met de vrouw achter PUP Plants.

13 juli 2021

Luna Stevens van Moon by Luna - Ondernemersverhalen #2

Luna Stevens won in 2021 niet één maar twee Webhero Awards: Jonge Ondernemer van het Jaar en E-commerce Hero 50K. Wij gingen langs om de awards te overhandigen én te luisteren naar Luna haar ondernemersverhaal!

6 juli 2021

Jasper Van Oost van Primer Academy - Ondernemersverhalen #1

Jasper Van Oost van Primer Academy won in 2021 de Webhero Award voor Mannelijke Ondernemer van het Jaar. Wij gingen langs om de award te overhandigen én om Jasper wat beter te leren kennen. Het is meteen ook de eerste video van Webhero TV in de reeks "Ondernemersverhalen". Vanaf nu nemen we je elke dinsdag mee naar een andere ondernemer uit de Webhero community.

29 juni 2021

Kristof Geeraerts van Sportcentrum Grand Slam

Webhero Jo kreeg zijn eerste padelles van PéJé Vandersloten, maar als we Kristof mogen geloven, wordt pickleball de nieuwe hype. Ontdek de tweede aflevering van het nieuwe seizoen van Webhero TV.

16 mei 2023

Brecht Porreye van PiPO Appelsappen

Voor de eerste aflevering van het nieuwe seizoen van Webhero TV gingen we op bezoek bij PiPO Appelsappen uit Sint-Truiden. We maakten kennis met zoon Brecht, deden mee aan de kersenpluk en zagen hoe het hele productieproces in zijn werk gaat.

9 mei 2023

Getekend voor het leven - Goede doelen #4

Eind vorig jaar plaatste Yves Vandeputte het finale punt achter de laatste zin van een boek dat je eigenlijk nooit wil schrijven, maar finaal moest geschreven worden: "Getekend voor het leven". Tweeëntwintig jaar geleden verloor Yves zijn dochtertje Shana, maar toch is het geen boek met een zwart randje. Het is een boek over verbijstering en verbondenheid, vreugde en vertwijfeling, over machteloosheid die plaats maakt voor moed.

21 september 2021

Huis Erika Thijs - Goede doelen #3

We ontmoeten vandaag Myriam Thijs en Sandra Duque, twee ondernemende vrouwen met een missie: de droom van Erika Thijs verderzetten. Die droom, dat is Huis Erika Thijs, een open huis waar iedereen die te maken krijgt met kanker terecht kan om te leren aanvaarden, vergeten, praten, dragen en plaatsen. Wie langskomt bij Huis Erika Thijs wordt dan ook als gast - en niet als patiënt - beschouwd.

14 september 2021

Een warm hart voor Senegal - Goede doelen #2

Het verhaal van "Een warm hart voor Senegal" start in 2008, wanneer ondernemerskoppel Myriam Laporte en Rudy Janssens terugkeren van een vakantie in Senegal. Hun doelstelling? De bevolking in de regio van Mbour ondersteunen op het vlak van onderwijs, gezondheid, hygiëne en sport. Intussen is de kerngroep versterkt door Lieve Theunissen en Luc Van Audenhove en samen met een tiental vrijwilligers reizen ze ieder jaar af naar Senegal om ter plekke een handje toe te steken.

7 september 2021

Zorgcirkels Jongdementie - Goede doelen #1

De komende weken gaat Webhero TV op bezoek bij vier goede doelen en de eerste is meteen een hele speciale. Enkele jaren geleden werden we namelijk zelf geconfronteerd met jongdementie. Collega Joren verloor zijn papa aan deze oneerlijke ziekte en sinds dan is Webhero nauw betrokken bij Zorgcirkels Jongdementie. Hoog tijd om hen eens in de spotlight te plaatsen en een platform te geven.

31 augustus 2021

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x