29 juni 2021

Jasper Van Oost van Primer Academy - Ondernemersverhalen #1


Webhero TV - Ondernemersverhalen

Jasper Van Oost van Primer Academy won in 2021 de Webhero Award voor Mannelijke Ondernemer van het Jaar. Wij gingen langs om de award te overhandigen én om Jasper wat beter te leren kennen. Het is meteen ook de eerste video van Webhero TV in de reeks "Ondernemersverhalen". Vanaf nu nemen we je elke dinsdag mee naar een andere ondernemer uit de Webhero community.

Onze film crew bezocht Jasper Van Oost op locatie bij Primer Academy. Neem een kijkje binnen zijn fitnessruimte, zie hem een fitnessoefening demonstreren of luister naar zijn verhaal. Geen tijd? We schreven alvast enkele highlights van het interview voor je uit.

Wie is Jasper Van Oost?

Het is geen geheim dat de fitness sector zwaar getroffen werd tijdens de corona lockdowns. Personal coaching, groepslessen of open gym? Vergeet het, maar dat hield Jasper Van Oost niet tegen. "Screw it, let's do it." Als eigenaar van Primer Academy - de gym waar ge wilt sporten - organiseerde hij online fitness challenges en outdoor sportactiviteiten. Bovendien lanceerde hij een podcast en organiseerde hij een aantal webinars.  Deze ondernemer is niet te stoppen en streeft naar de top. Hij is dan ook niet voor niets de winnaar van de Webhero Award "Mannelijk Ondernemer van het Jaar".

 Hoe heeft hij de corona lockdowns aangepakt?

"Er is veel veranderd de afgelopen tijd. Tijdens de eerste lockdown zijn we echt van een real-life stituatie naar een volledige online omgeving gegaan. Tijdens de lockdowns mocht je geen "personal coaching" geven, laat staan groepssessies of "open gym". We hebben toen echt alles online gesmeten: podcast, webinars, online lessen via Zoom enzoverder. We hebben uiteraard toen veel gehad aan onze Webhero website om alles dat we online deden te kunnen communiceren. Tijdens de tweede lockdown hebben we de online lessen verder laten lopen, ookal mocht je terug "personal coaching" geven. Dat is denk ik ten opzichte van onze collega's een enorm voordeel geweest. De "personal coaching" lessen moesten buiten doorgaan, maar het was putje winter of dat kwam er aan denk ik. We hebben toen eind januari een afdak laten zetten zodat ook dit kon doorgaan."

"Momenteel geven we dus hier de "personal coaching" en groepslessen onder het afdak (wijst naar het afdak). Het was vaak wat schakelen door de corona regels of je hier met vier, tien of twintig mocht sporten, maar op deze manier hebben we tijdens de lockdowns een groot deel kunnen "coveren". We hebben nu ook  geïnvesteerd in een c-container en deze vol gestoken met sport materiaal. Op deze manier willen we mensen de kans geven om "outdoor" te komen trainen. Ze komen aan, doen de container open en pakken het gewenste gerief. Toen ik dit idee wilde lanceren kreeg ik veel berichten en opmerkingen van "ja dat is toch zo'n groot risico, al dat gerief daarin", maar ik denk "als je niets doet, daar heeft niemand iets aan" dus heb ik ervoor gekozen om ermee door te gaan. Bovendien is het een vertrouwd systeem. De container is enkel te openen via code en er is camera bewaking. Bovendien zit iedereen die komt trainen in een Whatsapp-groep. Samen vormen wij een hechte "community" dus ik zie niet meteen iets misgaan."

Zijn favoriete fitnessoefening?

"Dat is een zeer goede vraag. Nu moet ik even denken. Uiteindelijk vind ik alles aan de ringen wel echt plezant. Het is meer "gymnastiscs", je bent echt met je eigen lichaam bezig. Dus ik zou zeggen iets aan de ringen." Bekijk hier een demonstratie van een van zijn fitnessoefeningen.

Zijn tip voor andere (toekomstige) ondernemers?

"Nog een tip die ik wil meegeven aan alle ondernemers, maar dat geldt uiteraard ook voor andere mensen: probeer vooral niet te lang te twijfelen. Als je voelt dat iets goed zit en je denkt een goed idee te hebben, op business of eender welk vlak, niet te lang twijfelen! Als wij hadden getwijfeld over alles dan hadden we nu ook niet gestaan waar we nu staan. En dan had ik waarschijnlijk deze award, waar ik ongelooflijk content mee ben, ook niet vast gehad. Dus niet te lang twijfelen, gewoon doen."

Quick Questions

Webhero klant sinds? Februari 2016.

Missie? Mensen helpen gezonder, gelukkiger te zijn en zich energieker te voelen d.m.v beweging, mindset en voeding.

Song on repeat? "Up" van Cardi B.

Favoriete quote? "Screw it, let's do it" van Richard Branson.

Lievelingseten? Jagerschotel.

Droombestemming? Ergens waar BoardX zit. 

Bingewatching tijdens de lockdown? "Formula 1: Drive to survive".

Ik kijk op naar: Jo Deferm, Pasquale Amoruso en Jason Khalipa.

Weinig mensen weten: Dat ik schrik heb van onweer.

Meer Webhero TV

Kaat Goelen van Hoy by Kaat - Binnenkijken bij bedrijven #34

In deze laatste episode van het derde seizoen van Webhero TV gaan we op bezoek bij Kaat Goelen van Hoy by Kaat. Drie jaar geleden besloot ze resoluut om het roer om te gooien. Van een commerciële functie en werken in loondienst naar actief en creatief bezig zijn als zelfstandig floriste. En de naam Hoy? Die is net zoals Kaat erg veelzijdig.

27 juni 2023

Kelly Caubergs van FIZIQ - Binnenkijken bij bedrijven #33

Na haar studies startte Kelly Caubergs haar eigen kinepraktijk, maar al snel begon het kriebelen om in te zetten op gezond leven in de brede zin van het woord. Samen met haar man Bert Schouteden richtte ze FIZIQ op, een gezondheidspraktijk waar mensen terecht kunnen voor kinesitherapie, personal training, huidverbetering en voedingsadvies. Ze sloegen de handen in elkaar met het Belgische merk Rainpharma en intussen runnen ze twee succesvolle praktijken in Helchteren en Hasselt én een eigen webshop.

20 juni 2023

Valerie Stoens van Odette Noisette - Binnenkijken bij bedrijven #32

Van granola maken voor het goede doel tot een eigen merk, atelier, belevingswinkel én zomerterras. Valerie Stoens van Odette Noisette schopte het vorig jaar tot Vrouwelijke Ondernemer van het Jaar na een fantastische kickstart. Wij gingen langs in het atelier van Valerie en mochten helpen bij het rollen van dé publiekslieveling: de Odette Boulette!

13 juni 2023

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x