Hoe kunnen we je helpen?

Heb je een vraag? Start hier met zoeken:


Wat is het dashboard?

In het Dashboard kan je zien hoe het verkeer op jouw Webhero website evoluëert. We zetten steeds een Google Analytics account voor je op, waardoor je kan volgen hoeveel mensen je website bezoeken, welke pagina's ze het meeste bekijken en via welke kanalen ze op jouw website terechtkomen. Deze gegevens kan je gebruiken om je website te optimaliseren en de belangrijkste informatie op de juiste pagina te zetten. Wil je graag volledige toegang tot je Analytics? Neem dan even contact op met support@webhero.be.

Via het dashboard kan je ook gebruik maken van een aantal snelknoppen om meteen een nieuwe pagina toevoegen, de inschrijvingen op jouw formulieren bekijken, enzovoort.

Hoe kan ik de nieuwsbrief inschrijvingen activeren / verwijderen van mijn Webhero website?

In de beheermodule kies je voor “Instellingen” > "Voorkeuren". Vervolgens zie je “Nieuwsbrief”. Indien je geen e-mailadressen wenst te verzamelen en dus ook geen nieuwsbrief wenst uit te sturen naar deze mensen, klik je op de groene aan/uit-knop om de functie te deactiveren. Indien je deze wel wenst te activeren, klik je op de groene knop om te activeren. 

Vul hier vervolgens jouw Mailchimp Audience ID in. 


Daarnaast dien je ook instellingen > integraties > Mailchimp nog de 'Mailchimp API Key' in te vullen om de koppeling te voltooien.

Hoe koppel ik mijn social media aan mijn website?

In de beheermodule ga je rechts bovenaan naar het icoontje ‘instellingen’ en kies voor ‘social media’ 

Rechts bovenaan kan je nu kiezen voor ‘social media toevoegen’.

Selecteer uit de lijst die tevoorschijn komt als een drop down menu welk social media kanaal je wenst toe te voegen. Kopieer de URL van jouw social media kanaal.

Van zodra je een kanaal toevoegt, verschijnt er een icoontje dat gelinkt is aan jouw socia media account.

Er is geen beperking op de social media kanalen dat je kan toevoegen. Je kan alle beschikbare types toevoegen aan jouw website. Meerdere links van eenzelfde kanaal toevoegen gaat daarentegen niet. 

Vergeet links niet op ‘opslaan’ te duwen om de koppeling te voltooien. 

Ik wil de domeinnaam van mijn website wijzigen. Hoe doe ik dat?

De naam van jouw website/demo kan niet gewijzigd worden via de beheermodule. Achter de domein zitten namelijk nog verschillende technische zaken waar rekening mee gehouden moet worden vooraleer de domein gewijzigd kan worden. Als je hierover verdere vragen hebt, neem je best contact met ons op via support@webhero.be.

Waar kan ik mijn contactgegevens toevoegen of wijzigen?

Je kan de contactgegevens in de footer van je website wijzigen door volgende stappen te doorlopen:

 • Ga in de beheermodule naar “Homepage”.
 • Vervolgens kan je in het linkse submenu kiezen voor het tabblad "contactgegevens".
 • Hier kan je al je contactgegevens aanpassen, toevoegen of verwijderen.

  Waar kan ik mijn design kiezen?

  Ga in de beheermodule naar “Layout” en klik op het linkse submenu "design”. Vervolgens kan je een design bekijken door op het vergrootglas ( de foto) te klikken of aanduiden om hem definitief te selecteren en daarna op te slaan.

  Je kan  nagaan welk design je momenteel hebt. Aan de rechterzijde zie je dan 'dit is jouw design' in plaats van 'kies dit design'

  Rechts bovenaan kan je ook 'filter designs' aanduiden, en bijvoorbeeld filteren op 'grote foto's'. 


  Hoe voeg ik een nieuwe pagina toe?

  Een nieuwe pagina toevoegen kan op twee verschillende manieren.


  Wijze 1: via het dashboard

  Klik op het dashboard-icoon in de beheermodule, en klik vervolgens op de tegel "voeg een pagina toe":

  Wijze 2: via pagina's

  Klik op het pagina-icoon in de beheermodule. Klik vervolgens op het groene plusje aan de rechterkant om een pagina toe te voegen.

  Hoe open ik de beheermodule van mijn website?

  De beheermodule wordt geopend door achter de domeinnaam van jouw website /admin te typen. Wanneer de domeinnaam van jouw website bv. www.website.be is, wordt dat dus www.website.be/admin. Vervolgens kom je op de log-in pagina terecht waar je kan inloggen met jouw e-mailadres en paswoord.

  Wat als ik mijn wachtwoord vergeten ben?

  Als je jouw wachtwoord vergeten bent, surf je naar de log-in pagina en klik je op “Wachtwoord vergeten?”. Vervolgens geef je je e-mailadres in en ontvang je een e-mail met reset-link waarmee je je wachtwoord opnieuw kan instellen.

  Hoe kan ik mijn wachtwoord wijzigen?

  Wanneer je ingelogd bent, zie je bovenaan rechts in de beheermodule een account-icoontje. Klik hierop en ga vervolgens naar 'Webhero Licentie'. 
  Vervolgens zal je de optie “Wijzig paswoord” zien staan. Vul je oude paswoord in en kies vervolgens een nieuw paswoord.

  Via welk e-mailadres kan ik inloggen in de beheermodule van mijn website?

  Ben je vergeten via welk e-mailadres je geregistreerd bent bij Webhero en kan je dus geen nieuw paswoord aanvragen? Geen probleem, stuur een mailtje naar support@webhero.be en wij sturen je zo snel mogelijk jouw gegevens en een nieuw paswoord waarmee je kan inloggen.

  Waar kan ik de wijzigingen zien die ik aanbreng in de beheermodule?

  De beste manier om aan jouw website te werken, is door het openen van twee tabbladen. In het ene tabblad open je jouw website en in het andere tabblad de beheermodule. Stel dat jouw domeinnaam www.website.be is, dan open je dus in het ene tabblad www.website.be en in het andere tabblad www.website.be/admin.

  Wanneer je items aanpast in de beheermodule, kan je meteen via het andere tabblad de wijzigingen zien. Zo kan je meteen checken of alles staat zoals gewenst en eventueel nog iets aanpassen. Let op: indien je reeds op de pagina waar wijzigingen zijn aangebracht stond, zal je de website even moeten refreshen door bovenaan naast de url balk op het cirkelpijltje te klikken.

  Je  kunt ook altijd een onderdeel dat je net wijzigde bekijken via de 'preview' functie.
  Klik op het pijltje naast de grijze 'wijzig'-knop, en klik op preview:

  Hoe kan ik de verzamelde e-mailadressen voor de nieuwsbrief raadplegen?

  Je kan de verzamelde e-mailadressen raadplegen in de beheermodule via "Instellingen" > "Nieuwsbrief inschrijvingen". Daar zal je een overzicht terugvinden van alle e-mailadressen. Dit overzicht kan je downloaden om te gebruiken voor het verzenden van je nieuwsbrief. Klik rechtsboven op de knop “Download als Excel” of "Download als csv" en gegevens zullen gedownload worden op je computer in het gewenste bestand.

  Hoe verwijder of wijzig ik een social media account dat gelinkt is aan mijn website?

  Social media account verwijderen

  In de beheermodule kiest u rechts bovenaan voor het icoon ‘instellingen’

  Ga vervolgens naar ‘social media’. Hier zie je een overzicht van al jouw social media accounts. Rechts van elk account kan je klikken op een groene pijl. Hier kan je ‘verwijder link’ aanduiden. Vanaf nu is dit account verwijderd van jouw website.

  Social media account wijzigen

  Ga naar “Social media” in de beheermodule en klik op de knop ‘wijzig’ rechts naast het account dat je wil wijzigen. Je kan nu de link aanpassen en opslaan. Het type kanaal kan je echter niet wijzigen. Stel dat je bijvoorbeeld een Twitter pagina wil wijzigen, dan blijft dit een Twitter pagina.

  Hoe voeg ik mijn logo toe aan mijn website?

  Om je logo te uploaden log je eerst in in de beheermodule van jouw website en volg je dan de volgende stappen:

  • Ga in de beheermodule naar het tabblad 'lay-out' links bovenaan.
  • Kies vervolgens voor 'Achtergronden & Logo's'.
  • Hier kan je je logo aanpassen zoals gewenst.
  • Vergeet niet om op 'opslaan' te klikken nadat de afbeelding is geüpload.

  Moet ik een logo uploaden?

  Nee. Wanneer je geen eigen logo hebt, verschijnt gewoon de naam van jouw website op de plaats waar normaal het logo zou staan.

  Hoe voeg ik een slogan en een tekst toe op mijn homepage?

  Om een slogan en beschrijving toe te voegen of te wijzigen op de homepage van je website, surf je naar de beheermodule van jouw website en voer je volgende stappen uit nadat je bent ingelogd: 

  • Ga naar “Homepage” (je ziet meteen jouw algemene gegevens die worden weergeven op de homepage van jouw website)
  • Pas de slogan & beschrijving aan zoals gewenst.
  • Klik op opslaan en je zal je nieuwe slogan en/of beschrijving kunnen bekijken op de website.

  Kan ik een meertalige website maken?

  Ja, je hebt de mogelijkheid om je website aan te bieden in 8 verschillende talen. Een (extra) taal toevoegen kan je zelf door in de beheermodule bij "Instellingen" rechts bovenaan naar "voorkeuren" te gaan. Vink bij "extra talen" de gewenste taal/talen aan en klik op opslaan.

  Enkel de vaste zinnen en woorden (die niet gewijzigd kunnen worden, zoals bv. “Nieuwsbrief”) zullen automatisch naar deze taal vertaald worden. Wanneer je bv. Engels activeert, zal er “Newsletter” komen te staan i.p.v. "Nieuwsbrief". De inhoud die je zelf publiceert op jouw website, wordt niet automatisch vertaald en dien je zelf toe te voegen.

  Ben je nog niet klaar om alle vertalingen in 1 keer toe te voegen? Vink dan de optie 'verberg taalkeuze in navigatie' aan. Op deze manier kunnen jouw klanten nog niet switchen tussen de verschillende talen. Wanneer jouw vertaling volledig is, vink je de optie 'verberg taalkeuze in navitatie' weer uit.


  De vertalingen kunnen ingevoerd worden op twee manieren:

  1. Export/import van vertalingen

  Indien je beroep doet op een vertaalbureau of de vertaling niet handmatig in de beheermodule wil toevoegen, kan je de volledige inhoud van de website downloaden als Excel bestand. In de eerste rij van het Excel-bestand zal je de talen terugvinden. In de kolom van de gewenste extra taal voeg je de vertaling toe. Dit bestand kan je dan terug importeren, zodat alle vertalingen tegelijkertijd toegevoegd worden. De eventuele layout van de teksten (vb. titels, vetgedrukt, ...) kan je hierna aanpassen.

  Om het Excel bestand voor de vertalingen te exporteren uit het beheer, ga je naar "instellingen" en dan "vertalingen". Hier kan je dan via de paarse knoppen het bestand exporteren en importeren.
  LET OP: er mogen geen rijen of kolommen gewijzigd of verwijderd worden uit het bestand, want dan gaat het beheer het document niet meer herkennen.

  2. Handmatig invullen per pagina

  Je kan ook, na het aanduiden van de extra taal bij instellingen > voorkeuren, per pagina de vertalingen  ingeven. Ga naar de pagina die je wenst te vertalen en klik rechts op de grijze knop 'wijzig'. Je ziet nu bovenaan de pagina  het keuzemenu  om deze pagina in  de vertaling in te vullen/wijzigen.

  Ik wil mijn e-mailadres als link invoegen zodat de bezoekers van mijn website mij meteen kunnen mailen. Hoe doe ik dit?

  Je hoeft helemaal niets te doen, het beheer doet dit vanzelf van zodra jouw e-mailadres is ingevuld bij de contactgegevens.

  Waar vind ik mijn contactgegevens terug op de website?

  Alle contactgegevens staan telkens op de homepage. In sommige designs vind je de voornaamste gegevens (adres, e-mailadres en telefoon) ook terug op elke pagina.

  Wat is het verschil tussen de call-to-action titel en de call-to-action button tekst?

  De call-to-action titel moet de mensen aansporen om actie te ondernemen, zoals bv. contact opnemen, offerte aanvragen, naar jouw diensten gaan,… Je kan hierbij best op voorhand even nadenken over wat je wilt bereiken als mensen op je website komen: wil je dat ze je contacteren, wil je hen informeren over je expertises, heb je graag meteen een offerteaanvraag,...

  De call-to-action button tekst is de tekst die op de knop zelf komt te staan en hou je best kort. Je kan hier best een indicatie geven over wat er gebeurd als ze op de knop klikken, zoals bv. "contacteer ons". Natuurlijk kan je dit invullen hoe je zelf wenst.

  Ik ben niet zeker welk design ik wil… Waar kan ik voorbeelden bekijken?

  Ga naar “Layout” en klik op de groene knop “Wijzigen”. Op de volgende pagina zie je de verschillende designs staan. Je kan per design op het design zelf klikken (het vergrootglas) om een voorbeeld te bekijken. 

  Waar kan ik het lettertype van mijn website veranderen?

  Je kan zelf het lettertype van de titels op je website bepalen, afhankelijk van de stijl dat het best bij jouw bedrijf past.

  • Ga naar “Layout” (het penseeltje bovenaan).
  • Kies voor “lettertype en kleuren”.
  • Kies vervolgens een gepast lettertype uit de lijst van 900 of ga op zoek naar een specifiek lettertype als je de naam kent.
  • Vergeet niet om links van de pagina op “Opslaan” te klikken.

  Waar kan ik de kleuren van mijn website kiezen?

  De kleuren van je website kan je zelf bepalen, aangepast aan jouw huisstijl kleuren of gewoon kleuren die je aanspreken:  • Klik bovenaan op ‘lay out’, het icoontje van het penseel.
  • Kies links voor ‘lettertype en kleuren’.
  • Onderaan kan je de kleuren wijzigen.
  • Klik onderaan op opslaan.

  Hoe verander ik de achtergrondfoto van mijn website?

  Wil je liever een andere achtergrondfoto? Dat kan, volg volgende stappen om de achtergrond van jouw website te veranderen:

  • Klik bovenaan op ‘lay out’, het icoontje van het penseel.
  • Kies links voor ‘achtergronden & logo's'.
  • Hier kan je je achtergrond foto aanpassen.
  • Klik onderaan op opslaan.

  Mijn achtergrondafbeelding is niet scherp wanneer ik mijn website open. Hoe kan ik dit oplossen?

  De foto die je hebt geüpload is te klein van formaat. Een achtergrondafbeelding is best breder dan 1500 pixels, zodat deze op grote schermen ook kwalitatief blijft. Je neemt dus best steeds de oorspronkelijke foto. Indien het formaat van de foto niet groot genoeg is, kan je best een nieuwe afbeelding zoeken met de juiste bestandsgrootte.

  Wat is de meta omschrijving / meta tag?

  Dit tekstje is belangrijk voor je vindbaarheid in google. De inhoud verschijnt niet op jouw website maar wordt weergeven onder je zoekresultaat in Google of wanneer je de pagina deelt op sociale media. Je typt hier dus best een korte, krachtige intro over de desbetreffende pagina, waarbij je gebruik maakt van zo veel mogelijk zoekwoorden waarop je gevonden wilt worden in Google. Je meta omschrijving is gelimiteerd tot 160 karakters. Dit is ook het maximum aantal karakters dat Google zal tonen in de zoekresultaten.

  Wat betekent de optie 'Publiceer'?

  Wanneer je een pagina “publiceert” wordt deze online geplaatst en dus gepubliceerd. Als je een pagina (nog) niet online wilt plaatsen of een pagina tijdelijk niet wilt tonen, dien je bij het paginaoverzicht de optie "publiceer" te deactiveren.


  Hoe kan ik de volgorde van mijn navigatiebalk wijzigen?

  Het is mogelijk om de volgorde van de navigatiebalk op jouw website aan te passen. Volg onderstaande stappen om deze volgorde te bepalen:

   

  • In de beheermodule ga je naar het tabblad ‘pagina’s’ links bovenaan.


  • Vervolgens zie je een overzicht van je pagina’s.
  • Wanneer je op de titel van de pagina’s gaat staan, zal je merken dat je cursor verandert in een vierdelige pijl.
  • Vanaf nu kan je een pagina vast nemen en vervolgens verslepen naar onder of boven.
  • Op deze manier kan je prioriteit geven aan bepaalde pagina’s die je eerst wenst te zien in de menubalk van je website.

  Ik wil een pagina definitief verwijderen. Hoe doe ik dat?

  Het is mogelijk om een pagina definitief te verwijderen. Wanneer je zeker bent dat je de debestreffende content die op deze pagina staat niet meer nodig hebt, kan je de pagina verwijden aan de hand van volgende stappen:

     • In de beheermodule ga je naar het tabblad ‘pagina’s’ links bovenaan.

  • Helemaal rechts kan je kiezen voor het drop down menu naast de knop "wijzig", waarbij  je kan kiezen om de geselecteerde pagina te verwijderen.


  Jouw verwijderde pagina wordt nog 30 dagen bijgehouden in de prullenmand. Hierna wordt de content onherroepelijk verwijderd.  

  Ik wil een pagina offline halen, maar niet verwijderen. Hoe doe ik dat?

  Ga naar “Pagina's” in de beheermodule. In het overzicht van alle pagina’s zie je een kolom “Publiceer”. Een blauw vinkje wil zeggen dat jouw pagina gepubliceerd is. Wanneer je op dit blauwe vinkje klikt, wordt het grijs en wordt de pagina offline gehaald. Hij zal dus ook niet meer gevonden worden door zoekmachines zoals Google.

  Welke paginatypes zijn er?

  Er zijn 12 verschillende paginatypes:

  • tekst;
  • oplijsting;
  • pijler;
  • inschrijvingen;
  • foto;
  • video;
  • vraag & antwoord;
  • team;
  • hyperlink;
  • link;
  • quote;
  • menu;

  Elk paginatype heeft zijn eigen specifieke kenmerken en doeleinden. Er wordt telkens een korte beschrijving weergeven in de beheermodule waarvoor je deze pagina het best gebruikt.

  Waar vind ik uitleg over de velden die ik moet invullen?

  Bij de meeste vakken dat je kan invullen in de beheermodule zal je telkens een vraagteken terugvinden. Als je met je muis hierop gaat staan, zal er een kader verschijnen met extra informatie over het vak dat je wilt invullen. Zo weet je waarvoor het vak dient en welke informatie je hier moet invullen.

   Indien je hierna nog steeds vragen hebt, kan je contact met ons opnemen via support@webhero.be.

  Wat is een favicon en hoe maak ik een favicon van mijn logo?

  Een favicon is een verkleind icoon van jouw logo. Dit zal verschijnen in het tabblad waarin jouw website geopend is, vlak naast de naam van jouw website. 

  De favicon staat link bovenaan in het tabblad, naast de titel van je pagina

  Om een icoon als favicon te kunnen uploaden, dient deze in het formaat .ico te zijn opgeslagen. Een icoon of afbeelding omzetten naar een .ico bestand doe je door te surfen naar https://www.favicon-generator.org/, klik op "Bestand kiezen" en selecteer het gewenste bestand van op jouw computer. Wanneer je afbeelding getoond wordt klik je onderaan op "create favicon" en  klik op "Download the generated icon". Nu kan je het icoontje perfect uploaden in de beheermodule bij "achtergronden & logo's".

  Wat betekent meta description en waarvoor dient het?

  Dit tekstje is belangrijk voor je vindbaarheid in google. De inhoud verschijnt niet op jouw website maar wordt weergeven onder je zoekresultaat in Google of wanneer je de pagina deelt op sociale media. Je typt hier dus best een korte, krachtige intro over de desbetreffende pagina, waarbij je gebruik maakt van zo veel mogelijk zoekwoorden waarop je gevonden wilt worden in Google. Je meta omschrijving is gelimiteerd tot 160 karakters. Dit is ook het maximum aantal karakters dat Google zal tonen in de zoekresultaten.

  Kan ik extra info toevoegen aan de footer op mijn website?

  Ja, het is mogelijk om een extra regel toe te voegen aan de contactgegevens in de footer van je website. Ga in de beheermodule naar "Homepage" en klik  vervolgens links op "contactgegevens". Rechts onderaan zie je vervolgens een tekstveld met als titel "Extra footer tekst". Deze extra regel kan je bijvoorbeeld gebruiken om je BTW nummer of jouw openingsuren te vermelden.

  Worden er automatische mailings verstuurd of waar kan ik deze opmaken?

  Nee, er worden vanuit het Webhero platform geen nieuwsbrieven verstuurd. De optie "Nieuwsbrief" dient om e-mailadressen te verzamelen voor je nieuwsbrief. Hierbij heb je dan de mogelijkheid om een tool naar wens te gebruiken om de mailings uit te sturen. De verzamelde e-mailadressen bij "Nieuwsbrief" kan je downloaden als Excel of CSV bestand, waarna je deze dan kan importeren in de tool die je gebruikt. Zo hoef je de adressen niet één-voor-één handmatig toe te voegen.

  Waar vind ik uitleg over de beheermodule?

  We introduceren je graag ons Webhero platform, zodat je zelf ook aan de slag kan met het beheren van je website en/of webshop. Bij het tabblad hulp (?) rechts bovenaan in de beheermodule, kan je onze how to video's terugvinden met uitleg over de beheermodule en hoe je in de toekomst zelf makkelijk en snel aanpassingen kan doen aan jouw website en/of webshop.

  Hoe wordt het Webhero platform verder ontwikkeld?

  We werken elke dag hard om Webhero beter te maken. Het is onze missie om ervoor te zorgen dat jouw website nooit meer verouderd. Rechts bovenaan, bij het icoontje van jouw account, kan je alle updates terugvinden. Je krijgt dan een overzicht met verbeteringen, bugfixes en nieuwe features die wij recent ontwikkeld hebben. Je kan hier ook steeds aangeven welke updates interessant voor jou zijn.

   

  Wat betekent de knop 'Navigatie' bij de pagina's?

  Wanneer je een pagina niet wenst te tonen in de navigatiebalk (menu) van jouw website, kan je de optie 'navigatie' uitvinken. 

  Dit kan je bijvoorbeeld gebruiken bij het aanmaken van een fotoalbum, dat niet in de menubalk moet staan maar waar je wel vanop een andere pagina naar doorlinkt. 


  Waar kan ik de Privacy & Disclaimer het best toevoegen aan website?

  In het Webhero platform kan je ervoor kiezen om gebruik te maken van onze vooropgestelde privacy verklaring en algemene voorwaarden (disclaimer). 

  We voeren geregeld veranderingen door om de tekst zo compleet mogelijk te maken, maar we stellen ons niet verantwoordelijk voor de juridische correctheid ervan. Als je 100% in orde wil zijn volgens de wetgeving, raden we aan om een tekst op maat van uw bedrijf te laten schrijven door een advocaat of jurist. Als je deze tekst op je website zet ben je verplicht je eraan te houden. Daarom raden we je aan alles zelf ook even door te lezen.

  Je kan deze privacy & disclaimer aanzetten in de beheermodule bij de knop 'instellingen' en vervolgens 'privacy & disclaimer'. Je dient hier enkel nog je bedrijfsgegevens in te vullen om het document te vervolledigen en personaliseren. 

  Om jouw eigen privacy & algemene voorwaarden te gaan toevoegen op je website dien je volgende stappen te gaan doorlopen:

  1- In de beheermodule kan je bovenaan kiezen voor 'pagina's
  2- Kies vervolgens in de rechter bovenhoek voor de groene knop 'pagina toevoegen'
  3- Kies vervolgens voor tekstpagina
  4- Hier kan je nu een tekstpagina aanmaken voor de privacy voorwaarden en je privacy tekst hierin plakken
  5- Klik op opslaan
  6- Bij het overzicht van je pagina's, ter hoogte van je privacy pagina kies je nu helemaal rechts voor 'verborgen in navigatie' dus je vinkt het blauwe vinkje uit. Dit wil zeggen dat de pagina niet zichtbaar zal zijn in je menu.
  6- Klik rechts bovenaan op het icoon van je instellingen
  7- Kies voor 'privacy en disclaimer'
  8- Vink 'privacy' aan
  9- Vervolgens kan je bij 'kies een pagina' de pagina gaan aanduiden waarbij je net privacy voorwaarden hebt aangemaakt.

  Waarvoor dient het onderdeel Tracking & Verification?

  Indien je bijvoorbeeld gebruik maakt van Google Advertising of een Facebook campagne kan je hier je tracking codes gaan koppelen aan jouw website. 

  Hoe voeg ik een PDF toe?

  Om een PDF toe te voegen aan je website volg je volgende stappen:

  • In de beheermodule klik je rechts bovenaan op het icoontje van uw account.
  • Kies voor ‘mijn pdf’s’.
  • Vervolgens zie je volgend scherm: 


  • Hierbij kan je rechts kiezen om een PDF toe te voegen.
  • Vervolgens kan je uit een drop down menu kiezen tussen je verschillende pdf's om je pdf te linken aan een tekst, foto, knop..

  Voorbeeld vanuit een pijlerpagina:


  Hoe voeg ik een video toe?

  Wens je een video toe te voegen aan jouw website? Volg dan volgende stappen om de upload te voltooien:

  • Ga naar pagina’s bovenaan en kies rechts voor "pagina toevoegen".
  • Kies vervolgens voor het paginatype "video".
  • Kies een paginatitel voor deze pagina en vul je meta-omschrijving in.
  • Kies een titel voor je video, bijvoorbeeld "bedrijfsvideo".
  • Onderaan dien je de embed code van de video toe te voegen, deze kan je terugvinden in YouTube.

  • Rechts onderaan kiest u voor delen.
  • Vervolgens klik je links bovenaan op ‘insluiten’, en kopieer je de embed code.

   

  • Wanneer je de video correct hebt toegevoegd, kan je kiezen om deze al dan niet op de homepage te plaatsen.


  Je kan een video ook toevoegen aan de hand van Vimeo. Voeg dan gewoon de embed code van Vimeo toe in je website.

  Ik zou graag een externe tool integreren in mijn website. Kan dat?

  Wens je een externe tool te integreren zoals bijvoorbeeld Resengo of Mailchimp? Dan heb je hiervoor de embed code van deze tool nodig. Vervolgens kan je deze toevoegen door in de beheermodule bij je account rechts bovenaan te kiezen voor 'integraties'. Duidt de integratie aan die je wenst te koppelen en voeg hier de embed code toe.

  Wens je graag een externe tool toe te voegen die niet bij instellingen > integraties staat? Neem dan even contact op met support@webhero.be en dan kijken we na voor jou of deze tool geïntegreerd kan worden. 

  Hoe kan ik een koppeling maken met mijn andere digitale programma's?

  In de beheermodule kan je rechts bij het icoon van instellingen kiezen voor 'integraties'. Hier kunnen er verschillende koppelingen gemaakt worden met volgende digitale programma's:

  Koppelingen voor uw website

  • Google Adwords: Maak reclame voor je bedrijf via tekstgebaseerde zoekadvertenties, grafische display-advertenties, YouTube-videoadvertenties en in-app mobiele advertenties. Deze koppeling kan je maken bij 'instellingen' en vervolgens bij 'tracking and verification'.
  • Mailchimp: Verzend aan de hand van deze tool betere e-mailnieuwsbrieven. De koppeling met Mailchimp kan je maken in de beheermodule bij 'instellingen' en vervolgens bij 'integraties'. Hier kan je jouw Mailchimp API Key toevoegen alsook je Mailchimp list ID.
  • Teamleader: Teamleader biedt modules voor CRM, facturatie en projectmanagement. Een integratie met al je favoriete tools is daarbovenop ook mogelijk, terwijl je nog tijd en geld mee uitspaart. Teamleader integratie kan je koppelen in de beheermodule bij 'instellingen' en vervolgens 'integraties'. Vul hier je API groep als API sleutel in. 

  Koppelingen voor uw webshop

  • Sendcloud: Europa's nummer 1 verzendtool voor webshops. Koppel je Sendcloud account aan je account in de beheermodule bij 'integraties'. Kies voor Sendcloud en vul hier je Sendcloud API key in alsook Sendcloud API secret.
  • Mollie: Mollie maakt betalingen voor iedereen beter met haar slimme betaalproducten voor bedrijven van elk formaat. Om je Mollie account te koppelen met je webshop ga je in het beheer naar 'instelling', klik vervolgens op 'betaalmethodes', 'betaalmethode activeren' en kies dan voor 'online betalen'. Hierna zal je de Api Key van je Mollie account kunnen invullen.
  • TUKADOO: TUKADOO is dé universele cadeaubon die je overal kan gebruiken in heel België voor om het even wat. Vul je TUKADOO API Key in de beheermodule bij 'instellingen' en vervolgens bij 'integraties'.

  Koppelingen voor uw Immo website

  • Whise: WHISE software is een mobiele totaal oplossing, die ondersteuning biedt voor alle commerciële, administratieve en marketing activiteiten van vastgoedmakelaars. Koppeling met WHISE kunnen wij enkel voor jou in orde brengen. Stuur een mailtje naar support@webhero.be en bezorg ons je WHISE key. 

  Wat is de korte inhoud bij een pagina?

  Je kan bij het aanmaken van een nieuwe pagina ervoor kiezen om een korte inhoud in te vullen. Deze tekst wordt weergeven bovenaan, als introductietekst over de inhoud van je pagina. Het is afhankelijk van design tot design of deze inhoud wordt weergeven of niet, alsook afhankelijk van het paginatype dat je kiest.

  Waar kan ik een overzicht van mijn klanten bekijken?

  In de beheermodule klik je bovenaan in de zwarte balk op het icoon van de klanten. Hier kan je een overzicht terugvinden van al jouw klanten en hun bestellingen. Van zodra een klant een bestelling heeft geplaatst, zal deze in de lijst verschijnen.

  Wanneer je rechts klikt op 'toon info' krijg je een overzicht van:

  • De klantgegevens
  • Order details
  • Verzonden e-mails

  Welke betaalmethodes zijn mogelijk in de webshop?

  Je kan in jouw Webhero webshop kiezen voor twee betaalmogelijkheden:

  • Betalen aan de hand van een overschrijving
  • Online betalen

  Je kan deze betaalmethodes aanpassen rechts bovenaan bij 'instellingen' en dan 'betaalmethodes'.

  Overschrijving

  Wanneer je kiest voor de optie 'overschrijving' dien je enkel je bankrekening en BIC in te vullen.

  Online betalen

  Je kan verschillende betaalmogelijkheden koppelen aan je webshop. Lees er alles door te klikken op de betaalmogelijkheid:

  1. Mollie
  2. MultiSafepay
  3. Europabank

  Hoe stel ik mijn verzendmethodes in?

  De verzendmethodes kan je toevoegen/aanpassen in de beheermodule door rechts bovenaan te klikken op 'instellingen' en vervolgens op 'verzendmethodes'.

  De verzendmethodes die je invult, zijn volledig vrij te bepalen door jou. Dit kan per post, via een afhaalpunt, ophalen in de winkel,.. enzovoort zijn.

  Om een nieuwe verzendmethode toe te voegen klik je rechts bovenaan op 'methode toevoegen'. Vervolgens kan je de verzendmethode een naam geven. Wanneer je een verzendmethode hebt aangemaakt kan je in het midden tarieven gaan koppelen aan deze verzendmethode. Zo kan je een bepaald bedrag instellen voor verzending naar Nederland, en een ander bedrag voor verzending binnen België. Ten slotte kan je hier ook een gratis levering toestaan bij een order boven een bepaald bedrag. 

  Indien je tijdelijk geen producten kunt of wenst te verzenden (bijvoorbeeld wanneer klanten producten enkel kunnen afhalen in jouw winkel), kun je dit aanduiden onder 'webshop voorkeuren'.

  Ga in je beheermodule naar Instellingen (het grijze tandwieltje rechts boven) > Voorkeuren en klik in het menu dat links verschijnt op 'Webshop voorkeuren'.
  Vink de optie 'Verberg verzendmethode' aan of uit.

  Hoe bepaal ik de categorieën in de menubalk van mijn webshop?

  Vooraleer je start met het bouwen van jouw webshop is het belangrijk om na te denken over de categorieën die je bovenaan wenst in de navigatiebalk van jouw webshop. 

  Je kan categorieën aanmaken in de beheermodule door rechts bovenaan bij 'instellingen' te kiezen voor 'categorieën'. Verkoop je bijvoorbeeld kledij, dan kunnen de naam van jouw hoofdcategorieën bijvoorbeeld 'broeken, jurken, truien' zijn. Wil je graag nog een onderscheid maken tussen bijvoorbeeld lange broeken, korte broeken,.. dan kan je hiervoor een subcategorie aanmaken. Dit kan je doen door in de lijst met hoofdcategorieën naast “broeken” op de “0” te klikken onder de titel subcategorieën.

  Ook subcategorieën kan je nog eens gaan opdelen in kleinere subcategorieën. Er staat geen limiet op het aantal categorieën en je doet dit steeds volgens hetzelfde principe.

  Hoe voeg ik een product toe?

  Producten handmatig toevoegen

  Om een product toe te voegen klik je in de beheermodule bovenaan op het label 'producten' en vervolgens rechts op de groene knop 'product toevoegen'.

  Hier kan je alle informatie over dit product gaan ingeven. 

  Tip: let goed op de grijze vraagtekens naast het invulveld. Deze geven jou meer informatie over wat er net in dit veld moet worden ingevuld. Deze stap kan je blijven herhalen per product dat je wenst toe te voegen.

  Producten importeren

  Je kan er ook voor kiezen om je producten te importeren vanuit een Excel bestand. Klik hiervoor in het productoverzicht rechts op de grijze knop 'Importeren'. Op de volgende pagina kan je een voorbeeldbestand downloaden. Het voorbeeldbestand kan je gebruiken als leidraad om makkelijk alle producten op te lijsten die je graag op jouw webshop ziet. 

  Eens je alle producten hebt opgelijst, kan je het Excel bestand importeren in de beheermodule onder de tab producten. Daarna klik je op importeren, je kiest het Excel bestand waarin je net je producten hebt opgelijst en je klikt op 'ga verder'. Als je daarna terug bovenaan in de balk op producten klikt kan je zien dat alle producten daar opgelijst staan. 

  Hoe wijzig/verwijder ik een product?

  Om een product te wijzigen of te verwijderen ga je in de beheermodule naar de tab 'producten' bovenaan. Vervolgens kan je per product rechts klikken op de grijze knop 'wijzig'. Op deze manier kan je een product gaan wijzigen.

  Wens je een product te verwijderen, dan kan dit door per product helemaal rechts op het groene pijltje te klikken en vervolgens te kiezen voor 'verwijder product'.

  Hoe voeg ik een kortingscode toe?

  In de beheermodule klik je rechts bovenaan op het icoontje van de instellingen. Kies vervolgens voor de optie 'kortingscodes'. Je zal nu het overzicht van jouw kortingscodes kunnen terug vinden. Heb je nog geen kortingscode toegevoegd? Dan kan dit door rechts bovenaan op de groene knop 'kortingscode toevoegen' te klikken.

  Onderstaand scherm zal verschijnen. 

  Hier kan je alle kenmerken van jouw kortingscode gaan toevoegen. Je kan:

  • de code een naam geven, 
  • zeggen hoeveel keer deze bruikbaar mag zijn, 
  • kiezen voor een procentuele korting of een vast bedrag,
  • een geldigheidsperiode aanduiden,
  • ...

  Hoe pas ik mijn 'check out' aan?

  Je kan de checkout van je webshop gaan personaliseren door extra vragen toe te voegen en zo extra gegevens te verzamelen. Je kan bijvoorbeeld het gewenste tijdstip van levering laten invullen of bestanden laten uploaden die nodig zijn om de bestelling te verwerken. 

  Om de checkout aan te passen klik je in de beheermodule rechts bovenaan bij 'instellingen' voor de optie 'check out'. In het volgende scherm kan je rechts op de groene knop 'vraag toevoegen' klikken, om je check out uit te breiden.

  Hoe personaliseer ik mijn e-mails? (orderbevestiging, betalingsherinnering,..)

  Bij de knop instellingen en vervolgens bij 'e-mails' kan je je e-mails gaan personaliseren naargelang de stijl van jouw bedrijf. Indien je bij deze velden niets invult worden de standaardmails verzonden naar jouw klanten. Je kan de standaardmails bekijken door rechts te klikken op 'bekijk voorbeeld'. 

  Waar vind ik een overzicht van alle orders?

  In de beheermodule kan je bovenaan kiezen voor 'bestellingen' (het icoontje van de winkelwagen).

  Van zodra je hierop klikt zie je een volledig overzicht van alle bestellingen in een lijst. Per order kan je rechts klikken op de knop 'bekijk' om zo een gedetailleerd overzicht van de order te bekijken met ook alle gegevens van de klant.

  In dit overzicht kan je ook steeds de status van de bestelling wijzigen, een order archiveren of een betaalherinnering sturen. Zo kan je je bestellingen nauw opvolgen en verwerken.

  Hoe toon ik mijn producten BTW exclusief?

  Je kan ervoor kiezen om jouw producten met of zonder BTW te tonen op jouw webshop. Rechts bovenaan, bij het icoon van instellingen, kan je kiezen voor 'voorkeuren'. In het donkergrijze vak links, kan je vervolgens kiezen voor 'webshop voorkeuren'. Hieronder zie je verschillende specificaties die van toepassing zijn op jouw webshop. 

  Als derde optie kan je hier kiezen voor 'Toon melding "prijzen zijn BTW exclusief (enkel voor B2B verkoop)".
  Van zodra je deze optie hebt aangevinkt, zullen de prijzen op jouw webshop exclusief BTW getoond worden.

  Hoe kan ik een melding krijgen wanneer een product uit stock gaat?

  Rechts bovenaan, bij het icoon van je instellingen, kan je kiezen voor 'voorkeuren'. In het donkergrijze vlak links, kan je vervolgens kiezen voor 'webshop voorkeuren'. Onderaan zal je zien dat de functie 'Stuur mail als product uit stock gaat' aangevinkt kan worden. Wanneer je deze functie aanvinkt zal je een mail krijgen wanneer een bepaald product uit stock gaat.

  Hoe maak ik een filter aan?

  Filters zorgen ervoor dat bezoekers makkelijk een gewenst producten kunnen terugvinden. Welke filters je kiest hangt volledig af van het soort producten dat je aanbiedt. Enkele voorbeelden van filters zijn: merk, geslacht, materiaal, kleur, etc..

  De filters die je kiest worden weergeven op de homepage van je webshop. Zo krijgt de bezoeker meteen de mogelijkheid om snel te vinden wat hij zoekt. 

  Om een filter aan te maken klik je in de beheermodule rechts bovenaan bij instellingen op 'filters'. 
  Klik rechts bovenaan op de groene knop 'filter toevoegen'. Nu kan je zoveel filters toevoegen als je wenst.

  Na het aanmaken van een filter kan je ook opties toevoegen. Binnen bv. de filter “geslacht” kan je in het midden op '0 opties' klikken. Bij naam voer je de naam van de eerste optie van de filter in, bijvoorbeeld “man”. Vervolgens maak je volgens hetzelfde principe je tweede optie voor de filter geslacht: “vrouw”. Je hebt de mogelijkheid om meer dan één filter aan te maken en te koppelen aan een product.

  Wat is Mollie?

  Mollie is een betalingsplatform waarmee klanten en bedrijven makkelijk online betalingen kunnen verrichten of ontvangen. Maar wat is nu het verschil tussen betalingen met Mollie en directe betalingen via de bank?

  • Geen opstartkosten of maandelijkse kosten bij het opzetten van een Mollie account.
  • De aanmeldprocedure van Mollie is sneller dan bij de meeste banken. Je kan al binnen 1 dag transacties ontvangen.
  • Persoonlijker contact en een betere technische ondersteuning.
  • Talrijke mogelijkheden van uitbetaling; 1, 2 of 4 keer per maand zonder extra kosten.
  • Betere statistieken, prognoses en transactie-overzichten.
  • Koppelen aan buitenlandse banken of koppeling met meerdere banken is mogelijk (bij een storing met je eigen bank schakelt Mollie over naar een andere bank).

  Wil je een Mollie account aanmaken? Surf naar www.mollie.com, klik op 'aanmelden' en volg de stappen.

  Hoe zet ik mijn verkoopvoordelen in de kijker?

  In een webshop kan je USP's (= unique selling points) toevoegen die jouw webshop uniek of aantrekkelijk maken. Dit kan je doen door in de beheermodule rechts bovenaan te klikken op het icoon van de instellingen en vervolgens te kiezen voor 'USP's'.

  In het volgende scherm kan je rechts bovenaan klikken op de groene knop 'USP toevoegen'. Dit kan bijvoorbeeld 'Levering binnen 24u' zijn of 'Unieke stukken', enzovoort. Bij elk punt kan je ook steeds een icon toevoegen om deze verwoording meer kracht bij te brengen. 

  Hoe verberg/toon ik nieuwe producten op mijn homepage?

  Wil je graag je nieuwe producten weergeven op de homepage van jouw webshop? Of wil je dit net liever niet?

  Ga in de beheermodule naar 'Home'. Dit doe je door op de knop met het groene huisje in het menu bovenaan te klikken.

  Vervolgens klik je in het linkse keuzemenu op 'Webshop'. 

  Als eerste optie kan je 'verberg nieuwe producten op homepage en op productpagina's' aan- of uitvinken.

  Waar kan ik het e-mailadres wijzigen waarop ik mijn orders ontvang?

  Wanneer een klant een order plaatst op jouw webshop, ontvang je hiervan een mail. Uiteraard kan je zelf bepalen op welk e-mailadres je deze mail wenst te ontvangen door volgende stappen te volgen:

  1. Klik rechts bovenaan op 'instellingen' en vervolgens op 'voorkeuren'.
  2. Klik links in het keuzemenu voor 'webshop voorkeuren'.
  3. Bovenaan zie je nu een wit vak waar je het e-mailadres om jouw orders op te ontvangen kan invullen.

  Hoe zet ik producten in de kijker?

  Wil je graag enkele populaire producten laten weergeven op de homepage van jouw webshop? Ga in de beheermodule naar je productoverzicht en vink in de voorlaatste kolom bij de gewenste producten de optie 'in de kijker' aan. Nu zullen deze producten op de homepage van je webshop weergegeven worden.

  Met welke vastgoed tools kan ik mijn Webhero website koppelen?

  Wij koppelen immo websites eenvoudig met de software van Whise.

  Om de koppeling te voltooien, helpen wij je graag verder. Je kan ons contacteren via support@webhero.be of via het nummer 016/66 14 32.

  Hoe verander ik de volgorde van mijn panden op mijn Webhero website?

  Het is niet mogelijk om volgorde van jouw panden te wijzigen via de beheermodule, omdat dit via een koppeling loopt en de panden niet in de beheermodule zijn toegevoegd. Wel kan je er voor kiezen om de panden die nog te koop of te huur zijn bovenaan te laten verschijnen in de zoekresultaten en de panden die verkocht of verhuurd zijn onderaan weergeven.

  Hoe plaats ik panden op mijn homepage?

  Het is mogelijk om bepaalde panden op de homepage te plaatsen op je Webhero website. Kies bij instellingen in de beheermodule voor 'voorkeuren'. Hier kan je nu onderaan 'toon immo panden op homepagina' aanduiden. Daarna dien je in Whise de gewenste panden aan te duiden als 'panden van de maand'. Je kan tot 6 panden op de homepage plaatsen. 

  Hoe zet ik panden uit Whise op mijn website?

  De panden die je in je software beheert, verschijnen automatisch op je website. Tijdens de uurlijkse synchronisatie worden nieuwe panden toegevoegd, details gewijzigd of panden offline gehaald.

  Nieuwe panden die je in Whise invoert met Transactie “te koop” of “te huur” en status “Online”, zullen automatisch op je website verschijnen. Niet alle data wordt mee overgenomen op je website.

  Als een pand verkocht of verhuurd is of je wil het om een andere reden van je website halen, kan je in Whise een pand “Offline” plaatsen door in het pandoverzicht op het icoon met de drie puntjes te klikken.

  Hoe zet ik panden uit Max-immo op mijn website?

  De panden die je in je software beheert, verschijnen automatisch op je website. Tijdens de uurlijkse synchronisatie worden nieuwe panden toegevoegd, details gewijzigd of panden offline gehaald.

  Nieuwe panden die je in Max-Immo invoert met status “te koop” of “te huur”, zullen automatisch op je website verschijnen.

  Als een pand verkocht of verhuurd is of je wil het om een andere reden van je website halen, kan je in Max-Immo de status veranderen zodat deze niet meer “te koop” of “te huur” is.

  Hoe activeer ik een zoekbalk op mijn homepagina?

  Het is mogelijk om op de homepage van jouw vastgoed website een zoekbalk te activeren. De bezoekers van jouw website kunnen dan makkelijk op zoek gaan naar de gewenste panden. 

  Ga in je beheermodule naar instellingen en kies vervolgens voor 'voorkeuren'. De onderste optie 'toon immo zoekbalk op homepage' mag je dan aanvinken. 

  Hoe voeg ik badges toe?

  In de beheermodule kan je verschillende badges toevoegen aan jouw website & webshop om bijvoorbeeld bepaalde betaalmogelijkheiden te visualiseren. Ga hiervoor in de beheermodule rechts bovenaan naar 'instellingen' en vervolgens kies je voor de laatste optie 'badges'.

  Webhero plaatste reeds een aantal badges voor jou in de beheermodule waaruit je kan kiezen;

  Uiteraard kan je ook zelf badges toevoegen. Dit kan je doen door onderaan te kiezen voor de groene knop 'selecteer bestand'. Kies voor het logo dat je graag wilt uploaden, vul de titel in en klik vervolgens op 'opslaan'. 

  De badges zullen vanaf nu zichtbaar helemaal zijn helemaal onderaan op jouw website & webshop.

  Hoe maak ik een inschrijvingsformulier aan om inschrijvingen te ontvangen op mijn website?

  Je kan via jouw Webhero website een specifieke pagina aanmaken om inschrijvingen ontvangen. Dit doe je door volgende stappen te doorlopen:

  1. Log in in de beheermodule en klik vervolgens links bovenaan op het icoon van de pagina's. 
  2. Klik rechts bovenaan op de groene knop 'pagina toevoegen'.
  3. Kies voor het paginatype 'inschrijvingen'.
  4. In het eerste scherm kan je nu kiezen voor de pagina titel van jouw formulier. Hou er rekening mee dat dit de algemene titel is (die zichtbaar zal zijn in de menubalk) en niet de titel van jouw inschrijvingspagina. Je kan namelijk meerdere formulieren gaan aanmaken binnen deze pagina.
  5. Na het klikken op 'opslaan' kom je terecht in de aanmaak van je eerste inschrijvingsformulier.
  6. Vul de informatie in die nodig is om jouw formulier aan te maken.
  7. Kies vervolgens op welk e-mailadres je de inschrijvingen wenst te ontvangen en hoe vaak je dit wenst.
  8. Personaliseer hier ook de bevestigingsmail en dergelijke.
  9. Na het klikken op de groene knop 'opslaan' kan je verschillende vragen gaan toevoegen aan je formulier door op de groene tekst '0 vragen' te klikken. 

  Bekijk hieronder tussen welk type vragen je kan kiezen en alsook kan aanduiden of deze verplicht ingevuld moeten worden of niet.

  Van zodra je op een vraagtype klikt, wordt deze toegevoegd aan je formulier. Indien je kiest voor een type waarbij opties aan toegevoegd moeten worden, kan je deze nadien toevoegen als volgt:

  Wens je een vraag verplicht te maken? Duidt dan het sterretje aan naast de vraag.

  Ik zie de tekst niet verschijnen op mijn website. Hoe kan dat?

  Wanneer je een tekst toevoegt aan jouw pagina die gekopieerd is van een ander document/andere webpagina/... kan het zijn dat het in de beheermodule lijkt dat jouw tekst volledig in orde is, maar wanneer je vervolgens surft naar jouw website, je de tekst niet ziet verschijnen.

  Dit heeft te maken met het feit dat er nog een opmaak aan gekoppeld is die niet zichtbaar is in het gekozen design. Je zal deze achterliggende opmaak eerst moeten verwijderen.

  Dit kan je doen door volgende stappen te doorlopen:

  1. Ga in de beheermodule naar jouw tekstpagina waarin je de opmaak dient te wissen.
  2. Selecteer de tekst die niet verschijnt op jouw website.
  3. Klik rechts bovenaan op het icoon van het gommetje om jouw opmaak te wissen.
  4. Vervolgens laat je de tekst geselecteerd staan en ken je normale opmaak toe.

  Nu zal je tekst wel zichtbaar zijn op je website.

  Een tweede optie, is om de tekst te plakken zonder opmaak in eerste instantie. Dit doe je als volgt:

  Voor Mac gebruikers: cmd + shift + v
  Voor Windows gebruikers: ctrl + shift + V 

  Hoe maak ik varianten van een product aan?

  Je kan varianten toevoegen voor een product. Hiervoor ga je naar instellingen > varianttypes.
  Een mogelijke variant kan bijvoorbeeld zijn 'maat' waarbij je dan als opties: S, M, L bijvoorbeeld toevoegt. Hetzelfde kan bijvoorbeeld voor kleuren, afmetingen, enzovoort.

  Het is belangrijk om eerst de structuur van je webshop uit te denken, en de varianttypes te gaan bepalen. Nadien kan je een product toevoegen en onder de titel van het product aanduiden welke variant hiervan op toepassing is. 

  Opgelet! Je kan per product slechts 1 variant toekennen.

  Hoe voeg ik een foto toe in mijn tekst?

  Kies de locatie waar je graag de foto wenst toe te voegen en klik hier eenmaal met je muisknop zodat de cursor op de gewenste plaats komt te staan. Je zal vervolgens aan de linkerzijde een '+' zien verschijnen waarop je kan klikken en vervolgens via de snelknop een foto kan gaan uploaden vanop jouw computer. Je kan dit ook doen door bovenaan in de editor op het icoontje van de afbeelding te klikken.

  Hou er rekening mee dat de afbeelding niet groter mag zijn dan 8MB om de laadsnelheid van jouw website niet te vertragen. 

  Hoe kan ik mijn website online zetten?

  Er zijn 3mogelijkheden om de website te koppelen aan je domeinnaam:

  1. De domein is momenteel nog niet geregistreerd en dus nog niet in gebruik. Je mag je ons doorgeven welke domein je wenst en zorgen wij dat de website op deze domein online komt te staan.
  2. Je laat de domein staan waar hij nu gehost staat en je laat de a-records doorverwijzen naar onze server. Van zodra dit in orde is, kunnen wij intern de koppeling maken en de website online zetten.
  3. We transfereren de domein naar onze server en wij doen intern alle aanpassingen om de website met de domein te koppelen. De registratie van 1 domein zit inbegrepen in het abonnement.

  * Opgelet: indien er mailboxen gekoppeld zijn aan de domein, moet er eerst gecheckt worden of deze niet zullen stilvallen bij overname.


  Records doorverwijzen

  Indien je ervoor kiest om de domein te laten staan waar hij nu staat, zal je aan je huidige domein beheerder moeten vragen om de A-records van de domein aan te passen. Deze dienen doorverwezen te worden naar onze server opdat wij de website hieraan kunnen koppelen. Via dit bestand vind je alle nodige informatie en kan je bezorgen aan je domein beheerder.


  Domein transfereren

  Wanneer je ervoor kiest om de domein naar ons over te dragen, dienen wij hiervoor de transfercode te ontvangen. Bij een .be domein, kan je deze transfercode aanvragen via dnsbelgium.be. Voor andere domeinen neem je best contact op met je huidige domein beheerder. Van zodra wij de transfercode van jou ontvangen, kunnen we de domein overzetten naar onze server en de website online zetten.

  Hoe lang duurt het voor mijn nieuwe website online staat?

  Van zodra de domeinnaam gekoppeld is met de website kan het tot 24u duren vooraleer de nieuwe website zichtbaar is in alle browsers en het beveiligingscertificaat goedgekeurd is. Bij een .com of .eu domein kan het tot 7 dagen duren, maar over het algemeen is dit meestal wel sneller in orde.

  Kan ik meerdere domeinen koppelen aan mijn website?

  Het is mogelijk om meerdere domeinnamen te koppelen aan je website. Zoals bij de eerste domein, kan je bij extra domeinen er ook voor kiezen om:

  • zelf domeinnamen aan te kopen en vervolgens de records te laten doorverwijzen naar het IP-adres van onze servers.
  • het domein door ons te laten aankopen. Weet dat er in elk abonnement telkens 1 domeinnaam inbegrepen zit. Voor een extra domeinnaam betaal je € 39 per jaar.

  Ik wil graag een professionele mailbox, waar kan ik dit aanmaken?

  Hiervoor kan je terecht bij onze IT partner Karel Gordts: +32 496 37 29 40 of karel.gordts@telenet.be.

  Natuurlijk kan je ook steeds je huidige IT'er vragen om een professionele mailbox voor jou op te zetten.

  Wat gebeurt er met mijn mailbox als de nieuwe website online wordt gezet?

  Indien je professionele Google of Office 365 mailboxen hebt, is er geen probleem en kan de domein gewoon getransfereerd worden. Laat zeker weten welke soort mailboxen je hebt, zodat wij achterliggend de juiste records kunnen instellen bij de overname.

  Indien je een andere mailbox hebt, zal deze hoogstwaarschijnlijk stilvallen (kunnen we voor jou altijd nachecken). Wij kunnen perfect bij het overnemen van de domein jouw in contact berengen met onze IT partner voor het aanmaken van een nieuwe mailbox.  Indien je nog belangrijke mails in de oude mailbox hebt staan, laat je best ook op voorhand een back-up nemen door een IT'er.

  In jullie tevreden zijn van de huidige mailboxen en het hostingbedrijf, kan je ook altijd de domein te laten staan waar hij nu staat en de records te laten doorverwijzen. 

  Hoe link ik vanuit een tekst door naar mijn foto album?

  Je kan vanuit een bepaalde tekst, foto, .. laten doorlinken naar het volledige foto album dat hierbij hoort.

  1. Ga in de beheermodule naar de tekstpagina waar je wenst door te linken je fotoalbum
  2. Klik in je tekstpagina op het woord/ de zin waarachter je wenst door te linken naar je fotoalbum
  3. Arceer deze zin, en klik bovenaan op het icoon van de snelkoppeling
  4. Klik 'kies een pagina', en kies jouw fotoalbum uit de lijst van pagina's dat je te zien krijgt
  5. Je kan dan nog kiezen om van deze link een knop te maken of niet. 
  6. Klik op invoegen, en vergeet jouw wijzigingen vervolgens niet op te slaan.

  Hoe voeg ik partners of sponsors toe op mijn website?

  Het is perfect mogelijk om partners/samenwerkingen/referenties/sponsors te gaan toevoegen op je website. 

  Bij het aanmaken van een nieuwe pagina kies je hier voor een 'linkpagina'.
  Hier kan je nu een titel kiezen die jouw linkpagina mag bevatten. Na het klikken op 'opslaan' kan je nu klikken op '0 links' in het midden van jouw pagina.

  Hier kan je nu per link een logo en eventueel een url gaan toevoegen waarnaar dit logo mag gaan doorverwijzen. 

  Indien je niet per se een aparte pagina wenst hiervoor in je menu, kan je deze pagina verborgen zetten in navigatie en ervoor kiezen om enkel te weergeven op jouw homepage onderaan.

  Hoe maak ik een bestelformulier aan op mijn website om online bestellingen aan te nemen?

  Je kan online een bestelformulier aanmaken om hiermee bestellingen aan te nemen van jouw klanten.

  Ga als volgt te werk:

  1. Klik in de beheermodule op de groene knop 'pagina toevoegen'.
  2. Kies vervolgens voor de menupagina.
  3. Geef je pagina een titel en een introductietekst waarbij je meer informatie kunt delen met jouw klanten omtrent de bestellingen die ze kunnen plaatsen.
  4. Vervolgens kan je heel wat specificaties gaan toekennen, naargelang jouw wensen: 

  5. Wanneer je kiest om online bestellingen aan te nemen, kan je kiezen voor 'afhalen/ verzenden / Levering aan huis'. Vervolgens kan je hier ook de mogelijke data gaan aanduiden waarop dit mogelijk is.
  6. Na het klikken op 'opslaan' aan de linkerzijde kan je nu in het midden van je pagina klikken op '0 menu items' en je menu aanmaken.
  7. Kies rechts bovenaan om een categorie te gaan toevoegen (bijvoorbeeld: vlees/vis/.. voor een slager of brood/pistolets voor een bakker
  8. Nadien kan je per categorie producten gaan toevoegen met een beschrijving, prijs,..


  Hoe kan ik nieuwe klanten aanbrengen?

  Natuurlijk helpen we jouw collega-ondernemers graag online! Verdien €50 door anderen Webhero-klant te maken. En geef hen direct  ook een korting van €50.

  Vul dit formulier in en wij nemen vrijblijvend contact op.

  Wanneer vervalt mijn licentie?

  Via de beheermodule kan je raadplegen welk soort abonnement je hebt en wanneer deze vervalt. Je gaat hiervoor naar 'account' en klikt daarna op 'mijn Webhero'.

  Ik weet niet meer voor hoeveel jaar ik gekozen heb. Waar kan ik dit terugvinden?

  Je kan perfect via de beheermodule raadplegen voor hoeveel jaar je een website genomen hebt. Ga hiervoor naar 'account' en klik dan op 'mijn Webhero'. Hier vindt je een overzicht van welk soort abonnement je hebt en wanneer deze vervalt.

  Wie heeft er allemaal toegang tot het beheer van mijn website?

  In de beheermodule bij 'account' en dan 'mijn Webhero' kan je een lijst terugvinden van alle gebruikers die toegang hebben tot het beheer van jouw website. 

  Wens je een gebruiker toe te voegen of te verwijderen? Geef ons een seintje via support@webhero.be en wij brengen dit voor jou in orde.

  Wij nemen de GDPR wetgeving serieus en er is dus niemand intern bij Webhero die kan inloggen in jouw beheermodule. Zo ben je zeker dat jouw gegevens privé blijven en kan je je klanten garanderen dat hun gegevens beveiligd zijn. 

  Hoe werkt de BTW functie in mijn webshop?

  Je kan ervoor kiezen om de producten op de webshop  exclusief of inclusief BTW te tonen. Hou er wel rekening mee dat deze btw nooit verrekend wordt aan de kassa indien je de producten exclusief btw toont. 

  Dit is voor de klant louter informatief of wanneer klanten bijvoorbeeld B2B of B2C een onderscheid willen maken in de aankoopprijs. Indien je een product inclusief btw wenst te verkopen, dien je deze zelf reeds bij te rekenen in de prijs.

  Hoe kan ik testen in mijn website, zonder dat mijn klanten dit zien?

  Je kan tijdelijk van jouw website/webshop een coming soon pagina online zetten waarop jouw klanten zullen terecht komen van zodra ze surfen naar je website. 

  Op die manier heb jij de kans om achterliggend te wisselen tussen verschillende designs, nieuwe pagina's,.. enzovoort zonder dat je klanten dit rechtstreeks live kunnen zien.

  Om je website even 'under construction' te plaatsen en deze coming soon pagina online te zetten volg je volgende stappen:

  1. In de beheermodule klik je rechts bovenaan op het icoontje van de instellingen (het tandwiel)
  2. Kies voor de eerste optie 'voorkeuren'
  3. Bij de tweede optie kan je nu 'under construction' aanvinken. 
  4. Klik onderaan op de groene knop 'opslaan'
  5. Vanaf nu staat je coming soon pagina online.

  Om deze optie opnieuw af te zetten volg je identiek dezelfde stappen.

  Hoe voeg ik een nieuw blog item toe aan mijn blogpagina?

  Item toevoegen

  Om een nieuw item toe te voegen aan jouw blog- of nieuwspagina kan je volgende stappen volgen:

  1. Log in in de beheermodule van je website
  2. Ga naar het overzicht van je pagina's (icoon van de papiervellen, links bovenaan)
  3. Klik ter hoogte van je blog pagina in het midden op 'x items'
  4. Nu zie je het overzicht van al jouw blog- of nieuwsitems. Om een nieuw item toe te voegen klik je rechts bovenaan op 'item toevoegen' (groene knop)
  5. Voeg je blogitem toe en klik links op de groene knop opslaan

  Item verwijderen

  1. Log in in de beheermodule van je website
  2. Ga naar het overzicht van je pagina's (icoon van de papiervellen, links bovenaan)
  3. Voor een item te verwijderen klik je rechts op groene pijltje, ter hoogte van je blog dat je wenst te verwijderen op 'verwijder item'
  4. Eventueel kan je er ook voor kiezen om een blogitem niet meer te publiceren door het 'publiceren' vinkje uit te vinken. Op die manier blijft de informatie wel nog zichtbaar voor jou in de beheermodule, maar zal dit nergens online terug te vinden zijn.

  Hoe plaats ik een blog of nieuwsitem op mijn homepage?

  Je kan ervoor kiezen om (afhankelijk van het design dat je hebt verkozen) 1-3 nieuwsitems op je homepage te laten terugkomen. Hoe je dit juist moet doen kan je lezen in de volgende stappen:

  1. Log in in de beheermodule van je website
  2. Ga naar het overzicht van je pagina's door op het icoontje rechts van je homepage bovenaan te klikken (=icoon papiervellen)
  3. Ga naar de blogpagina waarvan je blogs of nieuwsitems op de homepage wenst te plaatsen
  4. Klik in het midden op 'x items'
  5. Ter hoogte van het item dat je op de homepage wenst kan je rechts kiezen voor de optie 'op homepage' aan te vinken

  Hoe verander ik de call to action (CTA) op mijn website / webshop?

  Op de homepage van je website en/of webshop heb je telkens een call to action die een bepaald doel heeft. Je kan op ieder moment de tekst van je call to action alsook het doel aanpassen zoals gewenst. 

  Volg onderstaande stappen om de call to actions aan te passen:

  1. Log in in de beheermodule van je website
  2. Klik linksbovenaan op het icoon van je homepage
  3. Scroll wat naar beneden, hier zal je nu 'website call to action' alsook 'webshop call to action' naast elkaar zien staan.
  4. De titel van de call to action kan je hier gaan bepalen, alsook eronder het doel waarnaar de call to action mag leiden.

  Hoe plaats ik een link achter mijn e-mailadres zodat mijn klanten rechtstreeks kunnen mailen?

  Je kan jouw e-mailadres in jouw tekst aanklikbaar maken met hierachter een link gekoppeld waardoor jouw klanten je rechtstreeks kunnen mailen. 

  1. Typ jouw e-mailadres waar je dit wenst te plaatsen
  2. Selecteer je e-mailadres en klik bovenaan op het koppelteken icoon om een link te plaatsen achter je e-mailadres
  3. Voeg hier je e-mailadres toe als volgt:'mailto:e-mailadres@domein.be'.


  Hoe start ik een blogpagina?

  Wil je graag starten met bloggen of met het posten van nieuwsitems op je website?
  Kies dan in je beheermodule bij 'pagina toevoegen' voor het paginatypen 'oplijstingspagina'.

  Na het aanmaken van de titel van je oplijstingspagina en het klikken op opslaan zal je meteen terechtkomen in je eerste blogpagina.

  Hoe kan ik een folder / magazine uploaden op mijn website?

  Wens je graag een folder of magazine toe te voegen aan jouw website? Dat kan. 

  1. Klik rechts bovenaan in jouw beheermodule op het icoon van jouw account. 
  2. Kies voor 'mijn pdf's'
  3. Hier kan je nu een pdf toevoegen door rechts op de groene knop 'pdf toevoegen' te klikken.
  4. Je kan een pdf selecteren van jouw computer en vervolgens uploaden
  5. Je pdf zal een unieke url krijgen na het opslaan en toevoegen.
  6. Deze url kan je nu kopieëren en plakken waar je deze wenst te laten terugkomen.

  Mogelijkheden om je folder/magazine te laten terugkomen:

  1. Je kan in een tekstpagina een tekst schrijven zoals bijvoorbeeld 'bekijk hier onze folder' en vervolgens achter deze tekst een link plaatsen met de url van je pdf (zie hierboven)
  2. Je kan een pijler aanmaken waarbij je na het klikken op de call to action laat doorverwijzen naar de url van jouw folder
  3. Je kan een teampagina aanmaken waarbij je na het klikken op de call to action laat doorverwijzen naar de url van jouw folder
  4. Via een tweede call to action op je homepage

  Hoe voeg ik foto's toe aan mijn fotoalbum?

  Om foto's toe te voegen aan je fotoalbum dien je volgende stappen te doorlopen:

  1. Log in in de beheermodule van jouw website
  2. Ga naar het pagina overzicht door te klikken op de papiervellen links bovenaan 
  3. Ga in je paginaoverzicht voor de pagina met je fotoalbums. Klik hierbij in het midden op 'x albums'
  4. Je zal nu het overzicht te zien krijgen van je fotoalbums die toegevoegd zijn aan deze pagina.
  5. Klik ter hoogte van het fotoalbum waarbij je foto's wenst toe te voegen op 'x foto's'
  6. Rechts bovenaan kan je nu via de groene knop 'foto's toevoegen'

  Vanaf nu zijn je foto's live op de website van zodra je de website refresht. 

  Hoe pas ik mijn prijslijst of menukaart op mijn website aan?

  Wens je aanpassingen te doen aan je menukaart? Dat kan perfect door volgende stappen te volgen:

  1. Log in in de beheermodule van je website
  2. Ga naar het overzicht van je pagina's links bovenaan (= icoon van de papiervellen)
  3. Klik ter hoogte van je menupagina in het midden op 'x menu items'
  4. Vervolgens kan je nu de categorieën van je menukaart zien, indien je over categorieën zou beschikken. Je kan per categorie in het midden klikken op 'x producten'
  5. Na het klikken op 'x producten' kan je per product wijzigingen gaan aanbrengen door ter hoogte van het product rechts op de grijze knop 'wijzig' te duwen. Hier kan je de prijs/benaming/omschrijving/.. enzovoort aanpassen.

  Wil je nieuwe producten toevoegen aan je menu?

  1. Klik ter hoogte van je categorie waarin je een nieuw product wenst toe te voegen rechts bovenaan op de groene plus-knop om een product toe te voegen.
  2. Vergeet aan de onderaan de pagina niet te klikken op 'opslaan'

  Wil je producten verwijderen uit je menu?

  1. Volg stap 1 tot stap 4 van bovengenoemde stappen.
  2. Vervolgens kan je kiezen om een product niet meer te publiceren door 'publiceren' uit te vinken naast je product.
  3. Indien je een product definitief wenst te verwijderen, klik je ter hoogte van het product rechts op het groene pijltje en vervolgens kies je voor 'verwijder product'.

   

  Hoe maak ik een export van de inschrijvingen op mijn formulier?

  Je kan op ieder moment een export trekken van de inschrijvingen op je formulier en downloaden in excel. 

  Om dit te doen dien je volgende stappen te doorlopen:

  1- Log in in de beheermodule van jouw website
  2- Ga naar het overzicht van je pagina's (icoon van de papiervellen links bovenaan)
  3- Klik, ter hoogte van je pagina waar je formulieren staan, in het midden op 'x formulieren'
  4- Bij het desbetreffende formulier waarvan je een export wil trekken klik je het groene cijfer onder inschrijvingen.
  5- Rechts bovenaan zie je nu een knop 'Download als Excel' 

  Hoe verander ik het e-mailadres waarop mijn inschrijvingen toekomen?

  Om het e-mailadres van je contactformulier aan te passen dien je volgende stappen te doorlopen:

  1- Log in in de beheermodule van je website
  2- Ga naar het overzicht van je pagina's
  3- Ter hoogte van je contactformulier (of overig formulier) klik je in het midden op 'x formulieren'
  4- Klik rechts op de grijze knop 'wijzig'
  5- Scroll wat naar onder tot je bij het voorziene vak komt waarop je e-mailadres kan invullen waar de inschrijvingen op mogen toekomen.

  Je kan bovendien ook kiezen om per inschrijving een mail te ontvangen of 1x per week.

  Hoe wijzig ik een link in een tekst?

  Wanneer je een link hebt toegevoegd aan een bepaalde tekst en je wil deze graag veranderen of verwijderen volg je best het onderstaande stappenplan:

  1. Ga naar de pagina met de desbetreffende link & tekst
  2. klik 1 maal op de onderlijnde tekst met link achter
  3. Je zal nu een driedelig keuzemenu zien verschijnen onder je tekst
  4. Kies in het keuzemenu voor de tweede optie 'link wijzigen'
  5. Hier kan je nu een nieuwe url/link toevoegen alsook er ook voor kiezen om de link te laten openen in een nieuw tabblad of in het huidig venster.

  Wens je een link te verwijderen achter een bepaalde tekst? Kies dan voor de derde optie bij je keuzemenu 'link verwijderen'. 

  Hoe kan ik een button/link aanmaken in mijn tekst?

  Het is mogelijk om een button aan te maken achter een bepaalde tekst. Bijvoorbeeld wanneer je wenst door te verwijzen naar je contactpagina met de woorden 'contacteer ons' kan je hiervan een button maken.

  Volg volgende stappen om een button aan te maken:

  1. Ga in de tekst waar je een button wenst aan te maken 
  2. Typ je tekst zoals gewenst, waarachter je een button wenst te plaatsen
  3. Arceer je tekst en klik op de knop 'link invoegen'
  4. Vervolgens kan je aanduiden dat je deze tekst wenst om te zetten als een knop. 

  Zie onderstaande schermafbeeldingen ter verduidelijking.

  Hoe maak ik een verborgen pagina aan?

  Om je vindbaarheid in Google (SEO) te gaan verbeteren, kan je gaan werken met verborgen pagina's. Je kan in de beheermodule bij het overzicht van je pagina's een nieuwe pagina gaan toevoegen (tekstpagina/oplijstingspagina,..) en vervolgens de nodige, relevante informatie toevoegen met de juiste zoektermen waarop je gevonden wil worden.

  Na het opslaan van deze pagina, kan je opnieuw bij het overzicht van je pagina gaan aanduiden dat deze pagina verborgen mag zijn maar wel gepubliceerd mag worden zodat Google deze informatie kan lezen en indexeren. 

  Dit doe je door 'navigatie' uit te vinken.

  Hoe kan ik mijn team toevoegen aan de website?

  Je kan je team voorstellen aan de hand van een teampagina op je website. Ga in de beheermodule naar het overzicht van je pagina's en klik rechts op de groene knop 'pagina toevoegen' en kies vervolgens voor 'Teampagina'.

  In eerste instantie dien je in het volgende scherm een titel toe te kennen aan deze pagina, zoals bijvoorbeeld 'team'of 'crew'.

  Vervolgens kom je meteen terecht in het aanmaakscherm van het eerste teamlid. Hier kan je de naam van de persoon, functie, titel, omschrijving, Linkedin profiel enzovoort meegeven als informatie. 

  Onderaan deze pagina kan je ook nog een link/call to action gaan toevoegen. Dit kan je bijvoorbeeld laten doorlinken naar een persoonlijke pagina over deze persoon met meer info, naar een Facebookpagina, naar een telefoonnummer,..

  Na het klikken op 'opslaan' kan je je teamleden ook laten terugkomen op de homepage, door 'op homepage' aan te vinken.

  Een teampagina kan ook gebruikt worden voor andere doeleinden dan een team voorstellen. Je kan dit ook gebruiken om je diensten voor te stellen bijvoorbeeld.

  Hoe maak ik een formulier aan met een code?

  Je kan een inschrijvingspagina maken die afgeschermd is met een code. Enkel de personen die beschikken over deze code, kunnen zich inschrijven.

  Na het invullen van de code, zien de klanten pas de vragen die ze kunnen invullen. Na het invullen van deze vragen, kan je een bepaalde boodschap laten verschijnen op het scherm (alsook per mail laten versturen). Zo is de informatie afgeschermd voor diegene die niet over een code beschikken.

  Een code toevoegen aan je formulier doe je als volgt:

  - Klik in het pagina-overzicht ter hoogte van jouw formulierpagina op de groene tekst 'x formulier(en).
  - Klik bij het specifieke formulier dat je wenst te wijzigen rechts op 'wijzig'.
  - Onder het inhoudsveld kun je een code ingeven. Communiceer deze code aan jouw doelpubliek. Zij kunnen zich nu inschrijven.

  Hoe kan ik mijn foto's mooi naast elkaar laten verschijnen in een tekstpagina?

  Indien je graag foto's wenst toe te voegen in je tekstpagina kan je  aan de hand van een button doorlinken naar een fotoalbum. Hoe je dit juist doet kan je hier terugvinden. 

  Maar je kan ook aan de hand van een kolom foto's gaan toevoegen in je tekstvak. Op die manier zullen je foto's op gelijke lijnen getoond worden.

  Vervolgens kan je zelf bepalen hoe groot je kolommen mogen zijn.

  Van zodra je hebt bepaald hoe groot je kolommen mogen zijn, kan je foto's of andere acties gaan toevoegen in de kolommen.

  Ik wil hoger scoren in Google. Hoe doe ik dat?

  Google houdt rekening met heel wat aspecten om je ranking te gaan bepalen. Zo heb je  SEO, SEA maar ook de technische opbouw van je website. Zijn bijvoorbeeld je meta tags ingevuld? Staan je gewenste zoektermen vermeld op je website? ...

  We bekijken graag met jou persoonlijk hoe we je hierbij kunnen verder helpen. Contacteer ons via 016/66 14 32 of stuur ons een mail: support@webhero.be

  Wil je hier graag uitgebreider informatie over? Kom dan zeker eens langs op onze Webhero Academy waarbij we dieper ingaan op beter scoren in Google. Meer informatie en inschrijven doe je hier.

  Hoe kan ik een limiet zetten op het aantal inschrijvingen via mijn formulier?

  We hebben enkele functies toegevoegd bij formulieren. Je kan nu het maximum aantal beschikbare plaatsen instellen zodat je evenement nooit overboekt geraakt. 

  Indien volzet, zal in plaats van het formulier de melding verschijnen dat het maximum bereikt is. 

  Met de startdatum kan je kiezen om de inschrijvingen pas vanaf een bepaalde datum open te stellen. Omgekeerd kan ook: met een einddatum vermijd je dat deelnemers na een bepaalde datum nog inschrijven. Zo vermijd je last-minute inschrijvingen of deelnemers die per vergissing nog inschrijven nadat je event afgelopen is.

  Welke browsers worden ondersteund?

  Webhero ondersteunt telkens de twee recentste versies van Google Chrome, Firefox, Safari en Edge, alsook telkens de twee recentste OS-versies voor mobiele toestellen. Om ervoor te zorgen dat uw site en beheermodule optimaal werken, raden we aan om uw browser bij te werken naar de meest recente versie.

  Hoe voeg ik een pop-up toe aan mijn website?

  Wil je graag een pop-up laten verschijnen voor een actie of bijvoorbeeld voor een cookie -melding? Dan kan je deze functie activeren als volgt:

  1. Klik in de beheermodule rechts bovenaan op 'instellingen'
  2. Kies vervolgens voor 'voorkeuren'
  3. Vink de optie 'toon pop-up' aan. Je kan de titel, tekst en knop aanpassen.- Je kn rechts bovenaan aanduiden wanneer de pop-up getoond mag worden.

  Hoe bepaal ik de afmetingen van mijn foto?

  Het is mogelijk dat je slechts een deel van je foto te zien krijgt op je website. Dit hangt van een aantal factoren af.

  1. Ieder design is anders, sommige designs werken met horizontale foto’s, andere met eerder verticale of vierkante foto’s. Zo is er voor iedere persoonlijke voorkeur een design dat past. 
  2. Het systeem vertrekt steeds vanuit het middelpunt van de foto en vult vervolgens de rest van de foto in de vooropgestelde ruimte in.
  3. Daarnaast is het systeem zo gebouwd, dat iedere foto perfect mee kan schalen naargelang het toestel waarop gesurft wordt. Er is dus geen bepaalde afmeting om in te stellen, omdat op elk scherm een ander formaat/ruimte wordt voorzien om de foto in te tonen. Je zal bv. merken dat wanneer je je scherm op de computer groter of kleiner maakt, dat er dan andere delen van de foto wel of niet zichtbaar worden.

  Hoe maak ik een quote pagina aan (voor reviews / klantervaringen) ?

  Je kan een quotepagina aanmaken om reviews van jouw klanten online te plaatsen.
  Kies in de beheermodule bij het overzicht van je pagina om een nieuwe pagina toe te voegen en vervolgens te kiezen voor een quote pagina.

  1. Kies de titel voor je pagina zoals bijvoorbeeld 'ervaringen' of 'quotes' of 'reviews'
  2. Vul de meta omschrijving in en klik op 'opslaan'
  3. Vanaf nu kan je beginnen met het toevoegen van quotes. Vul de naam in, de quote en eventueel een rating en/of foto van deze persoon.

  Vervolgens kan je kiezen om een quote op de homepage te laten terugkomen door 'op homepage' aan te vinken.

  Indien je ze laat weergeven in een pagina ziet je pagina er ongeveer als volgt uit:

  Hoe link ik naar een pdf vanuit mijn tekst?

  Eerst en vooral moet je de desbetreffende pdf's lokaal gaan uploaden in de beheermodule van je website. Hoe je dit juist doet, kan je hier nalezen.

  Nadien kan je in een tekstpagina je woord/zin gaan selecteren waarachter je graag een link wenst te plaatsen. Nadien kan je via de knop 'link invoegen' de pdf gaan selecteren uit de lijst.

  Maakt Webhero backups van mijn website?

  Uiteraard! Webhero maakt voortdurend backups van het platform inclusief alle data van alle websites. Stel dat er iets fout loopt kunnen we  alle websites terug plaatsen. 

  Heb je per ongeluk een pagina verwijderd, en wil je deze terug plaatsen? Dit kan wel, gedurende een periode van 30 dagen. Hierna worden de verwijderde pagina's onherroepelijk verwijderd.

  Klik op 'account', en vervolgens op prullenmand. Hier vind je jouw verwijderde items terug. 

   


  Mijn website verschijnt niet bovenaan in Google. Hoe komt dat?

  Webhero websites zijn gebouwd met SEO als prioriteit. Wat betekent dat Google makkelijk uw inhoud kan lezen en doorzoeken.

  Wie zal er als eerste staan? Het beste, meest relevante en meest betrouwbare antwoord op de specifieke zoekopdracht.

  Wat betekent dit voor jou? Hoe meer relevante, waardevolle inhoud je hebt, hoe hoger je op de ranking zal verschijnen. Wees het best mogelijke antwoord voor de zoekopdracht.

  Content schrijven is echter moeilijk. Voor iedereen. Zijn er shortcuts? Helaas niet. Als je zelf niet wil schrijven, kunnen we je in contact brengen met een copywriter die ervaring heeft met SEO-teksten. Wat wij wel aanbieden als extra SEO service is met deze teksten aan de slag gaan om lokaal hoger te scoren. Webhero beheert ondertussen een aanzienlijk aantal websites en daar kunnen we veel uit leren. We hebben onderzocht welke factoren specifiek voor zelfstandigen en kleine ondernemingen van belang zijn. Dat zijn niet dezelfde als voor grote merken of internationale webshops. Met onze SEO-pakketten passen we onze expertise rechtstreeks toe op jouw Webhero website.

  Daarnaast geven we hierover ook sessies in onze Webhero Academy. Je vindt alle data en onderwerpen op de website.

  Hoe maak ik een fotoalbum aan?

  1. Klik in de beheermodule links bovenaan op het icoon van de pagina's (= de papiervellen).  
  2. Vervolgens kan je rechts op de groene knop 'pagina toevoegen' klikken. 
  3. Kies voor het paginatype 'foto'
  4. Geef een algemene titel aan je pagina (bijvoorbeeld sfeerfoto's/  galerij,.. ) en vul de metaomschrijving in. Eventueel kan je hier ook een algemene hoofdingsfoto toevoegen, als omslagfoto van je album
  5. Klik op opslaan
  6. Je komt nu terecht in de algemene pagina van je eerste fotoalbum. Geef deze pagina een titel zoals bijvoorbeeld 'sfeerfoto's
  7. Vul een eventuele korte inhoud in
  8. Vul de meta omschrijving in
  9. Bij foto's onderaan kan je op de groene knop 'foto's uploaden' klikken, en foto's toevoegen van jouw computer.
  10. Onderaan kan je nog klikken op 'publiceer' om de pagina te publiceren.

  Hoe schrijf ik me uit voor de wekelijkse rapporten?

  Wens je de wekelijkse rapporten van jouw website niet meer te ontvangen? Volg dan volgende stappen:

  1. Log in in de beheermodule van je website
  2. Klik rechtsbovenaan op het icoon van jouw account
  3. Kies voor 'Webhero Licentie'
  4. Vervolgens kan je per beheerder aan uit of vinken of je de wekelijkse rapporten nog wenst te ontvangen of niet.

  Social media share buttons in- of uitschakelen?

  Op je website kan je over het algemeen de social media share buttons in- of uitschakelen. Deze buttons zijn voor de bezoekers van jouw website om jouw pagina's te delen op hun social media.

  Wil je deze social media share buttons in- of uitschakelen? Log je dan in in de beheermodule van je website, ga naar instellingen > voorkeuren > 'social media shares' kan je hier aan of uitvinken.

  Hoe kan ik de boodschap na het invullen van mijn inschrijvingsformulier wijzigen?

  Je kan op ieder moment de boodschap die jouw klant te zien krijgt na het invullen van het inschrijvingsformulier aanpassen door volgende stappen te doorlopen:

  1. Log in in de beheermodule van je website
  2. Ga naar het overzicht van je pagina's
  3. Klik ter hoogte van je inschrijvingspagina in het midden op 'x formulier'
  4. Klik rechts op de grijze knop 'wijzig'
  5. Scroll wat naar onder tot je aan het veld 'ik wil een aangepaste boodschap tonen na het invullen van het formulier' ziet.
  6. Hier kan je nu je boodschap aanpassen.

  Vergeet niet op opslaan te duwen onderaan.

  Hoe kan ik de bevestigingsmail bij mijn formulier in/uitschakelen?

  Om de bevestigingsmail je formulier aan te passen dien je volgende stappen te doorlopen:

  1- Log in in de beheermodule van je website
  2- Ga naar het overzicht van je pagina's
  3- Ter hoogte van je contactformulier (of overig formulier) klik je in het midden op 'x formulieren'
  4- Klik rechts op de grijze knop 'wijzig'
  5- Scroll wat naar onder tot je de volgende optie tegenkomt: 'bevestigingsmail sturen naar deelnemer'

  Hier kan je de optie nu in- of uitschakelen. 
  Vergeet zeker en vast niet op 'opslaan' te duwen aan de linkerzijde.

  Hoe kan ik een extra vraag toevoegen aan mijn inschrijvingspagina?

  Heb je meer informatie nodig van jouw (potentiële) klanten bij jouw inschrijvingspagina? Dan kan je gemakkelijk een extra vraag toevoegen/verwijderen/aanpassen door volgende stappen te doorlopen:

  1. Log in in de beheermodule van jouw website
  2. Ga naar het overzicht van je pagina's en klik ter hoogte van je inschrijvingspagina in het midden op 'x formulier'
  3. Klik bij 'vragen' op 'x vragen'
  4. Klik op het vraagtype dat je wenst toe te voegen, en duidt de nodige specificaties aan (zoals bijvoorbeeld verplicht of niet)

  Vergeet niet op 'opslaan' te duwen. 

  Hoe wijzig ik de checkbox bij mijn inschrijvingspagina? / Hoe maak ik een checkbox aan op mijn inschrijvingspagina?

  Log in in de beheermodule van jouw website,
  1.  ga naar het overzicht van je pagina's en klik ter hoogte van je inschrijvingspagina in het midden op 'x formulier'. 
  2. Klik rechts op de grijze knop 'wijzig'. Scroll wat naar onder, tot je onderaan de volgende optie ziet : 'De inschrijver moet verplicht toestemming geven voor gegevensverwerking'.
  3. Deze optie kan je nu aanvinken en vervolgens kan je hier een boodschap plaatsen zoals gewenst, waarmee jouw klant eerst akkoord moet gaan alvorens het formulier te verzenden. (bijvoorbeeld: "Ik geef toestemming om mijn gegevens te verwerken conform het Privacybeleid")

  Je webshop koppelen met Bpost Shipping manager

  Je website koppelen met ShippingManager

  Het is mogelijk om je Webhero webshop te koppelen met de ShippingManager van bpost. Je klanten kunnen dan tijdens het checkout-proces kiezen waar je hun pakje door bpost willen laten leveren: aan de deur, in een afhaalpunt of in een pakjesautomaat.

  Als verkoper krijg jij je verzendinfo overzichtelijk beschikbaar in de ShippingManager, van waaruit je direct je labels kan afprinten.

  Hoe activeer je deze integratie?

  1. Activeer de bpost integratie door in je Webhero beheermodule je account_id en je passphrase in te vullen. Ga hiervoor naar instellingen > integraties > bpost.  Deze gegevens kan je vinden je account bij ShippingManager onder Admin -> Algemene instellingen.  Opgelet: passhprase is niet het wachtwoord waar je mee inlogt bij Bpost
  2. Vul bij de ShippingManager -> Admin -> Algemene instellingen volgende veldjes in:
   *Confirm URL => https://api.webhero.be/api/bpost/confirm
   *Cancel URL  => https://api.webhero.be/api/bpost/cancel
   *Error URL  => https://api.webhero.be/api/bpost/error
  3. Maakt in je beheermodule een verzendmethode (deze vind je onder 'instellingen) ‘bpost’ aan en vink het veldje 'Activeer de bpost Shipping Manager' aan. Voeg dan één tarief toe aan deze verzendmethode. Dit tarief zal de klant betalen, ongeacht de keuze die hij maakt in de Shipping Manager.

  Hoe verloopt het in de webshop checkout?

  1. De klant voegt items toe in zijn winkelmandje en kiest de optie bpost als verzending.
  2. De klant komt in het checkout process en vult zijn gegevens in.
  3. Na het invullen van gegevens klikt de klant op 'ga door' en verschijnt de bpost ShippingManager. Daar verifieert hij zijn vooringevulde klantgegevens en selecteert hij de verzendmethode.
  4. De klant kiest een betaalmethode en betaalt eventueel online.

  Voor vragen over de ShippingManager kan je terecht op http://www.bpost.be/site/nl/professionele-oplossingen/online-tools/shipping-manager

  Voor vragen over je Webhero-beheermodule helpen we je graag verder via 016 66 14 32. 


  Je webshop koppelen met WinShop

  Het is mogelijk om je Webhero website te koppelen met het WinShop kassasysteem van Computer Division (Marc Bronckaers). De producten die je in WinShop invoert, verschijnen dan automatisch op je webshop en kunnen online besteld worden. Tijdens de synchronisatie worden nieuwe producten toegevoegd, details gewijzigd of producten offline gehaald.

  Hieronder vind je een overzicht van de velden die worden overgenomen op je webshop.

  • Merknaam => Filter “Merk”
  • Kleurnaam => Filter “Kleur”
  • Specificatie => Filter “Specificatie”
  • Productgroepen (naam eerste veld) => Categorieën
  • Maatnaam => Varianttype Maat
  • Productnaam + Artikelnummer => Productnaam
  • Productnaam + Omschrijving => Meta description
  • Productvelden Omschrijving, Foto’s, Prijs, Soldenprijs en Voorraad

  Als de waarden van de meegestuurde velden gewijzigd worden, zullen deze maximum één dag later ook op je webshop aangepast zijn. Categorieën worden niet verwijderd op je webshop, ze worden wel verborgen indien er geen producten meer achter zitten. Filters worden niet verwijderd en blijven zichtbaar op je webshop. Categorieën en filteropties worden alfabetisch op je webshop getoond. Opgelet: soldenprijzen worden mee overgenomen maar pas op je website getoond als je een soldenperiode instelt in je beheermodule.

  Je kan een product van je website halen door dit in WinShop te verwijderen of inactief te zetten.

  Hoe de koppeling activeren?

  1. Laat je contactpersoon bij Winshop en Webhero weten dat je je webshop wil koppelen aan je kassasysteem.
  2. Wij zullen in jouw webshop de nodige voorbereidingen doen om de koppeling te maken en contact opnemen met Winshop om de integratie af te ronden.

  Wat bij problemen?

  • Voor vragen over de WinShop software kan je contact opnemen met 0475 23 99 52.
  • Voor vragen over je Webhero-beheermodule helpen we je graag verder via support@webhero.be. Vergeet geen printscreens toe te voegen van je kassasysteem en je webshop zodat we je probleem zo snel mogelijk kunnen oplossen! 

  Wat is een landingspagina en waarvoor kan ik het gebruiken?

  Een landingspagina is een pagina op je website waarnaar je doorverwijst vanuit andere media. Denk bijvoorbeeld aan een link vanuit een Adwords campagne.

  Je kunt de bezoekers natuurlijk ook richting je homepage of een productpagina sturen maar wanneer je landingspagina perfect aansluit bij je advertentie hoeft de bezoeker minder 'moeite' te doen om zich te oriënteren.

  De landingspagina is dus eigenlijk een transitiepagina die je tussen de advertentie en website plaatst waarmee je  bezoekers op je website krijgt en  voorbereid   op de producten en diensten die je wil laten zien.

  Een landingspagina is niet terug te vinden in de menu navigatiebalk omdat hij speciaal gemaakt is om bezoekers ‘te ontvangen’ die op een advertentie hebben geklikt. Een landingspagina maak je dan ook niet om beter vindbaar te zijn. 

  Voordelen:

  1. Doordat je landingspagina aansluit bij je advertentie hoeft je bezoeker niet na te denken of te zoeken. Dit resulteert in minder bezoekers die afhaken en meer bezoekers die de boodschap op de landingspagina gaan lezen.
  2. Bijkomend voordeel is dat Adwords kijkt naar de relevantie van je landingspagina en je Adwords advertentie. Hoe dichter deze bij elkaar liggen, hoe beter je wordt beoordeeld en minder hoeft te betalen voor een ‘klik’. Met ander woorden; een goede landingspagina bespaart je advertentiekosten.
  3. Je kunt de bezoeker stap voor stap overtuigen. In je advertentie lok je de bezoeker met een voordeel. Op je landingspagina kun nog meer voordelen noemen en bevestigingen met 'social proof'. Denk aan reviews, quotes, referenties. Zorg altijd voor een naam en foto anders heeft het "bewijs" geen waarde.

  Al deze elementen samen zorgen ervoor dat de conversie omhoog gaat.

  Hoe start ik een soldenperiode in mijn webshop?

  Het is mogelijk om in jouw webshop een soldenperiode aan te duiden. 

  1. Ga in de beheermodule rechts bovenaan naar het icoon van de instellingen
  2. Vervolgens kies je voor 'voorkeuren'
  3. Aan de linkerzijde kies je voor 'webshop voorkeuren'
  4. Vink de optie 'activeer soldenperiode' aan en kies de start- en einddatum waar je soldenperiode tussen valt. 
  5. Per product kan je nu een 'soldenprijs' gaan toekennen in de beheermodule. Deze prijs zal getoond worden op de webshop vanaf de startdatum dat je hebt ingesteld in de vorige stap tot de einddatum.

  Standaardmail voor orderbevestiging (overschrijving)

  Bekijk hier een voorbeeld van de standaardmail die verzonden wordt naar de klant wanneer hij/zij koos voor overschrijving, na het plaatsen van een bestelling.

  Standaardmail orderbevestiging (online betalen)

  Bekijk hier een voorbeeld van de standaardmail die verzonden wordt naar de klant wanneer hij/zij koos voor online betalen, na het plaatsen van een bestelling.

  Bij online betalen wordt er geen orderbevestiging verstuurd indien betaling ontvangen is. Dan wordt er meteen een betalingsbevestiging verstuurd.                                                       

  Standaardmail betalingsherinnering

  Hieronder kan je een voorbeeld bekijken van de standaardmail die verzonden wordt naar de klant als betalingsherinnering.

  Standaardmail betalingsbevestiging

  Hieronder kan je een voorbeeld bekijken van de standaardmail die verzonden wordt naar de klant als betalingsbevestiging. 

  Standaardmail verzendbevestiging

  Hieronder kan je een voorbeeld bekijken van de standaardmail die verzonden wordt naar de klant na het plaatsen van een order als verzendbevestiging.


  Worden breadcrumblinks gebruikt op mijn website / webshop?

  In de Webhero webshops worden breadcrumblinks geactiveerd, omdat een webshop zeer gestructureerd wordt opgebouwd.

  We kiezen er bewust voor om bij de website geen breadcrumblinks te tonen, omdat een website meestal veel complexer is. De structuur van een website kan namelijk doorverwijzen naar andere pagina's, waarbij de breadcrumblinks vervolgens niet meer zouden kloppen.

  Je website koppelen met Teamleader

  Zelf formulieren aanmaken om offertes, aanvragen of inschrijvingen te ontvangen? Dat kan heel eenvoudig met het Webhero beheersysteem. En dankzij onze slimme koppeling met Teamleader zorgen wij ervoor dat de gegevens van deze mensen automatisch in jouw CRM systeem terecht komen. Zo win je een pak tijd én vermijd je typefouten.

  Teamleader koppelen aan jouw Webhero website is zeer eenvoudig en duurt slechts enkele minuten.

  Als je inlogt in je Teamleader account vind je in het linkermenu onderaan “Instellingen” en daaronder Integrations > Verouderde API keys & webhooks weergeven > Toon API-sleutels. Daar vind je 2 codes de je nodig hebt voor de koppeling met jouw website:

  • Je API groep

  • Je API sleutel

  Teamleader API groep, website laten maken, WebheroIdealiter open je een tweede tabblad in je browser waar je inlogt op jouw Webhero website. Onder "Instellingen" klik je op "Integraties". Daar vind je Teamleader Web2Lead waar je de API groep en API sleutel kan invullen.

  Teamleader instellingen, website laten maken, Webhero

  Zijn de codes ingevuld? Klik dan op “Opslaan” en vanaf dan kan je specifieke velden van je formulieren gaan koppelen met Teamleader.

  Teamleader instelling vraag wijzigen, website laten maken, Webhero

  Om een veld te koppelen, moeten ze natuurlijk ook bestaan in je CRM. Vandaag kan je volgende velden koppelen: voornaam, naam, e-mailadres, GSM, straat, huisnummer, postcode, stad, telefoonnummer en website.

  Teamleader formulier vraag overzicht, website laten maken, Webhero

  Als je al deze vragen stelt, dan ziet het formulier op je website er zo uit. Je kan zelf kiezen of het veld verplicht in te vullen is of niet. Indien wel verschijnt er een sterretje. Aangezien je gegevens opslaat, moet je vanaf nu rekening houden met de GDPR wetgeving. Daarom voorziet Webhero bij formulieren een verplicht vinkje. De tekst die erbij hoort, kan je uiteraard aanpassen naargelang jouw plannen met de data van je bezoekers. 

  Voorbeeld formulier, website laten maken, Webhero

  Eenmaal een persoon het formulier invult, gebeuren er 2 dingen:

  1. De gegevens worden opgeslagen in je Webhero beheersysteem. Handig om een makkelijk overzicht te bewaren en eventueel een Excel download te doen.

  Overzicht formulier in admin, website laten maken, Webhero

  2. De data wordt doorgestuurd naar jouw CRM. Nu kan je in Teamleader heel makkelijk deals aanmaken of facturen sturen zonder dat je al die gegevens opnieuw moet overtypen. Op die manier win je tijd en loop je niet het risico om schrijffouten te maken. 

  Teamleader voorbeeld, website laten maken, Webhero

  Je webshop koppelen met Teamleader Facturatie

  Het is mogelijk om je Webhero webshop te koppelen met de CRM software van Teamleader. Voor elke betaalde order van je webshop wordt dan automatisch een draft factuur  aangemaakt in Teamleader.

  Volg deze stappen om deze optie gratis te activeren:

  1. Ga in Teamleader naar Marketplace en zoek naar "Webhero"
  2. Klik op "TOEVOEGEN"
  3. Meld je in het volgende scherm aan met je Webhero account
  4. Geef toegang tot Companies, Contacts, Departments en Invoices
  5. Selecteer het departement en het BTW-tarief waarin je de facturen wil aanmaken

  Vanaf nu zal er voor elke betaalde bestelling een draft factuur aangemaakt worden in Teamleader!

  Je website koppelen met Whise

  Het is mogelijk om je Webhero-website te koppelen met immo-software van Whise. De panden die je in je software beheert, verschijnen dan automatisch op je website. Tijdens de uurlijkse synchronisatie worden nieuwe panden toegevoegd, details gewijzigd of panden offline gehaald.

  Nieuwe panden die je in Whise invoert met Transactie “te koop”, “te huur” of “Lijfrente” en status “Online”, zullen automatisch op je website verschijnen. Hieronder vind je een overzicht van de velden die worden overgenomen op je website.

  Veld in Whise

  Veld op je website

  Algemeen > Categorie

  Ondersteunde opties: appartement, garage / parking, grond, kantoor, commercieel, industrieel, huis

  Algemeen > Type

  Algemeen > Transactie

  Ondersteunde opties: Te koop/Te huur/Lijfrente

  Algemeen > Categorie

  Algemeen > Status transactie

  Ondersteunde opties: Verkocht / Verhuurd / Optie te koop

  Algemeen > Status

  Algemeen > Aantal gevels

  Algemeen > Type huis

  Algemeen > Naam

  Algemeen > Titel

  Algemeen > Straat

  Algemeen > Straat

  Algemeen > Nummer

  Algemeen > Nummer

  Algemeen > Bus

  Algemeen > Bus

  Algemeen > Postcode

  Algemeen > Postcode

  Algemeen > Stad

  Algemeen > Stad

  Karakteristieken > Bouwjaar

  Algemeen > Bouwjaar

  Algemeen > Beschikbaarheid

  Ondersteunde opties: onmiddellijk, vanaf akte, mits inachtneming huurders, bij oplevering, af te spreken met eigenaar, in onderling overleg

  Algemeen > Beschikbaar vanaf

  Algemeen > Staat van het pand

  Ondersteunde opties: nieuw, uitstekend, hernieuwd, goede staat, deels te renoveren, te renoveren, te hermaken, af te breken, niet gekend, groen vastgoed, te bouwen, ruwbouw, nieuwbouw project, kleine werken, gerenoveerd, concept, ontwikkeld, klaar om te starten, water- en winddicht, afgewerkt, opgeleverd, gepleisterd, terrein nog af te werken, terrein klaar voor constructie

  Algemeen > Staat

  Algemeen > Aantal verdiepingen

  Algemeen > Verdiepingen

  Algemeen > Grondoppervlakte

  Algemeen > Bebouwde oppervlakte

  Buitenkant en omgeving > Gevelbreedte

  Algemeen > Gevelbreedte

  Buitenkant en omgeving > Terras - aantal

  Algemeen > Aantal terrassen

  Algemeen > Prijs

  Algemeen > Prijs

  Foto's

  Algemeen > Foto's

  Algemeen > Lange beschrijving

  Algemeen > Omschrijving

  Buitenkant en omgeving > Bebouwde oppervlakte

  Gegevens perceel > Bebouwde oppervlakte

  Algemeen > Grond breedte

  Gegevens perceel > Breedte aan de straatkant

  Algemeen > Grond diepte

  Gegevens perceel > Diepte terrein

  Algemeen > Tuin

  Gegevens perceel > Tuin aanwezig

  Buitenkant en omgeving > Oriëntatie van het terrein - tuin

  Gegevens perceel > Oriëntatie perceel

  Algemeen > Bewoonbare oppervlakte

  Indeling > Totale bewoonbare oppervlakte

  Karakteristieken > Toiletten - aantal

  Indeling > Aantal toiletten

  Karakteristieken > Keuken

  Indeling > Opp keuken

  Algemeen > Badkamers

  Indeling > Aantal badkamers

  Algemeen > Slaapkamers

  Indeling > Aantal slaapkamers

  Karakteristieken > Slaapkamer 1

  Indeling > Opp slaapkamer 1

  Karakteristieken > Slaapkamer 2

  Indeling > Opp slaapkamer 2

  Karakteristieken > Slaapkamer 3

  Indeling > Opp slaapkamer 3

  Karakteristieken > Slaapkamer 4

  Indeling > Opp slaapkamer 4

  Administratief & Financieel > Onroerende voorheffing

  Financiële gegevens > Onroerende voorheffing

  Administratief & Financieel > Kadaster - nr.

  Kadastrale gegevens > Kadaster nummer

  Administratief & Financieel > Kadaster - sectie

  Kadastrale gegevens > Kadaster sectie

  Administratief & Financieel > Kadaster - opp. (ha/a/ca)

  Kadastrale gegevens > Kadaster oppervlakte

  Administratief & Financieel > Kadastraal inkomen (€) - bedrag

  Kadastrale gegevens > Kadastraal inkomen

  Administratief & Financieel > Kad.ink. geïndexeerd - bedrag

  Kadastrale gegevens > Kad. Ink. Geïndexeerd

  Administratief & Financieel > Terrein - bestemming

  Ruimtelijke ordening > Recente bestemming

  Administratief & Financieel > Dagvaarding

  Ruimtelijke ordening > Dagvaarding

  Administratief & Financieel > Bouwvergunning

  Ruimtelijke ordening > Bouwvergunning

  Administratief & Financieel > Verkavelingvergunning

  Ruimtelijke ordening > Verkavelingsvergunning

  Buitenkant en omgeving > Water

  Comfort > Aansluiting waterleiding

  Karakteristieken > Dubbele beglazing

  Comfort > Beglazing

  Karakteristieken > Type verwarming

  Comfort > Type verwarming

  Buitenkant en omgeving > Riolering

  Comfort > Riolering

  Administratief & Financieel > EPC (Kwh/m²/j)

  Algemene inlichtingen > EPC

  Administratief & Financieel > EPC unieke code

  Algemene inlichtingen > EPC unieke code

  Als de waarden van de ondersteunde velden gewijzigd worden, zullen deze maximum één uur later ook op je website geupdate zijn.

  Als een pand verkocht of verhuurd is of je wil het om een andere reden van je website halen, kan je in Whise een pand “Offline” plaatsen door in het pandoverzicht op het icoon met de drie puntjes te klikken.

  Voor vragen over de Whise software kan je contact opnemen met 02 721 69 02.
  Voor vragen over je Webhero-beheermodule helpen we je graag verder via 016 66 14 32.

  Je webshop koppelen met SendCloud

  Deze koppeling maakt het mogelijk om op een gemakkelijke manier betaalde bestellingen te verzenden via verschillende distributiekanalen (DHL, BPost, DPD, ...). Klanten krijgen een track and trace link toegestuurd. Deze zit in de mail die verzonden wordt als de status van een bestelling op ‘verzonden’ komt te staan. Het is ook mogelijk om afhaalpunten op een kaart in de checkout van je webshop te weergeven. De klanten kunnen dan een afhaalpunt in de buurt kiezen.

  STAP 1: Maak in je Sendcloud account een koppeling aan. Dit doe je bij Instellingen -> Gekoppelde shops -> Koppel je shop -> SendCloud API koppelen -> Naam invullen en opslaan.

  STAP 2: Bij het opslaan worden de “Publieke Sleutel” en “Geheime sleutel” zichtbaar. Deze sleutels plak je bij de SendCloud integratie in je Webhero beheermodule: Integraties > Sendcloud.

  STAP 3: Indien je afhaalpunten op een kaart wilt tonen in je checkout, moet je de optie “Servicepunten” ook aanvinken. Let op: dit moet ook bij de leveringsmethode in je Webhero beheer aangevinkt staan.

  STAP 4: Enkel betaalde orders kunnen doorgestuurd worden naar Sendcloud. Bij betaalde orders is er een optie beschikbaar achter het groene vinkje: “Stuur naar sendcloud”. Als je hierop klikt, krijg je een popup te zien met de beschikbare verzendmethode van je Sendcloud account. Kies hier de juiste verzendmethode.

  Nu is je bestelling beschikbaar in Sendcloud en kan je het vignet vanuit sendcloud printen.

  Nadat je de bestelling verzonden hebt, wijzig je de status van het order naar “Verzonden”. Je kan dan eventueel je klant laten weten dat de bestelling onderweg is (met track and trace link).

  Voor vragen over Sendcloud kan je terecht in het Helpcenter.
  Voor vragen over je Webhero-beheermodule helpen we je graag verder via 016 66 14 32. 

  Hoe maak ik een FAQ (meest gestelde vragen) pagina aan?

  Je kan in de beheermodule ervoor kiezen om een FAQ pagina aan te maken waarbij je veel gestelde vragen kan oplijsten voor jouw klanten. Uiteraard kan je deze pagina ook gebruiken om bepaalde informatie onder te verdelen, dat vervolgens kan uitklappen (waardoor je tekstpagina bijvoorbeeld geen lange, platte tekst wordt). 

  1. Bij het overzicht van je pagina's klik je rechts bovenaan op 'pagina toevoegen'
  2. Kies voor 'FAQ pagina'
  3. Je komt nu terecht in het algemene informatie scherm van je FAQ paginawaar je een titel en eventuele introductietekst kan invullen
  4. Na het invullen klik je op opslaan en kom je terecht in de eerste vraag
  5. Wanneer je de eerste vraag hebt ingevuld, kan je nadien telkens rechts bovenaan klikken op 'vraag toevoegen' om extra vragen toe te voegen.


  Hoe plaats ik een link achter mijn telefoonnummer zodat mijn klanten rechtstreeks kunnen bellen?

  Je kan een telefoonnummer  in jouw tekst aanklikbaar maken waardoor  klanten je rechtstreeks kunnen bellen. 

  Om dit te doen, volg je de volgende stappen:

  1. Typ jouw telefoonnummer waar je dit wenst te plaatsen.
  2. Selecteer je telefoonnummer en klik bovenaan op het koppelteken icoon om een link te plaatsen.
  3. Voeg hier je telefoonnummer toe als volgt: "tel:+3216661432".

  Wat betekent de optie 'Footer'?

  Je kan er ook voor kiezen om jouw pagina's enkel te laten weergeven in de footer van jouw website onderaan in plaats van in de menu navigatiebalk bovenaan.

  Welke gegevens moeten verplicht op mijn website staan?

  Een aantal zaken moeten verplicht op jouw website vermeld worden, ook als de klant niet de mogelijkheid heeft rechtstreeks op je website aan te kopen:

  • De naam van je onderneming;
  • De rechtsvorm;
  • Het adres van je onderneming;
  • Jouw  e-mailadres;
  • Het adres van je maatschappelijke zetel (indien het adres van je onderneming indien dat verschilt van de maatschappelijke zetel);
  • Het woord rechtspersonenregister (of de afkorting RPR), gevolgd door de vermelding van de zetel van de rechtbank van het rechtsgebied waarbinnen je vennootschap haar zetel heeft;
  • Je ondernemingsnummer én BTW-nummer;
  • Indien je website cookies gebruikt, moet je de klant hiervan op de hoogte stellen (de zogenaamde ‘cookieverklaring’);
  • Indien je gegevens van jouw klanten verwerkt, moet je ook het privacy-beleid van uw onderneming vermelden op je website;

  Plaats deze gegevens duidelijk leesbaar op je website, bijvoorbeeld bij "Contact" of onderaan elke pagina in de footer. Bijvoorbeeld:

  Webhero BVBA
  Grauwmeer 1, 3001 Leuven
  info@webhero.be
  RPR Leuven
  BTW BE0502.554.921

  De twee laatste puntjes kan je onderbrengen op een privacy-pagina.

  Kan ik mijn webshop integreren in mijn website?

  Ja, dat is mogelijk. Dit doe je door volgende stappen te overlopen:

  1. Ga in de beheermodule naar 'homepage', dit is het huisje links bovenaan;
  2. klik in het linkse keuzemenu op 'webshop';
  3. vink de optie 'integreer op homepage' aan.

  Hierdoor is er een volledige integratie van je webshop in jouw website. Producten in de kijker verschijnen direct op je homepage. 


  Indien je ook jouw categorieën wenst te tonen in de menubalk bovenaan, volg je de volgende stappen:

  1. Ga in de beheermodule naar 'instellingen', dit is het grijze tandwieltje rechts bovenaan;
  2. klik op 'voorkeuren';
  3. klik in het linkse keuzemenu op 'webshop voorkeuren';
  4. vink de optie 'categorieën in hoofdmenu' aan. 

  Indien je jouw webshop niet wenst te integreren in jouw website, vink je de optie 'integreer in website' uit. Indien je de titel 'webshop' dan wel wenst te tonen in jouw menubalk bovenaan, kun je een pagina type 'hyperlink' toevoegen. 

  Bij 'Verwijst naar' duid je dan webshop aan. 

  Vergeet zoals steeds niet op 'opslaan' te klikken!

  Hoe koppel ik Mailchimp aan een inschrijvingspagina (formulier)?

  Heb je formulieren en wil je de gegevens van inschrijvers automatisch naar Mailchimp sturen? Je kan vanaf nu per formulier kiezen met welke Mailchimp-lijst je koppelt. Zo kan je bijvoorbeeld een "E-book download" online plaatsen en de e-mailadressen van geïnteresseerden gebruiken in een geautomatiseerde Mailchimp-campagne.

  1. Ga naar het overzicht van de pagina's en klik rechts op de groene pijl 'pagina toevoegen'. 
  2. Kies voor het paginatype 'inschrijvingspagina'
  3. Maak je inschrijvingspagina aan
  4. Onderaan deze pagina kan je volgende instellingen instellen om de inschrijvingen van dit formulier te koppelen aan je Mailchimp account:

  Hoe vermeld ik cookies op mijn website (cookie banner)?

  In de beheermodule kan je rechts bovenaan bij instellingen> privacy & algemene voorwaarden aanduiden dat je cookies gebruikt van derde partijen. 

  Je kan er ook voor kiezen om een cookie banner te plaatsen op je website. Deze zal verschijnen onderaan de homepage. In de beheermodule doe je dit ook bij instellingen > privacy & algemene voorwaarden > 'cookie banner'.

  Hoe een telefoonnummer in je menu plaatsen?

  Wil je je telefoonnummer altijd bovenaan je website tonen? Dan hebben we daar een makkelijke oplossing voor. 

  Stap 1: Maak in je beheermodule een nieuwe pagina aan: type 'Hyperlink'


  Stap 2: Kies als paginatitel je telefoonnummer.

  Selecteer in de keuze menu 'telefoon'. Hierdoor wordt de click to call hyperlink geactiveerd. Geef je nummer nu nogmaals in. 


  Stap 3: Je telefoonnummer verschijnt nu in de menubalk. Je kan de items makkelijk van plaats wisselen in je beheersysteem via drag & drop. 


  Stap 4: Doe een kleine test op je smartphone of je click to call is geactiveerd.


  Hoe kan ik de SEO-tool starten?

  Met de eenvoudige Webhero SEO-tool mis je nooit meer een optimalisatie. Onze software geeft je kristalheldere taken en advies om je content te optimaliseren. Jouw pagina’s zullen helemaal op punt staan om goed te ranken in Google.Contacteer ons voor vrijblijvend advies!

  Heb je de SEO-module geactiveerd? Neem dan eens een kijkje op 1 van jouw tekstpagina's. Je ziet nu verschillende tips waarmee je jouw content wilt optimaliseren, met een bijbehorende score die aangeeft wat je nog kunt verbeteren. 

  Waar kan ik de URL instellen van mijn pagina?

  De titel die jij aan jouw pagina geeft, zal verschijnen in de URL van de webpagina. 

  Zet hierbij zeker in op jouw SEO-keyword!

  Wat is de meta tag?

  Een meta tag is een tekst die zal verschijnen in het overzicht van de zoekresultaten in Google, zoals te zien is het voorbeeld:

  Een meta tag wordt gelezen door google, en geeft op die manier informatie over jouw website. Als je wilt inzetten op bepaalde keywords, is het belangrijk dat je deze ook in je meta tag plaatst in een korte samenvattende zin. 

  In jouw webhero beheermodule kun je een metatag instellen wanneer je een pagina wijzigt. 

  Wat is de alt tag?

  Een alt tag is de alternatieve tekst bij een afbeelding. 

  Wanneer google een afbeelding leest, wordt er eigenlijk enkel naar deze alternatieve tekst gekeken. Naar SEO toe is het dus interessant dat je ook hier gaat inzetten op specifieke keywords.

  In jouw webhero beheermodule kun je voor elke afbeelding zo'n alt tag gaan toevoegen. Klik hiervoor op jouw foto, en klik vervolgens op alt tag:

  Foto's die je plaatst als header op jouw webpagina, krijgen automatisch een alt tag. Hiervoor kijkt het Webhero-platform naar de naam van de foto zoals jij die opgeslagen hebt op jouw computer. Zorg er dus voor dat dit een logische naam is.

  Hoe verberg ik producten die niet in voorraad zijn?

  Als je bij "Webshop voorkeuren" (instellingen rechts bovenaa) de optie "Verberg producten die niet in voorraad zijn" aanvinkt, worden producten uit voorraad niet getoond op je webshop.

  Van zodra je de voorraad van het product terug aanvult, zal het product terug zichtbaar zijn op je webshop. 

  Hoe verander ik de volgorde van de items op mijn homepage?

  1. De volgorde van elementen op jouw homepagina wijzig je in de beheermodule door op het Homepage-icoontje links bovenaan de pagina te klikken. 
  2. Aan de linkerzijde verschijnt nu een keuzemenu. Klik hier op 'Sorteer'.
  3. Vervolgens kan je de volgorde van de items wijzigen door de verschillende blokken te verslepen.
  4. Vergeet niet op 'Opslaan' te klikken nadat je tevreden bent van jouw aanpassingen. 

  Hoe wijzig ik de afmeting van mijn foto's op de teampagina?

  1. Ga via je beheermodule naar het tabblad 'pagina's'.
  2.  In de regel van je teampagina klik je op de grijze 'wijzig'-knop. 
  3. Wijzig de breedte en hoogte van je foto's door onderaan de gewenste optie aan te vinken (zie afbeelding hieronder).

  Hoe wijzig ik de kleurenfilter van mijn foto's op de teampagina?

  1. Ga naar jouw pagina's via de beheermodule.
  2. In de regel van je teampagina klik je op de grijze 'wijzig'-knop.
  3. Duid onderaan de gewenste kleurenfilter aan. Je kunt er voor kiezen of je geen filter wenst, een zwart/wit-filter, of een filter in jouw gekozen basiskleur. 

  Hoe zorg ik ervoor dat elke deelnemer een bevestigingsmail krijgt bij inschrijving?

  1. Via de beheermodule ga je naar jouw pagina's. Klik bij de gewenste pagina in de volgende kolom op 'formulier' om aanpassingen te maken.
  2. In de detailpagina van het contactformulier klik je op de grijze 'wijzig'-knop.

  3. Duid de optie 'Bevestigingsmail sturen naar  deelnemer' aan en klik op opslaan. Indien gewenst, kan je een persoonlijk tekstje toevoegen aan de bevestigingsmail.
  4. Het is belangrijk dat je inschrijvingsformulier een verplicht veld bevat waarin jouw klant zijn e-mailadres moet achterlaten. Doe dit door terug naar de detailpagina van je contactformulier te gaan. In plaats van op de grijze 'wijzig'-knop te klikken, klik je nu op 'vragen'.
  5. Voeg een vraag 'e-mail' toe, en duid aan dat dit invulveld verplicht is.

  Waar zie ik de inschrijvingen van mijn formulier?

  Een overzicht van de inschrijvingen via jouw formulier kun je op twee verschillende manieren terugvinden:

  Wijze 1:  via je dashboard. 

  Telkens wanneer je een nieuwe inschrijving krijgt, krijg je een melding via je dashboard.
  Dit ziet er dan zo uit:

  Wanneer je vervolgens op 'Formulier Inschrijvingen' klikt, zie je een oplijsting van al jouw inschrijvingen.

  Details per inschrijving kan je verder gaan bekijken wanneer je op '> Bekijk' klikt. 

  Wijze 2: op paginaniveau.

  Ga naar jouw pagina's en klik ter hoogte van de gewenste pagina op '>formulieren'. Hier vind je een teller terug met het aantal inschrijvingen.

  Je kunt er overigens voor opteren om voor elke inschrijving een melding te ontvangen via e-mail.
  Klik hiervoor op de 'wijzig' knop van jouw inschrijvingsformulier.  
  Op de wijzigingspagina van jouw formulier kunt u via een drop-down menu aanduiden of u nooit, bij elke nieuwe inschrijving, of éénmaal per week een mail wenst te ontvangen van uw inschrijvingen.

  Hoe voeg ik een video toe aan een tekstpagina?

  Snel en eenvoudig een video toevoegen aan je tekstpagina, kan op deze manier:

  • Ga naar je pagina's in de beheermodule en klik bij je tekstpagina op 'wijzig':

  • Druk op 'Enter' om een nieuwe regel te starten op de plaats waar je de video wenst in te voegen. Er verschijnt een plusje aan de linkerkant. Dit is de 'Snel Invoegen'-optie:

  • Wanneer je dan op 'Video Invoegen' klikt, verschijnt er een popup waarin je de URL van je video kunt plakken.  Geef de correcte URL in, en klik op 'OK'. Jouw video verschijnt nu op je tekstpagina.

  • Klik zoals steeds op 'Opslaan' om je wijzigingen te bewaren. 

  Hoe kan ik een afbeelding toevoegen aan mijn tekstpagina?

  Snel en eenvoudig een foto toevoegen aan je tekstpagina, kan op verschillende manieren:

  Manier 1: snel invoegen

  • Ga naar je pagina's in de beheermodule en klik bij je tekstpagina die je wenst aan te passen op 'wijzig':

  • Druk op 'Enter' om een nieuwe regel te starten op de plaats waar je de afbeelding wenst in te voegen. Er verschijnt een plusje aan de linkerkant. Dit is de 'Snel Invoegen'-optie:

  • Wanneer je vervolgens op 'Afbeelding Invoegen' klikt, heb je de mogelijkheid om een foto vanop jouw toestel te selecteren. Duid de gewenste afbeelding aan en klik op 'Open'. De afbeelding wordt nu getoond in jouw tekstpagina.

  Manier 2:

  • Ga naar je pagina's via de beheermodule en klik bij de tekstpagina waar je de foto in wenst te plaatsen op 'wijzig'
  • Klik in het veld 'Tekst' in de menu bovenaan op 'afbeelding invoegen'. Vervolgens kun je jouw afbeelding uploaden,  slepen, of ingeven via URL.

  Tip: Hou er rekening mee dat de afbeelding niet groter mag zijn dan 8MB om de laadsnelheid van jouw website niet te vertragen.

  Vergeet als laatste niet om op opslaan te klikken om je aanpassingen te bewaren!

  Hoe kan ik kolommen toevoegen aan mijn tekst?

  Stap 1: 
  Ga naar je pagina's in de beheermodule en klik bij je tekstpagina op 'wijzig':

  Stap 2: 
  Ga naar het tekstveld en klik in de werkbalk op 'kolommen'. Vervolgens maak je een keuze uit de verschillende opties:

  Stap 3:
  Wanneer je de gewenste layout hebt gekozen, kun je je content beginnen toevoegen in elke kolom:

  Stap 4:

  Vergeet zoals steeds niet op 'Opslaan' te klikken om je wijzigingen te bewaren!

  Hoe voeg ik een 'terug naar boven' knop toe?

  Stap 1: In je beheermodule klik je rechts bovenaan op 'Instellingen', dit is het grijze tandwieltje.

  Stap 2: Klik op 'Voorkeuren'

  Stap 3: Vink de 'Terug naar boven' knop aan.

  Stap 4: Klik op opslaan!

  Waarom kan ik mijn afbeelding niet uploaden?

  Indien je een foto wilt toevoegen aan je website, zorg er dan steeds voor dat deze foto het juiste formaat heeft. Hieronder vind je een overzicht van de formaten die je dient te gebruiken bij een specifieke pagina:

  JPEG-formaat

  - achtergrond foto bij een pagina

  - afbeelding in de tekst

  - afbeelding bij een teampagina

  - afbeelding bij een menupagina

  - afbeelding bij een quote

  - afbeelding bij producten

  Wijzig de extensie van jouw foto op je computer naar .jpg. 

  PNG-formaat

  - logo uploaden

  - icoontje bij pijler-pagina

  - logo bij linkpagina

  Wijzig de extensie van jouw foto op je computer naar .png. 

  Zorg er ook steeds voor dat de grootte van de afbeelding niet groter is als 8MB. De grootte van je foto kan je aanpassen via het standaard computerprogramma waarmee je foto opent of de online tool https://picresize.com/.

  Welke items kan ik tonen op mijn homepagina?

  Via jouw  homepagina kun je een aantal items in de kijker zetten.
  Volgende paginatypes zijn hiervoor geschikt:

  • Oplijsting (afhankelijk van het gekozen design is er een limiet op het aantal items)
  • Pijlers
  • Foto (hier wordt telkens 1 album uitgelicht)
  • Video (hier wordt telkens 1 video uitgelicht)
  • Team
  • Link
  • Quote (hier wordt telkens 1 quote afwisselend uitgelicht)

  Wanneer je de inhoud van bovenstaande pagina's aanpast, dien je de optie 'homepagina' aan te vinken bij elk item dat je wenst te tonen.  

  Volgende paginatypes worden niet getoond op de homepagina:

  • Tekstpagina
  • Inschrijvingen
  • FAQ-vragen
  • Menu

  Hoe kan ik een aparte slogan tonen op mijn webshop?

  Om een slogan toe te voegen aan je webshop, ga je via de beheermodule naar 'Homepage' door op het huisje links bovenaan te klikken. 

  Vervolgens klik je in het keuzemenu aan de linkerkant op 'Webshop'.

  Vul jouw webshop slogan in en vergeet niet op 'Opslaan' te klikken.

  Ik heb een pagina verwijderd. Kan ik deze pagina terug zetten?

  Wanneer je per ongeluk een pagina of producten hebt verwijderd, kan je deze terug plaatsen op je website. Dit doe je aan de hand van volgende stappen:

  1. Klik rechts bovenaan op het icoon van jouw account
  2. Klik op 'prullenmand'
  3. Klik op 'herstellen'

  De pagina is nu terug geplaatst bij het overzicht van jouw pagina's. De prullenmand houdt voor jou de verwijderde pagina's tot 30 dagen bij.

  Ik wil een melding maken dat mijn bedrijf tijdelijk gesloten is door COVID-19

  Dit kan je het beste doen a.d.h.v. een pop-up. Een pop-up is een melding dat verschijnt wanneer bezoekers voor de eerste keer op jouw website terechtkomen. 

  Een pop-up kan je activeren op jouw website via de tab 'instellingen' en dan 'voorkeuren'.  Vink de optie 'toon pop-up' aan en vul de velden naar wens in. Vergeet niet om onderaan op opslaan te klikken.

  Hoe kan ik verplichte registratie voor de Corona-maatregelen via mijn website laten verlopen?

  Dit kan zeer gemakkelijk via een formulier. 

  1. Log in in de beheermodule en klik vervolgens links bovenaan op de tab 'pagina's'. 
  2. Klik rechts bovenaan op de groene knop 'pagina toevoegen'.
  3. Kies voor het paginatype 'inschrijvingen'.
  4. In het eerste scherm kan je nu kiezen voor de pagina titel van jouw formulier, vb. 'registratie'.
  5. Na het klikken op 'opslaan' kom je terecht in de aanmaak van je eerste inschrijvingsformulier.
  6. Vul de informatie in die nodig is als uitleg bij het formulier.
  7. Kies vervolgens op welk e-mailadres je de inschrijvingen wenst te ontvangen en hoe vaak je dit wenst.
  8. Personaliseer hier eventueel ook de bevestigingsmail.
  9. Na het klikken op de groene knop 'opslaan' kan je verschillende vragen gaan toevoegen aan je formulier door op de groene tekst '0 vragen' te klikken. 
  10. Maak de verplichte velden 'naam', 'voornaam', 'e-mailadres', 'telefoonnummer' en 'bezoekmoment' aan. Kies hierbij 3x voor het type vraag 'tekst veld' en voor de laatste vraag 'datumveld'.

  Bekijk voorbeeld

  Hoe kan ik tijdelijk bestellingen online via mijn website regelen?

  Je kan online een bestelformulier aanmaken om hiermee bestellingen aan te nemen van jouw klanten.

  Ga als volgt te werk:

  1. Ga naar de tab 'pagina's' en klik op de groene knop 'pagina toevoegen'.
  2. Kies vervolgens voor het type pagina 'menu'.
  3. Geef je pagina een titel en een introductietekst waarbij je meer informatie kan delen met jouw klanten omtrent de bestellingen die ze kunnen plaatsen.
  4. Vervolgens kan je heel wat specificaties gaan toekennen, zoals 'online bestelling aannemen': 

  5. Wanneer je kiest om online bestellingen aan te nemen, kan je kiezen voor 'afhalen/ verzenden / Levering aan huis'. Vervolgens kan je hier ook de data gaan aanduiden waarop dit mogelijk is.
  6. Na het klikken op 'opslaan' helemaal onderaan kan je nu in het midden van je pagina klikken op '0 menu items' en je menu met producten aanmaken.
  7. Kies rechts bovenaan om een categorie te gaan toevoegen (bijvoorbeeld: vlees/vis/.. voor een slager of brood/pistolets voor een bakker).
  8. Nadien kan je per categorie producten gaan toevoegen met een beschrijving, prijs, enz.

  Kan ik online een datum laten reserveren of een online ticket laten kopen?

  Dat is zeker mogelijk. Er zijn namelijk verschillende online tools die een live agenda aanbieden of zelfs een volledige boeking-tool. Enkele voorbeelden:

  Online agenda en contactmoment vastleggen:

  Online reservaties voor horeca:

  Online tickets verkopen:

  Elke online tool met een embed code kan geïntegreerd worden in jouw website.

  Heb je jouw online tool geactiveerd en wens je deze op jouw website te plaatsen? Neem de integratiecode dan bij de hand en contacteer ons op 016 66 14 32.