Hoe kunnen we je helpen?

Heb je een vraag? Start hier met zoeken:

Geen zoekresultaten gevonden.

Algemeen

Waar zie ik of Webhero een storing heeft?

Op onze statuspagina zie je onze huidige storingen en problemen. 

Hier kun je tevens een overzicht van storingen in het verleden bekijken. Zo kan je eventueel nagaan of bv. het niet ontvangen van een contactaanvraag kan liggen aan een downtime van ons platform op dat moment.

Je kan je indien gewenst ook aanmelden voor e-mailupdates over storingen, zodat je niet moet surfen naar onze statuspagina bij eventuele twijfel maar meteen per mail op de hoogte wordt gebracht. Klik hiervoor op de groene knop rechts bovenaan op onze statuspagina.

Statusupdate Webhero

Hoe kan ik mijn openingsuren plaatsen op de website?

Je kan hiervoor eigenlijk een aantal opties gebruiken:

  1. Ofwel werk je met een pop-up die verschijnt bij het openen van de website. 
  2. Ofwel kan je deze toevoegen in de extra footer tekst van jouw website als volgt 
  3. Ofwel kan je deze toevoegen bij jouw contactpagina

Laat gerust weten indien je hierover nog vragen hebt.

Wat met SLA, beveiliging (SSL) en hosting?

Lees hier hoe we bij Webhero omgaan met beschikbaarheid en beveiliging van jouw website.

Mijn website is niet meer bereikbaar?

Kan je niet meer navigeren naar jouw eigen website? Dan kijken we graag even na of het probleem ligt aan uw eigen netwerkverbinding. Je kan eerst proberen om via een ander netwerk naar je website te surfen (bijvoorbeeld via mobiel netwerk op je telefoon in plaats van met je wifi-netwerk.)

Wanneer de website dan wel te bereiken is, is uw IP-adres mogelijks tijdelijk geblokkeerd voor 12 uur. Dit wil zeggen dat enkel u de website niet kan bereiken en deze nog wel online is (en jouw klanten de website dus wel kunnen bereiken).

De meest voorkomende redenen voor deze blokkering zijn: 

  • Het frequent surfen naar URL's die als verdacht beschouwd worden
  • Het gebruik van tools zoals Screaming Frog met te agressieve instellingen

Deze blokkering gebeurt automatisch en dient om de goede werking en uptime van onze servers voor de andere gebruikers te blijven garanderen.

Wens je jouw ip-adres te laten deblokkeren? Stuur ons dan jouw ip-adres door naar support@webhero.be en wij doen het nodige voor jou.

Wat is het verschil tussen de call-to-action titel en de call-to-action button tekst?

De call-to-action titel moet de mensen aansporen om actie te ondernemen, zoals bv. contact opnemen, offerte aanvragen, naar jouw diensten gaan,..

Je kan hierbij best op voorhand even nadenken over wat je wilt bereiken als mensen op je website komen: wil je dat ze je contacteren, wil je hen informeren over je expertises, wil je hen leiden naar een offerte-aanvraag,..

De call-to-action button tekst is de tekst die op de knop zelf komt te staan en hou je best kort. Je kan hier best een indicatie geven over wat er gebeurd als ze op de knop klikken, zoals bv. "contacteer ons". Natuurlijk kan je dit invullen hoe je zelf wenst.

Call to action website

Lees ook:

Hoe verander ik de call to action op mijn website/webshop

Hoe voeg ik een Google Maps kaart toe mijn website?

Je kan een Google Maps kaart op jouw website plaatsen door de kaart te integreren op een bepaalde pagina. Meestal wordt dit toegevoegd onderaan de contactpagina.

Om de Google Maps kaart te kunnen integreren, dien je de integratiecode te kopiëren:

1. Ga naar Google Maps en typ jouw adres in.
2. Klik op het icoontje 'delen' en kies voor 'een kaart insluiten'.

Google maps kaart insluiten

3. Kopiëer de HTML code.

Google Maps integratie

4. Ga hierna naar de beheermodule van jouw website en wijzig de pagina waarop je de kaart wilt toevoegen. 

5. Zet je cursor op de gewenste plaats en klik in de tekst editor op + (= meer opties) en dan < > (= code weergave). Plak hier de HTML code.

Google Maps op je website

6. Klik terug op < > (codeweergave) en je zal zien dat de kaart is toegevoegd aan jouw pagina. Vergeet niet om helemaal onderaan op 'opslaan te klikken).

7. Je kan eventueel ook de code gewoon plakken in het daarvoor voorzien veld 'embed code' onderaan je veld 'inhoud' bij een tekstpagina.

Indien je deze code wenst toe te voegen op een tekstpagina, kan je de html code ook plakken aan de hand van volgende stappen: klik hier

Ik zie de tekst niet verschijnen op mijn website. Hoe kan dat? (opmaak verwijderen)

Wanneer je een tekst toevoegt aan jouw pagina die gekopieerd is van een ander document/andere webpagina/... kan het zijn dat het in de beheermodule lijkt dat jouw tekst volledig in orde is, maar wanneer je vervolgens surft naar jouw website, je de tekst niet ziet verschijnen.

Dit heeft te maken met het feit dat er nog een opmaak aan gekoppeld is die niet zichtbaar is in het gekozen design. Je zal deze achterliggende opmaak eerst moeten verwijderen.

Dit kan je doen door volgende stappen te doorlopen:

  1. Ga in de beheermodule naar jouw tekstpagina waarin je de opmaak dient te wissen.
  2. Selecteer de tekst die niet verschijnt op jouw website.
  3. Klik rechts bovenaan op het icoon van het gommetje om jouw opmaak te wissen.
  4. Vervolgens laat je de tekst geselecteerd staan en ken je normale opmaak toe.

Nu zal je tekst wel zichtbaar zijn op je website.

We raden eigenlijk altijd aan wanneer je tekst kopieert van elders om deze te knippen en plakken zonder opmaak. Dit doe je als volgt:

  • Voor Mac gebruikers: cmd + shift + v
  • Voor Windows gebruikers: ctrl + shift + V 

Hoe stel ik de menu van mijn website in?

De menu -of ook wel menubalk of navigatie genoemd- bevat verschillende pagina's van jouw website, zodat surfers snel de informatie kunnen vinden die ze zoeken.

Om te bepalen welke pagina's in de menu staan, kan je bij het pagina-overzicht aanduiden welke pagina's in de menu mogen staan.

De volgorde van de menu wordt bepaald a.d.h.v. de volgorde waarin de pagina's in de beheermodule staan gerangschikt. Je kan de pagina van plaats veranderen door deze te verslepen of via het grijze pijltje 'verplaats achter andere pagina'.

Bij de recentere designs is het ook mogelijk om pagina's in de footermenu te plaatsen. Hierdoor heb je zowel bovenaan een hoofdmenu als onderaan je website een menu voor minder belangrijke pagina's (bv. algemene voorwaarden, documenten,...)

Menunavigatie van een website

Waarom zie ik de aanpassingen niet op mijn website die ik zonet uivoerde?

Dit kan liggen aan de "cache". Een webbrowser onthoudt de meest recente versie van je website. Dit doet hij om de laadsnelheid te optimaliseren. Hierdoor kan het dus zijn dat recente aanpassingen aan de website pas na enkele minuten of uren te zien zijn op jou webbrowser. Om deze toch meteen te bekijken heb je 3 mogelijkheden:

Andere webbrowser

Probeer je website eens te openen in een andere webbrowser zoals Safari, Google Chrome, Firefox, Internet Explorer en Opera. 

Bekijk in preview

Via onze beheermodule kan je je gehele website als elke webpagina apart in 'preview' bekijken. Zo zie je hoe je aanpassingen er meteen uitzien, zonder de website te openen. Een preview kan je bekijken op elk paginaniveau wanneer je rechts op de 3 puntjes klikt. 

Sneltoetsen

De cache kan je doorbreken door de combinatie van enkele toetsen op je toetsenbord. Hiermee forceer je je webbrowser om de nieuwste versie van de website te tonen. Deze sneltoetsen zijn:

  • Apple: Command + R (met uitzondering in Safari) 
  • Microsoft: Control + 'F5'-toets  

Waar kan ik mijn contactgegevens toevoegen of wijzigen?

Alle contactgegevens staan telkens op de homepage indien je deze hebt toegevoegd bij 'homepage' en vervolgens bij 'contactgegevens'. Deze gegevens verschijnen dan (afhankelijk van het design) in de footer en/of header van jouw website.

Je kan er uiteraard ook voor kiezen om je contactgegevens niet enkel hier in te vullen en ook te werken met een contactpagina met deze informatie.

Je kan de contactgegevens op je website toevoegen/wijzigen door volgende stappen te doorlopen:

  1. Ga in de beheermodule naar “Homepage”.
  2. Vervolgens kan je in het linkse submenu kiezen voor het tabblad "contactgegevens".
  3. Hier kan je al je contactgegevens aanpassen, toevoegen of verwijderen.


Lees ook: 

Hoe maak ik een contactpagina aan?

Hoe voeg ik een slogan en een tekst toe op mijn homepage?

Om een slogan en beschrijving toe te voegen of te wijzigen op de homepage van je website, surf je naar de beheermodule van jouw website en voer je volgende stappen uit nadat je bent ingelogd: 

  1. Ga naar “Homepage” (je ziet meteen jouw algemene gegevens die worden weergeven op de homepage van jouw website)
  2. Pas de slogan & beschrijving aan zoals gewenst.
  3. Klik op opslaan en je zal je nieuwe slogan en/of beschrijving kunnen bekijken op de website.

Homepage slogan en introductietekst

Wat moet ik vermelden op mijn homepage?

Op de homepage wordt er meestal een logo, slogan, achtergrondafbeelding en introductietekst getoond. Daarnaast kunnen andere belangrijke items op de homepage getoond worden die belangrijk zijn voor jouw business en die voor jouw bezoekers meteen in het oog moeten springen. 

Bij je Webhero website kan je elementen/items vanop verschillende pagina's ook publiceren op de homepage, zoals bv. een fotoalbum, een video, jouw expertises, jouw waarden, reviews, enzovoort. Deze elementen kan je op de homepage plaatsen door in de beheermodule bij het pagina-overzicht naar het gewenste item te gaan en daar de optie 'homepage' aan te vinken.

De volgorde van alle meldingen op jouw homepage kan je bepalen door in de beheermodule naar 'homepage' en dan 'sorteer' te gaan.

Homepage sorteren

De beheermodule

Hoe werkt de Webhero beheermodule?

In de beheermodule kan je rechts bovenaan bij het icoon van de helptab '?' een how-to video vinden voor het gebruik van de beheermodule. 

Tutorials Webhero beheermodule

Wil je snel navigeren naar een specifieke aanpassing? Via onderstaande timeline kan je meteen doorspoelen naar de gewenste uitleg:

  • 00:00 Inloggen in de beheermodule
  • 00:15 Dashboard
  • 00:45 Homepage instellingen
  • 01:40 Pagina's
  • 02:40 Nieuwe pagina toevoegen
  • 06:09 Lay-out
  • 07:40 Instellingen - Algemene voorkeuren
  • 09:58 Instellingen > Social media kanalen toevoegen
  • 10:32 Instellingen > Privacy & algemene voorwaarden
  • 11:05 Nieuwsbrief
  • 11:34 Badges & integraties
  • 12:16 Mijn Webhero account
  • 12:53 PDF toevoegen
  • 15:03 Helptab

Heb je nog overige tools actief zoals de SEO-tool of Mail-tool of bijvoorbeeld een webshop? Dan zal je deze tutorials ook hier kunnen terugvinden om te bekijken wanneer het jou past.

Wens je graag persoonlijke uitleg of uitleg over een aspect dat niet aan bod komt? 

Hoe gebruik ik de bewerkingsbalk voor de opmaak van mijn tekst?

Er zijn zovele opties om je tekst va een mooie opmaak te voorzien. Deze kleine beetjes helpen je je pagina naar een hoger niveau te tillen. Hieronder vind je elke mogelijkheid uitgelegt.

Opmaak

Onder het eerste icoontje kan je de grootte van je tekst wijzigen. Dit doe je aan de hand van verschillende titels/koppen. Je hebt keuze uit 5 grote koppen, een 'normale' tekst, en bij kop 6 wordt de normale tekst automatisch in een grijze blok gezet. 

Vet

Met het 'B' icoon kan je je geselecteerde tekst in het vet zetten. 

Cursief

Met het 'I' icoon kan je je geselecteerde tekst in het cursief zetten. 

Onderstreept

Met het onderstreepte 'U' icoon kan je je geselecteerde tekst onderlijnen zetten. Wanneer je een link invoegt achter een woord en hier geen knop van maakt, zal dit woord ook automatisch onderlijnd worden.

Text Color


Met het 'A' icoon kan je je geselecteerde tekst in een kleur zetten. Wanneer je op de 'A' duwt, komt er een pop-up tevoorschijn. Je kan hier kiezen uit een aantal basiskleuren en de twee gekozen kleuren voor je website. Uiteraard kan je ook andere gepersonaliseerde kleuren aanvragen. Hiervoor heb je de HEX-code nodig. Deze begint altijd met een #. 



Uitlijnen 

Via deze vier iconen kan je kiezen hoe je je tekst uitlijnt. Zo kan je kiezen tussen:

  • Links uitlijnen 
  • Centreren
  • Rechts uitlijnen 
  • Uitvullen

Link invoegen

Je kan achter een woord of een zin, een link invoegen. Via deze weg kan je ook een knop maken. Hoe je deze functie ten volle gebruikt, vind je hier

Elementen

Onder het icoon van elementen, kan je kleurblokken of een quoteblok toevoegen. Je kan je tekst in een grijze blok, of één van je twee gekozen huisstijlkleuren zetten.

Zet hier je content

Zet hier je content

Zet hier je content

Zet hier je content


Wil je een kleurblok of quote verwijderen? Hoe je dat doet, lees je hier.

Kolommen

Je kan kolommen toevoegen in je tekst om de opmaak overzichtelijker te maken, om knoppen naast elkaar te zetten of om tekst en foto naast elkaar te plaatsen. Je hebt keuze tussen verschillende mogelijkheden, enkel de grootte van de kolommen kunnen niet gewijzigd worden. 

Hieronder zie je enkele voorbeelden:

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.

Lorem Ipsum is slechts een proeftekst uit het drukkerij- en zetterijwezen. Lorem Ipsum is de standaard proeftekst in deze bedrijfstak sinds de 16e eeuw, toen een onbekende drukker een zethaak met letters nam en ze door elkaar husselde om een font-catalogus te maken.

Rechts zie je een afbeelding van een digitale held. 


Afbeelding invoegen

Met dit icoontje voeg je een afbeelding toe aan je tekst. Je kan je afbeelding ook slepen vanuit je documenten tot in de tekst of wanneer je een nieuwe alinea begint, links op het plusje. 

Lees ook: Hoe voeg ik een foto toe in mijn tekst?

Tekst Assistent

Met de Tekst Assistent kan je beroep doen op AI-technologie om je teksten te schrijven. Deze kunnen een goede eerste aanzet zijn. 

Meer opties

Onder het plusje met de drie puntjes vind je meer opties. Wanneer je erop klikt zal een extra balk verschijnen.

Emoticon invoegen

Wanneer je een tekst copy-paste, kunnen er geen symbolen of emoticons instaan. De tekst gaat namelijk niet gelezen kunnen worden door onze beheermodule. Daarom voorzien wij zelf de optie om emoticons toe te voegen aan je tesktpagina's of blogs. Hieronder zie je enkele uit het gamma. 

Video invoegen

Via het videocamera icoon kan je gemakkelijk video's toevoegen op je pagina. Je kan hier zowel een URL-link plakken uit YouTube of Vimeo, als ook een HTML-code. 

Wil je hier graag meer uitleg over? Lees dan zeker ook deze FAQ: Hoe voeg ik een video toe?

Tabel invoegen

Tabellen laten je toe een zelf gekozen hoeveelheid aan vakjes naast en onder elkaar toe te voegen. Wanneer je op het raster icoontje klikt krijg je de optie om de hoeveelheid tabellen toe te voegen. Achteraf kan je zelf nog tabellen toevoegen en verwijderen.

Lees ook: Wat is het verschil tussen een tabel en een kolom? en Wat zijn de mogelijkheden met tabellen?

Geordende lijsten en nummering

Wil je graag een opsomming maken of een stappenplan? Dan ga je best voor de geïntegreerde functies. Met de linkse optie kan je een opsomming maken aan de hand van stipjes. Met de rechtste knop maak je een opsomming met cijfers.

  • Voorbeeld 1
  • Voorbeeld 2
  • Voorbeeld 3
  1. Voorbeeld 1
  2. Voorbeeld 3
  3. Voorbeeld 3

Horizontale lijn invoegen

Met een horizontale lijn kan je een duidelijk onderscheidt maken tussen delen in je tekst. Hieronder vind je een voorbeeld van hoe deze lijn eruitziet. 


Zoals je kan zien onderscheidt deze lijn het bovenste deel van mijn tekst met de onderste alinea. Ook voor esthetische doeleinde kan deze uiteraard gebruikt worden.

Verwijder opmaak

Wanneer je een tekst copy-paste, kan het zijn dat er nog onzichtbare of achterliggende opmaak aan vast hangt. Dit kan soms moeilijkheden geven bij het invoegen van teksten. Daarom kan je steeds best 'plakken zonder opmaak'. Dit kan door de sneltoetsen: 

  • Apple: Command + Shift + V
  • Microsoft: Control + Shift + V

Of je kan de tekst reeds plakken in een tekstvak in je beheermodule, hem selecteren en daarna op het gommetje klikken. Dit gommetje verwijderd de achterliggende tekstopmaak. 

HTML-code

Voor geavanceerde toepassingen kan je de HTML-code van je pagina raadplegen. Dat doe je door op de 2 pijltjes te klikken in je bewerkingsbalk. Voor basis integraties plak je best de code in het voorziene "embed code" vakje. Meer uitleg over de HTML-code vind je hier

Hoe zoek ik efficiënt tussen mijn pagina's?

Heb je al veel in je beheermodule gewerkt of aan SEO-optimalisatie gedaan? Dan kan je paginaoverzicht uitgebreid en lang worden. Dit maakt het soms wat moeilijk om specifieke pagina's te zoeken en terug te vinden. Webhero to the rescue! 

Zoeken via de zoekbalk

In de zoekbalk kan je de naam van de pagina die je zoekt ingeven. Wees zo correct en volledig mogelijk voor het beste resultaat.

Zoeken op paginatype

Zoek je achter een specifiek paginatype? Dan is er in het paginaoverzicht is er een functie "Toon alle pagina's". Deze staat naast de zoekbalk rechts. 

Als je dit menu open klikt, komen al de mogelijke paginatypes tevoorschijn. Duid het gewenste paginatype aan. Nu worden enkel jouw pagina's van dit paginatype getoond.


Hoe geef ik mijn foto een beschrijving? (Alternatieve tekst)

Je kan iedere afbeelding die je upload in jouw tekstpagina een alt-tag of alternatieve tekst toekennen. Deze tekst geeft een beschrijving aan de afbeelding voor zoekmachine optimalisatie of SEO. Google zal zich baseren op deze tekst indien de afbeelding niet beschikbaar is. 

Hoe ken je een alt-tag toe aan een foto?

  1. Upload een foto in je tekstpagina
  2. Klik 1 maal op de foto
  3. Klik op het icoon 'T' dat verschijnt bij de editor van jouw afbeelding (= alternatieve tekst)
  4. Vul de alternatieve tekst in zoals gewenst
  5. Klik onderaan op de groene knop 'opslaan'

Alt-tag foto

Alternatieve tekst afbeelding wijzigen

Lees ook:

Hoe voeg ik een foto toe in mijn tekst?

Hoe kan ik mijn paswoord wijzigen?

Je wilt natuurlijk je gegevens en informatie op jouw website beschermen en veilig houden. Hiervoor heb je een login met eigen paswoord. Gebruik je echter al jaren hetzelfde wachtwoord? Dan is het tijd om je wachtwoord eens te veranderen.

Je kan je wachtwoord wijzigen in de beheermodule als volgt:

  1. Ga in je Webhero beheermodule naar Account > Toegang beheermodule.
  2. Klik bij het overzicht van Beheerders in de kolom Wachtwoord op 'wijzig'.
  3. Vul eerste je oud wachtwoord in en daarna 2x het gewenste, nieuwe wachtwoord.
  4. Klik op 'opslaan'.

Wachtwoord wijzigen Webhero

Hoe activeer ik de tweestapsverificatie?

Met een tweestapsverificatie of verificatie in twee stappen kan je een extra beveiligingslaag aan je Webhero account toevoegen voor het geval je wachtwoord wordt gestolen. Activeer deze als volgt:

  1. Ga naar je Webhero beheermodule > Account > Toegang beheermodule > Beveiliging account
  2. Klik op “Activeer 2-factor authenticatie”
  3. Scan de QR-code met een app zoals Google Authenticator.
  4. Typ onder de QR-code de 6-cijferige code uit de app.

Na stap 4 hoef je nooit meer te scannen, je dient dan enkel de 6-cijferige code uit de app over te typen.

Hoe lang blijf ik ingelogd?

Er wordt voorzien dat wanneer er meer dan 12u geen activiteit (klikken op een knop) in de beheermodule is geweest, dat je automatisch wordt uitgelogd om zo jouw account te kunnen beveiligen. 

Je kan zelf ook altijd handmatig uitloggen als je gedaan hebt door rechts bovenaan naar 'Account' te gaan en dan 'logout' te kiezen.

Zorg er dus zeker voor dat je regelmatig aanpassingen opslaat. Ben je bezig met het schrijven van een tekst, maar is deze nog niet volledig klaar? Zorg dan dat de pagina/blog nog niet gepubliceerd wordt, maar slaag je aanpassingen dus zeker al op. Laat je de tekst gewoon open staan langer dan 12u (nadat je gestart bent met het typen van de tekst) dan zal de tekst niet opgeslagen zijn. Helaas kunnen wij deze tekst dan ook niet achterliggen terughalen.

Lees ook:

Maakt Webhero backups van mijn website?

Welke browsers worden ondersteund?

Webhero ondersteunt telkens de twee recentste versies van Google Chrome, Firefox, Safari en Edge, alsook telkens de twee recentste OS-versies voor mobiele toestellen. Om ervoor te zorgen dat uw site en beheermodule optimaal werken, raden we aan om uw browser bij te werken naar de meest recente versie.

Hoe wordt het Webhero platform verder ontwikkeld?

We werken elke dag hard om Webhero beter te maken. Het is onze missie om ervoor te zorgen dat jouw website nooit meer verouderd. Rechts bovenaan, bij het icoontje van jouw account, kan je alle updates terugvinden. Je krijgt dan een overzicht met verbeteringen, bugfixes en nieuwe features die wij recent ontwikkeld hebben. Je kan hier ook steeds aangeven welke updates interessant voor jou zijn.

Technische updates Webhero

Hoe kan ik een kleurblok of quote in mijn tekst verwijderen?

Je kan een kleurblok of quoteblok verwijderen uit je tekst door het gebruik van je delete-toets op je toetsenbord. Ga hiervoor een lijn boven de blok staan en duw op de delete-toets.

Lukt dit tocht niet? Kan je via de HTML-code proberen, hoe je dat doet vind je hier, of contacteer ons even support@webhero.be

Wat is het dashboard?

In het Dashboard van je website kan je heel wat informatie halen om je website te gaan optimaliseren. Meten is weten en daarom tonen we jou de evolutie van een aantal belangrijke parameters, zoals het aantal conversies, pagina's, zoekopdrachten, SEO-scores, webshop orders, ...

Dashboard Webhero beheermodule

Wat zijn de mogelijkheden met tabellen?

Tabellen kunnen je webpagina naar een hoger niveau tillen. Hieronder vind je een volledige handleiding hoe je het meeste eruit haalt.

Eerst voeg je het gewenste aantal tabellen toe. Dit doe je zo.

Inhoud

Wanneer je tabellen zijn toegevoegd, vul je de nodige inhoud in. Dit kan tekst of een afbeelding zijn. 

Tabellen toevoegen of verwijderen

Merk je dat je een cel te weinig of teveel hebt? Geen zorgen. Je kan zonder problemen nieuwe cellen toevoegen door op een cel te klikken. Je krijgt dan een pop-up scherm te zien en kan kiezen voor een rij horizontaal of verticaal toe te voegen. 

Via deze weg kan je ook een rij verwijderen. 


Een volledige tabel verwijderen kan via het vuilbak icoontje.

Visuele mogelijkheden

De opmaak van je tabel gaat afhankelijk zijn van je einddoel. Wil je een onzichtbare tabel? Of wil je net een heel duidelijke scheiding tussen de rijen? Ik overloop even de verschillende mogelijkheden:


Tabel hoofd
Dit is een tabel hoofd.Je kan ook de kleur veranderen.
InhoudInhoud
Inhoud
Inhoud
Inhoud
Inhoud



Tabel stijl

In de tabel stijl kan je kiezen voor stippellijnen, kleur afwisselende rijen of onzichtbare rijen. 



Cel

Je kan een cel ook opdelen in twee, zowel horizontaal als verticaal. Hierdoor creëer je meer ruimte voor specifieke opdelingen.











Cel achtergrond

Het is mogelijk om de achtergrond van je cel een specifieke kleur te geven. Hiervoor klik je op het emmer icoontje. Een pop-up zal verschijnen van enkele basiskleuren. Je kan uiteraard ook je eigen gepersonaliseerde kleur toevoegen door de HEX-code. Deze begint steeds met #. 


Uitlijnen

De inhoud van je tabel kan je uitlijnen per cel. Het linkse icoontje is om de inhoud op de verticale as uit te lijnen. Hier kan je kiezen voor:

  • Boven
  • Midden
  • Onder

Het rechtste icoon is om de inhoud op de horizontale as uit te lijnen. Hier heb je dezelfde opties als een tekstvak:

  • Links
  • Centreren
  • Rechts
  • Uitvullen

Waar kan ik de wijzigingen zien die ik aanbreng in de beheermodule?

De beste manier om aan jouw website te werken, is door het openen van twee tabbladen. In het ene tabblad open je jouw website en in het andere tabblad de beheermodule. Stel dat jouw domeinnaam www.website.be is, dan open je dus in het ene tabblad www.website.be en in het andere tabblad website.be/admin.

Wanneer je items aanpast in de beheermodule, kan je meteen via het andere tabblad de wijzigingen zien. Zo kan je meteen checken of alles staat zoals gewenst en eventueel nog iets aanpassen. Let op: indien je reeds op de pagina waar wijzigingen zijn aangebracht stond, zal je de website even moeten refreshen door bovenaan naast de url balk op het cirkelpijltje te klikken.

Je  kunt ook altijd een onderdeel dat je net wijzigde bekijken via de 'preview' functie.

Klik op de drie puntjes naast de grijze 'wijzig'-knop, en klik op preview:

Preview Webhero website

Ik zie mijn website in een andere design als ik in preview kijk. Hoe kan dat?

Wanneer je website een andere design vertoond wanneer je op 'preview' klikt, dan kan het zijn dat je recent een nieuw design hebt uitgeprobeerd. Onze beheermodule herinnerd zich dat je je website graag in een andere design had gezien en zal nu alle previews tonen in dat "nieuwe" design. Door simpelweg op "opslaan" te duwen in je beheermodule bij lay-out, reset je deze herinneringen en zullen je previews weer in je huidige design getoond worden.

Zorg dus dat wanneer je op "preview" klikt bij lay-out, dat je erna ook steeds eens op "opslaan" duwt om de herinnering te resetten.

Waar vind ik uitleg over de velden die ik moet invullen?

Bij de meeste vakken dat je kan invullen in de beheermodule zal je telkens een vraagteken zien staan. Als je met je muis hierop gaat staan, zal er een kader verschijnen met extra informatie over het vak dat je wilt invullen. Zo weet je waarvoor het vak dient en welke informatie hier is vereist.

Uitleg Webhero beheermodule

Bekijk zeker ook onze tutorials website, waarin je kan zien hoe wij de verschillende paginatypes gebruiken. Je kan ook terecht op onze Youtube tutorials playlist om per pagina na te gaan hoe je deze kan opzetten. Deze video's vind je trouwens ook terug aan de rechterzijde van iedere pagina. 

 Indien je hierna nog steeds vragen hebt, kan je contact met ons opnemen via support@webhero.be.

Wat is een website beheermodule?

Een beheermodule -ook wel console of back-end genoemd- is een mogelijkheid om zelf aanpassingen door te voeren aan jouw website. Zo dien je niet voor iedere kleine wijziging (bv. nieuw adres, nieuw logo, extra product, ...) jouw website developer te contacteren en te wachten tot wanneer dit uitgevoerd kan worden.

Bij Webhero voorzien wij standaard een gebruiksvriendelijke beheermodule waarmee je je eigen website kan beheren. Om naar jouw beheermodule te gaan, surf je naar https://editor.webhero.be/admin . Hierna kan je je inloggen met het e-mailadres van je account en het toebehorende wachtwoord. 

Weet je niet meer wat het e-mailadres van jouw account is? Neem dan contact met ons op via 016 66 14 32 of support@webhero.be.

Ben je je wachtwoord vergeten? Dan kan je een nieuw wachtwoord laten versturen naar jouw e-mailadres.


Via welk e-mailadres kan ik inloggen in de beheermodule van mijn website?

Ben je vergeten via welk e-mailadres je geregistreerd bent bij Webhero en kan je dus geen nieuw paswoord aanvragen? Geen probleem, stuur een mailtje naar support@webhero.be en wij sturen je zo snel mogelijk jouw gegevens en een nieuw paswoord waarmee je kan inloggen.

Lees ook:

Hoe log ik in in mijn beheermodule van mijn website?

Zijn er limieten in de Webhero beheermodule?

Het aantal pagina's, files, producten en varianten dat je kunt toevoegen in de Webhero beheermodule is beperkt. Hieronder vind je een overzicht van de verschillende limieten:

  • In je pagina overzicht kan je in totaal 1.000 pagina's en subpagina's toevoegen. Een oplijstingsitem telt bijvoorbeeld als een subpagina. Deze limiet is er om het Webhero platform snel te houden.
  •  Standaard kan je 3.000 files uploaden. Het aantal files is de som van alle afbeeldingen en PDF-bestanden die je toevoegt. Deze limiet is er om onze producten betaalbaar te houden en omdat we onze opslag willen voorbereiden op de toekomst. 
  •  Als je een webshop hebt, kan je tot 1.000 producten en 50.000 productvarianten toevoegen. Zo blijft het beheer van jouw producten overzichtelijk en kan jouw webshop performant blijven.
  • De export van jouw producten of inschrijvingen naar een Excel-bestand zijn gelimiteerd tot 1.000 rijen.

Voor een supplement van € 27,5 excl. BTW/maand (meteen te betalen voor het volledige jaar) kun je bijkomend 1.000 pagina's, 7.000 files, 2.000 producten en 100.000 varianten toevoegen. Neem hiervoor contact met ons op via 016 66 14 32 of mail ons via support@webhero.be.

We geven hierbij graag nog enkele tips mee om bovenstaande aantallen onder controle te houden:

  • Verwijder pagina's die niet online staan en je in de toekomst niet meer zal gebruiken.
  • Ruim mappen met afbeeldingen eerst op vooraleer ze integraal online te plaatsen als fotoalbum; verwijder wazige of donkere beelden en vermijd dubbele of gelijkaardige foto's. Beter een album met 40 prachtige foto's dan een album met 100 foto's waarvan de helft geen meerwaarde heeft.
  • Verwijder albums die verouderd of niet meer relevant zijn.
  • Verwijder PDF's die nergens gelinkt worden.

Pagina's

Hoe kan ik een tekstblok/tekstvak toevoegen aan de homepage?

Je kan een banner/tekstvak toevoegen aan de homepage aan de hand van een tekstpagina. Hiervoor dien je dus eerst een nieuwe tekstpagina toe te voegen als volgt:

Stap 1: Creëer een tekstpagina

  1. Klik in de beheermodule bovenaan op het overzicht van de pagina's (= icoon van de 2 papiervellen). 
  2. Nadien klik je rechts bovenaan op het groene plusje 'pagina toevoegen'. 
  3. Vervolgens kies je voor het type 'tekstpagina'. 

Nadien kan je deze pagina een titel geven, meta-omschrijving en vervolgens tekst gaan toevoegen.

Belangrijk om te weten

  • Enkel de eerste 600 tekens zullen getoond worden op de homepage, hou dus het aantal karakters in het oog
  • De afbeelding die je onderaan bij de tekstpagina toevoegt, is de foto die bij de tekst zal worden weergegeven.
  • Je kan geen video's, foto's,.. toevoegen in dit tekstvak. 

Stap 2: Zet de tekstpagina op de homepage

Nadien ga je naar de instellingen van de homepage en klik je op 'sorteer' aan de linkerzijde. Hier kan je nu bij het vakje 'tekst' jouw tekstpagina gaan aanduiden en op het groene plusje rechts klikken om dit toe te voegen.

Vergeet ook niet op 'opslaan' te duwen onderaan.

Hoe voeg ik een pagina toe? Wat zijn de paginamogelijkheden?

We voegden voor onze klanten op elke pagina aan de rechterzijde een how-to video toe waarin we tonen hoe wij dit paginatype aanmaken. Vervolgens kan je op diezelfde plek een link vinden naar onze tutorial website waarin we tonen wat de mogelijkheden zijn per paginatype.

Paginatypes

Tekstpagina

Landingspagina versus tekstpagina

Hoe maak ik een landingspagina aan?

Hoe kan ik mijn tekstpagina visueel aantrekkelijker maken?

In bovenstaande links kan je informatie terugvinden omtrent het aanmaken van een landingspagina of het uitbreiden van een tekstpagina. Maar wat is nu het verschil tussen deze twee en wanneer gebruik je welke pagina?

Landingspagina

Een landingspagina is eigenlijk een tekstpagina. Voor het aanmaken van een landingspagina dien je dus eerst een tekstpagina aan te maken (overzicht pagina's >kiezen voor 'tekstpagina').

Wanneer je klaar bent met het toevoegen van alle informatie, kan je onderaan de optie 'landingspagina' aanvinken. 

Landingspagina activeren

Een landingspagina is niet terug te vinden in de menu navigatiebalk omdat hij speciaal gemaakt is om bezoekers ‘te ontvangen’ die op een advertentie hebben geklikt. Een landingspagina maak je dan ook niet om beter vindbaar te zijn. 

Dit is dan ook het enige verschil met een tekstpagina. Bij een tekstpagina zie je dus wel de menu navigatie, footer en dergelijke verschijnen. Bij een landingspagina ligt de focus op de tekst van deze pagina.

Voorbeeld landingspagina:

Landingspagina voorbeeld

Voorbeeld tekstpagina:

Voorbeeld tekstpagina

Pijlerpagina versus teampagina

Waarvoor kan ik de pijlerpagina gebruiken?
Hoe maak ik een teampagina aan?

In bovenstaande links kan je de nodige informatie terug vinden om een team- of pijlerpagina aan te maken. Maar wanneer gebruik je nu best een pijlerpagina en wanneer een teampagina? We leggen het verschil even uit.

Pijlerpagina

Wil je graag jouw diensten, pijlers, aanbod,.. in de kijker zetten op je website (homepage) aan de hand van iconen? Dan gebruik je best de pijlerpagina. Hiermee kan je aan de hand van iconen een mooie onderverdeling weergeven op je website.

Voorbeeld pijlerpagina

Teampagina

Een teampagina is -vanzelfsprekend- in eerste instantie bedoeld om jouw team op de website te plaatsen. Maar je kan deze pagina ook voor andere doeleinden gebruiken. Zoals bijvoorbeeld voor het weergeven van jouw diensten, producten, .. 

Een teampagina toont het overzicht namelijk aan de hand van mooie foto's, een titel, een eventuele korte beschrijving en een eventuele call to action knop die naar meer info/actie doorstuurt. 

Voorbeeld teampagina


Kan ik emoji's gebruiken in mijn tekst? (Mijn tekst is verdwenen)

Wil je graag emoji's gebruiken in je tekst? Dat kan zeker en vast. Echter ben je wel verplicht om hiervoor gebruik te maken van de emoji's in de editor zelf, en deze dus niet zelf te typen of te kopiëren. 

Wanneer je emoji's kopieert van elders of zelf typt, ontstaat er namelijk een ongekende HTML code die de editor niet kan lezen. Hierdoor ontstaat er een conflict waardoor je tekst achter de emoji mogelijks kan verdwijnen - ook al heb je deze opgeslagen -.

Wil je dus een emoji gebruiken? Klik dan op het symbool hiervoor voorzien in de werkbalk van je tekstpagina: 

Emoji's in tekst

Hoe koppel ik een fotoalbum of fotopagina aan mijn tekstpagina?

Uiteraard kan je aan de hand van een knop doorverwijzen naar een fotoalbum met meer foto's. Of je kan enkele losse foto's toevoegen in de tekstpagina. Maar je kan ook een fotoalbum toevoegen in een tekstpagina zodat meteen alle foto's zichtbaar zijn. 

Hoe ga je aan de slag?

Ga naar jouw tekstpagina en selecteer het gewenste foto album onderaan in de dropdown "Toon een album op deze pagina". Vervolgens verschijnen de foto's van het geselecteerde album onder de content van de tekstpagina. Zoals hier op de printscreen weergegeven:

Fotoalbum koppelen aan tekstpagina

Enkele ideeën ter inspiratie:

  • Jouw album "bouw realisaties" koppelen aan pagina's over jouw diensten.
  • Een album met sfeerfoto's van je kantoor koppelen aan jouw "Over ons" pagina.
  • Jouw pagina over het restaurant koppelen aan een album met foto's van heerlijke gerechten.
  • ...

Let op: deze feature is slechts mogelijk als je een album hebt aangemaakt.

Lees hier hoe je een fotoalbum kan aanmaken

Hoe kan ik een vacature op mijn website plaatsen?

Voor het aanmaken van een vacaturepagina kies je voor het type 'inschrijving' bij het aanmaken van de pagina. Dit geeft jouw potentiële nieuwe medewerker meteen de kans om rechtstreeks op je website te solliciteren. 

We leggen het even stap voor stap uit:

  1. Maak een inschrijvingspagina aan met als titel 'vacatures' (zie: hoe maak ik een formulier aan?)
  2. Nadien start je met het aanmaken van het eerste formulier, of beter gezegd, de eerste vacature. Bij het vakje 'inhoud' kan je de volledige functieomschrijving typen. Met eventuele voorwaarden en alle overige informatie die nodig is.
  3. Nadien ga je vragen toevoegen aan het formulier. Dit zijn de velden met informatie die jij nodig hebt van de sollicitant zoals naam, e-mail, .. maar ook de mogelijkheid om een CV en/of motivatiebrief te uploaden. Hiervoor kies je het vraagtype 'bestand uploaden'. (Zie: Hoe kan ik een extra vraag toevoegen aan mijn inschrijvingspagina?)

Vacaturepagina


Mijn webpagina mag enkel zichtbaar zijn tussen een bepaalde periode (gepland publiceren).

Dat kan! Onderaan elke pagina in je beheermodule zal nu de optie te zien zijn "Publiceren op specifieke datum" als ook het offline halen ervan. 

Wanneer je data invult, zal je webpagina automatisch online of offline gaan op de ingestelde datum. Dit bezorgt je een pak minder stress en timemanagement! Laat je deze vakjes leeg? Dan beslis jij zelf of je de pagina publiceert en offline haalt door de gebruikelijke blauwe checkbox

Waarvoor kan ik de pijlerpagina gebruiken?

Bekijk hier de tutorial video hoe je een pijlerpagina kan aanmaken:


Wil je graag jouw diensten, pijlers, aanbod,.. in de kijker zetten op je website (homepage)? Dan gebruik je best de pijlerpagina. Hiermee kan je aan de hand van iconen een mooie onderverdeling weergeven op je website. 

  1. Ga naar het overzicht van de pagina's
  2. Voeg een nieuwe pagina toe en kies voor het type 'pijlerpagina'
  3. Stel de titel in van jouw pijlerpagina, deze titel komt ook op de homepage van je website te staan als aankondiging van de pijlers. Dit kan bijvoorbeeld zijn: "Wij leggen de focus op", "Bij ons kan je terecht voor" , "Aanbod",..
  4. Vervolgens kom je meteen in de aanmaakpagina van de eerste pijler terecht. Hier vul je de titel, eventueel korte beschrijving en icoon toe. Je hebt ook nog de keuze om de pijler te laten doorverwijzen naar een bepaalde pagina op je website met meer informatie of naar een externe link,..

Pijlerpagina

Voorbeeld pijlerpagina

Hoe maak ik een dropdown menu op mijn website?

Je kan een drop down menu creëeren in de menu navigatiebalk van je website aan de hand van volgende stappen:

  1. Voeg een nieuwe pagina toe van het type 'pijlerpagina'
  2. Voeg een paginatitel toe
  3. Onderaan deze pagina vink je de optie 'dropdown menu' aan 
  4. Voeg nu pijlers toe. Dit zijn de titels die tevoorschijn komen na het hoveren (lees: gaan staan zonder te klikken op deze titel) over het dropdown menu in je menu navigatiebalk op je website
  5. Onderaan klik je op 'linken naar een pagina' en kies je de pagina naar waar de dropdown dient door te verwijzen. Vergeet ook zeker niet de call to action in te vullen. Dit kan best jouw paginatitel zijn. 

Dropdown menu

Dropdown menu

Dropdown menu

Hoe laat ik een bestand uploaden in mijn formulier?

Gebruik je een formulier om bvb sollicitaties te ontvangen via jouw website? Dan kan je via dit formulier enkele vragen stellen aan de sollicitant alsook een CV en/of motivatiebrief laten uploaden. Dit kan bijvoorbeeld ook nuttig zijn wanneer je in de bouwsector werkt en bepaalde grondplannen nodig hebt. Zo heb je meteen alle informatie bij de hand. 

Belangrijk! De documenten die geupload worden, zijn 30 dagen beschikbaar. Je kan deze dus best meteen downloaden. 

Bij het aanmaken van het formulier klik je bij vragen toevoegen op 'bestand uploaden': 

Bestanden uploaden formulier

Lees ook : 

Hoe maak ik een inschrijvingsformulier aan? 

Hoe voeg ik een extra vraag toe aan mijn inschrijvingspagina? 

Hoe kan ik kolommen toevoegen en verwijderen in mijn tekst?

Kolommen toevoegen

1. Ga naar je pagina's in de beheermodule en klik bij je tekstpagina rechts op 'wijzig':

2. Ga naar het tekstveld en klik in de werkbalk op 'kolommen'. Vervolgens maak je een keuze uit de verschillende opties:


Kolommen WebheroKolommen Webhero

3. Wanneer je de gewenste lay-out hebt gekozen, kun je je content beginnen toevoegen in elke kolom:

Werken met kolommen

4. Vergeet zoals steeds niet op 'Opslaan' te klikken om je wijzigingen te bewaren!

Kolommen verwijderen

Je kan kolommen verwijderen uit je tekst door het gebruik van je delete-toets op je toetsenbord. Ga hiervoor een lijn boven de blok staan en duw op de delete-toets.

Lukt dit tocht niet? Kan je via de HTML-code proberen, hoe je dat doet vind je hier, of contacteer ons even support@webhero.be.

Ik heb een pagina verwijderd. Kan ik deze pagina terug zetten?

Wanneer je per ongeluk een pagina of producten hebt verwijderd, kan je deze terug plaatsen op je website. Dit doe je aan de hand van volgende stappen:

  1. Klik rechts bovenaan op het icoon van jouw account
  2. Klik op 'prullenmand'
  3. Klik op 'herstellen'

De pagina is nu terug geplaatst bij het overzicht van jouw pagina's. De prullenmand houdt voor jou de verwijderde pagina's tot 30 dagen bij.

Prullemand Webhero

Welke items kan ik tonen op mijn homepagina?

Via jouw homepagina kun je een aantal items in de kijker zetten.
Volgende paginatypes zijn hiervoor geschikt:

  • Oplijsting (afhankelijk van het gekozen design is er een limiet op het aantal items dat kan worden getoond op jouw homepage)
  • Pijlers
  • Foto (hier wordt telkens 1 album uitgelicht)
  • Video (hier wordt telkens 1 video uitgelicht)
  • Team
  • Link
  • Quote (hier wordt telkens 1 quote afwisselend uitgelicht)
  • Inschrijvingen (voor een formulier)
  • Tekstpagina (Enkel de eerste 600 karakters zullen zichtbaar zijn op het item op de homepagina)

Wanneer je de inhoud van bovenstaande pagina's aanpast, dien je de optie 'homepage' aan te vinken bij elk item dat je wenst te tonen.  

Homepage functionaliteit

Volgende paginatypes worden niet getoond op de homepagina:

  • FAQ-vragen
  • Menu

Hoe zorg ik ervoor dat elke deelnemer een bevestigingsmail krijgt bij inschrijving?

1. Via de beheermodule ga je naar jouw pagina's. Klik bij de gewenste pagina in de volgende kolom op 'formulier' om aanpassingen te maken.

Contactformulier

2. In de detailpagina van het contactformulier klik je op de grijze 'wijzig'-knop aan de rechterzijde.

3. Duid de optie 'Bevestigingsmail sturen naar  deelnemer' aan en klik op opslaan. Indien gewenst, kan je een persoonlijk tekstje toevoegen aan de bevestigingsmail.

Bevestigingsmail formulier

5. Voeg een vraag 'e-mail' toe, en duid aan dat dit invulveld verplicht is.


Hoe pas ik mijn prijslijst of menukaart op mijn website aan?

Wens je aanpassingen te doen aan je menukaart? Dat kan perfect door volgende stappen te volgen:

  1. Log in in de beheermodule van je website
  2. Ga naar het overzicht van je pagina's links bovenaan (= icoon van de papiervellen)
  3. Klik ter hoogte van je menupagina in het midden op 'x menu items'
  4. Vervolgens kan je per categorie in het midden klikken op 'x producten'
  5. Nu kan je per product wijzigingen gaan aanbrengen door ter hoogte van het product rechts op de grijze knop 'wijzig' te duwen. Hier kan je de prijs/benaming/omschrijving/.. enzovoort aanpassen.

Wil je nieuwe producten toevoegen aan je menu?

  1. Klik ter hoogte van je categorie waarin je een nieuw product wenst toe te voegen rechts bovenaan op de groene plus-knop om een product toe te voegen.
  2. Vergeet niet op 'opslaan' te klikken onderaan de pagina.

Wil je producten verwijderen uit je menu?

  1. Volg stap 1 tot stap 4 van bovengenoemde stappen.
  2. Vervolgens kan je kiezen om een product niet meer te publiceren door 'publiceren' uit te vinken naast je product.
  3. Indien je een product definitief wenst te verwijderen, klik je ter hoogte van het product rechts op het groene pijltje en vervolgens kies je voor 'verwijder product'.

Wat is het verschil tussen een verborgen pagina en een niet-gepubliceerde pagina?

Om een pagina online te plaatsen dient een pagina gepubliceerd te zijn. Niet-gepubliceerde pagina's staan dus nog niet officieel op jouw website en zullen ook niet gevonden worden in Google. Je kan een pagina tijdelijk niet publiceren als de pagina bv. nog niet helemaal klaar is of als het een seizoensgebonden pagina is (bv. promo met Kerstmis of Valentijn). Zo kan je de pagina wanneer je wenst toch snel (terug) online plaatsen (= publiceren). Laat de functie "gepland publiceren" je hierbij helpen! 

Een verborgen pagina is een pagina dat niet zichtbaar is in de navigatie / menu van jouw website, maar die wel gevonden kan worden in Google of wanneer je naar deze pagina linkt vanuit een andere pagina. Deze manier wordt voornamelijk gebruikt om een diepere structuur te creëren of om goede SEO pagina's te maken die hoog in Google scoren (zo komen ze op jouw website terecht en kunnen ze via de menu verder surfen).

Wat is een landingspagina en waarvoor kan ik het gebruiken?

Om een landingspagina aan te maken, maak je een tekstpagina aan en activeer je onderaan het veldje 'landingspagina'. 

Een landingspagina is een pagina op je website waarnaar je doorverwijst vanuit andere media. Denk bijvoorbeeld aan een link vanuit een Adwords campagne.

Je kunt de bezoekers natuurlijk ook richting je homepage of een productpagina sturen maar wanneer je landingspagina perfect aansluit bij je advertentie hoeft de bezoeker minder 'moeite' te doen om zich te oriënteren.

De landingspagina is dus eigenlijk een transitiepagina die je tussen de advertentie en website plaatst waarmee je  bezoekers op je website krijgt en voorbereid op de producten en diensten die je wil laten zien.

Een landingspagina is niet terug te vinden in de menu navigatiebalk omdat hij speciaal gemaakt is om bezoekers ‘te ontvangen’ die op een advertentie hebben geklikt. Een landingspagina maak je dan ook niet om beter vindbaar te zijn. 

Voordelen:

  1. Doordat je landingspagina aansluit bij je advertentie hoeft je bezoeker niet na te denken of te zoeken. Dit resulteert in minder bezoekers die afhaken en meer bezoekers die de boodschap op de landingspagina gaan lezen.
  2. Je kunt de bezoeker stap voor stap overtuigen. In je advertentie lok je de bezoeker met een voordeel. Op je landingspagina kun nog meer voordelen noemen en bevestigingen met 'social proof'. Denk aan reviews, quotes, referenties. Zorg altijd voor een naam en foto anders heeft het "bewijs" geen waarde.
  3. Bijkomend voordeel is dat Adwords kijkt naar de relevantie van je landingspagina en je Adwords advertentie. Hoe dichter deze bij elkaar liggen, hoe beter je wordt beoordeeld en minder hoeft te betalen voor een ‘klik’. Met ander woorden; een goede landingspagina bespaart je advertentiekosten.

Al deze elementen samen zorgen ervoor dat de conversie omhoog gaat.

Hoe wijzig ik de checkbox bij mijn inschrijvingspagina? / Hoe maak ik een checkbox aan op mijn inschrijvingspagina?

Log in in de beheermodule van jouw website,

  1. Ga naar het overzicht van je pagina's en klik ter hoogte van je inschrijvingspagina in het midden op 'x formulier' in het groen. 
  2. Klik rechts op de grijze knop 'wijzig'. Scroll wat naar onder, tot je onderaan de volgende optie ziet : 'De inschrijver moet verplicht toestemming geven voor gegevensverwerking'.
  3. Deze optie kan je nu aanvinken en vervolgens kan je hier een boodschap plaatsen zoals gewenst, waarmee jouw klant eerst akkoord moet gaan alvorens het formulier te verzenden. (bijvoorbeeld: "Ik geef toestemming om mijn gegevens te verwerken conform het Privacybeleid")

Wil je graag in je checkbox doorverwijzen naar een PDF of een bepaalde pagina met privacy / disclaimer voorwaarden? Dat kan!

Klik hiervoor op het icoon 'link invoegen' en arceer het woord waarachter je de link wenst te plaatsen. Vervolgens duid je aan naar waar dit mag doorverwijzen.

Checkbox formulier

Hoe kan ik een extra vraag toevoegen aan mijn inschrijvingspagina?

Heb je meer informatie nodig van jouw (potentiële) klanten bij jouw inschrijvingspagina? Dan kan je gemakkelijk een extra vraag toevoegen/verwijderen/aanpassen door volgende stappen te doorlopen:

  1. Log in in de beheermodule van jouw website
  2. Ga naar het overzicht van je pagina's en klik ter hoogte van je inschrijvingspagina in het midden op 'x formulier'
  3. Klik bij 'vragen' op 'x vragen'
  4. Klik op het vraagtype dat je wenst toe te voegen, en duidt de nodige specificaties aan (zoals bijvoorbeeld verplicht of niet)


Vergeet niet op 'opslaan' te duwen.

Hoe kan ik de bevestigingsmail bij mijn formulier in/uitschakelen?

Om de bevestigingsmail op je formulier aan te passen dien je volgende stappen te doorlopen:

  1. Log in in de beheermodule van je website
  2. Ga naar het overzicht van je pagina's
  3. Ter hoogte van je contactformulier (of overig formulier) klik je in het midden op 'x formulieren' 
  4. Klik rechts op de grijze knop 'wijzig'
  5. Scroll wat naar onder tot je de volgende optie tegenkomt: 'bevestigingsmail sturen naar deelnemer'

Hier kan je de optie nu in- of uitschakelen. 

Vergeet zeker en vast niet op 'opslaan' te duwen.

Hoe plaats ik een blog of nieuwsitem op mijn homepage?

Bekijk hier onze tutorial video hoe je een oplijstingspagina kan aanmaken:


Je kan ervoor kiezen om (afhankelijk van het design dat je hebt gekozen) 1 tot 3 nieuwsitems op je homepage te laten terugkomen. Hoe je dit juist moet doen kan je lezen in de volgende stappen:

  1. Log in in de beheermodule van je website
  2. Ga naar het overzicht van je pagina's door op het icoontje rechts van je homepage bovenaan te klikken (=icoon papiervellen)
  3. Ga naar de blogpagina waarvan je blogs of nieuwsitems op de homepage wenst te plaatsen
  4. Klik in het midden op 'x items'
  5. Ter hoogte van het item dat je op de homepage wenst kan je rechts kiezen voor de optie 'op homepage' aan te vinken


Blog op homepage

Hoe kan ik de boodschap na het invullen van mijn inschrijvingsformulier wijzigen?

Je kan op ieder moment de boodschap die jouw klant te zien krijgt na het invullen van het inschrijvingsformulier aanpassen. Volg hiervoor volgende stappen:

  1. Log in in de beheermodule van je website
  2. Ga naar het overzicht van je pagina's
  3. Klik ter hoogte van je inschrijvingspagina in het midden op 'x formulier'
  4. Klik rechts op de grijze knop 'wijzig'
  5. Scroll wat naar onder tot je aan het veld 'ik wil een aangepaste boodschap tonen na het invullen van het formulier' ziet.
  6. Hier kan je nu je boodschap aanpassen.

Boodschap invulformulier

Vergeet niet op opslaan te duwen onderaan.

Hoe maak ik een fotoalbum of fotopagina aan aan?

Bekijk hier de tutorial video hoe je een fotopagina kan aanmaken


  1. Klik in de beheermodule links bovenaan op het icoon van de pagina's (= de papiervellen).  
  2. Vervolgens kan je rechts op de groene knop 'pagina toevoegen' klikken. 
  3. Kies voor het paginatype 'foto'
  4. Geef een algemene titel aan je pagina (bijvoorbeeld sfeerfoto's/  galerij,.. ) en vul de metaomschrijving in. Eventueel kan je hier ook een algemene hoofdingsfoto toevoegen, als omslagfoto van je album. 
  5. Klik op 'opslaan'
  6. Je komt nu terecht in de algemene pagina van je eerste fotoalbum. Geef deze pagina een titel zoals bijvoorbeeld 'sfeerfoto's'
  7. Vul een eventuele korte inhoud in
  8. Vul de meta omschrijving in
  9. Bij foto's onderaan kan je op de groene knop 'foto's uploaden' klikken, en foto's toevoegen van jouw computer.
  10. Onderaan kan je nog klikken op 'publiceer' om de pagina te publiceren.

Lees hier hoe je een fotoalbum kan koppelen aan een tekstpagina

Hoe maak ik een quote-pagina aan (voor reviews / klantervaringen) ?

Bekijk hier de tutorial video hoe je een quote-pagina kan aanmaken


Je kan een quote-pagina aanmaken om reviews van jouw klanten online te plaatsen.

Kies in de beheermodule bij het overzicht van je pagina om een nieuwe pagina toe te voegen en vervolgens te kiezen voor een quote-pagina.

  1. Kies de titel voor je pagina zoals bijvoorbeeld 'ervaringen' of 'quotes' of 'reviews'
  2. Vul de meta omschrijving in en klik op 'opslaan'
  3. Vanaf nu kan je beginnen met het toevoegen van quotes. Vul de naam in, de quote en eventueel een rating en/of foto van deze persoon.

Vervolgens kan je kiezen om een quote op de homepage te laten terugkomen door 'op homepage' aan te vinken.

Indien je ze laat weergeven in een pagina ziet je pagina er ongeveer als volgt uit:

Reviews

Hoe kan ik mijn team toevoegen aan de website?

Bekijk hier de tutorial video voor het aanmaken van een teampagina:


Je kan je team voorstellen aan de hand van een teampagina op je website. Ga in de beheermodule naar het overzicht van je pagina's en klik rechts op de groene knop 'pagina toevoegen' en kies vervolgens voor 'Teampagina'. Je dient dan eerst de titelpagina in te vullen, nadien kom je meteen terecht in de aanmaak van het eerste teamlid.

Heb je een groot team? Dan kan je werken met categorieën om je teampagina onder te verdelen (bijvoorbeeld onder bestuur, secretariaat, marketing,..). Deze instelling kies je in stap 1 bij het aanmaken van je teampagina. Je kan er ook voor kiezen om de categorieën inklapbaar te maken of niet indien je de pagina niet te lang wenst te maken.

TIP!

Een teampagina kan je voor meerdere doeleinden gebruiken! Dit kan ook voor de voorstelling van je diensten, producten,..

Lees ook:

Wat is het verschil tussen een teampagina en een pijlerpagina?

Hoe maak ik een verborgen pagina aan?

Om je vindbaarheid in Google (SEO) te gaan verbeteren, kan je gaan werken met verborgen pagina's. Je kan in de beheermodule bij het overzicht van je pagina's een nieuwe pagina gaan toevoegen (tekstpagina/oplijstingspagina,..) en vervolgens de nodige, relevante informatie toevoegen met de juiste zoektermen waarop je gevonden wil worden.

Na het opslaan van deze pagina, kan je opnieuw bij het overzicht van je pagina gaan aanduiden dat deze pagina verborgen moet zijn. Om de pagina wel te kunnen laten lezen/indexeren door Google moet 'publiceren' aangevinkt staan maar de rest mag uitgevinkt blijven. 


Hoe maak ik een bestelformulier aan op mijn website om online bestellingen aan te nemen?

Bekijk hier onze tutorial video om een menupagina aan te maken:


Je kan online een bestelformulier aanmaken om hiermee bestellingen aan te nemen van jouw klanten.

Ga als volgt te werk:

1. Klik in de beheermodule op de groene knop 'pagina toevoegen'.

2. Kies vervolgens voor de menupagina.

3. Geef je pagina een titel en een introductietekst waarbij je meer informatie kunt delen met jouw klanten omtrent de bestellingen die ze kunnen plaatsen.

4. Vervolgens kan je heel wat specificaties gaan toekennen, naargelang jouw wensen: 


Online bestellingen aannemen

5. Wanneer je kiest om online bestellingen aan te nemen, kan je kiezen voor 'afhalen/ verzenden / Levering aan huis'. Vervolgens kan je hier ook de mogelijke data gaan aanduiden waarop dit mogelijk is voor jou.

6. Na het klikken op 'opslaan' kan je nu in het midden van je pagina klikken op '0 menu items' en je menu gaan aanmaken.

7. Kies rechts bovenaan voor het groene plusje om een categorie te gaan toevoegen (bijvoorbeeld: 'vlees/vis/..' voor een slager of 'brood/pistolets' voor een bakker.

8. Nadien kan je per categorie producten gaan toevoegen met een beschrijving, prijs,..

Product toevoegen in menupagina

Het verschil met een webshop is dat via de menupagina er geen online betaling kan plaatsvinden. Deze dient enkel om een product te verkopen waar je als volgt een e-mail van krijgt maar nog geen betaling voor is uitgevoerd. 

De inschrijvingen/bestelling kan u op een andere e-mail laten toekomen, als u dit wenst. Deze e-mail kan je ingeven wanneer u aanduid om een e-mail te ontvangen bij nieuwe bestellingen.

Hoe voeg ik partners of sponsors toe op mijn website? (linkpagina)

Bekijk hier de tutorial voor het aanmaken van een linkpagina:

Het is perfect mogelijk om partners/samenwerkingen/referenties/sponsors te gaan toevoegen op je website. 

  1. Bij het aanmaken van een nieuwe pagina kies je voor het type 'linkpagina'.
  2. Hier kan je nu een titel kiezen die jouw linkpagina mag bevatten en een eventuele introductietekst. 

  1. Na het klikken op 'opslaan' kan je nu klikken op '0 links' in het midden van jouw pagina.
  2. Hier kan je nu per link een logo en eventueel een url gaan toevoegen waarnaar dit logo mag gaan doorverwijzen.

Sponsors website

Indien je niet per se een aparte pagina wenst hiervoor in je menu, kan je deze pagina verborgen zetten in navigatie en ervoor kiezen om enkel te weergeven op jouw homepage onderaan. Dit doe je door het vakje 'homepage' aan te vinken bij je linkpagina. 


Hoe maak ik een formulier aan met een code?

Je kan een inschrijvingspagina maken die afgeschermd is met een code. Enkel de personen die beschikken over deze code, kunnen zich inschrijven.

Na het invullen van de code, zien de klanten pas de vragen die ze kunnen invullen. Na het invullen van deze vragen, kan je een bepaalde boodschap laten verschijnen op het scherm (alsook per e-mail laten versturen). Zo is de informatie afgeschermd voor diegene die niet over een code beschikken.

Een code toevoegen aan je formulier doe je als volgt:

  1. Klik in het pagina-overzicht ter hoogte van jouw formulierpagina op de groene tekst 'x formulier(en).
  2.  Klik bij het specifieke formulier dat je wenst te wijzigen rechts op 'wijzig'.
  3. Onder het inhoudsveld kun je een code ingeven. Communiceer deze code aan jouw doelpubliek. Zij kunnen zich nu inschrijven.

Formulier met code

Voorbeeld van de inschrijvingspagina waar je de code nog moet invullen (en het formulier dus afgeschermd is):

Na het invullen van de code, zie je het formulier verschijnen:

Hoe maak ik een export van de inschrijvingen op mijn formulier?

Je kan op ieder moment een export trekken van de inschrijvingen op je formulier en downloaden in excel. 

Om dit te doen dien je volgende stappen te doorlopen:

  1. Log in in de beheermodule van jouw website
  2. Ga naar het overzicht van je pagina's (icoon van de papiervellen links bovenaan)
  3. Klik, ter hoogte van je pagina waar je formulieren staan, in het midden op 'x formulieren'
  4. Bij het desbetreffende formulier waarvan je een export wil trekken klik je het groene cijfer onder inschrijvingen open.
  5. Rechts bovenaan zie je nu een knop 'Download als Excel' 

Export downloaden

Nadat jouw inschrijvingen zijn gedownload, kan je deze terugvinden bij 'mijn exports'. Je exports kan je terugvinden bij account > mijn exports > hier kan je nu de export ook lokaal downloaden op jouw computer.

Mijn downloads Webhero

Hoe verander ik het e-mailadres waarop mijn inschrijvingen toekomen?

Om het e-mailadres van je contactformulier aan te passen dien je volgende stappen te doorlopen:

  1. Log in in de beheermodule van je website
  2. Ga naar het overzicht van je pagina's
  3. Ter hoogte van je contactformulier (of overig formulier) klik je in het midden op 'x formulieren'
  4. Klik rechts op de grijze knop 'wijzig'
  5. Scroll wat naar onder tot je bij het voorziene vak komt waarop je e-mailadres kan invullen waar de inschrijvingen op mogen toekomen.

E-mailadres formulier

Je kan bovendien ook kiezen om per inschrijving een mail te ontvangen of 1x per week.

Hoe maak ik een inschrijvingsformulier aan om inschrijvingen te ontvangen op mijn website?

Bekijk hier onze how to video om een inschrijvingspagina aan te maken

Je kan via jouw Webhero website een specifieke pagina aanmaken om inschrijvingen ontvangen. Dit doe je door volgende stappen te doorlopen:

  1. Log in in de beheermodule en klik vervolgens links bovenaan op het icoon van de pagina's. 
  2. Klik rechts bovenaan op de groene knop 'pagina toevoegen'.
  3. Kies voor het paginatype 'inschrijvingen'.
  4. In het eerste scherm kan je nu kiezen voor de paginatitel van jouw formulier. Hou er rekening mee dat dit de algemene titel is (die zichtbaar zal zijn in de menubalk) en niet de titel van jouw inschrijvingspagina. Je kan namelijk meerdere formulieren gaan aanmaken binnen deze pagina.
  5. Na het klikken op 'opslaan' kom je terecht in de aanmaak van je eerste inschrijvingsformulier.
  6. Vul de informatie in die nodig is om jouw formulier aan te maken.
  7. Kies vervolgens op welk e-mailadres je de inschrijvingen wenst te ontvangen en hoe vaak je dit wenst.
  8. Personaliseer hier ook de bevestigingsmail en dergelijke.
  9. Je kan trouwens ook kiezen wat de tekst van de verzendknop mag zijn. Dit is standaard 'verstuur' maar je kan dit ook wijzigen naar  bijvoorbeeld 'vraag nu aan' of 'ontvang het e-book'.
  10. Na het klikken op de groene knop 'opslaan' kan je verschillende vragen gaan toevoegen aan je formulier door op de groene tekst '0 vragen' te klikken.

Bekijk hieronder tussen welk type vragen (al dan niet verplicht) je kan kiezen.

Van zodra je op een vraagtype klikt, wordt deze toegevoegd aan je formulier. Indien je kiest voor een type waarbij opties aan toegevoegd moeten worden, kan je deze nadien toevoegen als volgt:

Wens je een vraag verplicht te maken? Duidt dan het sterretje aan naast de vraag.

Lees ook:

Waar zie ik de inschrijvingen van mijn formulier?

Hoe kan ik een folder / magazine uploaden op mijn website?

Wens je graag een folder of magazine toe te voegen aan jouw website? Dat kan. 

  1. Klik rechts bovenaan in jouw beheermodule op het icoon van jouw account. 
  2. Kies voor 'mijn pdf's'
  3. Hier kan je nu een pdf toevoegen door rechts op de groene knop 'pdf toevoegen' te klikken.
  4. Je kan een pdf selecteren van jouw computer en vervolgens uploaden
  5. Je pdf zal een unieke url krijgen na het opslaan en toevoegen.
  6. Deze url kan je nu kopieëren en plakken waar je deze wenst te laten terugkomen.

Mogelijkheden om je folder/magazine te laten terugkomen:

  1. Je kan in een tekstpagina een tekst schrijven zoals bijvoorbeeld 'bekijk hier onze folder' en vervolgens achter deze tekst een link plaatsen met de url van je pdf (zie hierboven)
  2. Je kan een pijler aanmaken waarbij je na het klikken op de call to action laat doorverwijzen naar de url van jouw folder
  3. Je kan een teampagina aanmaken waarbij je na het klikken op de call to action laat doorverwijzen naar de url van jouw folder
  4. Via een tweede call to action op je homepage

Hoe zet ik een prijslijst of menukaart op mijn website?

Bekijk hier de tutorial video hoe je een menupagina kan aanmaken


Ga naar het overzicht van je pagina's en voeg een nieuwe pagina toe van het type 'menu'. Vul je paginatitel, meta omschrijving, eventuele korte tekst, foto,.. toe. 

Vervolgens dien je enkele specificaties in te stellen zoals gewenst voor jouw bedrijf: 

Prijslijst website

Nadien klik je op 'opslaan' en kan je starten met je menu items toe te kennen. Klik op '0 menu items' en vervolgens op 'voeg een categorie toe'.

De categorieën kan je dan zelf bepalen volgens jouw bedrijf. Bijvoorbeeld voor een schoonheidssalon is dit 'gelaat' , 'lichaam',..

Na het toekennen van de categorieën kan je producten gaan toevoegen door te klikken op '0 producten' 

Per product voeg je de nodige informatie toe zoals naam, prijs, eenheid, inhoud,.. 

Lees ook: 

Hoe pas ik mijn prijslijst of menukaart op mijn website aan?

Ik wil een pagina definitief verwijderen. Hoe doe ik dat?

Wanneer je zeker bent dat je de debestreffende content die op deze pagina staat niet meer nodig hebt, kan je de pagina verwijden aan de hand van volgende stappen:  

  • In de beheermodule ga je naar het tabblad ‘pagina’s’ links bovenaan.
  • Helemaal rechts kan je kiezen voor het drop down menu  dat tevoorschijn komt bij de drie puntjes, naast de knop "wijzig", waarbij  je kan kiezen om de geselecteerde pagina te verwijderen.

 

Jouw verwijderde pagina wordt nog 30 dagen bijgehouden in de prullenmand. Hierna wordt de content onherroepelijk verwijderd.  

Lees ook:

Ik heb een pagina verwijderd, kan ik deze pagina terug zetten?

Waar zie ik de inschrijvingen van mijn formulier?

Een overzicht van de inschrijvingen via jouw formulier kun je op twee verschillende manieren terugvinden:

Optie 1: via je dashboard. 

Telkens wanneer je een nieuwe inschrijving krijgt, krijg je een melding via je dashboard. Dit ziet er dan zo uit:

dashboard beheermodule

Wanneer je vervolgens op 'Formulier Inschrijvingen' klikt, zie je een oplijsting van al jouw inschrijvingen.

Formulier inschrijvingen website

Om de details van een inschrijving te gaan bekijken klik je 'bekijk' aan de rechterzijde ter hoogte van de desbetreffende inschrijving.

Optie 2: op paginaniveau

Ga naar jouw pagina's en klik ter hoogte van de gewenste pagina op ' x formulieren'. Hier vind je een teller terug met het aantal inschrijvingen.

Je kunt er overigens voor opteren om voor elke inschrijving een melding te ontvangen via e-mail.

Klik hiervoor op de 'wijzig' knop van jouw inschrijvingsformulier.  

Op de wijzigingspagina van jouw formulier kunt u via een drop-down menu aanduiden of u nooit, bij elke nieuwe inschrijving, of éénmaal per week een mail wenst te ontvangen van uw inschrijvingen.


Hoe een telefoonnummer in je menu plaatsen?

Wil je je telefoonnummer altijd bovenaan je website tonen? Dan hebben we daar een makkelijke oplossing voor. 

  • Stap 1: Maak in je beheermodule een nieuwe pagina aan: type 'Hyperlink'
  • Stap 2: Kies als paginatitel je telefoonnummer. Selecteer in de keuze menu 'telefoon'. Hierdoor wordt de click to call hyperlink geactiveerd. Geef je nummer nu nogmaals in. 

Hyperlink telefoonnummer

  • Stap 3: Je telefoonnummer verschijnt nu in de menubalk. Je kan de items makkelijk van plaats wisselen in je beheersysteem via drag & drop. 

  • Stap 4: Doe een kleine test op je smartphone of je click to call is geactiveerd.

Ik wil een pagina offline halen, maar niet verwijderen. Hoe doe ik dat?

Ga naar “Pagina's” in de beheermodule. In het overzicht van alle pagina’s zie je een kolom “Publiceer”.
Een blauw vinkje wil zeggen dat jouw pagina gepubliceerd is. Wanneer je op dit blauwe vinkje klikt, wordt het grijs en wordt de pagina offline gehaald. Hij zal dus ook niet meer gevonden worden door zoekmachines zoals Google.

Een voorbeeld van een pagina die niet gepubliceerd is en dus ook niet online vindbaar is:

Website pagina offline halen

Lees ook:

Ik wil een pagina definitief verwijderen, hoe doe ik dat?

Hoe kan ik de volgorde van mijn navigatiebalk (menu) wijzigen?

Het is mogelijk om de volgorde van de navigatiebalk op jouw website aan te passen. Volg onderstaande stappen om deze volgorde te bepalen:  

In de beheermodule ga je naar het tabblad ‘pagina’s’ links bovenaan.

  • Vervolgens zie je een overzicht van je pagina’s.
  • Wanneer je op de titel van de pagina’s gaat staan, zal je merken dat je cursor verandert in een vierdelige pijl.
  • Vanaf nu kan je een pagina vast nemen en vervolgens verslepen naar onder of boven.
  • Op deze manier kan je prioriteit geven aan bepaalde pagina’s die je eerst wenst te zien in de menubalk van je website.
  • Je kan eventueel ook rechts op de grijze 3 puntjes duwen en kiezen voor de optie 'verplaats achter andere pagina' in plaats van te verslepen.

Wat is de korte inhoud bij een pagina?

Je kan bij het aanmaken van een nieuwe pagina ervoor kiezen om een korte inhoud in te vullen. Deze tekst wordt weergeven bovenaan, als introductietekst, over de inhoud van je pagina. Het is afhankelijk van design tot design of deze inhoud wordt weergeven of niet, alsook afhankelijk van het paginatype dat je kiest.

Hoe verplaats ik een blog naar een andere blogpagina?

Het is mogelijk om oplijstingsitems te verplaatsen binnen oplijstingspagina's. 

Stel dat jouw blog te uitgebreid wordt, dan kan je eenvoudig bepaalde posts onderbrengen in een andere (nieuwe) blog. Het wordt dus nog makkelijker om je content te beheren! 

Klik naast de betreffende post in het overzicht op de drie puntjes en kies "Verplaats naar een andere oplijsting pagina". Vervolgens kies je in de pop-up de nieuwe pagina waar je de post onder wilt brengen.



Welk type pagina kies je best voor een actie of promo?

Er zijn 3 mogelijke manieren om aanvragen en/of aankopen op jouw website/webshop binnen te halen via een actie. Dit kan je doen a.d.h.v. een betaalpagina, een inschrijvingspagina of een menupagina. Hieronder vind je per pagina uitgelegd wanneer je dit type pagina best gebruikt en hoe je deze kan opzetten op jouw website.

1. Betaalpagina

Heb je onze webshop module? Dan kan je op jouw webshop ook een mini-bestelpagina aanmaken per product. Zo kan je een bepaald product promoten en meteen laten bestellen en betalen in hetzelfde scherm zonder dat de surfer verschillende stappen moet doorlopen.

Voorbeeld betaalpagina:

Betaalpagina Webhero

Lees hier hoe je een betaalpagina kan aanmaken

2. Inschrijvingspagina

Via een inschrijvingspagina kan je een actie toelichten en ervoor zorgen dat bezoekers een aanvraag doen voor deze actie. Je kan hierbij een formulier aanmaken met alle gewenste velden die de bezoeker moet invullen zodat jij alle nodige gegevens hebt om de aanvraag van de surfer te kunnen verwerken.

Lees hier hoe je een inschrijvingspagina kan aanmaken

3. Menupagina

Een menupagina kan je gebruiken om meteen online bestellingen te ontvangen. Je kan een oplijsting maken van jouw producten en/of diensten met een korte omschrijving en prijs per product/dienst. Surfers kunnen dan de hoeveelheid van elk product/dienst aanduiden en bestellen.

Wat is het verschil met een webshop?

  1. Bij de menupagina wordt er geen totaalprijs berekend en kan er niet meteen afgerekend worden via online betaling. Je zal een bestelbevestiging ontvangen via e-mail en je kan dan een factuur opstellen en versturen naar de klant.
  2. Bij de menupagina kan je instellen om ofwel te laten leveren aan huis, ofwel te laten ophalen. Het is niet mogelijk om deze keuze aan de surfer te laten. Afhankelijk van de instelling die je kiest, kan je de mogelijke afhaalmomenten instellen of wordt het verzendadres van de surfer opgevraagd.
  3. Bij de menupagina zal er geen visuele voorstelling van de producten zijn. Je kan de producten wel categoriseren en als extra informatie een foto toevoegen achter een info-knop.

Lees hier hoe je een menupagina kan aanmaken

Hoe voeg ik een nieuw blog item toe aan mijn blogpagina?

Item toevoegen

Om een nieuw item toe te voegen aan jouw blog- of nieuwspagina kan je volgende stappen volgen:

  1. Log in in de beheermodule van je website
  2. Ga naar het overzicht van je pagina's (icoon van de papiervellen, links bovenaan)
  3. Klik ter hoogte van je blog pagina in het midden op 'x items'
  4. Nu zie je het overzicht van al jouw blog- of nieuwsitems. Om een nieuw item toe te voegen klik je rechts bovenaan op 'item toevoegen' (groene knop)
  5. Voeg je blogitem toe en klik links op de groene knop opslaan

Item verwijderen

  1. Log in in de beheermodule van je website
  2. Ga naar het overzicht van je pagina's (icoon van de papiervellen, links bovenaan)
  3. Voor een item te verwijderen klik je rechts op groene pijltje, ter hoogte van je blog dat je wenst te verwijderen op 'verwijder item'
  4. Eventueel kan je er ook voor kiezen om een blogitem niet meer te publiceren door het 'publiceren' vinkje uit te vinken. Op die manier blijft de informatie wel nog zichtbaar voor jou in de beheermodule, maar zal dit nergens online terug te vinden zijn.

Wat betekent de knop 'Menu' bij de pagina's?

Wanneer je een pagina niet wenst te tonen in de navigatiebalk (menu) van jouw website, kan je de optie 'menu' uitvinken. 

Dit kan je bijvoorbeeld gebruiken bij het aanmaken van een fotoalbum, dat niet in de menubalk moet staan maar waar je wel vanop een andere pagina naar doorlinkt.

Hoe kan ik mijn blogpagina of oplijsting onderverdelen?

Je kan tags toevoegen aan jouw blogartikelen, om een onderscheid te maken in de blog categorieën. Op die manier kan je jouw blogposts dus gaan organiseren. 

Hoe ga je aan de slag?

 Maak verschillende "tags" aan en koppel vervolgens je blogs aan de bijbehorende tag. Zo kan je bijvoorbeeld een blog over een Kroatisch eiland koppelen aan de tag "Avontuur" of een blog over make-up producten aan de tag "Beauty tips".

Ga in de beheermodule van je website ter hoogte van jouw oplijstingspagina naar de verschillende items door te klikken op 'x items'. Vervolgens kan je rechts bovenaan, naast het groene plusje, klikken op 'tags'.

Klik op 'voeg een tag toe' om de eerst tag te gaan toevoegen.

Je kan aan de hand van het groene plusje rechts bovenaan, zoveel tags gaan toevoegen als je zelf wil. Vervolgens zal je bij het klikken op 'tags' alle tags zien staan die je aan de blogpagina hebt toegevoegd.

 

Na het toevoegen van tags, kan je deze gaan koppelen aan blogs. Hiervoor ga je naar het blogitem zelf en klik je helemaal onderaan op het veldje 'tags', hier zal je nu een overzicht van de tags te zien krijgen en kan je de correcte tag aanduiden om te koppelen.

Bij elke blogpost op je website worden de tags onderaan getoond. Wanneer je hier op doorklikt zie je alle blogs die gekoppeld zijn aan betreffende tag

Bijkomend SEO-voordeel: de tags zorgen voor veel interne links. Bezoekers zullen ook langer op de website blijven omdat ze na het lezen van een artikel makkelijk kunnen doorklikken naar gerelateerde content.

Lees er meer over in deze blog.

Wat betekent de optie 'Publiceer'?

Wanneer je een pagina “publiceert” wordt deze online geplaatst en dus gepubliceerd. Als je een pagina (nog) niet online wilt plaatsen of een pagina tijdelijk niet wilt tonen, dien je bij het paginaoverzicht de optie "publiceer" te deactiveren. Zo blijft de pagina wel zichtbaar in jouw beheermodule, maar online kan niemand hierop terecht komen. Hou er rekening mee dat wanneer de pagina niet gepubliceerd is, deze ook niet geïndexeerd kan worden door Google. 

Je publiceert een pagina door de blauwe checkbox rechts te activeren. Een pagina offline halen doe je door deze checkbox uit te schakelen. 

Je kan ook gepland publiceren en offline halen inschakelen om stress en ingewikkelde timemanagement te voorkomen. Hoe je dat doet lees je hier: Mijn webpagina mag enkel zichtbaar zijn tussen een bepaalde periode (gepland publiceren).

Welke paginatypes zijn er?

Er zijn 12 verschillende paginatypes:

  • tekst
  • oplijsting
  • pijler
  • inschrijvingen
  • foto
  • video
  • faq
  • team
  • hyperlink
  • link
  • quote
  • menu;-

Pagina's overzicht Webhero

Elk paginatype heeft zijn eigen specifieke kenmerken en doeleinden. Er wordt telkens een korte beschrijving weergeven in de beheermodule waarvoor je deze pagina het best gebruikt. Maar neem zeker ook eens kijkje op volgende links die je meer informatie kunnen geven:

Hoeveel pagina's kan ik op mijn website zetten?

Je kan tot 1.000 pagina's en subpagina's aanmaken op je website. Een oplijstingsitem telt bijvoorbeeld als een subpagina. 

Je hoeft niet alle pagina's in jouw menubalk te plaatsen, je kan ook 'verborgen' pagina's aanmaken. Dit zijn pagina's waarnaar je kan linken vanop een andere pagina of die je SEO optimaliseert om goed gevonden te worden in Google. Zo kan je optimaal gebruik maken van deze 1.000 pagina's.

Wil je graag meer pagina's aanmaken? Dat kan! We voorzien dan extra ruimte voor jou en we kunnen de limiet dan uitbreiden met 1.000 pagina's extra. De extra kost hiervoor is € 300 excl. BTW per jaar.

Heb je hierover vragen? Contacteer ons via support@webhero.be.

Lees ook:

Zijn er limieten in de Webhero beheermodule?

Hoe pas ik mijn contactpagina aan?

Je contactpagina is hoogstwaarschijnlijk een inschrijvingspagina . Indien je de gegevens van de contactpagina wil aanpassen, of de vragen die je stelt in het formulier aan jouw klant, kan je best de volgende stappen volgen:

1. Klik bij het overzicht van de pagina's, ter hoogte van jouw contactpagina in het midden op '1 formulier' (of meerdere formulieren, indien je er meerdere hebt gekoppeld). 

2 .Vervolgens klik je rechts op de grijze knop 'wijzig' om de contactinformatie aan te passen.

3. Bij 'inhoud' kan je de tekst aanpassen zoals gewenst

Wil je de vragen aanpassen van jouw contactformulier? Dan klik je in stap 2 op 'x vragen' en pas je de vragen aan zoals beschreven in deze FAQ: Hoe voeg ik een vraag toe aan mijn formulier? 

Hoe kan ik mijn foto's mooi naast elkaar laten verschijnen in een tekstpagina?

Indien je graag foto's wenst toe te voegen in je tekstpagina kan je aan de hand van een button doorlinken naar een fotoalbum of de tekspagina en fotoalbum aan elkaar koppelen. Hoe je dit juist doet kan je hier terugvinden. 

Maar je kan ook aan de hand van een kolom foto's gaan toevoegen in je tekstvak. Op die manier zullen je foto's op gelijke lijnen getoond worden.

Vervolgens kan je zelf bepalen hoe groot je kolommen mogen zijn.

Hoe voeg ik een nieuwe pagina toe?

Een nieuwe pagina toevoegen doe je bij het overzicht van de pagina's dat je bovenaan terug kan vinden in de werkbalk (= icoon van de twee papiervellen).

Klik vervolgens op het paginatype dat je wenst aan te maken.

Pagina website toevoegen

Je kan telkens een korte beschrijving terugvinden van het paginatype onder de titel. Onderaan zie je ook een link naar onze tutorials website en onze tutorials video's om jou te tonen hoe je deze pagina's kan aanmaken en wat je er allemaal mee kan.

Wanneer je een paginatype hebt gekozen heb je aan de rechterzijde ook telkens een video wat je kan bekijken waarin we tonen hoe je deze pagina kan inzetten. 

Webhero beheermodule pagina's

Hoe start ik een blogpagina?

Bekijk hier onze tutorial video over hoe je een oplijstingspagina kan aanmaken:


Wil je graag starten met bloggen of met het posten van nieuwsitems op je website? Kies dan in je beheermodule bij 'pagina toevoegen' voor het paginatypen 'oplijstingspagina'.

Na het aanmaken van de titel van je oplijstingspagina en het klikken op opslaan zal je meteen terechtkomen in je eerste blog!

Lees ook:

Hoe voeg ik een nieuw blog item toe aan mijn blogpagina?

Hoe koppel ik een album aan mijn oplijstingspagina? (blogpagina)

Uiteraard kan je aan de hand van een knop doorverwijzen naar een fotoalbum met meer foto's. Of je kan enkele losse foto's toevoegen in de tekstpagina. Maar je kan ook een fotoalbum toevoegen in een oplijstingspagina zodat meteen alle foto's zichtbaar zijn onder jouw tekst.

Hoe ga je aan de slag? Ga naar jouw oplijstingspagina en selecteer het gewenste foto album onderaan in de dropdown "Toon een album op deze pagina". Vervolgens verschijnen de foto's van het geselecteerde album onder de content van de tekstpagina. Bekijk hier een live voorbeeld!

Tekstpagina koppelen aan blogpagina

Enkele ideeën ter inspiratie:

  • Jouw album "nieuwbouw realisaties" koppelen aan pagina's over jouw diensten.
  • Een album met sfeerfoto's van je kantoor koppelen aan jouw "Over ons" pagina.
  • Jouw pagina over het restaurant koppelen aan een album met foto's van heerlijke gerechten.
  • ...

Let op: deze feature is pas zichtbaar van zodra je een album hebt aangemaakt en gepubliceerd.

Hoe maak ik een FAQ-pagina aan voor meest gestelde vragen?

Bekijk hier de tutorial video hoe je een FAQ-pagina kan aanmaken:


Je kan in de beheermodule ervoor kiezen om een FAQ-pagina aan te maken waarbij je veel gestelde vragen kan oplijsten voor jouw klanten. Uiteraard kan je deze pagina ook gebruiken om bepaalde informatie onder te verdelen, dat vervolgens kan uitklappen (waardoor je tekstpagina bijvoorbeeld geen lange, platte tekst wordt). 

  1. Bij het overzicht van je pagina's klik je rechts bovenaan op 'pagina toevoegen'
  2. Kies voor 'FAQ-pagina'
  3. Je komt nu terecht in het algemene informatie scherm van je FAQ-pagina waar je een titel en eventuele introductietekst kan invullen
  4. Na het invullen klik je op opslaan en kom je terecht in de eerste vraag
  5. Wanneer je de eerste vraag hebt ingevuld, kan je nadien telkens rechts bovenaan klikken op 'vraag toevoegen' om extra vragen toe te voegen.

Lay-out & design

Hoe plaats ik een video als achtergrond op mijn homepage?

Bij Layout > Achtergronden & logo's > Achtergrond video kan je een video in mp4-formaat uploaden. Deze zal in een loop en zonder audio afgespeeld worden op je homepage.

Om de laadsnelheid van je website niet te veel te vertragen (en ook om de gebruikerservaring hoog te houden), mag dit bestand niet groter zijn dan 8MB. Je kan online tools zoals online-convert.com gebruiken om jou video klaar te maken voor online gebruik. 

In Online-convert.com kan je volgende instellingen gebruiken:

  • Preset 1280x720 HD 25p
  • Filesize: 1-7MB
  • Cut video: 00:00:00 - 00:00:07 (een kortere video is kleiner en laadt sneller in)
  • Disable audio track

Heb je zelf geen goede video voorhanden? We geven je graag enkele websites mee waar je gratis video's kan downloaden:

Hoe wijzig ik de afmeting van mijn foto's op de teampagina? (weergave teampagina)

  1. Ga via je beheermodule naar het tabblad 'pagina's'.
  2.  In de regel van je teampagina klik je op de grijze 'wijzig'-knop. 
  3. Wijzig de breedte en hoogte van je foto's door onderaan de gewenste optie aan te vinken (zie afbeelding hieronder).

Teampagina weergave

Hoe bepaal ik de afmetingen van mijn foto?

Om de afmetingen van de foto's die je hebt toegevoegd in een tekstpagina te wijzigen kan je 1 maal op je afbeelding klikken en vervolgens kiezen voor het icoon van de meetlat 'grootte wijzigen'. Vervolgens kan je de afmetingen ingeven zoals gewenst. 

Extra tip! Je kan ook bij het vakje 'breedte' '100%' intikken. Dit wil zeggen dat jouw foto dan de volledige breedte van het tekstvak zal aannemen en komt vaak mooi uit. 

Uiteraard kan je ook werken met de 4 puntjes die tevoorschijn komen bij het klikken op de afbeelding. Hier kan je dan een uiteinde van je foto's selecteren en verslepen om het groter/kleiner te maken.


Het is mogelijk dat je slechts een deel van je foto te zien krijgt op je website bij de hoofdingsfoto's van een pagina (= de foto die je onderaan een pagina toevoegt of als achtergrondfoto van de homepage). Dit hangt van een aantal factoren af:

  1. Ieder design is anders, sommige designs werken met horizontale foto’s, andere met eerder verticale of vierkante foto’s. Zo is er voor iedere persoonlijke voorkeur een design dat past.
  2.  Het systeem vertrekt steeds vanuit het middelpunt van de foto en vult vervolgens de rest van de foto in de vooropgestelde ruimte in.
  3. Daarnaast is het systeem zo gebouwd, dat iedere foto perfect mee kan schalen naargelang het toestel waarop gesurft wordt (responsief). Er is dus geen bepaalde afmeting om in te stellen, omdat op elk scherm een ander formaat/ruimte wordt voorzien om de foto in te tonen. Je zal bv. merken dat wanneer je je scherm op de computer groter of kleiner maakt, dat er dan andere delen van de foto wel of niet zichtbaar worden.

Kan ik mijn website zien in verschillende designs?

Je kan via de beheersmodule je design veranderen en bekijken wanneer je wenst, dit doe je door in de beheersmodule naar lay-out te gaan.

Hier kan je de designs aanpassen naar keuze, wil je het eerst bekijken zonder aan te passen? Dit kan! Kies een design en klik op preview.

Kies je dan toch om van design veranderen? klik dan op de groene knop naast preview "kies dit design" en op opslaan!

Belangrijk: onze beheermodule onthoudt dat je geïnteresseerd bent in een nieuwe design en zal vanaf nu alle previews (ook op pagina niveau) in deze design tonen. Om de preview te resetten, klik je simpelweg op "opslaan". Geen zorgen, aan je online website gaat hierdoor niets veranderen. Meer lezen hierover doe je hier.

Waar kan ik gratis afbeeldingen downloaden voor mijn website? (rechtenvrije afbeeldingen)

Je mag niet eender welke afbeelding die je online vindt gebruiken op je website. Je moet de rechten hebben om een afbeelding te mogen gebruiken. Deze rechten krijg je door:

  1. De afbeelding is door jou getrokken of gemaakt. Jij bent dus eigenaar van de afbeelding en hebt het volledige recht.
  2. Je hebt de afbeelding gekocht waardoor je mede het recht om de afbeelding te gebruiken hebt gekocht.
  3. De afbeelding is aangegeven als 'vrije' of 'gratis' foto, zodat je deze gewoon kan gebruiken waar je wenst.

Websites waar je zo'n gratis afbeeldingen kan terugvinden zijn:

In de beheermodule hebben we een integratie met Unsplash gemaakt, zodat je bij iedere paginafoto een afbeelding rechtstreeks vanuit Unsplash kan invoegen.


Unsplash fotodatabank

Mijn gekopieerde tekst ziet er anders uit dan de standaard tekst. Hoe los ik dit op?

Je tekst is waarschijnlijk gekopieerd van een ander document/andere website. De opmaak van de tekst is dan waarschijnlijk mee gekopiëerd. In eerste instantie raden we aan om tekst te plakken zonder opmaak. Hiervoor gebruik je volgende sneltoetsen:

  • Voor Mac gebruikers: cmd + shift + v
  • Voor Windows gebruikers: ctrl + shift + V

Je kan ook gebruik maken van het gommetje in de bewerkingsbalk bovenaan het tekstveld om opmaak op tekst te verwijderen. Dit verwijdert enkel visuele opmaak en geen achterliggende opmaak zoals enters of marges.

Opmaak verwijderen

Lees ook:

Ik zie de tekst niet verschijnen op mijn website

Hoe kan ik mijn tekstpagina visueel aantrekkelijker maken?

Vind je jouw tekstpagina te lang of heb je een lange doorlopende tekst die je graag wat wil 'upgraden'? Er zijn verschillende mogelijkheden om jouw tekstpagina interactiever en visueel aantrekkelijker te maken. 

1. Je kan werken met kleurblokken, volledig aangepast aan jouw huisstijlkleuren, om de pagina wat meer kleur te geven en lange tekst te gaan onderbreken. Je kan een kleurblok toevoegen door tekst te selecteren en vervolgens bovenaan te klikken op 'elementen'. Duid de kleur aan die je wenst, en pas je kleurblok eventueel nog wat aan.

Kleurblokken Webhero


Kleurblokken Webhero


2. Heb je een quote of een bepaalde slagzin die je graag in het oog wil laten springen? Gebruik dan onze quote functie:

Arceer je tekst die je graag wil in de kijker plaatsen en selecteer bovenaan de knop 'elementen' waarbij je onderaan kan kiezen voor 'quote'. 


3. Je kan bepaalde zinnen in een andere tektskleur plaatsen:

4. Overige mogelijkheden:

Werken met uitlijningen van jouw tekst

Hoe verander ik de volgorde van de items op mijn homepage?

  1. De volgorde van elementen op jouw homepagina wijzig je in de beheermodule door op het Homepage-icoontje links bovenaan de pagina te klikken. 
  2. Aan de linkerzijde verschijnt nu een keuzemenu. Klik hier op 'Sorteer'.
  3. Vervolgens kan je de volgorde van de items wijzigen door de verschillende blokken te verslepen.
  4. Vergeet niet op 'Opslaan' te klikken nadat je tevreden bent van jouw aanpassingen.

Homepage sorteren

Waarom kan ik mijn afbeelding niet uploaden?

Indien je een foto wilt toevoegen aan je website, zorg er dan steeds voor dat deze foto het juiste formaat heeft. Hieronder vind je een overzicht van de formaten die je dient te gebruiken bij een specifieke pagina:

JPEG-formaat

  • achtergrond foto bij een pagina
  • afbeelding in de tekst
  • afbeelding bij een teampagina
  • afbeelding bij een menupagina
  • afbeelding bij een quote
  • afbeelding bij producten

Wijzig de extensie van jouw foto op je computer naar .jpg. 

PNG-formaat

  • logo uploaden
  • icoontje bij pijler-pagina
  • logo bij linkpagina

Wijzig de extensie van jouw foto op je computer naar .png. 

Zorg er ook steeds voor dat de grootte van de afbeelding niet groter is als 8MB. De grootte van je foto kan je aanpassen via het standaard computerprogramma waarmee je foto opent of de online tool https://picresize.com/.

Welke heading is mijn slogan & call to action?

Wij zorgen ervoor dat jouw website zo goed mogelijk scoort op technische SEO.

De slogan van jouw website wordt daarom achterliggend opgesteld in een H2 (Heading 2) tag. De slogan is namelijk vaak een korte slagzin van je bedrijf, maar bestaat daarom niet uit de belangrijkste zoektermen waarop je gevonden wil worden.

De titel van jouw call to action wordt opgesteld als een H1 tag, omdat in deze titel wel gemakkelijk de belangrijke zoektermen kunnen worden verwerkt.

Hoe voeg ik foto's toe aan mijn fotoalbum?

Om foto's toe te voegen aan je fotoalbum dien je volgende stappen te doorlopen:

  1. Log in in de beheermodule van jouw website
  2. Ga naar het pagina overzicht door te klikken op de papiervellen links bovenaan 
  3. Klik ter hoogte van het fotoalbum in het midden op 'x albums'
  4. Je zal nu het overzicht te zien krijgen van je fotoalbums die toegevoegd zijn aan deze pagina.
  5. Klik ter hoogte van het fotoalbum waarbij je foto's wenst toe te voegen op 'x foto's'
  6. Rechts bovenaan kan je nu via de groene knop 'foto's toevoegen'

Vanaf nu zijn je foto's live op de website van zodra je de website refresht. 

Hoe voeg ik een foto toe in mijn tekst?

Kies de locatie waar je graag de foto wenst toe te voegen en klik hier eenmaal met je muisknop zodat de cursor op de gewenste plaats komt te staan. Je zal vervolgens aan de linkerzijde een '+' zien verschijnen waarop je kan klikken en vervolgens via de snelknop een foto kan gaan uploaden vanop jouw computer. Je kan dit ook doen door bovenaan in de editor op het icoontje van de afbeelding te klikken.

Hou er rekening mee dat de afbeelding niet groter mag zijn dan 8MB om de laadsnelheid van jouw website niet te vertragen. 

foto in tekstpagina


Mijn achtergrondafbeelding is niet scherp wanneer ik mijn website open. Hoe kan ik dit oplossen?

De foto die je hebt geüpload is te klein van formaat. Een achtergrondafbeelding is best groter dan 1500 pixels, zodat deze op grote schermen ook kwalitatief blijft. Je neemt dus best steeds de oorspronkelijke foto. Indien het formaat van de foto niet groot genoeg is, kan je best een nieuwe afbeelding zoeken met de juiste bestandsgrootte.

Moet ik een logo uploaden?

Nee. Wanneer je geen eigen logo hebt, verschijnt gewoon de naam van jouw website op de plaats waar normaal het logo zou staan.

Hoe verander ik de achtergrondfoto van mijn website? (foto homepage)

Wil je liever een andere achtergrondfoto? Dat kan, volg volgende stappen om de achtergrond van jouw website te veranderen:

  1. Klik bovenaan op ‘lay out’, het icoontje van het penseel.
  2. Kies links voor ‘achtergronden & logo's'.
  3. Hier kan je je achtergrond aanpassen.
  4. Klik onderaan op opslaan.

Foto homepage wijzigen

Hoe voeg ik mijn logo toe aan mijn website?

Om je logo te uploaden log je eerst in in de beheermodule van jouw website en volg je dan de volgende stappen:

  1. Ga in de beheermodule naar het tabblad 'lay-out' links bovenaan.
  2. Kies vervolgens voor 'Achtergronden & Logo's'.
  3. Hier kan je je logo aanpassen zoals gewenst.
  4. Vergeet niet om op 'opslaan' te klikken nadat de afbeelding is geüpload.

Wist je dat je ook een GIF kan uploaden als logo? Indien je een bewegend beeld van jouw logo hebt bijvoorbeeld. Let er wel op dat het bestand niet groter mag zijn dan 8MB, anders kan je dit niet uploaden. 

Logo website

Lees ook:

Moet ik een logo uploaden?

Waar kan ik de kleuren van mijn website kiezen?

De kleuren van je website kan je zelf bepalen, aangepast aan jouw huisstijl kleuren of gewoon kleuren die je aanspreken:

  1. Klik bovenaan op ‘lay out’, het icoontje van het penseel.
  2. Kies links voor ‘lettertype en kleuren’.
  3. Onderaan kan je de kleuren wijzigen.
  4. Klik onderaan op opslaan.

kleuren website wijzigen

Waar kan ik het lettertype van mijn website veranderen?

Je kan zelf het lettertype van de titels op je website bepalen, afhankelijk van de stijl dat het best bij jouw bedrijf past. Hou er rekening mee dat enkel Google Fonts gekozen kunnen worden.

  1. Ga naar “Layout” (het penseeltje bovenaan).
  2. Kies voor “lettertype en kleuren”.
  3. Kies vervolgens een gepast lettertype uit de lijst van 900 of ga op zoek naar een specifiek lettertype als je de naam kent.
  4. Vergeet niet om links van de pagina op “Opslaan” te klikken.

Ik ben niet zeker welk design ik wil… Waar kan ik voorbeelden bekijken?

Ga naar “Layout” en klik op de groene knop “Wijzigen”. Op de volgende pagina zie je de verschillende designs staan. Je kan per design op het design zelf klikken (het vergrootglas) om een voorbeeld te bekijken.

Lees ook:

Waar kan ik mijn design kiezen?

Hoe wijzig ik de kleurenfilter van mijn foto's op de teampagina?

  1. Ga naar jouw pagina's via de beheermodule.
  2. In de regel van je teampagina klik je op de grijze 'wijzig'-knop.
  3. Duid onderaan de gewenste kleurenfilter aan. Je kunt er voor kiezen of je geen filter wenst, een zwart/wit-filter, of een filter in jouw gekozen basiskleur.

Kleurenfilter teampagina


Waar kan ik mijn design kiezen?

Ga in de beheermodule naar “Layout” en klik op het linkse submenu "design”. Vervolgens kan je een design bekijken door op het vergrootglas ( de foto) te klikken of aanduiden om hem definitief te selecteren en daarna op te slaan.

Helemaal bovenaan kan je jouw eigen design terug vinden in het groot. 

Jouw design Webhero

Daaronder vind je alle andere designs. Je kan filteren tussen verschillende stijlen zoals 'populair', 'groto foto's', .. 

Design overzicht

Wil je een ander design kiezen? Klik dan op 'kies dit design' rechts onderaan en klik vervolgens op 'opslaan'. 

Van zodra je een design hebt gekozen, kan je bij design voorkeuren (afhankelijk van het design) nog heel wat aanpassingen maken om het design nog verder te gaan personaliseren.

Lees ook onze blog over design voorkeuren

Functionaliteiten

Hoe kan ik een bestand uploaden zoals een excel, powerpoint, .. op mijn website ?

Om een bestand toe te voegen aan je website volg je volgende stappen:

  • In de beheermodule klik je rechts bovenaan op het icoontje van uw account.
  • Kies voor ‘mijn bestanden’.

Vervolgens zie je volgend scherm: 

PDF toevoegen

  • Hierbij kan je rechts kiezen om een bestand toe te voegen.
  • Klik onderaan op 'opslaan'. 

Kan ik een meertalige website maken?

Ja, je hebt de mogelijkheid om je website aan te bieden in 8 verschillende talen. Een (extra) taal toevoegen kan je zelf door in de beheermodule bij "Instellingen" rechts bovenaan naar "voorkeuren" te gaan. Vink bij "extra talen" de gewenste taal/talen aan en klik op opslaan.

Alle vaste zinnen, woorden en knoppen (die niet gewijzigd kunnen worden, zoals bv. “Nieuwsbrief”) zullen automatisch naar deze taal vertaald worden voor jou. Wanneer je bv. Engels activeert, zal er “Newsletter” komen te staan i.p.v. "Nieuwsbrief". De inhoud die je zelf publiceert op jouw website, wordt niet automatisch vertaald en dien je zelf toe te voegen.

Ben je nog niet klaar om alle vertalingen in 1 keer toe te voegen? Vink dan de optie 'verberg taalkeuze in navigatie' aan. Op deze manier kunnen jouw klanten nog niet switchen tussen de verschillende talen. Wanneer jouw vertaling volledig is, vink je de optie 'verberg taalkeuze in navitatie' weer uit.

Taalkeuze website

De vertalingen kunnen ingevoerd worden op twee manieren:

1. Export/import van vertalingen

Indien je beroep doet op een vertaalbureau of de vertaling niet handmatig in de beheermodule wil toevoegen, kan je de volledige inhoud van de website downloaden als Excel bestand. In de eerste rij van het Excel-bestand zal je de talen terugvinden. In de kolom van de gewenste extra taal voeg je de vertaling toe. Dit bestand kan je dan terug importeren, zodat alle vertalingen tegelijkertijd toegevoegd worden. De eventuele layout van de teksten (vb. titels, vetgedrukt, ...) kan je nadien aanpassen op pagina niveau.

Om het Excel bestand voor de vertalingen te exporteren uit het beheer, ga je naar "instellingen" en dan "vertalingen". Klik op de knoppen rechts bovenaan om vervolgens te importeren of exporteren.

LET OP: er mogen geen rijen of kolommen gewijzigd of verwijderd worden uit het bestand, want dan gaat het beheer het document niet meer herkennen.

Import/export van vertalingen

2. Handmatig invullen per pagina

Je kan ook -na het aanduiden van de extra taal bij instellingen > voorkeuren- per pagina de vertalingen manueel invoeren. Ga naar de pagina die je wenst te vertalen en klik rechts op de grijze knop 'wijzig'. Je ziet nu bovenaan de pagina de verschillende talen staan om te wijzjigen.

Meertaligheid aanpassen

3. Via de ingebouwde Google Translate tool

Het vertalen van tekst op je website is zonet kinderspel geworden. In het overzicht van je vertalingen bij Instellingen > Vertalingen (enkel zichtbaar bij multitalen websites) zie je nu een nieuw Google-icoontje. Door hierop te klikken, wordt via een slimme koppelingen met Google Translate een aanzet gedaan voor vertalingen van de tekst in je standaardtaal. Ook langere teksten kan je met één klik pijlsnel vertalen!

Kijk het resultaat zeker nog eens na, want Google Translate is niet altijd foutloos.

Ik wil graag een coming soon pagina. Hoe doe ik dat? (Ik wil testen op mijn website)

Je kan tijdelijk van jouw website/webshop een coming soon pagina online zetten waarop jouw klanten dan terecht komen van zodra ze surfen naar je website. 

Op die manier heb jij de kans om achterliggend te wisselen tussen verschillende designs, nieuwe pagina's toevoegen, structurele aanpassingen maken.. enzovoort zonder dat je klanten dit meteen live kunnen zien.

Om je website even 'under construction' te plaatsen en deze coming soon pagina online te zetten volg je volgende stappen:

  1. In de beheermodule klik je rechts bovenaan op het icoontje van de instellingen (het tandwiel)
  2. Kies voor de eerste optie 'voorkeuren'
  3. Bij de tweede optie kan je nu 'under construction' aanvinken. 
  4. Klik onderaan op de groene knop 'opslaan'
  5. Vanaf nu staat je coming soon pagina online.

Om deze optie opnieuw af te zetten volg je identiek dezelfde stappen.

Website coming soon

Als je de coming soon pagina hebt aangezet, ga je zelf de website aanpassingen ook niet kunnen bekijken via de domein van jouw website (hierop staat namelijk de coming soon ingesteld). Om de aanpassingen die je doorvoert te kunnen zien, kan je surfen naar de oude demo-versie van jouw website. Dit doe je door rechts bovenaan bij 'account' > 'naar website' aan te duiden. Weet je niet meer hoe jouw demoversie noemt? Neem dan contact met ons op via 016 66 14 32 of support@webhero.be.

Ik wil tekst laten genereren (copywriting met AI)

Het schrijven van een goede tekst voor je website is voor velen een echte uitdaging. Hoewel onze Tekst Assistent geen copywriter vervangt, kan hij je wel heel eenvoudig op weg helpen met een eerste aanzet over een bepaald onderwerp. Je vind deze nieuwe tool achter het sterretje in de teksteditor.

Op basis van jouw parameters en door middel van AI zal een aanzet gegenereerd worden die je makkelijk kan invoegen in de editor en verder naar jouw hand kan zetten. Ben jij vertrouwd met prompts? Dan kan je ook je instructie volledig zelf schrijven.

Deze nieuwe functionaliteit is exclusief voor Premium-klanten. Heb jij nog geen Premium-pakket? Geen nood, je kan de Tekst Assistent 2 keer gratis uitproberen!

Hoe voeg ik een formulier toe op de homepage?

Je kan een formulier op de homepage plaatsen. Zo moeten jouw bezoekers niet meer doorklikken en kunnen ze de velden meteen invullen op jouw homepage.

Geef bij Pagina's aan welk bestaand formulier je op de homepage wil plaatsen en positioneer het eventueel nog bij 'Homepage > Sorteer'.

Formulier inschrijvingen


Formulier homepage

Lees ook:

Hoe maak ik een inschrijvingspagina aan?

Kan ik mijn website vertalen?

Het vertalen van tekst op je website is zonet kinderspel geworden. In het overzicht van je vertalingen bij Instellingen > Vertalingen (enkel zichtbaar bij multitalen websites) zie je een Google-icoontje. Door hierop te klikken, wordt via een slimme koppelingen met Google Translate een aanzet gedaan voor vertalingen van de tekst in je standaardtaal. Ook langere teksten kan je met één klik pijlsnel vertalen!

Kijk het resultaat zeker nog eens na, want Google Translate is niet altijd foutloos.

Google Translate

Lees ook:

Kan ik mijn website meertalig maken?

Kan ik rechtstreeks naar de bezoeker antwoorden bij een formulier inschrijving?

Ja, dat kan. Als je bij een formulier een verplicht veld voorziet waarbij je aangeeft dat het een e-mailadres moet bevatten, kan je rechtstreeks antwoorden naar de klant door in de e-mail die je ontvangt op "Reply" te klikken.

E-mail vraagveld

Je ontvangt de inschrijvingen natuurlijk alleen als je bij de instellingen van het formulier hebt aangegeven dat je bij elke inschrijving een e-mail wilt ontvangen.

Hoe kan ik een tabel toevoegen aan mijn tekst?

Een tabel toevoegen aan je tekstpagina doe je op de volgende manier:

  • In de beheermodule ga je naar 'Pagina's' en klik je ter hoogte van de gewenste tekstpagina op 'wijzig'.
  • Klik in de menubalk van het tekstveld bovenaan op het plusje. Er verschijnt nu een extra menu waar je op 'Tabel invoegen' kunt klikken, zoals getoond wordt op onderstaande screenshot:

Tabel toevoegen

  • Vervolgens kun je selecteren hoeveel rijen en kolommen je wenst te tonen:

Tabel toevoegen

  • Indien je jouw tabel toegevoegd hebt, kun je deze indien gewenst nog verder opmaken.

Tabel toevoegen

  • Klik zoals steeds op 'opslaan' om jouw aanpassingen te bewaren.

Lees ook:

Wat is het verschil tussen een tabel en een kolom?

Wat is het verschil tussen een tabel en kolom?

  • Bij een 'tabel' kunt u zo veel rijen en kolommen toevoegen als u wenst.
  • Bij een 'kolom' kunt u geen rijen toevoegen en is het aantal kolommen beperkt tot een maximum aantal van 5. 

Het nadeel van een tabel ten opzichte van een kolom, is dat een tabel niet 100% perfect mee kan schalen op mobiele toestellen. Indien u weet dat uw klanten voornamelijk vanop een mobiel toestel naar uw website surfen, kunt u misschien overwegen om voornamelijk met kolommen te werken. Een kolom zal zich aanpassen aan de breedte van het toestel waarop er gekeken wordt. 

Voorbeeld van kolom vs tabel:


Lees ook:

Hoe kan ik kolommen toevoegen aan mijn tekst?

Hoe kan ik een tabel toevoegen aan mijn tekst?

Hoe kan ik een foto toevoegen aan mijn tekstpagina?

Snel en eenvoudig een foto toevoegen aan je tekstpagina, kan op verschillende manieren:

Optie 1: snel invoegen

Ga naar je pagina's in de beheermodule en klik bij je tekstpagina die je wenst aan te passen op 'wijzig':

Druk op 'Enter' om een nieuwe regel te starten op de plaats waar je de afbeelding wenst in te voegen. Er verschijnt een plusje aan de linkerkant. Dit is de 'Snel Invoegen'-optie:

Wanneer je vervolgens op 'Afbeelding Invoegen' klikt, heb je de mogelijkheid om een foto vanop jouw toestel te selecteren. Duid de gewenste afbeelding aan en klik op 'Open'. De afbeelding wordt nu getoond in jouw tekstpagina.

Optie 2: Afbeelding invoegen

Ga naar je pagina's via de beheermodule en klik bij de tekstpagina waar je de foto in wenst te plaatsen op 'wijzig'

Klik in het veld 'Tekst' in de menu bovenaan op 'afbeelding invoegen'. Vervolgens kun je jouw afbeelding uploaden,  slepen, of ingeven via URL.

Tip: Hou er rekening mee dat de afbeelding niet groter mag zijn dan 8MB om de laadsnelheid van jouw website niet te vertragen.

Vergeet als laatste niet om op opslaan te klikken om je aanpassingen te bewaren!

Hoe activeer en deactiveer ik een sitemap op mijn website?

Je kan onderaan je website een sitemap laten weergeven waarbij de bezoekers van je website een volledig overzicht van al jouw pagina's te zien krijgen (een soort van inhoudstabel van je website).  Dit is handig voor de bezoekers van jouw website om hun weg te vinden, maar ook voor de zoekmachines, zoals Google, om jouw website te indexeren.

Je kan de sitemap in/uitschakelen aan de hand van volgende stappen:

Klik in de beheermodule rechts bovenaan op het icoon van de instellingen en vervolgens op 'voorkeuren'. Onderaan kan je nu de optie 'toon sitemap' aanvinken. 

Sitemap website


Hoe voeg ik een pop-up toe aan mijn website?

Wil je graag een pop-up laten verschijnen voor een actie of bijvoorbeeld jouw jaarlijks verlof? Dan kan je deze functie activeren als volgt:

  1. Klik in de beheermodule rechts bovenaan op 'instellingen'
  2. Kies vervolgens voor 'voorkeuren'
  3. Vink de optie 'toon pop-up' aan. Je kan de titel, tekst en knop aanpassen.- Je kan rechts bovenaan aanduiden wanneer de pop-up getoond mag worden.

Pop-up

Lees ook: 

Wanneer wordt mijn pop-up getoond?

Hoe voeg ik een video toe aan een tekstpagina?

Snel en eenvoudig een video toevoegen aan je tekstpagina, kan op deze manier:

1. Ga naar je pagina's in de beheermodule en klik bij je tekstpagina op 'wijzig':

2. Druk op 'Enter' om een nieuwe regel te starten op de plaats waar je de video wenst in te voegen. Er verschijnt een plusje aan de linkerkant. Dit is de 'Snel Invoegen'-optie:

3. Wanneer je dan op 'Video Invoegen' klikt, verschijnt er een popup waarin je de URL van je video kunt plakken.  Geef de correcte URL in, en klik op 'OK'. Jouw video verschijnt nu op je tekstpagina.

4. Klik zoals steeds op 'Opslaan' om je wijzigingen te bewaren. 

Lees ook:

Hoe maak ik een videopagina aan?

Hoe koppel ik Mailchimp aan een formulier voor mijn nieuwsbriefinschrijvingen?

Heb je formulieren en wil je de gegevens van inschrijvers automatisch naar Mailchimp sturen? 

Dat kan! Kies per formulier of je dit wil koppelen aan een lijst in Mailchimp of niet. 

Zorg dat eerst dat je reeds de koppeling met Mailchimp maakte in je beheermodule. 

Zo kan je bijvoorbeeld een "E-book download" online plaatsen en de e-mailadressen van geïnteresseerden gebruiken in een geautomatiseerde Mailchimp-campagne.

  1. Ga naar het overzicht van de pagina's en klik rechts op de groene pijl 'pagina toevoegen'. 
  2. Kies voor het paginatype 'inschrijvingspagina'
  3. Maak je inschrijvingspagina aan
  4. Onderaan deze pagina kan je volgende instellingen instellen om de inschrijvingen van dit formulier te koppelen aan je Mailchimp account:

Mailchimp koppelen aan formulier

Zoals je kan zien kan je deze formulieren koppelen aan je lijsten zowel als aan je tags uit Mailchimp. Hierdoor kan je gegevens specifieker indelen en doelgerichter campagnes opstellen.

Nadat je hebt aangeduid dat je dit formulier wil koppelen aan Mailchimp, dien je de vragen ook nog even te koppelen door bij het formulier te klikken op 'x vragen' en vervolgens aan de linkerzijde kiezen voor 'Beheer Mailchimp koppeling':

Zorg er zeker voor dat je de koppeling met Mailchimp ook reeds hebt gemaakt via Instellingen > Integraties.

Tip: Sinds de GDPR wetgeving is het verplicht om akkoord te hebben van een bezoeker om nieuwsbrieven te versturen naar de gegevens die hij/zij achterlaat. Zorg er dus zeker voor dat je dit akkoord vraag via de verplichte checkbox en je dit meldt in je privacyverklaring.

Lees ook: 

Hoe maak ik een inschrijvingsformulier aan?

Hoe maak ik een koppeling met Mailchimp

Hoe kan ik een limiet zetten op het aantal inschrijvingen via mijn formulier?

Je kan  het maximum aantal beschikbare plaatsen instellen zodat je evenement nooit overboekt geraakt. Indien volzet, zal in plaats van het formulier de melding verschijnen dat het maximum aantal inschrijvingen is bereikt. 

Bovendien kan je ook een start- en einddatum instellen. Met de startdatum kan je kiezen om de inschrijvingen pas vanaf een bepaalde datum open te stellen. Omgekeerd kan ook: met een einddatum vermijd je dat deelnemers na een bepaalde datum nog inschrijven. Zo vermijd je last-minute inschrijvingen of deelnemers die per vergissing nog inschrijven nadat je event afgelopen is.

formulier limieten


Hoe voeg ik een 'terug naar boven' knop toe?

Stap 1: In je beheermodule klik je rechts bovenaan op 'Instellingen', dit is het grijze tandwieltje.

Stap 2: Klik op 'Voorkeuren'

Stap 3: Vink de 'Terug naar boven' knop aan.

Stap 4: klik op 'opslaan.

Terug naar boven knop


Waarvoor dient het onderdeel Tracking & Verification?

Indien je bijvoorbeeld gebruik maakt van Google producten als Advertising, Search Console, Analytics 4 of een Facebook campagne kan je hier je tracking codes gaan koppelen aan jouw website. Heb je hier hulp bij nodig? Contacteer ons support team via support@webhero.be of via het nummer 016/66 14 32.

Wanneer wordt mijn pop-up getoond?

Er zijn verschillende opties om jouw pop-up te laten verschijnen voor jouw klanten.

  1. De pop-up eenmalig tonen: Hierbij wordt jouw pop-up slechts 1 keer getoond per unieke gebruiker. Wanneer een bezoeker bijvoorbeeld de pop-up ziet verschijnen en in de namiddag nog eens naar jouw website surft op hetzelfde netwerk, zal die de pop-up de tweede maal niet opnieuw zien verschijnen.
  2. De pop-up bij elk nieuw bezoek tonen: Hierbij wordt de pop-up iedere keer getoond bij het bezoeken van de website. Ook door dezelfde bezoekers. 
  3. De pop-up 1 keer per week tonen
  4. De pop-up 1 keer per maand tonen

Hoe kan ik een koppeling maken met mijn andere digitale programma's?

In de beheermodule kan je rechts bij het icoon van instellingen kiezen voor 'integraties'. Hier kunnen er verschillende koppelingen gemaakt worden met volgende digitale programma's:

Koppelingen voor uw website

  • Google Adwords: Maak reclame voor je bedrijf via tekstgebaseerde zoekadvertenties, grafische display-advertenties, YouTube-videoadvertenties en in-app mobiele advertenties. Deze koppeling kan je maken bij 'instellingen' en vervolgens bij 'tracking and verification'.
  • Mailchimp: Verzend aan de hand van deze tool betere e-mailnieuwsbrieven. De koppeling met Mailchimp kan je maken in de beheermodule bij 'instellingen' en vervolgens bij 'integraties'. Hier kan je jouw Mailchimp API Key toevoegen alsook je Mailchimp list ID.
  • Teamleader: Teamleader biedt modules voor CRM, facturatie en projectmanagement. Een integratie met al je favoriete tools is daarbovenop ook mogelijk, terwijl je nog tijd en geld mee uitspaart. Teamleader integratie kan je koppelen in de beheermodule bij 'instellingen' en vervolgens 'integraties'. Vul hier je API groep als API sleutel in.

Koppelingen voor uw webshop

  • Sendcloud: Europa's nummer 1 verzendtool voor webshops. Koppel je Sendcloud account aan je account in de beheermodule bij 'integraties'. Kies voor Sendcloud en vul hier je Sendcloud API key in alsook Sendcloud API secret.
  • Mollie: Mollie maakt betalingen voor iedereen beter met haar slimme betaalproducten voor bedrijven van elk formaat. Om je Mollie account te koppelen met je webshop ga je in het beheer naar 'instelling', klik vervolgens op 'betaalmethodes', 'betaalmethode activeren' en kies dan voor 'online betalen'. Hierna zal je de Api Key van je Mollie account kunnen invullen.
  • TUKADOO: TUKADOO is dé universele cadeaubon die je overal kan gebruiken in heel België voor om het even wat. Vul je TUKADOO API Key in de beheermodule bij 'instellingen' en vervolgens bij 'integraties'.

Koppelingen voor uw Immo website

  • Whise: WHISE software is een mobiele totaal oplossing, die ondersteuning biedt voor alle commerciële, administratieve en marketing activiteiten van vastgoedmakelaars. Koppeling met WHISE kunnen wij enkel voor jou in orde brengen. Stuur een mailtje naar support@webhero.be en bezorg ons je WHISE key. 

Maakt Webhero backups van mijn website?

Uiteraard! Webhero maakt voortdurend backups van het platform om de data van alle websites veilig te stellen en integraal terug te kunnen plaatsen bij infrastructuurproblemen. 

Deze backups garanderen niet dat er oudere versies van een pagina teruggehaald kunnen worden. Heb je dus een wijziging doorgevoerd die je wilt teniet doen, kan dit helaas niet.

Heb je per ongeluk een pagina verwijderd, en wil je deze terug plaatsen? Dit kan wel, gedurende een periode van 30 dagen. Hierna worden de verwijderde pagina's onherroepelijk verwijderd.

Klik op 'account', en vervolgens op prullenmand. Hier vind je jouw verwijderde items terug. 

Hoe kan ik de verzamelde e-mailadressen voor de nieuwsbrief raadplegen?

Je kan de verzamelde e-mailadressen raadplegen in de beheermodule via "Instellingen" > "Nieuwsbrief inschrijvingen". 

Daar zal je een overzicht terugvinden van alle e-mailadressen. Dit overzicht kan je downloaden om te gebruiken voor het verzenden van je nieuwsbrief. Klik rechtsboven op de knop “Download als Excel” of "Download als csv" en gegevens zullen gedownload worden op je computer in het gewenste bestand. 

Wanneer je een Mailchimp account hebt, en de integratie reeds gemaakt hebt in je beheermodule, kan je deze gegevens ook rechtstreeks exporteren naar Mailchimp.

Ik zou graag een externe tool integreren in mijn website. Kan dat?

Wens je een externe tool te integreren zoals bijvoorbeeld Resengo of Mailchimp? Dan heb je hiervoor de embed code van deze tool nodig. Afhankelijk welke integratie je wilt doen ga je deze bij 'integraties' kunnen activeren of via 'tracking & verification'.

Integraties:

Rechtstreekse integraties zijn in het Webhero platform voorzien voor volgende programma's:

Webhero integraties


Tracking & verification:

Afhankelijk van wat is meegedeeld met de embed code, voeg je hem hier toe in de 'head' of de 'body' van je website. Ben je hier niet zo mee gekend? Geen zorgen, neem even contact op met support@webhero.be en dan kijken we na voor jou of en hoe deze tool geïntegreerd kan worden. 

Hoe kan ik de nieuwsbrief inschrijvingen activeren / verwijderen van mijn website?

In de beheermodule kies je voor “Instellingen” > "Voorkeuren". Vervolgens zie je “Nieuwsbrief”. Indien je geen nieuwsbrief wenst uit te sturen naar (potentiële) klanten en dus ook geen e-mailadressen wenst te verzamelen, klik je op de groene aan/uit-knop om de functie te deactiveren. Indien je deze wel wenst te activeren, klik je op de grijze knop om te activeren. 

Heb je een Mailchimp account waarmee je jouw nieuwsbrieven verzend? Vul dan vervolgens jouw Mailchimp Audience ID in. Zo zullen alle e-mailadressen die je verzamelt automatisch ook toegevoegd worden in de adressenlijst in jouw Mailchimp account.


Daarnaast dien je ook instellingen > integraties > Mailchimp nog de 'Mailchimp API Key' in te vullen om de koppeling te voltooien.

Mailchimp koppeling

Lees ook:

hier waar je jouw Mailchimp ID en API Key kan terugvinden in je Mailchimp account

Hoe voeg ik een video toe?

Wil je een Youtube Short uploaden? Scroll dan wat naar onder.

Bekijk hier de tutorial video hoe je een videopagina kan aanmaken:

Wens je een video toe te voegen aan jouw website? Volg dan volgende stappen om de upload te voltooien:

  • Ga naar pagina’s bovenaan en kies rechts voor "pagina toevoegen".
  • Kies vervolgens voor het paginatype "video".
  • Kies een paginatitel voor deze pagina en vul je meta-omschrijving in.
  • Kies een titel voor je video, bijvoorbeeld "bedrijfsvideo".
  • Onderaan dien je de embed code van de video toe te voegen, deze kan je terugvinden in YouTube.


Youtube video insluiten

  • Rechts onderaan kiest u voor delen.
  • Vervolgens klik je links bovenaan op ‘insluiten’, en kopieer je de embed code.

Youtube iframe kopiëren

Wanneer je de video correct hebt toegevoegd, kan je kiezen om deze al dan niet op de homepage te plaatsen.

Je kan een video ook toevoegen aan de hand van Vimeo. Voeg dan gewoon de embed code van Vimeo toe in je website.

Wil je een Youtube Short uploaden op je tekstpagina? Dat kan ook!

  1. Ga naar de video op Youtube
  2. Open de video en klik met je rechtermuisknop op de video
  3. Kies voor 'insluitcode kopiëren'
  4. Ga terug naar de beheermodule van je website en klik bij het + icoontje op 'video toevoegen'
  5. Kies voor 'embed code' in plaats van 'url'
  6. Plak de url 
  7. Klik op 'opslaan'


Hoe voeg ik een PDF toe?

Om een PDF toe te voegen aan je website volg je volgende stappen:

  • In de beheermodule klik je rechts bovenaan op het icoontje van uw account.
  • Kies voor ‘mijn bestanden’.

Vervolgens zie je volgend scherm: 

PDF toevoegen

  • Hierbij kan je rechts kiezen om een PDF toe te voegen.
  • Vervolgens kan je uit een drop down menu kiezen tussen je verschillende pdf's om je pdf te linken aan een tekst, foto, knop..

Linken naar een PDF

Voorbeeld vanuit een pijlerpagina:


Hoe verander ik de call to action (CTA) op mijn website / webshop?

Op de homepage van je website en/of webshop heb je telkens een call to action die een bepaald doel heeft. Je kan op ieder moment de tekst van je call to action alsook het doel aanpassen zoals gewenst. 

Website call to action aanpassen

Volg onderstaande stappen om de call to actions aan te passen:

  1. Log in in de beheermodule van je website
  2. Klik linksbovenaan op het icoon van je homepage
  3. Scroll wat naar beneden, hier zal je nu 'call to action' en 'toon een tweede call to action' zien staan om in te vullen zoals gewenst.

De titel van de call to action kan je hier gaan bepalen, alsook het doel waarnaar de call to action mag leiden.

Call to action toevoegen website

Webshop call to action aanpassen

Hiervoor ga je opnieuw naar het icoon van de homepage en klik je aan de linkerzijde op 'webshop'.

Webshop call to action aanpassen

Kan ik een zoekbalk op mijn website zetten?

Op je beheer module kan je bij Instellingen (op de tandwiel) > Voorkeuren ervoor kiezen om de zoekfunctie op jouw website aan of uit te zetten.

Wanneer je ervoor kiest om deze aan te zetten kunnen de bezoekers van jouw website op een bepaald woord gaan zoeken naar de informatie die ze nodig hebben. Alle pagina's waarop dit woord gebruikt wordt zullen dan in een lijst getoond worden aan de bezoeker.

In het dashboard van je beheermodule kan je vervolgens nagaan waarop jouw bezoekers hebben gezocht door te klikken op 'wat zoeken mijn bezoekers'. Zo krijg je interessante inzichten van jouw klanten. Dit kan je gebruiken om:

  • Je paginatitels en structuur te verduidelijken (zodat bezoekers meteen vinden wat ze zoeken);
  • De SEO op je website te verbeteren zodat je hoger scoort op deze woorden.

Bemerking: Heb je onze e-commerce module? Dan zal je deze optie niet zien staan. De zoekbalk staat dan automatisch geactiveerd op je website aangezien dit een cruciaal onderdeel van de webshop is.

Advanced

Waarom zit er geen reCaptcha op mijn inschrijvingsformulier om spambots te vermijden?

Een captcha kan voor de bezoeker van jouw website een drempel zijn om het formulier in te vullen. Daarom zien wij dit als het allerlaatste middel om spam te mijden. We gebruiken andere (minder zichtbare) technieken om te vermijden dat spambots automatisch formulieren op Webhero websites invullen.

Kan ik een online tool integreren in mijn website?

Bij een pagina van type 'tekst', 'oplijsting' of 'inschrijvingen' heb je de mogelijkheid om uitgebreide tekst te plaatsen. Hier is dan ook een mogelijkheid voorzien om verschillende opmaak functies op toe te passen of zelfs een externe online weergave te gaan integreren. De online tool dient wel een embed-code ter beschikking te stellen voor deze integratie.

Dit kan je doen door naar "Codeweergave" te gaan via de bewerkingsbalk bovenaan het tekstveld. Klik hiervoor op + en daarna op < >. Je zal de volledige inhoud van de pagina nu in HTML-code te zien krijgen. Plak de volledige embed-code waar je de weergave van de tool wenst ten opzichte van je tekst.

Na het toevoegen van de HTML-code kan je opnieuw op "Codeweergave" klikken om terug te keren naar de visuele weergave van de tekst. Het kan zijn dat je de externe tool niet in de tekst-editor te zien krijgt, maar wel op de website. Sla onderaan de pagina de wijziging dus op en bekijk het resultaat op je website.

Kan ik eigen HTML-code toevoegen aan mijn website?

Bij een tekstpagina is het mogelijk om een embed code toe te voegen zodat je iframes of andere scripts eenvoudig onder je tekst kan invoegen, zonder in de html-code van de teksteditor te werken.

Hiervoor is een extra veld voorzien onder jouw tekstveld:

embed code

Embed code integratie

Bij een pagina van type 'oplijsting' of 'inschrijvingen' heb je de mogelijkheid om uitgebreide tekst te plaatsen. Hier is dan ook een mogelijkheid voorzien om verschillende opmaak-functies toe te passen of zelfs eigen HTML-code in te voeren.

Dit kan je doen via het plus-icoontje "Meer opties" > Codeweergave. Je zal de volledige inhoud van de pagina nu in HTML-code te zien krijgen.

codeweergave

Na het toevoegen van de HTML-code kan je opnieuw op "Codeweergave" klikken om terug te keren naar de visuele weergave van de tekst.

Lukt het je niet? Aarzel dan niet om ons te contacteren via support@webhero.be of 016/66 14 32.

Hoe kan ik kleurblokken of quotes verwijderen uit mijn tekst?

Via de Delete-toets

Je kan een kleurblok of quoteblok verwijderen uit je tekst door het gebruik van je delete-toets op je toetsenbord. Ga hiervoor een lijn boven de blok staan en duw op de delete-toets.

Lukt dit tocht niet? Kan je via de HTML-code proberen.

Via de HTML-code

Met de knoppen bovenaan in de teksteditor krijg je geavanceerde mogelijkheden om je pagina te layouten. Helaas is de kans dat er iets fout loop groter naarmate je complexe paginastructuren opbouwt. Zo is het soms verwarrend hoe je tekstblokken of quotes kan verwijderen. We tonen je hier de beste manier om dit in de code voor elkaar te krijgen:

1. Selecteer de volledige kleurblok of quote
2. Klik op het icoontje "Meer opties"
3. Klik op "Codeweergave"

Kleurblok

3. Zoek de div-tag waarin je kleurblok / quote staan (normaal is de tekst die je geselecteerd hebt nu nog steeds geselecteerd zodat het eenvoudiger is om dit onderdeel terug te vinden in de HTMl-code). Hier kan je het dan verwijderen.

Div tag verwijderen

4.. Klik terug op "Codeweergave" om terug te keren naar layout-view

Hoe kan ik kolommen verwijderen in de teksteditor?

Via de delete-toets

Je kan kolommen verwijderen uit je tekst door het gebruik van je delete-toets op je toetsenbord. Ga hiervoor een lijn boven de kolom staan en duw op de delete-toets.

Lukt dit tocht niet? Kan je via de HTML-code proberen

Via de HTML-code

Met de knoppen bovenaan in de teksteditor krijg je geavanceerde mogelijkheden om je pagina te layouten. Helaas is de kans dat er iets fout loopt groter naarmate je complexe paginastructuren opbouwt.

Zo is het soms verwarrend hoe je kolommen kan verwijderen. We tonen je hier de beste manier om dit in de code voor elkaar te krijgen:

1. Klik op het icoontje "Meer opties"
2. Klik op "Codeweergave"

3. Zoek de 'div-tag' waarin je kolommen staan. Je kan deze tag herkennen aan '

' zoals hieronder getoond in de screenshot.
4. Selecteer deze volledige tag en verwijder deze

5. Klik opnieuw op "Codeweergave" om terug te keren naar layout-view

Hoe kan ik ankers toevoegen in mijn tekst?

Met ankers kan je linken naar een bepaalde plaats op dezelfde pagina, ofwel "springen binnen dezelfde pagina". Dat kan handig zijn om een pagina beter te structureren. Je kan zo bijvoorbeeld bovenaan een overzicht maken van de onderwerpen waarover verder op die pagina te lezen valt.

Met ankers kan je ervoor zorgen dat die onderwerpen aanklikbaar worden zodat mensen direct naar de betreffende tekst lager op die pagina kunnen springen.

Ankers toevoegen

Het maken van ankers is niet moeilijk, maar zit niet tussen de mogelijkheden in de toolbar van onze editor. Je moet dus wijzigingen doen in de html-code, via het plus-icoontje "Meer opties" > Codeweergave.

Codeweergave editor

De codeweergave van een pagina kan soms overweldigend zijn. Geen paniek, als je tekst selecteert zal deze ook nog steeds geselecteerd te zien zijn in de codeweergave. Zo kan je gemakkelijk de juist tekst zoeken en aanpassen. De zoekfunctie van je browser kan je hierbij ook steeds helpen: cmd+f op Mac of ctrl+f op Windows.

Stap 1: maak een link van de gewenste tekst met tag:

  1. Dit doe je door de tekst te selecteren en op 'link invoegen' (= icoon ketting) te klikken. 
  2. Vul bij URL het #-teken in en benaming van je anker, bv. #inleiding. 
  3. Klik dan op de blauwe tekst 'Bewerken'.

Het #-teken zorgt ervoor dat binnen de pagina zal gesprongen worden naar een element met de door jou gekozen naam, in dit geval "vrij_te_kiezen_naam".

Stap 2: geef aan naar waar moet gesprongen worden met "id":

Inleiding

Dit doe je door bij codeweergave in de tag van de tekst id="vrij_te_kiezen_naam" toe te voegen. In ons voorbeeld ga je naar 'inleiding', wat indiceert dat dit de titel Inleiding is, en plaats je na h2 id="inleiding".

Door de id toe te voegen geef je aan dat dit stukje tekst het element is naar waar er versprongen mag worden.

Stap 3: klik op opslaan en test je pagina.

Je browser weet nu dat wanneer men klikt op "aanklikbare tekst", gesprongen moet worden naar de koptekst "Inleiding".

Een voorbeeldje maakt duidelijk wat we hierboven beschreven:



Webshop

Hoe werkt de e-commerce module? Hoe kan ik mijn webshop wijzigen?

Ontdek in onderstaande video hoe je de e-commerce module kan gebruiken om beter te scoren in de zoekresultaten van zoekmachines. In je Webhero beheermodule kun je bovendien een handige handleiding downloaden. Je kan deze vinden rechtsboven onder het Help tabblad.

Wil je snel navigeren naar een specifieke aanpassing? Via onderstaande timeline kan je meteen doorspoelen naar de gewenste uitleg:

  • 00:00 Dashboard
  • 00:38 Homepage instellingen
  • 01:28 Webshop achtergrondfoto
  • 01:48 Klantenoverzicht
  • 02:40 Betaalmethodes toevoegen
  • 03:41 Verzendmethodes toevoegen
  • 05:05 Categorieën bepalen
  • 06:34 Filters toevoegen
  • 07:17 Varianten toevoegen
  • 08:06 Kortingscode toevoegen
  • 09:13 Check-out personaliseren
  • 10:37 E-mails personaliseren
  • 11:24 Producten overzicht + product toevoegen
  • 15:55 Algemene webshopvoorkeuren
  • 17:00 Soldenprijzen
  • 18:24 Helptab

Wens je graag persoonlijke uitleg of uitleg over een aspect dat niet aan bod komt? 

Hoe voeg ik een product toe?

1. Producten handmatig toevoegen

Om een product toe te voegen klik je in de beheermodule bovenaan op het label 'producten' en vervolgens rechts op het groene plusje 'product toevoegen'.

Webshop product toevoegen

Hier kan je alle informatie over dit product gaan ingeven. 

Tip: let goed op de grijze vraagtekens naast het invulveld. Deze geven jou meer informatie over wat er net in dit veld moet worden ingevuld. Deze stap kan je blijven herhalen per product dat je wenst toe te voegen.

2. Producten importeren

Je kan er ook voor kiezen om je producten te importeren vanuit een Excel bestand. Klik hiervoor in het productoverzicht rechts op de grijze knop 'Importeren'. Op de volgende pagina kan je een voorbeeldbestand downloaden. Het voorbeeldbestand kan je gebruiken als leidraad om makkelijk alle producten op te lijsten die je graag op jouw webshop ziet. 

Eens je alle producten hebt opgelijst, kan je het Excel bestand importeren in de beheermodule onder de tab producten. Daarna klik je op importeren, je kiest het Excel bestand waarin je net je producten hebt opgelijst en je klikt op 'ga verder'. Als je daarna terug bovenaan in de balk op producten klikt kan je zien dat alle producten daar opgelijst staan. 

Producten importeren

Hoe wijzig/verwijder ik een product?

Om een product te wijzigen ga je in de beheermodule naar de tab 'producten' bovenaan. Vervolgens kan je per product rechts klikken op de grijze knop 'wijzig'. Op deze manier kan je een product gaan wijzigen.

Wens je een product te verwijderen, dan kan dit door per product helemaal rechts op de drie puntjes te klikken en vervolgens te kiezen voor 'verwijder product'.

Product wijzigen/verwijderen

Hoe stel ik mijn verzendmethodes in?

De verzendmethodes kan je toevoegen/aanpassen in de beheermodule door rechts bovenaan te klikken op 'instellingen' en vervolgens op 'verzendmethodes'.

De verzendmethodes die je invult, zijn volledig vrij te bepalen door jou. Dit kan per post, via een afhaalpunt, ophalen in de winkel,.. enzovoort zijn.

  1. Om een nieuwe verzendmethode toe te voegen klik je rechts bovenaan op 'methode toevoegen'. 
  2. Vervolgens kan je de verzendmethode een naam geven.
  3. Wanneer je een verzendmethode hebt aangemaakt kan je in het midden tarieven gaan koppelen aan deze verzendmethode. Zo kan je een bepaald bedrag instellen voor verzending naar Nederland, en een ander bedrag voor verzending binnen België. Ten slotte kan je hier ook een gratis levering toestaan bij een order boven een bepaald bedrag. 

Verzendmethoden

Indien je tijdelijk geen producten kunt of wenst te verzenden (bijvoorbeeld wanneer klanten producten enkel kunnen afhalen in jouw winkel), kun je dit aanduiden onder 'webshop voorkeuren'.

  1. Ga in je beheermodule naar Instellingen (het grijze tandwieltje rechts boven) > Voorkeuren en klik in het menu dat links verschijnt op 'Webshop voorkeuren'.
  2. Vink de optie 'Verberg verzendmethode' aan of uit.

Verberg zendmethoden

Hoe bepaal ik de categorieën in de menubalk van mijn webshop?

Vooraleer je start met het bouwen van jouw webshop is het belangrijk om na te denken over de categorieën die je bovenaan wenst in de navigatiebalk van jouw webshop. 

Je kan categorieën aanmaken in de beheermodule door rechts bovenaan bij 'instellingen' te kiezen voor 'categorieën'. Verkoop je bijvoorbeeld kledij, dan kunnen de naam van jouw hoofdcategorieën bijvoorbeeld 'broeken, jurken, truien' zijn. Wil je graag nog een onderscheid maken tussen bijvoorbeeld lange broeken, korte broeken,.. dan kan je hiervoor een subcategorie aanmaken. Dit kan je doen door in de lijst met hoofdcategorieën naast “broeken” op de “0” te klikken onder de titel subcategorieën.

Ook subcategorieën kan je nog eens gaan opdelen in kleinere subcategorieën. Er staat geen limiet op het aantal categorieën en je doet dit steeds volgens hetzelfde principe.

Welke betaalmethodes zijn mogelijk in de webshop?

Je kan in jouw Webhero webshop kiezen voor drie betaalmogelijkheden:

  • Betalen aan de hand van een overschrijving
  • Online betalen
  • Betaling bij afhaling

Je kan deze betaalmethodes aanpassen rechts bovenaan bij 'instellingen' en dan 'betaalmethodes'.

Betaalmethoden

Overschrijving

Wanneer je kiest voor de optie 'overschrijving' dien je enkel je bankrekening en BIC in te vullen.

Online betalen

Je kan verschillende online betaalproviders koppelen aan je webshop.

  • Mollie
  • MultiSafepay
  • Europabank

Ik wil de melding 'inclusief BTW' naast mijn productprijs te zien krijgen, hoe doe ik dit?

Wanneer je het veld 'BTW' invult bij een product, krijg je in jouw webshop een melding te zien 'inclusief BTW' naast je productprijs. Wanneer je dit veld leeg laat, komt er geen melding te staan en enkel de prijs. 

Betaalpagina versus productpagina

Hoe maak ik een betaalpagina aan?

Hoe maak ik een productpagina aan?

In bovenstaande links kan je nalezen hoe je een betaalpagina of productpagina kan aanmaken. Maar wat is nu het verschil tussen de twee? En wanneer gebruik je welke?

Betaalpagina

Je kiest voor een betaalpagina wanneer je een bepaald product wil promoten (via social media bijvoorbeeld). Bij een betaalpagina verdwijnt namelijk de menubalk alsook de footer, waardoor de focus volledig op het product zelf ligt. Op de betaalpagina kan je dan ook meteen je gegevens invullen en overgaan tot betaling.

Een betaalpagina ziet er als volgt uit:

Betaalpagina Webhero

Productpagina

Een productpagina is eigenlijk een standaard productpagina binnenin je webshop. Je hebt dus een overzichtspagina per categorie. Met allemaal producten die hiertoe behoren. Bijvoorbeeld verschillende jeansbroeken onder de categorie 'jeans'. Bij een productpagina kan de klant eerst de beschrijving van het product zelf bekijken en het vervolgens plaatsen in het winkelmandje. Er kunnen meerdere producten geplaatst worden in het winkelmandje. Wanneer je klaar bent om overgaan tot aankoop, klik je op de winkelmand rechts bovenaan en reken je daar af. 

De focus ligt hier dus niet specifiek op 1 product. Daarom blijft ook de menunavigatie en de footer zichtbaar op de pagina. 

Productpagina Webhero


Hoe voeg ik een korting toe aan een product of variant?

Om een bepaald product (of een bepaalde variant) een korting toe te kennen kan je best volgende stappen volgen:

  1. Ga naar het productoverzicht in jouw beheermodule
  2. Klik ter hoogte van het product waarom het gaat rechts op de grijze knop 'wijzig'
  3. Vink de optie 'Alle varianten van dit product hebben dezelfde prijs' uit
  4. Per variant kan je nu een korting gaan toekennen indien dit per variant anders zou moeten zijn, dit doe je door op het 'i-tje' te klikken naast de variant.
  5. Klik onderaan op de groene knop 'opslaan'

Variant prijs toekennen

Korting per variant

Indien het om een procentuele korting gaat, vul je het getal in met '%' achter, bijvoorbeeld '10%' voor 10 procent korting. Anderzijds kan je gewoon een getal invullen voor een fixe korting.

Bestellen in webshop vanop overzichtspagina?

Standaard gezien moet een bezoeker van jouw webshop eerst tussen producten bladeren, vervolgens doorklikken naar de detailpagina van dit product, toevoegen aan de winkelmand en vervolgens terug naar het productoverzicht om verder te shoppen. 

Wanneer je veel (kleinere) producten verkoopt - zoals bijvoorbeeld pistolets, haarspelden,.. -  is er ook een mogelijkheid om het voor jouw klanten simpeler te maken. Zij kunnen dan meteen bestellen van het productoverzicht.  Zo kunnen ze meteen meerdere producten toevoegen aan de winkelmand met enkele clicks, en nadien overgaan tot de check-out.

Om deze functie voor jouw website te activeren, ga je in je beheermodule naar Instellingen > Voorkeuren > Webshop voorkeuren en dan vink je "Bestellen vanop overzichtspagina" aan.

Wat betekent de knop 'verplaatst achter een ander product' bij de webshop?

Wanneer je in de beheermodule naar het overzicht van jouw producten gaat, kan je ter hoogte van ieder product rechts op het grijze pijltje duwen en kiezen voor de laatste optie 'verplaatst achter ander product' . Dit wil concreet zeggen dat je volgorde op jouw webshop wijzigt om het product achter een ander product te plaatsen voor jouw klanten. Uit de drop down lijst kan je vervolgens het product aanduiden waarachter je wenst te verplaatsen.

Opgelet, deze optie werkt niet wanneer je bij instellingen > voorkeuren > webshop voorkeuren de optie 'toon nieuwe producten eerst' hebt aanstaan. 

Hoe kan ik mijn leveringsbon downloaden?

In de beheermodule ga je naar het overzicht van je bestellingen. Ter hoogte van de bestelling waarvan je een leveringsbon wenst klik je rechts op de pijl en vervolgens op 'leveringsbon downloaden'. 

Deze leveringsbon kan je helpen in je logistieke proces, bijvoorbeeld bij het inpakken van je bestelling. Je kan dit document eventueel als pakbon meesturen naar je klant.Leveringsbon webshop

Hoe wijzig ik de prijs/voorraad van meerdere producten?

Ga naar het overzicht van je producten en klik aan de linkerzijde de producten aan waarvan je de prijzen samen wenst aan te passen. Hetzelfde geldt voor de korting en of voorraad. 

Prijsaanpassing bulk

Onderaan klik je nu op 'details wijzigen'. Vervolgens wijzig je de waarden zoals gewenst en klik je onderaan op 'wijzig voor alle varianten'.

Prijsaanpassing bulk


Kan ik bestellingen laten afhalen in de winkel?

Je kan zeker ook een verzendmethode ‘afhalen in winkel’ voorzien voor een online bestelling via jouw webshop. Ga hiervoor in de beheermodule naar 'Instellingen' > 'Verzendmethodes' en maak een nieuwe verzendmethode aan.

Wat is de “Productielijst”?

De meeste webshops werken met een productvoorraad. Bestellingen kunnen dan dadelijk uit voorraad geleverd worden, producten moeten enkel ingepakt en verstuurd worden. Maar sommige klanten vervaardigen hun producten pas als ze besteld worden. 

Denk aan een bakker: die wil graag weten hoeveel pistoles en sandwiches ’s nachts moeten gebakken worden. Om te vermijden dat hij bestelling per bestelling moet bekijken en manueel de som moet maken om te weten hoeveel van elk product nodig is, hebben we de productielijst geïntroduceerd. 

Deze lijst toont een overzicht van niet-verzonden producten die gedurende de laatste 7 dagen besteld én betaald zijn en het totaal aantal dat moet worden geproduceerd. Je kan deze lijst ook makkelijk exporteren naar Excel-formaat om te printen of voor verdere verwerking.

Je vind de Productielijst in je beheermodule bij 'bestellingen' > rechtsboven het werktool-icoontje 'bekijk productielijst'.

Productielijst

Waaruit bestaan de omzetcijfers in het dashboard?

De omzet wordt berekend o.b.v. de bestellingen die in je besteloverzicht staan. Wanneer een bestelling is geannuleerd en de klant wilt niet meer overgaan tot bestelling van het product, dien je de bestelling te verwijderen opdat dit cijfer niet in de omzet gerekend wordt. 

Het kan namelijk soms voorvallen dat bij de bestelling het online betalen niet is afgerond (wegens ontbreken van het betaalkastje), waardoor de bestelling in je overzicht als 'geannuleerd' komt te staan, maar dat de koper misschien wel nog de bestelling wenst te voltooien. Hiervoor kan je bij de bestelling dan een nieuwe betalingslink uitsturen.

Ook als je bestellingen omzet naar archief zullen ze meegerekend worden in de omzet. Dit zorgt ervoor dat je bestellingen die volledig afgewerkt zijn kan archiveren en je je bestellijst overzichtelijk kan houden. Zo kan je alle omzet van de voorbije jaren ook nog zien/raadplegen. Wanneer je bestellingen van een vorig jaar verwijderd, zal hiermee de omzet van dat jaar ook wijzigen en dus niet meer correct/compleet zijn.

Wanneer een bestelling dus niet is doorgegaan, kan je deze best verwijderen. Dit zorgt er ook voor dat de voorraad van dat product automatisch terug aangevuld wordt.

Wanneer een bestelling wel is doorgegaan en volledig is afgewerkt, kan je deze best archiveren.

Hoe maak ik een betaalpagina van een specifiek product aan?

Vanaf nu kan je per product in je webshop een betaalpagina aanmaken. Dat kan je doen via de kolom "Betaalpagina" in het productoverzicht in je beheermodule, of onderaan tijdens het wijzigen van een product. 

Je doet een speciale actie en je wilt 1 product promoten via sociale media? Gebruik dan bijvoorbeeld een betaalpagina.

Een betaalpagina is eigenlijk een aangepaste productdetailpagina:

  1. de navigatie bovenaan is niet zichtbaar
  2. de footer onderaan is niet zichtbaar
  3. bezoekers vullen op de pagina zelf hun gegevens in, selecteren een verzendmethode en betaalmethode en kunnen in de volgende stap meteen tot betaling overgaan

Voorbeeld:

Betaalpagina webshop

Eénmaal je "Betaalpagina" hebt aangevinkt, kan je deze bekijken door in het productoverzicht aan de rechterkant voor het betreffende product op het pijltje te klikken en "Bekijk betaalpagina" te kiezen. Je ziet dan een heel eenvoudig productscherm dat geoptimaliseerd is voor conversie. 

De link naar dit scherm kan je verspreiden via e-mail, sociale media of op je website doorlinken achter een pijler, call-to-action of hyperlink pagina in de menu navigatiebalk bovenaan van je website.

Hoe voeg ik een verlanglijst toe op de webshop?

Het is mogelijk om jouw klanten een verlanglijstje te laten opbouwen in je webshop. Zij kunnen dan bepaalde producten een hartje toekennen, en deze worden onthouden per apparaat. 

Ga bij instellingen naar 'voorkeuren' en vervolgens naar 'webshop voorkeuren'. Helemaal onderaan kan je nu de optie 'Toon verlanglijstje' aanvinken en vervolgens klikken op 'opslaan'. 

Handig om een selectie producten klaar te zetten om later te bekijken of te bestellen!

Verlanglijst webshop

Verlanglijst webshop

Hoe activeer ik de datumkiezer bij mijn verzendmethoden?

Je kan  per verzendmethode een "datumkiezer" activeren. Hiermee kunnen je bezoekers tijdens de checkout gemakkelijk een datum en tijdstip doorgeven, ideaal om bijvoorbeeld je afhalingen praktisch te organiseren. 

Je kan hier ook openingsuren en sluitingsdagen instellen waarop afhalen voor bezoekers niet mogelijk is. Als een bezoeker een verzendmethode kiest waar jij de "datumkiezer" hebt geactiveerd, wordt de mogelijkheid om een apart leveringsadres op te geven verborgen.

Datumkiezer verzendmethoden

Hoe kan ik een aparte slogan tonen op mijn webshop?

Om een slogan toe te voegen aan je webshop, ga je via de beheermodule naar 'Homepage' door op het huisje links bovenaan te klikken. 

Vervolgens klik je in het keuzemenu aan de linkerkant op 'Webshop'.

Vul jouw webshop slogan in en vergeet niet op 'Opslaan' te klikken.

Webshop slogan

Hoe verberg ik producten die niet in voorraad zijn?

Als je bij "Webshop voorkeuren" (bij 'instellingen' rechts bovenaan) de optie "Verberg producten die niet in voorraad zijn" aanvinkt, worden producten uit voorraad niet getoond op je webshop.

Van zodra je de voorraad van het product terug aanvult, zal het product terug zichtbaar zijn op je webshop. 

Kan ik mijn webshop integreren in mijn website?

Ja, dat is mogelijk. Dit doe je door volgende stappen te overlopen:

  1. Ga in de beheermodule naar 'homepage', dit is het huisje links bovenaan;
  2. klik in het linkse keuzemenu op 'webshop';
  3. vink de optie 'integreer op homepage' aan.

Hierdoor is er een volledige integratie van je webshop in jouw website. Producten in de kijker verschijnen direct op je homepage. 


Webshop integratie homepage

Indien je ook jouw categorieën wenst te tonen in de menubalk bovenaan, volg je de volgende stappen:

  1. Ga in de beheermodule naar 'instellingen', dit is het grijze tandwieltje rechts bovenaan;
  2. klik op 'voorkeuren';
  3. klik in het linkse keuzemenu op 'webshop voorkeuren';
  4. vink de optie 'categorieën in hoofdmenu' aan.

Indien je jouw webshop niet wenst te integreren in jouw website, vink je de optie 'integreer in website' uit. Indien je de titel 'webshop' dan wel wenst te tonen in jouw menubalk bovenaan, kun je een pagina type 'hyperlink' toevoegen. 

Bij 'Verwijst naar' duid je dan webshop aan. 

Vergeet zoals steeds niet op 'opslaan' te klikken!

Standaardmail verzendbevestiging

Hieronder kan je een voorbeeld bekijken van de standaardmail die verzonden wordt naar de klant na het plaatsen van een order als verzendbevestiging. Wanneer je de status aanpast naar verzonden, krijgt de klant een bevestiging dat het product onderweg is.

verzendbevestiging webshop

Hoe wijzig ik de afmeting van de foto's van mijn producten?

Om de afmeting van jouw productfoto's in de webshop te wijzigen, volg je onderstaan stappenplan:

  1. Ga via je beheermodule naar 'Instellingen' door op het grijze tandwieltje rechts bovenaan te klikken;
  2.  Klik op 'Voorkeuren';
  3. In het keuzemenu dat nu aan de linkerkant van je pagina verschijnt, klik je op 'Webshop voorkeuren';
  4. Wijzig de breedte en hoogte van je foto's door onderaan de gewenste optie bij 'aspect ratio' aan te vinken (zie afbeelding hieronder).

Meer informatie over de betekenis van de verschillende aspect ratio's vind je hieronder:

Verhouding

Geschikt voor

4:3

landschap met verhouding breedte 4 en hoogte 3

3:4

portret met verhouding breedte 3 en hoogte 4

1:1

vierkante afbeeldingen

1:1 - volledige foto

de foto wordt geschaald zodat de volledige afbeelding wordt getoond

3:2

landschapsfoto met verhouding breedte 3 en hoogte 2

2:3

portretfoto met verhouding breedte 2 en hoogte 3


Tip: Deze instelling geldt voor al jouw productfoto's, je kunt dit niet wijzigen per individuele foto. Let er dus op dat jouw foto's allemaal geschikt zijn voor het door jouw gewenste formaat.

Vergeet niet om na het selecteren van de gewenste aspect ratio op opslaan te klikken.

Standaardmail betalingsbevestiging

Hieronder kan je een voorbeeld bekijken van de standaardmail die verzonden wordt naar de klant als betalingsbevestiging. Dit wordt automatisch verstuurd wanneer de klant betaald heeft.

Betalingsbevestiging

Kan ik mijn webshop in vakantiemodus zetten?

Om aan je klanten duidelijk te maken dat je op vakantie bent, kan je een pop-up laten verschijnen op je website. Via deze pop-up kan je de periode meedelen dat je op vakantie bent, als ook ze aanmoedigen om zeker toch al een kijkje te nemen op jouw website. Hoe je een pop-up activeert vind je hier.

Kan je geen bestellingen aannemen? Dan stel je je webshop in als kijkshop. Via deze weg kunnen klanten je webshop nog steeds bezoeken, maar verdwijnt de "winkelmand"-functie. Een kijkshop activeer je door in je beheermodule op "instellingen" te klikken. Hierna kies je voor "voorkeuren". Links op het scherm kan je kiezen voor "webshop voorkeuren", daarna kan je de slider "kijkshop" aanzetten. 

Standaardmail betalingsherinnering

Hieronder kan je een voorbeeld bekijken van de standaardmail die verzonden wordt naar de klant als betalingsherinnering. Dit moet je manueel versturen naar de klant.

E-mail betaalherinnering

Hoe wordt deze mail verstuurd? Klik in de beheersmodule op de winkelkar "bestellingen".

Kies daarna bij de juiste bestelnummer bij de kolom "Acties" op de 3 puntjes, daar vind je de knop "stuur betaalherinnering". klik daarna bij de Pop-up op "stuur".

Standaardmail orderbevestiging (online betalen)

Bekijk hier een voorbeeld van de standaardmail die verzonden wordt naar de klant wanneer hij/zij koos voor online betalen, na het plaatsen van een bestelling. Dit wordt automatisch verstuurd naar de klant.

Bij online betalen wordt er geen orderbevestiging verstuurd wanneer de betaling ontvangen is. Dan wordt er meteen een betalingsbevestiging verstuurd.                              

Kies ik het best voor een bestelformulier of voor een webshop?

Wanneer je enkele producten hebt die je aanbied aan je klanten kan het tonen van prijzen en productinfo als ook het bestellen van die producten zinvol zijn. Webhero heeft hiervoor twee opties voorzien.

1. Bestelformulier

Een bestelformulier zit ingebouwd in je website als een van de mogelijke paginatypes. Die vind je terug als het paginatype 'Menu'. Hoe je aan de slag gaat met het maken van een menupagina kan je dit stappenplan volgen. 

Klanten kunnen overzichtelijk de categorieën, producten en hun productinfo bekijken. Wanneer je de bestelfunctie aanzet bij je menukaart / prijslijst zal de klant online kunnen kiezen hoeveel items hij wilt om daarna zijn bestelling te bevestigen. Als bedrijf krijg je dan een e-mail met de exacte bestelling waarmee jij aan de slag kan. 

De betaling kan afgehandeld worden bij afhaling van het product of via overschrijving. 

2. Webshop

De webshop is een extra module die Webhero aanbied. Via deze module is het mogelijk voor een klant om een online bestelling te plaatsen en deze meteen te online te betalen. Voor jou worden alle gegevens, bestellingen en statussen handig bewaard in dezelfde beheermodule als die van jou website. Hoe deze e-commerce module werkt vind je hier!

De grootste verschillen met de menupagina en de webshop zijn;

  • Hij maakt een totaalberekening, rekening houdende met kortingen / solden.
  • De klant kan een verlanglijstje bewaren op hun account.
  • De webshop module heeft een diepere structuur met een hoog aantal subcategorieën.
  • Er kunnen filters ingesteld worden waarop de klant efficiënt kan navigeren doorheen de webshop.
  • Van één product kunnen er verschillende varianten gemaakt worden.
  • De klant kan direct online betalen.

Voorbeeld

Om bovenstaande vergelijking even te illustreren zal ik het voorbeeld gebruiken van een beenhouwer en een bakker. 

- Een beenhouwer kan een bestelformulier aanmaken waarop hij verschillende charcuterie aanbiedt. Zo is het niet altijd even exact hoeveel préparé er in het potje zal zitten en zal de prijs op de website aangegeven staan als €7/kilo. Wanneer je klant zijn bestelling gemaakt heeft en deze afhaalt in de slagerij, zal de klant betalen aan hun kassasysteem voor de exacte hoeveelheid dat in het potje zit. 

- De bakker heeft een webshop zodat de klanten online pistolets en koffiekoeken kunnen bestellen. De klant kan haar favorieten pistolets, broden en koeken in haar verlanglijstje bewaren en zo op een zondagochtend in slechts een paar klikken een heerlijk ontbijt bestellen en meteen betalen. Dankzij het online betalen moet de klant, in dit geval gekozen voor de afhaalmethode, enkel nog de fiets op en in de bakkerij haar bestelling ophalen. 

Standaardmail voor orderbevestiging (overschrijving)

Bekijk hier een voorbeeld van de standaardmail die verzonden wordt naar de klant wanneer hij/zij koos voor overschrijving, na het plaatsen van een bestelling. Dit wordt automatisch verstuurd naar de klant.

Standaardmail orderbevestiging

Hoe start ik een soldenperiode in mijn webshop?

Het is mogelijk om in jouw webshop een soldenperiode aan te duiden. 

  1. Ga in de beheermodule rechts bovenaan naar het icoon van de instellingen
  2. Vervolgens kies je voor 'voorkeuren'
  3. Aan de linkerzijde kies je voor 'webshop voorkeuren'
  4. Vink de optie 'activeer soldenperiode' aan en kies de start- en einddatum waar je soldenperiode tussen valt. 
  5. Per product kan je nu een 'soldenprijs' gaan toekennen in de beheermodule. Deze prijs zal getoond worden op de webshop vanaf de startdatum dat je hebt ingesteld in de vorige stap tot de einddatum.

Soldenprijs webshop

Hoe kan ik klanten een gepersonaliseerde tekst laten invullen?

Wanneer je een product aanbied dat te personaliseren valt, kan je gebruik maken van webshop functie. Je kan eenvoudig per product een slider aanzetten zodat er bij het gekozen product een balk verschijnt waarin klanten zelf tekst kunnen schrijven.

Hoe je deze installeert doe je zo:

  1. Log in in je beheermodule en ga naar "producten" (het tag-icoontje links boven in de balk).
  2. Daarna kies je het desbetreffende product en klik je rechts op "wijzig".
  3. Duid de slider "Klanten kunnen bij dit product een gepersonaliseerde tekst invullen (bv voor een opdruk)" aan.
  4. De tekst die je hier zelf invult is de tekst die boven het invulkader van de klant zal staan. 

Belangrijk om te weten is dat deze personaliseerbalk getoond wordt in het winkelmandje, niet bij het product zelf. Mocht je dit willen verduidelijken naar klanten toe, kan je deze melding bij de productomschrijving toevoegen.

Welke betaalmogelijkheden zijn mogelijk in mijn webshop?

Via de webshop is het mogelijk om te betalen via overschrijving (dat je handmatig dan dient na te kijken op je rekening) en/of om meteen online te betalen (dit is een geautomatiseerd proces).

Je kan verschillende online betaalsystemen koppelen aan je webshop:

Je neemt best contact op met het gewenste betaalsysteem om hun prijzen/commissie en voorwaarden op te vragen. Nadat je een account bij het betaalsysteem hebt opgezet, kan je de koppeling met je webshop maken als volgt:

1. Ga naar Instellingen > Betaalmethodes;

2. Klik op de groene knop 'betaalmethode toevoegen';

3. Selecteer via de dropdown de gewenste betaaloptie;

4. Vul de nodige gegevens van je account bij Mollie/MultiSafepay/Europabank in.

Hoe maak ik varianten van een product aan?

Je kan varianten toevoegen voor een product. Hiervoor ga je naar instellingen > varianttypes.

Een mogelijke variant kan bijvoorbeeld zijn 'maat' waarbij je dan als opties: S, M, L bijvoorbeeld toevoegt. Hetzelfde kan bijvoorbeeld voor kleuren, afmetingen, enzovoort.

Het is belangrijk om eerst de structuur van je webshop uit te denken, en de varianttypes te gaan bepalen. Nadien kan je een product toevoegen en onder de titel van het product aanduiden welke variant hiervan op toepassing is. 

Opgelet! Je kan per product slechts 1 variant toekennen.

Waar kan ik de status van mijn bestelling aanpassen?

Dit kan je aanpassen in de beheersmodule, klik op de winkelkar "Bestellingen"

Hier zie je al je bestellingen die door de klant gemaakt zijn met in het midden de status, die moet je manueel aanpassen. Klik op "Bekijk" onder Acties helemaal rechts.

Als je helemaal naar beneden scrolt vind je een dropdown menu "Status"

Hier kan je kiezen uit verschillende keuzes;

  • Geannuleerd
  • Te betalen
  • Betaald
  • Verzonden
  • Opgehaald

Kies wat voor deze bestelling het geval is en klik dan op "Opslaan".

Hoe voeg ik badges toe?

In de beheermodule kan je verschillende badges toevoegen aan jouw website & webshop om bijvoorbeeld bepaalde betaalmogelijkheiden te visualiseren. Ga hiervoor in de beheermodule rechts bovenaan naar 'instellingen' en vervolgens kies je voor de laatste optie 'badges'.

Webhero plaatste reeds een aantal badges voor jou in de beheermodule waaruit je kan kiezen;

Badges Webshop

Uiteraard kan je ook zelf badges toevoegen. Dit kan je doen door onderaan te kiezen voor de groene knop 'selecteer bestand'. Kies voor het logo dat je graag wilt uploaden, vul de titel in en klik vervolgens op 'opslaan'. 

De badges zullen vanaf nu zichtbaar helemaal zijn helemaal onderaan op jouw website & webshop.

Wat is Mollie? Hoe maak ik een account aan bij Mollie?

Mollie is een betalingsplatform waarmee klanten en bedrijven makkelijk online betalingen kunnen verrichten of ontvangen. Maar wat is nu het verschil tussen betalingen met Mollie en directe betalingen via de bank?

  • Geen opstartkosten of maandelijkse kosten bij het opzetten van een Mollie account.
  • De aanmeldprocedure van Mollie is sneller dan bij de meeste banken. Je kan al binnen 1 dag transacties ontvangen.
  • Persoonlijker contact en een betere technische ondersteuning.
  • Talrijke mogelijkheden van uitbetaling; 1, 2 of 4 keer per maand zonder extra kosten.
  • Betere statistieken, prognoses en transactie-overzichten.
  • Koppelen aan buitenlandse banken of koppeling met meerdere banken is mogelijk (bij een storing met je eigen bank schakelt Mollie over naar een andere bank).

Lees onze blog voor een handleiding over een Mollie account aanmaken en koppelen met je webshop of booking-tool.

Waar kan ik een overzicht van mijn klanten bekijken?

In de beheermodule klik je bovenaan in de zwarte balk op het icoon van de klanten. Hier kan je een overzicht terugvinden van al jouw klanten en hun bestellingen. Van zodra een klant een bestelling heeft geplaatst, zal deze in de lijst verschijnen.

Wanneer je rechts klikt op 'toon info' krijg je een overzicht van:

  • De klantgegevens
  • Order details
  • Verzonden e-mails

Als je nadien hebt geklikt op 'toon info' zie je het onderstaande scherm:


Hoe kan ik een melding krijgen wanneer een product uit stock gaat?

Rechts bovenaan, bij het icoon van je instellingen, kan je kiezen voor 'voorkeuren'. In het donkergrijze vlak links, kan je vervolgens kiezen voor 'webshop voorkeuren'. Onderaan zal je zien dat de functie 'Stuur mail als product uit stock gaat' aangevinkt kan worden. Wanneer je deze functie aanvinkt zal je een mail krijgen wanneer een bepaald product uit stock gaat.


Stock producten webshop

Waar kan ik het e-mailadres wijzigen waarop ik mijn orders ontvang?

Wanneer een klant een order plaatst op jouw webshop, ontvang je hiervan een mail. Uiteraard kan je zelf bepalen op welk e-mailadres je deze mail wenst te ontvangen door volgende stappen te volgen:

  1. Klik rechts bovenaan op 'instellingen' en vervolgens op 'voorkeuren'.
  2. Klik links in het keuzemenu voor 'webshop voorkeuren'.
  3. Bovenaan zie je nu een wit vak waar je het e-mailadres om jouw orders op te ontvangen kan invullen.


Waar vind ik een overzicht van alle orders? (webshop bestellingen)

In de beheermodule kan je bovenaan kiezen voor 'bestellingen' (het icoontje van de winkelwagen).

Van zodra je hierop klikt zie je een volledig overzicht van alle bestellingen in een lijst. Per order kan je rechts klikken op de knop 'bekijk' om zo een gedetailleerd overzicht van de order te bekijken met ook alle gegevens van de klant.

In dit overzicht kan je ook steeds de status van de bestelling wijzigen, een order archiveren of een betaalherinnering sturen. Zo kan je je bestellingen nauw opvolgen en verwerken.

Webshop orders

Hoe personaliseer ik mijn e-mails? (orderbevestiging, betalingsherinnering,..)

Bij de knop instellingen en vervolgens bij 'e-mails' kan je je e-mails gaan personaliseren naargelang de stijl van jouw bedrijf. Indien je bij deze velden niets invult worden de standaardmails verzonden naar jouw klanten. Je kan de standaardmails bekijken door rechts te klikken op 'bekijk voorbeeld'. 

gepersonaliseerde e-mails


Hoe pas ik mijn 'check out' aan?

Je kan de checkout van je webshop gaan personaliseren door extra vragen toe te voegen en zo extra gegevens te verzamelen. Je kan bijvoorbeeld het gewenste tijdstip van levering laten invullen of bestanden laten uploaden die nodig zijn om de bestelling te verwerken. 

  1. Om de checkout aan te passen klik je in de beheermodule rechts bovenaan bij 'instellingen' voor de optie 'check out'. 
  2. In het volgende scherm kan je rechts op de groene knop 'vraag toevoegen' klikken, om je check out uit te breiden.

In onderstaand voorbeeld kan je in het rode kader de eigen toegevoegde vragen aan de check-out bekijken.

Check-out webshop

Hoe voeg ik een kortingscode toe?

Manuele kortingscode

In de beheermodule klik je rechts bovenaan op het icoontje van de instellingen. Kies vervolgens voor de optie 'kortingscodes'. Je zal nu het overzicht van jouw kortingscodes kunnen terug vinden. Heb je nog geen kortingscode toegevoegd? Dan kan je dit doen door rechts bovenaan op de groene knop 'kortingscode toevoegen' te klikken.

Onderstaand scherm zal verschijnen. 

Kortingscode WebshopHier kan je alle kenmerken van jouw kortingscode gaan toevoegen.
Je kan:

  • de code een naam geven, 
  • zeggen hoeveel keer deze code bruikbaar mag zijn, 
  • kiezen voor een procentuele korting of een vast bedrag,
  • een geldigheidsperiode aanduiden,
  • een minimumbedrag instellen vanaf wanneer de kortingscode kan gebruikt worden

Automatische kortingscode

Wil je je klanten bedanken voor hun aankoop en motiveren om later opnieuw een bestelling te plaatsen?

Je kan dan gebruik maken van de functionaliteit "Automatische kortingscodes". Hiermee kan je voor elke betaalde bestelling automatisch een kortingscode laten genereren. 

Je kan deze optie activeren bij Instellingen > Voorkeuren > Webshop voorkeuren.
Je hebt hierbij de mogelijkheid om enkele instellingen naar wens te kiezen:

Automatische kortingscode

  1. Berekenmethode: wil je een vaste korting geven, of een percentage van het bedrag dat je klant spendeerde?
  2. Waarde: een bedrag in euro indien je een vast bedrag verkiest (bv 2,5) of een percentage als je de waarde wil laten berekenen op basis van het gespendeerde bedrag (bv 10)
  3. Aantal dagen geldig: geef aan hoelang de gegenereerde kortingscode bruikbaar is

De code wordt in de bevestigingsmail verstuurd naar de klant zodat deze kan gebruikt worden bij een nieuwe bestelling. 

Hoe maak ik een filter aan?

Filters zorgen ervoor dat bezoekers makkelijk een gewenst producten kunnen terugvinden. Welke filters je kiest hangt volledig af van het soort producten dat je aanbiedt. Enkele voorbeelden van filters zijn: merk, geslacht, materiaal, kleur, etc..

De filters die je kiest worden weergeven op de homepage van je webshop. Zo krijgt de bezoeker meteen de mogelijkheid om snel te vinden wat hij zoekt. 

  1. Om een filter aan te maken klik je in de beheermodule rechts bovenaan bij instellingen op 'filters'. 
  2. Klik rechts bovenaan op de groene knop 'filter toevoegen'. Nu kan je zoveel filters toevoegen als je wenst.
  3. Na het aanmaken van een filter kan je ook opties toevoegen. Binnen bv. de filter “geslacht” kan je in het midden op '0 opties' klikken. Bij naam voer je de naam van de eerste optie van de filter in, bijvoorbeeld “man”. Vervolgens maak je volgens hetzelfde principe je tweede optie voor de filter geslacht: “vrouw”. Je hebt de mogelijkheid om meer dan één filter aan te maken en te koppelen aan een product.

Filters

Hoe zet ik producten in de kijker?

Wil je graag  enkele populaire producten laten weergeven op de homepage van jouw webshop? Ga in de beheermodule naar je productoverzicht en vink in de voorlaatste kolom bij de gewenste producten de optie 'in de kijker' aan. Nu zullen deze producten op de homepage van je webshop weergegeven worden.

Hoe verberg/toon ik nieuwe producten op mijn homepage?

Wil je graag je nieuwe producten weergeven op de homepage van jouw webshop? Of wil je dit net liever niet?

  1. Ga in de beheermodule naar 'Home'. Dit doe je door op de knop met het huisje in het menu bovenaan te klikken.
  2. Vervolgens klik je in het linkse keuzemenu op 'Webshop'. 
  3. Als eerste optie kan je 'verberg nieuwe producten op homepage en op productpagina's' aan- of uitvinken.

Webshop producten homepage

Hoe zet ik mijn verkoopvoordelen in de kijker?

In een webshop kan je USP's (= unique selling points) toevoegen die jouw webshop uniek of aantrekkelijk maken. Dit kan je doen door in de beheermodule rechts bovenaan te klikken op het icoon van de instellingen en vervolgens te kiezen voor 'USP's'.

In het volgende scherm kan je rechts bovenaan klikken op de groene knop 'USP toevoegen'. Dit kan bijvoorbeeld 'Levering binnen 24u' zijn of 'Unieke stukken', enzovoort. Bij elk punt kan je ook steeds een icon toevoegen om deze verwoording meer kracht bij te brengen. 

USP's webshop

Vastgoed

Hoe plaats ik panden op mijn homepage?

Het is mogelijk om bepaalde panden op de homepage te plaatsen op je Webhero website. 

  1. Kies bij instellingen in de beheermodule voor 'voorkeuren'
  2. Hier kan je nu onderaan 'toon immo panden op homepagina' aanduiden. 
  3. Daarna dien je in Whise de gewenste panden aan te duiden als 'panden van de maand'. 
  4. Je kan tot 6 panden op de homepage plaatsen.

Hoe verander ik de volgorde van mijn panden op mijn Webhero website?

Het is niet mogelijk om volgorde van jouw panden te wijzigen via de website beheermodule, omdat dit via een koppeling loopt en de panden niet in de beheermodule zijn toegevoegd. 

De volgorde wordt als volgt bepaald: 

  • de panden die nog niet verkocht zijn komen eerst,
  • dan de panden die in optie staan,
  • en als laatste de panden die verkocht zijn.

Hoe zet ik panden uit Whise op mijn website?

De panden die je in je software beheert, verschijnen automatisch op je website. Tijdens de uurlijkse synchronisatie worden nieuwe panden toegevoegd, details gewijzigd of panden offline gehaald.

Nieuwe panden die je in Whise invoert met Transactie “te koop” of “te huur” en status “Online”, zullen automatisch op je website verschijnen. Niet alle data wordt mee overgenomen op je website.

Als een pand verkocht of verhuurd is of je wilt het om een andere reden van je website halen, kan je in Whise een pand “Offline” plaatsen door in het pandoverzicht op het icoon met de drie puntjes te klikken.

Lees ook:

Je website koppelen met Whise

Met welke vastgoed tools kan ik mijn Webhero website koppelen?

Wij koppelen immo websites eenvoudig met de software van Whise.

Om de koppeling te voltooien, helpen wij je graag verder. Je kan ons contacteren via support@webhero.be of via het nummer 016/66 14 32.

SEO-tool

Hoe werkt de SEO-tool?

Ontdek in onderstaande video hoe je de SEO-tool kan gebruiken om beter te scoren in de zoekresultaten van zoekmachines. In je Webhero beheermodule kun je bovendien een handige handleiding downloaden. Je kan deze vinden rechtsboven onder het Help tabblad.

  • 00:30 Keywords instellen
  • 01:10 SEO score
  • 01:38 Keyword in URL, titel & H1
  • 02:00 Keyword in H2 & H3
  • 02:27 Keyword in meta-tag
  • 02:42 Keyword in alt-tag
  • 03:43 YouTube video
  • 04:23 Interne links
  • 04:52 CTA aanwezig
  • 05:05 Externe links
  • 06:38 Dupliceren naar andere locaties

Wens je graag persoonlijke uitleg of uitleg over een aspect dat niet aan bod komt?

Lees ook:

Hoe kan ik de SEO-tool starten?

Hoe kan ik de SEO-tool starten?

Met de eenvoudige Webhero SEO-tool mis je nooit meer een optimalisatie. Onze software geeft je kristalheldere taken en advies om je content te optimaliseren. Jouw pagina’s zullen helemaal op punt staan om goed te ranken in Google. 

Heb je de SEO-module geactiveerd? 

Neem dan eens een kijkje op 1 van jouw tekstpagina's. Je ziet nu een SEO-score voor jouw pagina en of er ruimte is voor verbetering. Aan de hand van gepersonaliseerde aandachtspunten kan jij meteen zien wat jouw pagina nodig heeft om hoger te gaan scoren in Google.

Heb je nog geen SEO-module?

Ontdek hoe de SEO-tool werkt met een gratis proevertje. Je kan tot 3 pagina's in je beheermodule gratis de SEO-tool ontdekken en gebruiken. 

Lees ook: Hoe werkt de SEO-tool?

Op welke paginatypes is de SEO-tool bruikbaar?

De SEO-tool is beschikbaar voor de paginatypes: Tekst en Oplijsting. Ook voor de productpagina's van jouw Webshop kan je de SEO-tool raadplegen.

Lees ook:

Hoe werkt de SEO-tool?

Hoe begin ik aan een SEO geoptimaliseerde pagina?

Hoe maak ik een SEO-pagina aan?

Om beter te scoren in Google, is het belangrijk om te beginnen met een goed zoekwoordonderzoek. Dit helpt je te begrijpen welke zoekwoorden jouw potentiële klanten gebruiken om jouw website te vinden. Zodra je deze zoekwoorden hebt geïdentificeerd, kun je gerichte SEO-pagina's maken om je kansen te vergroten om hoog te scoren op die specifieke termen.

SEO-tool handleiding

Het proces van zoekwoordonderzoek tot het creëren van SEO-geoptimaliseerde pagina's, inclusief pagina's gericht op specifieke locaties, leggen we stap voor stap uit in onze SEO-tool handleiding. Je kan deze handleiding vinden in je Webhero beheermodule rechtsboven onder het tabblad Help.

Gratis e-book "43 tips voor hoger scoren in Google"

Geen Webhero website of SEO-tool? In ons gratis e-book "43 tips voor hoger scoren in Google" vind je alles wat je moet weten over het Google-algoritme, de opbouw van een succesvolle SEO-pagina, en nog veel meer praktische tips om je online vindbaarheid te verbeteren.

Hoe pas ik mijn url aan (url-alias) met de SEO-tool?

Hoe kan je jouw URL aanpassen?

Als je de SEO-tool hebt, kun je voor elke pagina een URL-alias instellen. Dit is het gedeelte van de URL dat de bezoeker ziet in de adresbalk van de webbrowser achter de laatste /. Bijvoorbeeld: http://www.mijndomein.be/url-alias.

Ik heb niet de SEO-tool

Als je de SEO-tool niet hebt, heb je ook geen toegang tot de URL-alias functie. In dat geval zal ons platform automatisch de paginatitel gebruiken om de URL te genereren. Bijvoorbeeld:

Paginatitel: "Website laten maken"

URL: www.mijndomein.be/website-laten-maken

Je hebt dus geen controle over de URL, deze wordt altijd gegenereerd op basis van de paginatitel.

Ik heb wel de SEO-tool

Als je wel gebruikmaakt van de SEO-tool, kun je zelf een URL-alias instellen die afwijkt van je paginatitel.

Stap 1: Open jouw Webhero beheermodule

Stap 2: Ga naar Pagina's, zoek de pagina waarvan je de URL wilt wijzigen en klik op Wijzig

Stap 3: Pas het veld URL alias aan en klik op Opslaan

Waarom is een URL-alias handig?

Als je de SEO-tool gebruikt en jouw URL-alias kan aanpassen biedt dat tal van voordelen;

Blijvende vindbaarheid bij titelwijzigingen

Als je in de toekomst de paginatitel wijzigt, blijft de URL ongewijzigd. Dit betekent dat de vindbaarheid van je URL niet wordt beïnvloed door de wijziging in de paginatitel, en je geen omleidingen hoeft in te stellen.

Zuivere URL-structuur

Doordat je zelf je URL kunt wijzigen, heb je volledige controle over de URL-structuur van jouw website. Enkele tips om een zuivere URL-structuur te hanteren; 

  • Gebruik koppeltekens (-) om woorden te scheiden: Dit maakt je URL leesbaar en begrijpelijk voor zowel gebruikers als zoekmachines.

  • Vermijd speciale tekens zoals &, %, $, en @: Deze kunnen technische problemen veroorzaken en maken de URL onnodig complex.

  • Beperk het gebruik van cijfers: Gebruik alleen cijfers als ze relevante informatie bieden. Bijvoorbeeld, een URL zoals www.mijndomein.be/10-tips is goed, omdat het cijfer het aantal tips aangeeft en relevant is voor de inhoud van de pagina. Vermijd echter onnodige cijfers zoals in www.mijndomein.be/contact-8, waar het cijfer geen toegevoegde waarde heeft. Een URL zoals www.mijndomein.be/contact is veel duidelijker en gebruiksvriendelijker.

  • Kies voor korte, duidelijke woorden die de inhoud van de pagina beschrijven. Dit helpt zoekmachines om je pagina beter te indexeren en maakt de URL makkelijker te onthouden voor gebruikers.

PS: Een zuivere URL-structuur is cruciaal voor SEO omdat het zoekmachines helpt om de inhoud van je pagina's beter te indexeren en rangschikken, terwijl het voor gebruikers de leesbaarheid, deelbaarheid en gebruiksvriendelijkheid van je website verhoogt.

Moet ik voor elke pagina een SEO score van 100 halen?

Er is een verschil tussen een SEO-geoptimaliseerde pagina en een commerciële webpagina. 

Bij het aanmaken van een SEO-geoptimaliseerde tekstpagina streef je best naar een zo hoog mogelijke score. Van zodra de score van jouw pagina groen wordt, wilt dit zeggen dat je met deze pagina een hogere kans hebt om beter te scoren in Google.

Hou er echter rekening mee dat SEO geen exacte wetenschap is. Hoe hoog je uiteindelijk in de zoekresultaten zal eindigen hangt nog van andere factoren af, zoals wat jouw concurrentie doet bijvoorbeeld.

Je SEO-geoptimaliseerde tekstpagina ga je publiceren, maar niet in de menu van je website zetten. Dit doe je door de optie "menu"uit te vinken in je paginaoverzicht. Je pagina is nu "verborgen" en kan enkel gevonden worden via Google.

Een commerciële webpagina zet je wel zichtbaar op je website, door deze in je menubalk te plaatsen bijvoorbeeld. Je zult merken dat jouw commerciële webpagina's bijna altijd een lagere score gaan halen dan de SEO-pagina's die je hebt aangemaakt. Jouw pagina's zijn geschreven met een commercieel, klantvriendelijk en leesbaar doel. SEO-pagina's zijn een ander soort pagina's die geschreven zijn met als doel: hoger scoren in Google. 

Hierbij is het belangrijk dat je keyword voldoende vermeld wordt, dat je een aantal titels, foto's en filmpjes gebruikt en dergelijke. Ook heb je voor een goede SEO-pagina een tekst van minstens 800 karakters nodig. Dit is niet altijd van toepassing zijn wanneer je een commerciële webpagina aanmaakt.

Gebruik de SEO-tool om er voor te zorgen dat jouw commerciële webpagina's een zo hoog mogelijke score hebben, maar maak je niet te veel zorgen als deze pagina's geen 100/100 halen.

Lees ook:

Moet ik voor elke pagina een SEO score van 100 halen?

Wat is de alt-tag?

Een alt-tag is de alternatieve tekst die bij een afbeelding hoort en speelt een belangrijke rol in SEO.

Wanneer Google een afbeelding "leest," kan het de afbeelding zelf niet zien, maar kijkt het naar de alt-tag om te begrijpen wat de afbeelding voorstelt. Dit betekent dat de alt-tag een cruciale factor is voor hoe jouw afbeeldingen worden gerangschikt in zoekmachines. Door relevante zoekwoorden in de alt-tag te gebruiken, vergroot je de kans dat jouw afbeelding verschijnt in de Google Afbeeldingen-zoekresultaten wanneer iemand zoekt op die specifieke woorden.

Stel dat iemand zoekt naar "moderne houten tafels," en jij hebt dit zoekwoord in de alt-tag van je productafbeelding opgenomen. Dan is de kans groot dat jouw afbeelding vertoond wordt in de zoekresultaten bij Google Afbeeldingen, wat extra verkeer naar je website kan opleveren.

In jouw Webhero beheermodule kun je eenvoudig voor elke afbeelding een alt-tag toevoegen. Klik op de foto en vervolgens op de 'T' om de alt-tag in te stellen.


Foto's die je als header op je webpagina plaatst, krijgen automatisch een alt-tag. Het Webhero-platform gebruikt hiervoor de bestandsnaam van de foto zoals die op jouw computer is opgeslagen. Zorg er daarom voor dat deze naam beschrijvend en relevant is voor een betere SEO-prestatie.

Waarom worden enkel YouTube-video's gescoord via de SEO-tool?

Een video op je SEO-pagina plaatsen is altijd een goed idee.

Hiermee verhoog je namelijk de "dwell-time", oftewel de tijd die een surfer spendeert aan het bekijken van je webpagina. Hoe hoger deze dwell-time, hoe beter dit is voor jouw score in Google. Omdat surfers langer op je pagina blijven, geef je op deze manier het signaal dat er interessante informatie op je webpagina staat.

Vermits YouTube een product is van Google wordt dit positiever beoordeeld door Google zelf. Daarom raden we je aan om, indien mogelijk, steeds een YouTube video in de linken op je SEO-pagina.

Lees ook:

Hoe voeg ik een video toe aan een tekstpagina?

Ik wil meerdere geolocaties toevoegen. Moet ik elke pagina apart aanpassen?

In onze SEO-tool hebben we een handige functie ingebouwd: "Dupliceer pagina in bulk." Met deze functie kun je een SEO-geoptimaliseerde pagina tot wel 50 keer dupliceren in één keer. Dit is ideaal als je je website op verschillende geolocaties wilt laten scoren. Een gedetailleerd stappenplan hiervoor vind je in onze SEO-tool handleiding (vanaf pagina 17), die je kunt openen in je Webhero beheermodule, rechtsboven onder het tabblad 'Help'.

Let op voor meertalige websites!

Bij meertalige websites kun je SEO-pagina's niet direct in bulk dupliceren. Hiervoor zijn er twee opties:

Optie 1: Dupliceren in bulk

Schakel tijdelijk de talen uit waarvoor je geen SEO-pagina wilt dupliceren. Dit doe je via "Instellingen" en vervolgens "Voorkeuren." Vink de talen uit die je wilt uitschakelen en sla op. Dupliceer dan de SEO-pagina in bulk voor de resterende taal. Als je klaar bent, schakel je de uitgeschakelde talen weer in. Geen zorgen, de beheermodule onthoudt de reeds gemaakte vertalingen.

Optie 2: Dupliceren met de SEO-tool (meertalige SEO-pagina's)

Als je de pagina zowel in bijvoorbeeld het Nederlands als in het Frans hebt geschreven en je wilt voor beide talen GEO-pagina's aanmaken, gebruik dan de standaard duplicatiefunctie in de SEO-tool. Hierbij vervang je de huidige locatie met de nieuwe voor zowel de Nederlandse als de Franse versie. Deze stap herhaal je voor elke locatie die je wilt toevoegen.

Hoe ga ik aan de slag met de SEO-tool op mijn meertalige website?

Wil je graag in meerdere talen goed gevonden worden op Google? Dat snappen we, zeker als je diensten verder rijken dan het Vlaamse land. Echter is je perfecte SEO-pagina letterlijk kopiëren en plakken, hier niet voldoende. In een andere taal zullen de letterlijk vertaalde zoekwoorden misschien niet goed scoren. We raden je aan een nieuw zoekwoordenonderzoek te voeren per taal. 

Dien je voor elke taal helemaal opnieuw te beginnen? Zeker niet! Je kan de lay-out, foto's en het meeste van de tekst recupereren door de HTML-code letterlijk te kopiëren, plakken en dan de nodige woordenschat en aanpassingen uit te voeren.

HTML-code kopiëren

De HTML-code van de SEO-pagina kan je terugvinden in het tekstvak van je pagina. In de bewerkingsbalk van je tekstvak "Tekst" kies je voor het plusje met de drie puntjes naast. Als je daarna klikt op "< >", kom je op de HTML-code van de pagina uit. Deze selecteer je volledig en kopieer je.

Om naar de anderstalige versie van de pagina te gaan, klik je bovenaan de andere taal aan. Hier ga je op dezelfde manier naar de HTML-code en plak de reeds gekopieerde code hier. 

Als je terug op "< >" klikt, vertaald hij de HTML-code weer naar leesbare taal. Nu kan je de nodige aanpassingen uitvoeren, zoals je gewoonlijk doet. 

Dupliceren met de SEO-tool (meertalige SEO-pagina's).

Als je de pagina zowel in bijvoorbeeld het Nederlands als in het Frans hebt geschreven en je wilt voor beide talen SEO-pagina's aanmaken, gebruik dan de standaard duplicatiefunctie in de SEO-tool. 

Let op: Dupliceren in bulk als je meertaligheid geactiveerd staat. 

Bij meertalige websites kun je SEO-pagina's niet in bulk dupliceren. Schakel tijdelijk de talen uit waarvoor je geen SEO-pagina wilt dupliceren. Dit doe je via "Instellingen" en vervolgens "Voorkeuren." Vink de talen uit die je wilt uitschakelen en sla op. Dupliceer dan de SEO-pagina in bulk voor de resterende taal. Als je klaar bent, schakel je de uitgeschakelde talen weer in. Geen zorgen, de beheermodule onthoudt de reeds gemaakte vertalingen.

Mail-tool

Hoe werkt de Mail-tool?

Ontdek in onderstaande video hoe je de Mail-tool kan gebruiken om beter te scoren in de zoekresultaten van zoekmachines. In je Webhero beheermodule kun je bovendien een handige handleiding downloaden. Je kan deze vinden rechtsboven onder het Help tabblad.

  • 00:11 Koppeling met MailChimp
  • 00:30 E-mailcampagne aanmaken
  • 01:22 Inhoud bewerken
  • 02:13 Nieuw item toevoegen
  • 02:57 Volgorde items
  • 03:08 Kleuren & logo
  • 03:31 Verzenden

Wens je graag persoonlijke uitleg of uitleg over een aspect dat niet aan bod komt?

Lees ook:

Hoe start ik met de opzet van de Mail-tool? 

Hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn e-mails niet in de spam terecht komen?

In de wereld van e-mailmarketing is het bereiken van de inbox van de ontvanger cruciaal voor het succes van je campagnes. Niets is frustrerender dan ontdekken dat je zorgvuldig samengestelde e-mails in de spam-map belanden. Gelukkig zijn er maatregelen die je kunt nemen om dit te voorkomen; en een van de belangrijkste stappen die je kunt zetten, is het correct instellen van je DNS-records.

Hoe kan je anti-spam records instellen?

  1. Stap 1: Neem contact op met je e-mail provider (bv. Google, Microsoft, …) en mailing tools (bv. MailChimp, MailBlue, Flexmail, HubSpot, …) en vraag welke SPF, DKIM en DMARC record er voor hun programma ingesteld dient te worden.
  2. Stap 2: Neem contact op met je domeinnaam beheerder en stuur hem de records door die je hebt ontvangen in stap 1. Weet je niet wie jouw domeinnaamhouder is? Dan kan je dit altijd checken via DNS Belgium (vul je domein in en kijk bij ‘Technische contactpersoon').
  3. Stap 3: Je kan terug verder met het uitsturen van e-mails en mailcampagnes volgens je e-mail strategie.

Verstuur je nieuwsbrieven vanuit de Webhero Mail-tool?

Onze Mail-tool werkt via een koppeling met MailChimp. Daarvoor moeten de anti-spam records van MailChimp ingesteld worden bij jouw domein. Hieronder kan je de nodige DNS records terugvinden:

CNAME
k2._domainkey
dkim2.mcsv.net

CNAME
k3._domainkey
dkim3.mcsv.net

TXT
_dmarc
v=DMARC1; p=none;

Aarzel zeker niet om ons te contacteren voor vragen of hulp met het instellen van deze DNS records.

Hoe kan ik mijn mailcampagne/nieuwsbrief gepland verzenden?

Je wil een e-mail natuurlijk verzenden op een moment waarop de de kans het grootst is dat de ontvanger deze opent. Daarvoor maak je een inschatting, eventueel gebaseerd op ervaringen bij vorige campagnes of algemene statistieken. Maar je bent niet altijd in de mogelijkheid om net op dat moment op de "Verzend"-knop te drukken. 

Daarom kan je vanaf nu een campagne programmeren om automatisch te laten verzenden op een later tijdstip. Klik op "Gepland verzenden", kies eenvoudig een datum en tijdstip en de tool zorgt voor de verzending.

Hoe kan ik mijn nieuwsbrief campagne opnieuw verzenden?

Met de functie "Opnieuw verzenden naar niet-openers" verstuur je een e-mail opnieuw naar alle bestemmelingen die jouw e-mail de eerste keer niet hebben geopend. Het opnieuw verzenden biedt de mogelijkheid om ontvangers die de campagne in eerste instantie in hun inbox hadden gemist, opnieuw aan te spreken. 

Tip: Voordat je opnieuw verstuurd, kan je de onderwerpregel bijwerken om te zien of meer mensen de e-mail bij tweede verzending openen.

Je kan een nieuwsbrief opnieuw verzenden door bovenaan te klikken op het icoon van de mail-tool en vervolgens ter hoogte van de campagne dat je opnieuw wenst te verzenden rechts op de 3 puntjes. 

Re-send naar niet openers

Hoe pas ik het onderwerp van mijn e-mailcampagne (nieuwsbrief) aan?

Wanneer je reeds een concept hebt aangemaakt voor je nieuwsbrief, maar je wenst later het onderwerp te wijzigen kan dat als volgt:

  1. Klik in de beheermodule op het icoon van de campagnes (= de enveloppe)
  2. Klik ter hoogte van de campagne die je wil wijzigen rechts op de grijze knop 'wijzig'
  3. Klik vervolgens rechts bovenaan op het zwart icoontje 'instellingen'
  4. Vervolgens kan je het onderwerp wijzigen en op 'volgende' duwen om op te slaan

Hoe kan ik een PDF toevoegen aan mijn nieuwsbrief?

Bij een mailing kan je de PDF toevoegen als ‘call-to-action’ van een item. 

Ga in dit geval in de beheermodule naar de desbetreffende mailing en wijzig het gewenste item. Vul bij ‘call-to-action URL’ de URL van de PDF in (deze URL kan je kopiëren waar je de PDF hebt geüpload) 

Stap1: Ga naar 'mijn pdf's' en kopieer de link van jouw pdf 

Stap 2: Plak de link van jouw pdf bij de call to action URL

Lees ook:

Hoe voeg ik een pdf toe?

Waar vind ik in Mailchimp mijn API Key en Audience ID?

Wanneer je inlogt in jouw account van Mailchimp kan je de API Key terugvinden als volgt: 

  1. Klik rechts bovenaan op het icoon van jouw account en klik vervolgens op 'account'
  2. Bovenaan klik je op 'extra's' en vervolgens 'APIKeys'
  3. Klik op 'create a key'
  4. Geef je key een naam zoals bijvoorbeeld 'website' of nieuwsbrief'
  5. Klik op 'generate key'
  6. Nadien kopieer je de key om te plakken in de beheermodule bij instellingen > integraties > Mailchimp


Daarnaast kan je de Audience ID of List ID van jouw lijst als volgt terug vinden:

  1. Klik aan de linkerzijde op 'audiences'
  2. Klik aan de rechterzijde op 'manage audience' en vervolgens op 'settings'
  3. Vervolgens klik je bovenaan op 'Audience Name and defaults'
  4. Vervolgens zie je aan de rechterzijde 'Audience ID', dit is de code die je kan kopiëren


Heb je meerdere lijsten in Mailchimp? Dan ziet jouw scherm er als volgt uit: 

Lees ook:

Hoe maak ik een koppeling met Mailchimp?

Hoe wijzig ik het logo van mijn nieuwsbrief?

Het logo kan niet worden weggelaten bij jouw nieuwsbrief. Wanneer je geen logo hebt ingesteld, neemt hij automatisch het logo van de website over.

Je kan wel een ander logo kiezen dan het logo dat je hebt geupload op jouw website door te klikken op instellingen > mail-tool (helemaal onderaan). 

Nieuwsbrief logo


Naar wie wordt de testmail verzonden?

Wanneer je bovenaan bij je nieuwsbrief klikt op 'Test verzenden' wordt de nieuwsbrief verzonden naar het e-mailadres van je account/waarmee je bent ingelogd in de beheermodule.

Test nieuwsbrief verzenden

Opgelet, dit is niet het e-mailadres dat je hebt ingevuld bij de Mail-tool instellingen. Het e-mailadres daar wordt gebruikt als afzender van jouw nieuwsbrief.

Lees ook:

Hoe kan ik mijn nieuwsbrief verzenden

Waar kan ik bepalen wie de ontvangers zijn van mijn e-mailcampagne (nieuwsbrief)?

Als je een campagne toevoegt kan je de ontvangers kiezen en een lijst uit MailChimp selecteren.

Na het starten van de campagne kan je de lijst/ontvangers ook nog wijzigen door rechts bovenaan op dat icoontje met schakelaars te klikken.

Wanneer je een nieuwe campagne start:

E-mailcampagne ontvangers

Wanneer je in je nieuwsbrief zelf wil nakijken of aanduiden naar wie de mail verstuurd mag worden:

Ontvangers nieuwsbrief


Hoe verzend ik mijn nieuwsbrief (mailcampagne)?

Wanneer je klaar bent met het opstellen van je nieuwsbrief, kan je overgaan tot het verzenden van je nieuwsbrief. Indien je de nieuwsbrief had opgeslagen als concept klik je bovenaan op het icoon van de Mail-tool (de enveloppe) en klik je rechts op 'wijzig' ter hoogte van je nieuwsbrief concept.

Klik onderaan bij de nieuwsbrief op 'verzenden', wanneer je bevestigt door te klikken op 'verzenden' zal de mail verzonden worden naar alle ontvangers die gekoppeld zijn aan je List ID die je hebt aangeduid in  stap 3.

Nieuwsbrief verzenden

Je kan ook kiezen om de e-mailcampagne gepland te gaan verzenden. Wil je bijvoorbeeld op een specifiek tijdstip de nieuwsbrief uit te sturen omdat je weet dat dit het perfecte moment is om jouw doelgroep te gaan bereiken? Dat kan! Je hoeft hiervoor dus niet speciaal in te loggen in de beheermodule om vervolgens op 'verzenden' te gaan klikken. Het kan gepland worden met onze functionaliteit 'gepland verzenden'. 

Ben je nog niet volledig klaar om de nieuwsbrief te verzenden naar jouw klanten? Dan kan je hem eerst verzenden als testmail naar jezelf. Dit doe je door rechts bovenaan te klikken op 'test verzenden'. De nieuwsbrief wordt dan verstuurd naar het mailadres waarmee je bent ingelogd in de beheermodule.

Nieuwsbrief test verzenden

Webhero Bookings

Hoe werkt Webhero Bookings?

Deze video toont hoe je via Webhero Bookings inschrijvingen en betalingen voor events kan regelen.


Wens je graag persoonlijke uitleg of uitleg over een aspect dat niet aan bod komt? 

Wat kan er allemaal binnen Webhero Bookings

Alle vragen die je hebt over Webhero Bookings, kan je terugvinden op de Webhero Bookings FAQ-pagina:

Webhero licentie

Waar kan ik mijn factuur downloaden?

In de beheermodule van je website kan je rechts bovenaan bij 'account' klikken op 'Webhero licentie'. Vervolgens kan je daar op het factuurnummer klikken per periode, daarna zal dit factuur voor jou worden gedownload. Je krijgt het factuur ook automatisch toegestuurd de dag van de betaling op het e-mailadres van de administratieve contactpersoon.

Wie jou administratief contactpersoon is, kan je nagaan in je beheermodule > account > toegang beheermodule.

Facturen Webhero

Hoe kan ik mijn Webhero licentie betalen?

Je basislicentie en eventuele bijkomende modules kunnen enkel online worden betaald. Je hebt hierbij de keuze tussen Bancontact en kredietkaart tijdens je eerste betaling. Voor iedere verlenging zal de betaling automatisch  op de vervaldatum geïnd worden via kredietkaart of domiciliëring (SEPA Direct Debit), afhankelijk van jouw initiële keuze.

De factuur ontvang je automatisch nadat de  betaling is voltooid. Uiteraard kan je op elk moment de producten en prijs van je licentie bekijken via je beheermodule bij Account > Webhero licenties.

Lees ook:

Hoe kan ik mijn rekeningnummer wijzigen waarmee de betaling wordt gedaan?

Ik wil het e-mailadres wijzigen waarop ik mijn factuur ontvang, hoe doe ik dit?

Wanneer je inlogt in de beheermodule kan je rechts bovenaan op het icoon van jouw account klikken. Klik vervolgens op 'toegang beheermodule'. Je ziet hier nu een overzicht van alle personen die toegang hebben tot de beheermodule. De persoon bij wie je 'administratief contactpersoon' aanvinkt, ontvangt het factuur van je licentie. Wens je dit e-mailadres te wijzigen? Dan kan je contact opnemen met support@webhero.be en brengen wij dit in orde voor jullie.

Website beheerders

Hoe verwijder ik een account?

Wens je iemand de toegang te ontzeggen tot de beheermodule van jouw website? Dan kunnen wij zijn of haar account verwijderen. Stuur hiervoor een mail naar support@webhero.be met het e-mailadres dat geen toegang meer kan hebben en de naam van jouw website.

Hoe maak ik een account aan?

Wens je iemand extra toegang te geven tot de beheermodule van jouw website? Dan kunnen wij voor hem of haar een account aanmaken. Stuur hiervoor een mail naar support@webhero.be met de voornaam, achternaam en het e-mailadres van de persoon die een account nodig heeft en tot welke website hij toegang mag krijgen.

Je kan in de beheermodule van je website bij account > toegang beheermodule zelf ook een beheerder toevoegen:

Zie ook: 

Wie heeft er allemaal toegang tot het beheer van mijn website?

Hoe kan ik me uitschrijven voor de wekelijkse rapporten?

Wens je de wekelijkse rapporten van jouw website niet meer te ontvangen? Volg dan volgende stappen:

  1. Log in in de beheermodule van je website
  2. Klik rechtsbovenaan op het icoon van jouw account
  3. Kies voor 'Toegang beheermodule'
  4. Vervolgens kan je per beheerder aan uit of vinken of je de wekelijkse rapporten nog wenst te ontvangen of niet.

Wekelijkse rapporten


Hoe kan ik nieuwe klanten aanbrengen en korting krijgen (Webhero Referral Program)?

Natuurlijk helpen we jouw collega-ondernemers graag online!

Verdien €150 door anderen Webhero-klant te maken. En geef hen direct ook een korting van €50.

Vul dit formulier in en wij nemen vrijblijvend contact op.

Wie heeft er allemaal toegang tot het beheer van mijn website?

In de beheermodule bij 'Account' en dan 'Toegang beheermodule' kan je een lijst terugvinden van alle gebruikers die toegang hebben tot het beheer van jouw website. 

Wens je een gebruiker toe te voegen of te verwijderen?

Je kan een nieuwe beheerder makkelijk zelf toevoegen aan de beheermodule van je website. Ga hiervoor naar Account > Toegang beheermodule en klik op "Beheerder toevoegen". Je kan dan de naam en het e-mailadres invoeren. Een wachtwoord wordt automatisch gegenereerd en verstuurd naar het e-mailadres dat je net invulde.

Beheerder Webhero beheermodule toevoegen

Wij kunnen dit ook voor jou in orde brengen. Geef ons een seintje via support@webhero.be met naam, voornaam en e-mailadres van de nieuwe beheerder. 

Ik ben mijn wachtwoord vergeten voor de Webhero beheermodule

Als je jouw wachtwoord vergeten bent, surf je naar de log-in pagina en klik je op “Wachtwoord vergeten?”. Vervolgens geef je je e-mailadres in en ontvang je een e-mail met reset-link waarmee je je wachtwoord opnieuw kan instellen.

Uiteraard mag je ons ook steeds een e-mail sturen naar support@webhero.be, we helpen je hier graag mee verder.

Hoe kan ik mijn licentie opzeggen?

Indien je een module niet langer wenst te gebruiken, dien je ons hiervan op de hoogte te brengen via mail naar boekhouding@webhero.be en dit minimum drie werkdagen voor verlengingsdatum. Wij doen het nodige om de betreffende licentie te annuleren bij volgende verlenging, zodat je dit niet opnieuw betaalt, maar wel tot de einddatum kan blijven gebruiken.

Waar kan ik zien tot wanneer mijn website of webshop loopt?

Via de beheermodule kan je raadplegen welk soort licentie je hebt en wanneer deze vervalt. Je gaat hiervoor naar 'Account' en klikt daarna op 'Webhero Licentie'.

Bekijk welke modules in jouw licentie zitten en tot wanneer elke module loopt.

Wij zorgen er steeds voor dat alle modules automatisch verlengd worden, om ervoor te zorgen dat je geen onderbrekingen hiervan ondervindt. 

Indien je een module niet wenst te verlengen, dien je dit voor de verlengdatum per mail aan boekhouding@webhero.be te sturen.

Hoe kan ik mijn rekeningnummer wijzigen waarmee de betaling wordt gedaan?

Indien het rekeningnummer dat voor de inning gebruikt wordt* niet meer accuraat is, gelieve ons hiervoor zo snel mogelijk een mail te sturen naar boekhouding@webhero.be. Wij doen het nodige om het huidig mandaat bij je bank stop te zetten. 

Je ontvangt dan bij verlenging van je eerstvolgende licentie een nieuwe betaallink, waarmee je opnieuw manueel kan betalen met het gewenste rekeningnummer. Hierna wordt een nieuwe domiciliëring opgezet zodat de betaling nadien terug automatisch kan verlopen.

*Het rekeningnummer dat voor de inning gebruikt wordt kan je nakijken via de beheermodule. Ga hiervoor naar Account > Webhero licentie.

Webhero licenties

Waar kan ik zien wat de kostprijs van mijn licentie is?

Via de beheermodule kan je naar Account > Webhero licentie gaan. Hier zie je een overzicht van alle modules die geactiveerd zijn en de bijhorende kostprijs.

Prijs Webhero licentie

Lees ook: 

Wanneer vervalt mijn licentie?

Mijn website is offline. Hoe komt dat?

Een Webhero website wordt tijdelijk automatisch onderbroken wanneer de online licentie niet tijdig is betaald. Je kan jouw licentieperiode en betaalmethode nakijken via de knop 'account' en vervolgens 'Webhero licentie' in de beheermodule.

Indien de online licentie binnen de 30 dagen niet verlengd wordt zal de gekoppelde website definitief verwijderd worden. 

Voor meer informatie, contacteer boekhouding@webhero.be.

Onze algemene voorwaarden kan je hier nalezen.

Wanneer vervalt mijn licentie?

Via de beheermodule kan je raadplegen welk soort licentie je hebt en van wanneer tot wanneer deze loopt. Je gaat hiervoor naar 'Account' en klikt daarna op 'Webhero Licentie'.

Bekijk welke modules in jouw licentie zitten en tot wanneer elke module loopt.

Webhero licentie

Wij zorgen er steeds voor dat alle modules automatisch verlengd worden, om ervoor te zorgen dat je geen onderbrekingen hiervan ondervindt. 

Indien je een module niet wenst te verlengen, dien je dit 3 werkdagen voor de verlengdatum per mail aan boekhouding@webhero.be te sturen. 

Domein & mailbox

De e-mails van mijn website komen in mijn spam terecht.

E-mails vanuit ons platform worden altijd verstuurd vanop het adres no-reply@webhero.be. Op die manier kunnen we het beheer gezamenlijk doen en dient er dus niet klant per klant settings en testen te gebeuren.

 Indien het afleverpercentage lager gaat dan 100%, kunnen we dan ook snel actie ondernemen. Technisch: we versturen via Mailgun en op het verzenddomein webhero.be staan de correcte SPF-records om ervoor te zorgen dat mailproviders de e-mails niet blokkeren of onze Mailgun-server blacklisten.

Als het afleverpercentage 100% is, weten we dat de mailproviders alle e-mails ontvangen. Als ze als spam worden gezien gebeurt dit dus daarna, bijvoorbeeld doordat een spamfilter in je mailbox die de ontvanger niet vertrouwt of twijfels heeft over de kwaliteit van de inhoud. In dat geval kan het helpen om:

  • manueel te klikken op "Bericht vertrouwen", 
  • je spamfilter lager te zetten, 
  • no-reply@webhero.be toe te voegen aan je adresboek of 
  • de lijst met "Veilige afzenders" (afhankelijk van je mailclient).

Wat is een domeinnaam en waarvoor dient het?

Een domeinnaam is het adres waarmee een website van een onderneming zichtbaar is op het internet. Het is jouw eigen online adres op het internet waarmee mensen makkelijk jouw website kunnen bekijken en onthouden.

Een goede domeinnaam registreren is essentieel voor het succes van je onderneming. Het is een koppeling die makkelijker te onthouden is dan een IP-adres. Elke website heeft namelijk zijn eigen unieke IP-adres, alleen is het voor te stellen dat je 153.486.289.323 bijvoorbeeld niet makkelijk kunt onthouden. Als we de domeinnaam jouwbedrijf.be aan het IP-adres koppelen, is 'jouwbedrijf.be' een stuk makkelijker te onthouden. Met een domeinnaam vinden bezoekers je dus makkelijk online terug en kan je bovendien professionele e-mailadressen aanmaken zoals 'info@jouwbedrijf.be'.

Hoe kan ik een domeinnaam registreren?

Om jouw eigen domeinnaam te registreren, dien je eerste te controleren of jouw gewenste domeinnaam nog wel beschikbaar is. Het kan namelijk zijn dat iemand anders deze domeinnaam al bedacht heeft en deze hierdoor al geregistreerd is. 

Je kan jouw gewenste domeinnaam checken via:

  • DNS Belgium voor nationale domeinnamen zoals .be, .brussels en .vlaanderen.
  • TransIP voor internationale domeinnamen zoals .com, .eu, .org, ...

Een domeinnaam registreren

Een domeinnaam kan je niet kopen maar moet je registreren bij een registrar (IT'er of webdeveloper) of hostingbedrijf (bv. Combell, One.com, GoDaddy). Door een domeinnaam te registreren bekom je een jaarlijks gebruiksrecht op die domeinnaam. 

Registrar

Een registrar is een persoon of onderneming die de rechten heeft aangekocht om domeinen te kunnen registreren en hosten bij de hoofdaanbieders (zoals DNS Belgium en TransIP). Indien je samenwerkt met een webdeveloper, kan je best eerst navragen of hij registrar is en jouw domeinnaam dus kan registreren en beheren. Webhero is ook een registrar en kan jouw gewenste domein(namen) registreren.

Hostingbedrijf

Een hostingbedrijf is meestal een online platform waarop je zelf jouw domeinnaam kan aankopen en beheren. Je betaald dan jaarlijks een bedrag aan het hostingbedrijf voor de registratie en hosting van de domeinnaam. Je ontvangt dan ook een login waarmee je de DNS records van jouw domeinnaam kan beheren. Wens je iets online te plaatsen of te verifiëren op jouw domein, dan zal je deze instelling zelf moeten uitvoeren (jij bent namelijk in het beheer van de domein).

De meest gekende hostingbedrijven in België zijn:

Kies je voor een Webhero website dan moet je zelf geen domeinnaam registreren. De kosten van de domeinnaam zitten inbegrepen in de kostprijs van jouw licentie. Na de domeinnaamregistratie zorgen we er steeds voor dat jij de eigenaar wordt, zodat je op eender welk moment de domein ergens anders kan registreren.

Wat gebeurt er met mijn mailbox als de nieuwe website online wordt gezet?

Indien je professionele Google of Office 365 mailboxen hebt, is er geen probleem en kan de domein gewoon getransfereerd worden. Laat zeker weten welke soort mailboxen je hebt, zodat wij achterliggend de juiste records kunnen instellen bij de overname.

Indien je een andere mailbox hebt, zal deze hoogstwaarschijnlijk stilvallen (dit kunnen we voor jou altijd op voorhand checken). In dit geval kunnen we je (indien je geen eigen IT'er hebt) bij het overnemen van de domein in contact berengen met onze externe IT partner voor het opnieuw aanmaken van een nieuwe mailbox (met hetzelfde e-mailadres).  Indien je nog belangrijke mails in de oude mailbox hebt staan, laat je best ook op voorhand een back-up nemen door een IT'er.

Indien jullie tevreden zijn van de huidige mailboxen en het hostingbedrijf, kan je ook altijd de domein laten staan waar hij nu staat en de records laten doorverwijzen. 

Ik wil graag een professioneel e-mailadres, waar kan ik dit aanmaken?

De meeste professionele mailboxen worden aangemaakt via Google (= G Suite mailbox) of Microsoft (= Office 365 mailbox).

Voor het aanmaken en activeren van het gewenste e-mailadres kan je terecht bij je eigen IT'er. Een professionele mailbox dient niet door hetzelfde bedrijf aangemaakt te worden als je website. 

Indien je geen huidige IT'er hebt om een professionele mailbox voor jou op te zetten, kan je steeds terecht bij onze externe IT partner Karel Gordts: +32 496 37 29 40 of karel.gordts@telenet.be.

Kan ik eender welke domeinnaam/domeinextensie kiezen als Webhero-klant?

Je kan kiezen uit een ruim aanbod domeinextensies bij Webhero. De eerste domeinnaam is inbegrepen in de prijs van jouw licentie (Business, Premium of Grow) met uitzondering van de domeinnamen die hieronder met een * zijn aangeduid. Deze domeinnamen zijn nooit inclusief, maar kunnen aan het onderstaande tarief wel geregistreerd worden. Wil je meerdere domeinnamen? Ook dat is mogelijk aan de onderstaande tarieven per jaar. Alle prijzen zijn excl. BTW.


Extensie

Tarief (per jaar)

.be

€49

.com

€49

.eu

€49

.nl

€49

.net

€49

.org

€49

.info

€49

.de

€49

.it

€49

.co.uk

€49

.uk

€49

.fr

€49

.nu

€49

.biz

€49

.us

€49

.ch

€49

.at

€49

.es

€49

.me

€49

.name

€49

.lu *

€89

.blog *

€89

.co *

€89

.academy *

€89

.brussels *

€89

.vlaanderen *

€89

.online *

€99

.tv *

€99

.shop *

€99

.design *

€99

.store *

€149


Lees ook:

Wat is een domeinnaam en waarvoor dient het?

Wat zijn DNS records?

DNS (Domain Name System) is als het telefoonboek van het internet, waarin domeinnamen worden vertaald naar IP-adressen. Maar het is meer dan alleen dat. Met de juiste DNS-records kun je ook de authenticiteit van je e-mails versterken en spamfilters helpen begrijpen dat je legitieme berichten verstuurt. Laten we eens kijken naar de belangrijkste DNS-records die je moet instellen om te voorkomen dat je e-mails als spam worden gemarkeerd.

Er bestaan verschillende DNS records die elk een eigen functie hebben, zoals bv.:

Waar kan je jouw DNS record raadplegen of aanpassen?

Hiervoor dien je contact op te nemen met je domeinnaam beheerder. Weet je niet wie jouw domeinnaamhouder is? Dan kan je dit altijd checken via DNS Belgium (vul je domein in en kijk bij ‘Technische contactpersoon').

Hoe lang duurt het voor mijn nieuwe website online staat?

Van zodra de domeinnaam gekoppeld is met de website kan het tot 24u duren vooraleer de nieuwe website zichtbaar is in alle browsers en het SSL beveiligingscertificaat  goedgekeurd is bij een .com of .eu domein kan het tot 7 dagen duren, maar over het algemeen is dit meestal wel sneller in orde.

Lees ook:

Hoe kan ik mijn website online zetten?

Ik wil de domeinnaam van mijn website wijzigen. Hoe doe ik dat?

De naam van jouw website/demo kan niet gewijzigd worden via de beheermodule. Achter de domein zitten namelijk nog verschillende technische zaken waar rekening mee gehouden moet worden vooraleer de domein gewijzigd kan worden. Als je hierover verdere vragen hebt, neem je best contact met ons op via support@webhero.be.

Kan ik meerdere domeinen koppelen aan mijn website?

Het is mogelijk om meerdere domeinnamen te koppelen aan je website. Zoals bij de eerste domein, kan je bij extra domeinen er ook voor kiezen om:

  • Zelf domeinnamen aan te kopen en vervolgens de records te laten doorverwijzen naar het IP-adres van onze servers. Wij bezorgen jou hiervoor de nodige informatie.
  • Het domein door ons te laten aankopen. Weet dat er in elk abonnement telkens 1 domeinnaam inbegrepen zit. Voor een standaard extra domeinnaam betaal je €49 per jaar, excl BTW.  Wens je een speciale domeinnaam? Contacteer ons even met je vraag en wij helpen jou verder.

Twijfel je of je meerdere domeinen moet voorzien? 

1. Hoofddomein

De hoofddomein is de domein dat bovenaan in de URL zichtbaar is als je op de website surft. Je kan meerdere domeinen registreren en koppelen aan je website.

Hierbij kan je meerdere hoofddomeinen creëren of 1 hoofddomein waarbij de andere domeinen doorverwijzen naar dit hoofddomein.

Voordeel van 1 hoofddomein: er is maar 1 URL dat je bij gegevensverwerkingstool (bv. Google Analytics) dient in te geven. Ook als men naar een andere domein surft, komen ze op de website via de hoofddomein en kunnen dus alle bezoekersgegevens in 1 account van Google verzameld worden.

Voorbeeld: web-hero.be verwijst naar webhero.be

2. Doorverwijzingen

Je kan een 2e domein niet alleen laten doorverwijzen naar de hoofddomein zodat je gewoon op de homepage van de website terecht komt. Maar je kan deze ook laten doorverwijzen naar een specifieke pagina op jouw website.

Dit wordt vaak gedaan als je voor een bepaalde dienst of product een duidelijke domein aankoopt. Je weet dat als men naar dit domein surft ze specifiek op zoek zijn naar dat product of dienst en dan zorg je er best voor dat ze ook meteen op de pagina met die informatie terecht komen.

Voorbeeld: websiteprijs.be verwijst naar webhero.be/prijs

3. Subdomein

Een subdomein is een uitbreiding van je hoofddomein waarbij je een totaal andere digitale omgeving dan je website online kan plaatsen.

Voorbeeld: blog.webhero.be of webshop.webhero.be

4. Veel domeinen?

Ons advies: meerdere domeinen is niet perse beter. Enkel indien hier echt een specifieke reden achter zit, kunnen meerdere domeinen een meerwaarde zijn.

Voorbeeld:

Moeilijke schrijfwijze: je kan domeinen met verschillende schrijfwijzen voorzien zodat de surfer toch op je website terecht komt, ondanks hij/zij de domein fout geschreven heeft.

Internationale doelgroep: je kan een .be en .com domein voorzien als je je wilt focussen op de internationale markt. In Google zal een .be domein zal namelijk beter scoren in België en een .com in het buitenland.

Nieuwe bedrijfsnaam: je kan tijdelijk je oude naam geregistreerd houden en doorverwijzen naar je nieuwe bedrijfsnaam, zodat surfers die je oude naam nog opzoeken nog steeds op je website terecht komen.

Hoe kan ik mijn website online zetten?

Om een website online te plaatsen moet deze gekoppeld worden aan een domeinnaam. Er zijn 3 mogelijkheden om de website te koppelen aan je domeinnaam:

  1. De gewenste domein is momenteel nog niet geregistreerd en dus nog niet in gebruik. Je mag ons doorgeven welke domeinnaam je wenst en wij zorgen ervoor dat de website op deze domein online komt te staan.
  2. Je hebt de gewenste domeinnaam zelf al geregistreerd en wenst de domein te laten staan waar hij nu gehost staat. In dit geval dien je de a-records door te verwijzen naar onze server. Van zodra dit in orde is, kunnen wij intern de koppeling maken en de website online zetten. Hoe je dit doet vind je hier.
  3. Je hebt de gewenste domeinnaam zelf al geregistreerd, maar wenst deze naar ons te verhuizen zodat website en domein bij elkaar staan. In dit geval transfereren we jouw domein naar onze server en wij doen intern alle aanpassingen om de website met de domein te koppelen. De registratie van 1 domein zit inbegrepen in jouw licentie.*

* Opgelet: indien er mailboxen gekoppeld zijn aan de domein dien je eerst contact op te nemen met ons.

Records doorverwijzen

Indien je ervoor kiest om de domein te laten staan waar hij nu staat, zal je aan je huidige domein beheerder moeten vragen om de A-records van de domein aan te passen. Deze dienen doorverwezen te worden naar onze server opdat wij de website hieraan kunnen koppelen. Via dit bestand vind je alle nodige informatie en kan je bezorgen aan je domein beheerder.

Domein transfereren

Wanneer je ervoor kiest om de domein naar ons over te dragen, dienen wij hiervoor de transfercode te ontvangen. Bij een .be domein, kan je deze transfercode aanvragen via dnsbelgium.be. Voor andere domeinen neem je best contact op met je huidige domein beheerder. Van zodra wij de transfercode van jou ontvangen, kunnen we de domein overzetten naar onze server en de website online zetten.

Integraties & koppelingen

Hoe plaats ik een Instagram feed op mijn website?

Wens je deze integratie op je homepagina te vertonen? Bekijk hieronder de lijst van designs waarmee deze widget compatibel is.

Stap 1: Instagram Widget kiezen

Maak op de website van Elfsight een Instagram widget aan. 

Als eerste dien je een template te kiezen. Wij raden deze 3 keuzes aan voor de beste optimalisatie met je Webhero website:

  1. Profile Widget
  2. Grid
  3. Dark Profile Widget

Wanneer je de gewenste template gekozen hebt, kan je verder gaan met personaliseren door te kiezen voor "Continue with this template".

Stap 2: Personaliseren

Je kan deze Instagram widget aanpassen naar al jouw wensen. Het instellen en personaliseren gaat in 5 stappen. 

1. Sources

Als eerste stap moet je je Instagram account koppelen aan deze widget. Dit kan je aan de hand van je gebruikersnaam of via de URL van je Instagram account.

Het kan even duren om al je posts te synchroniseren. Wanneer dit gelukt is zal je een voorbeeld te zien krijgen van de gekozen widget met jou Instagram feed. Klik dan op "Done" waar je account links is ingevuld.

Wens je enkel bepaalde posts zichtbaar te zetten, kan dat op basis van filters. Deze filters kan je instellen op basis van geschreven woorden of hastags.

2. Layout

De layout bepaald hoe je widget er zal uitzien. Je kan hier kiezen voor "Slider" of voor "Grid".
Onze tip? Wens je graag je Instagram feed op de homepagina, kies dan voor "Slider".

Verder kan je nog enkele opties aanduiden zoals het aantal rijen dat je wilt tonen en welke accountgegevens je wilt verbergen.  

3. Post

Bij deze instelling kan je de widget helemaal personaliseren op basis van inhoud. 

4. Style

De banner bovenaan de widget, waar je naam getoond wordt, kan je kiezen om in een kleur weer te geven. Je kan kiezen voor standaar thema's of om deze met gekozen kleuren. Andere elementen zoals pijltjes en knoppen vallen ook te personaliseren.

5. Settings

Standaard zal de widget in het Engels getoond worden, maar via deze instelling kan je hem ook omzetten naar Nederlands of een andere gewenste taal. 

Stap 3: Afronden

Wanneer de widget aan jouw wensen voldoet, gaan we hem opslaan. Dit doe je door rechts op "Publish" te klikken. Wanneer deze knop licht grijs is geworden, kan je vervolgens op "Close" klikken.

Stap 4: Integreren op de website

Wanneer je de widget bewaard hebt kom je op je Elfsigth portaal uit. Je zie de aangemaakte Instagral widget voor je. Klik hier op de 3 puntjes rechts en kies voor "embed code". Deze code kopieer je door op de groene knop "Copy code" te klikken. 

Stap 5: Op de website plaatsen


Instagram pagina

Wens je een volledige pagina op je website toe te wijden aan je Instagram widget, kan je deze best integreren via een tekstpagina. Maak een tekstpagina aan en geef onderaan bij het invulveld "Embed code" de gekopieerde code in van je widget. 

Bekijk ook: Hoe maak ik een tekstpagina aan?

Homepagina

Wens je de Instagram integratie op de homepagina van je website? Maak hiervoor een nieuwe videopagina aan.
Let op: Twee derde van onze design zijn hiervoor geschikt. Lees hier welke designs deze toelaten.

Geef bij de "Embed code*" de gekopieerde code in van je widget. Klik vervolgens op opslaan.

Compatibele designs:

  • Dubrovnik
  • São Paulo
  • Hanoi
  • Ibiza
  • Santiago
  • Honolulu
  • Boston
  • San Fransisco
  • Dubai
  • Agra
  • Venice
  • Seoul
  • Moscow
  • Bejing
  • Petra
  • Las Vegas
  • Istanbul
  • London
  • Barcelona
  • Marrakech
  • Sydney

Voor een aantal designs dient de instelling "columns & rows" bij "Layout" gewijzigd te worden naar 1 row. Op deze manier kan de integratie wel vertoond worden op de homepagina. Deze designs zijn:

  • El Nido
  • Cassablanca
  • Malmö
  • Amsterdam
  • Kyoto
  • Paris


Bekijk ook: Hoe maak ik een videopagina aan?
Lees ook: Hoe voeg ik een item toe op de homepagina? en Hoe verander ik de volgorde van de items op mijn homepage?

Social media share buttons in- of uitschakelen?

Op je website kan je over het algemeen de social media share buttons in- of uitschakelen. Deze buttons zijn voor de bezoekers van jouw website om jouw pagina's te delen op hun social media.

Wil je deze social media share buttons in- of uitschakelen? Log je dan in in de beheermodule van je website, ga naar instellingen > voorkeuren > 'social media shares' kan je hier vervolgens aan- of uitvinken.

Social media shares

Hoe verwijder of wijzig ik een social media account dat gelinkt is aan mijn website?

Social media account verwijderen

In de beheermodule kiest u rechts bovenaan voor het icoon ‘instellingen’

Ga vervolgens naar ‘social media’. Hier zie je een overzicht van al jouw social media accounts. Rechts van elk account kan je klikken op 3 puntjes. Hier kan je ‘verwijder sociale media’ aanduiden. Vanaf nu is dit account verwijderd van jouw website.

Social media account wijzigen

Ga naar “Social media” in de beheermodule en klik op de knop ‘wijzig’ rechts naast het account dat je wil wijzigen. Je kan nu de link aanpassen en opslaan. Het type kanaal kan je echter niet wijzigen. Stel dat je bijvoorbeeld een Twitter pagina wil wijzigen, dan blijft dit een Twitter pagina.

Kan ik een online agenda toevoegen? Of online tickets verkopen?

Dat is zeker mogelijk. Er zijn namelijk verschillende online tools die een live agenda aanbieden of zelfs een volledige booking-tool. Enkele voorbeelden:

Online agenda en contactmoment vastleggen:

Online reservaties voor horeca:

Online tickets verkopen:

Elke online tool met een embed code kan geïntegreerd worden in jouw website.

Heb je jouw online tool geactiveerd en wens je deze op jouw website te plaatsen? Neem de integratiecode dan bij de hand en contacteer ons op 016 66 14 32.

Lees ook: 

Hoe kan ik een online afsprakenmodule integreren op mijn website (Calendly)?

Hoe open ik mijn beheermodule in de Webhero IOS app?

Download onze app via deze link en volg vervolgens de onderstaande stappen:

  1. Open de app op jouw smartphone
  2. Klik op "Koppel account"
  3. Log daarna in via jouw beheermodule (op laptop of tablet)
  4. Klik rechts bovenaan op "Account"
  5. Klik op "Toegang beheermodule"
  6. Scan de QR code met je smartphone

Webhero applicatie

Hoe installeer ik Facebook Messenger chat op mijn website?

Het is mogelijk om Facebook Messenger te installeren op je Webhero website. Hoe je dit juist doet, kan je hier nalezen:

Meer informatie van Facebook Messenger zelf

Integratie in je Webhero Website

  1. Kopieer na het voltooien van de Set Up Chat Plugin in je Facebook Messenger de integratiecode. Dit wordt ook wel de embed-code genomed.
  2. Ga in de beheermodule van je website naar Instellingen > Tracking & verification en plak de volledige integratiecode bij het veld 'Custom HTML-code in body'.

Het is niet erg als hier al een andere code in staat, je kan meerdere codes toevoegen aan de HTML-code in de head. Zorg er wel voor dat je de code voor of achter de andere code plakt en er dus niet tussenin, anders zal de code van de andere tool niet meer werken.

3. Klik op 'opslaan'. Hierna zou je normaal gezien meteen de Messenger chat-functie rechts onderaan je website moeten zien verschijnen op iedere pagina.

Hoe integreer ik Resengo om afspraken te boeken op mijn website?

Resengo is een online boekingsmodule waarmee je afspraken kan laten inplannen in de agenda van jouw bedrijf, maar ook take-away of cadeaubonnen kan beheren. Zowel horeca, beauty & wellness, hotel, kappers enzovoort kunnen aan de hand van de Resengo tool afspraken laten inboeken.

Hoe doe je dit?

Surf naar Resengo, klik rechts bovenaan op 'voor bedrijven' en vervolgens op 'kies je oplossing'.

Je kan nu een keuze maken naargelang de sector waarin je je bevindt alsook hetgeen je verwacht van de Resengo tool:

Wanneer je een oplossing hebt gekozen, kan je de pricing gaan bekijken om jouw eigen Resengo tool te laten opstellen.

Integratie in je Webhero website 

Na de opzet van jouw Resengo tool, kan deze geïntegreerd worden in je Webhero website. Hiervoor hebben we een iframe code of script nodig.

  1. Ga naar de pagina waarop je de reservatietool wil integreren klik rechts op de grijze knop 'wijzig' (bijvoorbeeld een tekstpagina 'Reserveren').
  2. Klik in de editor rechts bovenaan op het icoon van de codeweergave '< >'
  3. Plak hier de iframe / script code en klik onderaan op 'opslaan'.
  4. Nu zal je de resengo afsprakenmodule te zien krijgen op je reservatie pagina.

Je kan bij een tekstpagina ook gebruik maken van ons daarvoor voorziene veld 'embed code'. Wanneer je hierin de code plakt, zal deze verschijnen onder je tekst die je mogelijks hebt geplaatst in het vak 'tekst'. Je kan in dit geval dus niet bepalen waar jouw reservatiemodule moet komen, dit is altijd onder je tekst. 

Heb je hierover vragen? Contacteer ons gerust via support@webhero.be of 016/ 66 14 32. We helpen jou graag verder.

Je website koppelen met Whise

Het is mogelijk om je Webhero-website te koppelen met immo-software van Whise. De panden die je in je software beheert, verschijnen dan automatisch op je website. Tijdens de uurlijkse synchronisatie worden nieuwe panden toegevoegd, details gewijzigd of panden offline gehaald.

Nieuwe panden die je in Whise invoert met Transactie “te koop”, “te huur” of “Lijfrente” en status “Online”, zullen automatisch op je website verschijnen. Hieronder vind je een overzicht van de velden die worden overgenomen op je website.

Veld in WhiseVeld op je website
Algemeen > Categorie
Ondersteunde opties: appartement, garage / parking, grond, kantoor, commercieel, industrieel, huis
Algemeen > Type
Algemeen > Transactie
Ondersteunde opties: Te koop/Te huur/Lijfrente
Algemeen > Categorie
Algemeen > Status transactie
Ondersteunde opties: Verkocht / Verhuurd / Optie te koop
Algemeen > Status
Algemeen > Aantal gevelsAlgemeen > Type huis
Algemeen > NaamAlgemeen > Titel
Algemeen > StraatAlgemeen > Straat
Algemeen > NummerAlgemeen > Nummer
Algemeen > BusAlgemeen > Bus
Algemeen > PostcodeAlgemeen > Postcode
Algemeen > StadAlgemeen > Stad
Karakteristieken > BouwjaarAlgemeen > Bouwjaar
Algemeen > Beschikbaarheid
Ondersteunde opties: onmiddellijk, vanaf akte, mits inachtneming huurders, bij oplevering, af te spreken met eigenaar, in onderling overleg
Algemeen > Beschikbaar vanaf
Algemeen > Staat van het pand
Ondersteunde opties: nieuw, uitstekend, hernieuwd, goede staat, deels te renoveren, te renoveren, te hermaken, af te breken, niet gekend, groen vastgoed, te bouwen, ruwbouw, nieuwbouw project, kleine werken, gerenoveerd, concept, ontwikkeld, klaar om te starten, water- en winddicht, afgewerkt, opgeleverd, gepleisterd, terrein nog af te werken, terrein klaar voor constructie
Algemeen > Staat
Algemeen > Aantal verdiepingenAlgemeen > Verdiepingen
Algemeen > GrondoppervlakteAlgemeen > Bebouwde oppervlakte
Buitenkant en omgeving > GevelbreedteAlgemeen > Gevelbreedte
Buitenkant en omgeving > Terras - aantalAlgemeen > Aantal terrassen
Algemeen > PrijsAlgemeen > Prijs
Foto'sAlgemeen > Foto's
Algemeen > Lange beschrijvingAlgemeen > Omschrijving
Buitenkant en omgeving > Bebouwde oppervlakteGegevens perceel > Bebouwde oppervlakte
Algemeen > Grond breedteGegevens perceel > Breedte aan de straatkant
Algemeen > Grond diepteGegevens perceel > Diepte terrein
Algemeen > TuinGegevens perceel > Tuin aanwezig
Buitenkant en omgeving > Oriëntatie van het terrein - tuinGegevens perceel > Oriëntatie perceel
Algemeen > Bewoonbare oppervlakteIndeling > Totale bewoonbare oppervlakte
Karakteristieken > Toiletten - aantalIndeling > Aantal toiletten
Karakteristieken > KeukenIndeling > Opp keuken
Algemeen > BadkamersIndeling > Aantal badkamers
Algemeen > SlaapkamersIndeling > Aantal slaapkamers
Karakteristieken > Slaapkamer 1Indeling > Opp slaapkamer 1
Karakteristieken > Slaapkamer 2Indeling > Opp slaapkamer 2
Karakteristieken > Slaapkamer 3Indeling > Opp slaapkamer 3
Karakteristieken > Slaapkamer 4Indeling > Opp slaapkamer 4
Administratief & Financieel > Onroerende voorheffingFinanciële gegevens > Onroerende voorheffing
Administratief & Financieel > Kadaster - nr.Kadastrale gegevens > Kadaster nummer
Administratief & Financieel > Kadaster - sectieKadastrale gegevens > Kadaster sectie
Administratief & Financieel > Kadaster - opp. (ha/a/ca)Kadastrale gegevens > Kadaster oppervlakte
Administratief & Financieel > Kadastraal inkomen (€) - bedragKadastrale gegevens > Kadastraal inkomen
Administratief & Financieel > Kad.ink. geïndexeerd - bedragKadastrale gegevens > Kad. Ink. Geïndexeerd
Administratief & Financieel > Terrein - bestemmingRuimtelijke ordening > Recente bestemming
Administratief & Financieel > DagvaardingRuimtelijke ordening > Dagvaarding
Administratief & Financieel > BouwvergunningRuimtelijke ordening > Bouwvergunning
Administratief & Financieel > VerkavelingvergunningRuimtelijke ordening > Verkavelingsvergunning
Buitenkant en omgeving > WaterComfort > Aansluiting waterleiding
Karakteristieken > Dubbele beglazingComfort > Beglazing
Karakteristieken > Type verwarmingComfort > Type verwarming
Buitenkant en omgeving > RioleringComfort > Riolering
Administratief & Financieel > EPC (Kwh/m²/j)Algemene inlichtingen > EPC
Administratief & Financieel > EPC unieke codeAlgemene inlichtingen > EPC unieke code
Administratief & Financieel > P-score

Algemene inlichtingen > Perceel-score

Administratief & Financieel > G-scoreAlgemene inlichtingen > Gebouw-score

Als de waarden van de ondersteunde velden gewijzigd worden, zullen deze maximum één uur later ook op je website geupdate zijn.

Als een pand verkocht of verhuurd is of je wil het om een andere reden van je website halen, kan je in Whise een pand “Offline” plaatsen door in het pandoverzicht op het icoon met de drie puntjes te klikken.

Hoe activeer je jouw Whise account op de website?

  1. Neem contact op met Whise en vraag hen om jouw account te koppelen aan de applicatie van Webhero.
  2. Stuur ons je Whise Client ID en Whise Office ID door. (Als je niet weet waar je deze kan vinden in Whise, kan je deze ook opvragen samen met stap 1.)
  3. Zet een pand op status "online".

Voor vragen over de Whise software kan je contact opnemen met 02 721 69 02.
Voor vragen over je Webhero-beheermodule helpen we je graag verder via 016 66 14 32.

Lees ook: 

Hoe zet ik panden uit Whise op mijn website

Hoe maak ik een Calendly kalender aan om te integreren in mijn website?

Op zoek naar een online kalender waarop bezoekers rechtstreeks een afspraak met jou kunnen boeken? Gebruik dan de gratis tool Calendly. Bij Webhero gebruiken we deze gratis online tool al jaren voor het inboeken van meetings en calls met potentiële en bestaande klanten.

Je kan bij Calendly niet alleen een online kalender opzetten, maar ook koppelen met jouw eigen kalender van bv. Google of Outlook zodat er rekening wordt gehouden met andere taken en meetings die al in jouw eigen agenda staan. Daarnaast kan je kiezen voor een 1-2-1 afspraak of een groepsafspraak waarbij er meerdere mensen op dezelfde data kunnen reserveren (kies daarvoor bij het aanmaken van een kalender voor 'Group'). 

Graag helpen wij bij Webhero zelfstandige en kleine ondernemingen hun bedrijf professioneel online en hebben wij een duidelijke Calendly handleiding opgezet zodat je zelf aan de slag kan met het opzetten van een afspraken module op jouw website.


Hoe maak ik een koppeling met Tukadoo?

Tukadoo is een universele cadeaubon die men overal kan gebruiken in heel België voor om het even wat. Er zijn reeds meer dan 600 winkels die Tukadoo cadeaubonnen aanvaarden.

Met je Webhero webshop kan je ook Tukadoo cadeaubonnen aanvaarden indien je dit wenst. Hiervoor dien je in de beheermodule een integratie te maken met Tukadoo:

1- Registreer je bij Tukadoo

2- Maak een ‘vestiging’ aan voor je webshop (via je TUKADOO dashboard) en kopieer de API Key van je vestiging.

Tukadoo

3- Ga in je website beheermodule naar Instellingen > Integraties en klik op het logo van Tukadoo.

4- Vul je Tukadoo API Key in, vink de optie 'Aanvaard Tukadoo cadeaubonnen' aan en klik op opslaan.

Tukadoo

Hierna zal je bij de winkelmand van je webshop een extra veld om de Tukadoo cadeaubon in te geven verschijnen.

Je webshop koppelen met Bpost Shipping manager

Je website koppelen met ShippingManager

Het is mogelijk om je Webhero webshop te koppelen met de ShippingManager van bpost. Je klanten kunnen dan tijdens het checkout-proces kiezen waar je hun pakje door bpost willen laten leveren: aan de deur, in een afhaalpunt of in een pakjesautomaat.

Als verkoper krijg jij je verzendinfo overzichtelijk beschikbaar in de ShippingManager, van waaruit je direct je labels kan afprinten.

Hoe activeer je deze integratie?

  1. Activeer de bpost integratie door in je Webhero beheermodule je account_id en je passphrase in te vullen. Ga hiervoor naar instellingen > integraties > bpost.  Deze gegevens kan je vinden je account bij ShippingManager onder Admin -> Algemene instellingen.  Opgelet: passhprase is niet het wachtwoord waar je mee inlogt bij Bpost
  2. Vul bij de ShippingManager -> Admin -> Algemene instellingen volgende veldjes in:
  3. *Confirm URL => https://api.webhero.be/api/bpost/confirm
  4. *Cancel URL  => https://api.webhero.be/api/bpost/cancel
  5. *Error URL  => https://api.webhero.be/api/bpost/error
  6. Maak in je beheermodule een verzendmethode (deze vind je onder 'instellingen) ‘bpost’ aan en vink het veldje 'Activeer de bpost Shipping Manager' aan. Voeg dan één tarief toe aan deze verzendmethode. Dit tarief zal de klant betalen, ongeacht de keuze die hij maakt in de Shipping Manager.

Hoe verloopt het in de webshop checkout?

  1. De klant voegt items toe in zijn winkelmandje en kiest de optie 'bpost' als verzending. (Hiervoor heb je bij instellingen > verzendmethoden in de beheermodule alle landen + bijhorende tarieven ingevuld waarnaar je zal verzenden. Zodat dit overeenkomt met Bpost Shipping Manager)
  2. De klant komt in het checkout process en vult zijn gegevens in.
  3. Na het invullen van gegevens klikt de klant op 'ga door' en verschijnt de bpost ShippingManager. Daar verifieert hij zijn vooringevulde klantgegevens en selecteert hij de verzendmethode.
  4. De klant kiest een betaalmethode en betaalt eventueel online.

Voor vragen over de ShippingManager kan je terecht op http://www.bpost.be/site/nl/professionele-oplossingen/online-tools/shipping-manager

Voor vragen over je Webhero beheermodule helpen we je graag verder via 016 66 14 32 of support@webhero.be

Hoe kan ik een online afsprakenmodule integreren op mijn website?

Iedere online afsprakenmodule die een integratiecode (of ook wel embed code) voorziet kan geïntegreerd worden op jouw Webhero website.

Hieronder kan je een stappenplan terugvinden van hoe je een Calendly kalender integreert. Maak je gebruik van een andere online tool, kan je de grote lijnen van het stappenplan hieronder zeker ook volgen.

Heb je nog geen Calendly kalender aangemaakt, volg dan eerst de stappen uit deze PDF.

Calendly integreren op jouw website

Om klanten een online afspraak te laten maken, dien je deze kalender op jouw website te zetten. Dit kan op 3 verschillende manieren:

  • Maak een extra titel in jouw menubalk die linkt naar de online kalender op de URL van Calendly.
  • Maak een zwevende knop onderaan rechts bij je website waarop klanten kunnen klikken en meteen online afspraak kunnen maken.
  • Maak een pagina aan waarop de afsprakenkalender volledig zichtbaar is zonder dat bezoekers op een link moeten klikken.

Optie 1: titel in je menubalk

Om de nodige URL te bekomen om een link in jouw menubalk van de website te plaatsen, klik je in Calendly bij je afsprakenkalender op ‘Copy link’.

Calendly

Ga daarna in de beheermodule van jouw website naar de tab ‘Pagina’s’ en klik rechts bovenaan op de groene + (= pagina toevoegen). Kies voor het type pagina ‘hyperlink’ en vul de pagina als volgt in:

  1. Geef jouw pagina een titel, bv. ‘Afspraak maken’ of ‘Online afspraak’;
  2. Kies bij URL voor ‘Externe pagina’;
  3. Plak de link van jouw Calendly kalender in het veld dat aan de rechterkant verschenen is;
  4. Activeer de schakelaar ‘Hyperlink in nieuw tabblad openen’;
  5. Klik helemaal onderaan op ‘Opslaan’.

Calendly link website

Optie 2: knop in de rechteronderhoek van je scherm

Om de nodige integratiecode te bekomen om een zwevende knop op jouw website te maken, klik je in Calendly bij je afsprakenkalender op het instellingsicoontje en daarna op ‘Add to website’.

Kies voor de optie ‘Popup widget’ en klik op ‘Continue’. Kopieer hier de volledige embed code.

Ga hierna naar de beheermodule van jouw website en klik je rechtsboven op ‘Instellingen’ (= icoontje van het tandwiel) en dan op ‘Tracking & verification’. De embed code kan je dan plakken in het veld ‘Custom HTML code body’. Vergeet niet om op ‘Opslaan’ te klikken.

Optie 3: Volledig geïntegreerd in een pagina

Om de nodige integratiecode te bekomen om een zwevende knop op jouw website te maken, klik je in Calendly bij je afsprakenkalender op het instellingsicoontje en daarna op ‘Add to website’.

Kies voor de optie ‘Inline embed’ en klik op ‘Continue’. Kopieer hier de volledige embed code.

Ga daarna in de beheermodule van jouw website naar de tab ‘Pagina’s’ en klik rechts bovenaan op de groene + (= pagina toevoegen). Kies voor het type pagina ‘tekst’ en vul de pagina als volgt in:

  1. Geef jouw pagina een titel, bv. ‘Afspraak maken’ of ‘Online afspraak’;
  2. Vul een meta omschrijving in als introductietekst wanneer je de pagina link op social media deelt;
  3. Klik bij het veld ‘Tekst’ recht op de + en daarna op < > (= codeweergave);
  4. Plak op regel 1 de volledige embed code van jouw Calendly kalender;
  5. Upload indien gewenst nog een afbeelding;
  6. Klik helemaal onderaan op ‘Opslaan’.

Heb je hierbij nog vragen of hulp nodig? Aarzel dan niet om ons te contacteren via 016 66 14 32 of support@webhero.be.

Je webshop koppelen met SendCloud

Deze koppeling maakt het mogelijk om op een gemakkelijke manier betaalde bestellingen te verzenden via verschillende distributiekanalen (DHL, BPost, DPD, ...). Klanten krijgen een track and trace link toegestuurd. Deze zit in de mail die verzonden wordt als de status van een bestelling op ‘verzonden’ komt te staan. Het is ook mogelijk om afhaalpunten op een kaart in de checkout van je webshop te weergeven. De klanten kunnen dan een afhaalpunt in de buurt kiezen.

Stap 1

Maak in je Sendcloud account een koppeling aan. Dit doe je bij Instellingen -> Integraties-> SendCloud API koppelen -> Naam invullen en opslaan.

Sendlcoud stap 1 account aanmaken

Stap 2

Bij het opslaan worden de “Publieke Sleutel” en “Geheime sleutel” zichtbaar. Deze sleutels plak je bij de SendCloud integratie in je Webhero beheermodule: Integraties > Sendcloud.

Stap 3

Indien je afhaalpunten op een kaart wilt tonen in je checkout, moet je de optie “Servicepunten” ook aanvinken. Let op: dit moet ook bij de leveringsmethode in je Webhero beheer aangevinkt staan.

Stap 4

Enkel betaalde orders kunnen doorgestuurd worden naar Sendcloud. Bij betaalde orders is er een optie beschikbaar achter het groene vinkje: “Stuur naar sendcloud”. Als je hierop klikt, krijg je een popup te zien met de beschikbare verzendmethode van je Sendcloud account. Kies hier de juiste verzendmethode.

Bpost verzending

Nu is je bestelling beschikbaar in Sendcloud en kan je het vignet vanuit sendcloud printen.

Nadat je de bestelling verzonden hebt, wijzig je de status van het order naar “Verzonden”. Je kan dan eventueel je klant laten weten dat de bestelling onderweg is (met track and trace link).

Voor vragen over Sendcloud kan je terecht in het Helpcenter.

Voor vragen over je Webhero-beheermodule helpen we je graag verder via 016 66 14 32 of via support@webhero.be

Hoe maak ik een koppeling met Mailchimp?

Om e-mailadressen die je verzamelt via de website automatisch ook in MailChimp te laten opslaan, dien je een koppeling te maken met MailChimp via integratie. Ga hiervoor in de beheermodule naar "Instellingen" > "Integraties" en klik op het logo van MailChimp.

Vul hier vervolgens jouw MailChimp API key in.

Mailchimp API Key

Er zijn daarna twee opties (die je ook allebei kan doen) om je website te koppelen met Mailchimp:

1. Mailchimp koppelen aan de nieuwsbrief inschrijvingen

In de beheermodule kies je voor “Instellingen” > "Voorkeuren". Vervolgens zie je “Nieuwsbrief”. Indien je geen e-mailadressen wenst te verzamelen en dus ook geen nieuwsbrief wenst uit te sturen naar deze mensen, klik je op de groene aan/uit-knop om de functie te deactiveren. Indien je deze wel wenst te activeren, klik je op de groene knop om te activeren. 

Vul hier vervolgens jouw Mailchimp Audience ID in. 

Nieuwsbrief Mailchimp


2. Mailchimp koppelen aan een inschrijvingspagina / formulier

Heb je formulieren en wil je de gegevens van inschrijvers automatisch naar Mailchimp sturen? Je kan vanaf nu per formulier kiezen met welke Mailchimp-lijst je koppelt. Zo kan je bijvoorbeeld een "E-book download" online plaatsen en de e-mailadressen van geïnteresseerden gebruiken in een geautomatiseerde Mailchimp-campagne.

  1. Ga naar het overzicht van de pagina's en klik rechts op de groene pijl 'pagina toevoegen'. 
  2. Kies voor het paginatype 'inschrijvingspagina'
  3. Maak je inschrijvingspagina aan
  4. Onderaan deze pagina kan je volgende instellingen instellen om de inschrijvingen van dit formulier te koppelen aan je Mailchimp account:

Mailchimp Audience ID

Vul ook hier jouw Mailchimp Audience ID in.

Nadien bij het invullen van de vragen in je formulier, dien je nog even toe te kennen dat deze velden doorgestuurd mogen worden naar je Mailchimp account.

Dit doe je door te klikken op de vragen en vervolgens aan de linkerzijde 'beheer mailchimp koppeling' te gaan aanduiden zoals gewenst.

Mailchimp integratie website

Belangrijk om te weten!

Update: 18/10/2023.

Ondanks je actief aan de slag gaat met de Mail-tool, is het aangeraden af en toe eens in te loggen in jouw Mailchimp account.

Mailchimp accounts die langer dan 24 maanden niet meer zijn ingelogd worden namelijk automatisch afgesloten. Het account dat wordt afgesloten, kan door hun ook niet meer opnieuw worden aangemaakt. Je dient dan een account aan te maken met een ander e-mailadres.

Voordat Mailchimp jouw account afsluit krijg je drie waarschuwingen per mail vanuit accountnotifications@mailchimp.com. De eerste waarschuwing wordt 30 dagen voor sluiting verstuurd. De tweede waarschuwing wordt 7 dagen voor sluiting verstuurd en de derde wordt 24 uur voor sluiting verstuurd.

Om dit te voorkomen dien je dus eens per twee jaar in te loggen op jouw account bij Mailchimp. Een bijkomend voordeel om eens in te loggen bij Mailchimp is het nakijken van jouw huidige adressenlijst. Is deze nog up-to-date?

Meer informatie over hun beleid kan je hier nalezen.

Je webshop koppelen met Teamleader Facturatie

Het is mogelijk om je Webhero webshop te koppelen met de CRM software van Teamleader. Voor elke betaalde order van je webshop wordt dan automatisch een draft factuur aangemaakt in Teamleader.

Volg deze stappen om deze optie gratis te activeren:

  1. Ga in Teamleader naar Marketplace en zoek naar "Webhero"
  2. Klik op "TOEVOEGEN"
  3. Meld je in het volgende scherm aan met je Webhero account
  4. Geef toegang tot Companies, Contacts, Departments en Invoices
  5. Selecteer het departement en het BTW-tarief waarin je de facturen wil aanmaken

Vanaf nu zal er voor elke betaalde bestelling een draft factuur aangemaakt worden in Teamleader!

Je website koppelen met Teamleader CRM

Zelf formulieren aanmaken om offertes, aanvragen of inschrijvingen te ontvangen? Dat kan heel eenvoudig met het Webhero beheersysteem. En dankzij onze slimme koppeling met Teamleader zorgen wij ervoor dat de gegevens van deze mensen automatisch in jouw CRM systeem terecht komen. Zo win je een pak tijd én vermijd je typefouten.

Teamleader koppelen aan jouw Webhero website is zeer eenvoudig. Volg deze stappen om deze optie gratis te activeren:

  1. Ga in Teamleader naar Marketplace en zoek naar "Webhero"
  2. Klik op "TOEVOEGEN"
  3. Meld je in het volgende scherm aan met je Webhero account
  4. Geef toegang tot Companies, Contacts, Departments en Invoices
  5. Selecteer het departement en jouw BTW-tarief

Vanaf dan kan je specifieke velden van je formulieren gaan koppelen met Teamleader.

Om een veld te koppelen, moeten ze natuurlijk ook bestaan in je CRM. Vandaag kan je volgende velden koppelen: voornaam, naam, e-mailadres, GSM, straat, huisnummer, postcode, stad, telefoonnummer en website.

Als je al deze vragen stelt, dan ziet het formulier op je website er zo uit. Je kan zelf kiezen of het veld verplicht in te vullen is of niet. Indien wel verschijnt er een sterretje. Aangezien je gegevens opslaat, moet je vanaf nu rekening houden met de GDPR wetgeving. Daarom voorziet Webhero bij formulieren een verplicht vinkje. De tekst die erbij hoort, kan je uiteraard aanpassen naargelang jouw plannen met de data van je bezoekers. 

Eenmaal een persoon het formulier invult, gebeuren er 2 dingen:

1. De gegevens worden opgeslagen in je Webhero beheersysteem. Handig om een makkelijk overzicht te bewaren en eventueel een Excel download te doen.

2. De data wordt doorgestuurd naar jouw CRM. Nu kan je in Teamleader heel makkelijk deals aanmaken of facturen sturen zonder dat je al die gegevens opnieuw moet overtypen. Op die manier win je tijd en loop je niet het risico om schrijffouten te maken. 


Google & social media

Mijn foto of meta tag komt niet door als ik mijn pagina deel op Facebook (Facebook debuggen).

Wanneer je jouw website/pagina wilt delen op Facebook kan het zijn dat er een onjuiste foto of titel doorkomt op jouw Facebook. Hiervoor dien je de url eerst te debuggen bij Facebook, en vervolgens pas te delen op jouw profiel. 

Onderneem volgende stappen om je link te updaten wanneer je gedateerde informatie ziet bij het delen:

  1. Update de titel van de pagina (indien nodig)
  2. Update de paginabeschrijving (indien nodig)
  3. Update je afbeelding (indien nodig)

Indien alle informatie op de pagina correct is, kan je de Facebook debugger gaan gebruiken, klik hier

Bovenaan bij de Facebook debugger geef je de url van de pagina in die je wenst te delen, vervolgens klik je op 'debug'. Nadien krijg je de keuze tussen:

  1. Fetch new information: dit kan je aanduiden voor URL's die nog nooit eerder zijn gedeeld op Facebook
  2. Scrape again: voor URLS die in het verleden reeds werden gedeeld op Facebook

Zie je na het debuggen toch nog oude content? Haal de url dan nog eens door de debugger met 'scrape again'. Het kan soms zijn dat je dit meerdere malen moet herhalen. 

Hoe koppel ik mijn website aan mijn social media?

Er bestaan verschillende mogelijkheden om je website zichtbaar te maken op je social media kanalen. Je kan gebruik maken van een gratis website als Linktree of bij elke social media je website correct instellen.

We bespreken hier volgende social media:

Overkoepelende link voor al je links

Er bestaan verschillende websites die fungeren als een "boom". Aan deze "boom" kan je meerdere links koppelen, die worden dan gebundeld. Hiermee hoef je slechts 1 link te uploaden op (al) je social media. Je kan je "boom" helemaal personaliseren met meer dan enkel je website. Je zou ook landingspagina's voor events kunnen ingeven, je podcasts op Spotify ingeven en rechtstreeks linken naar je bookingspagina van Webhero Bookings. Hiervoor raden we de website Linktree aan. 

Social media-gids

Elke social media vertoont links anders. Bij sommige is het mogelijk meerdere in te geven, bij andere worden deze beperkt tot 1 URL. Hierbij overlopen we even alle kanalen apart.

Instagram

Het ingeven van een link op je Instagram profiel is enkel mogelijk via de mobiele app. Je kan hem als volgt ingeven:

  1. Ga naar je profiel en klik op "Profiel bewerken".
  2. Kies voor "Links". 
  3. Het is mogelijk om meerdere URL bij Instagram in te geven. Je kan er één per keer invoegen.

Facebook

  1. Ga naar je profiel en klik op "Info".
  2. Je kan links ingeven bij "contact- en algemene gegevens". 
  3. Hier moet je kiezen tussen "Website" en "Sociale links". Ik geef even het verschil mee.

Website

Bij het "website"-veld kan je een URL ingeven. 

Sociale links

Je kan rechtstreeks je andere social media-kanalen koppelen door je profielnaam in te geven. 

LinkedIn

  1. Ga naar je profiel en klik op "Add profile section".
  2. Hier kan je bij "Additional" voor "Add contact info".
  3. Vul je website in bij "Website toevoegen".

Threads

Bij Threads is het mogelijk om maximum 1 URL in te geven. Heb je meerdere links die je wilt delen? Dan kan je opteren voor een bundeling zoals Linktree

  1. Ga naar je profiel en klik op "Profiel bewerken".
  2. Hier kan je kiezen voor "link toevoegen".

Pinterest

  1. Ga naar je profiel en klik op "Profiel bewerken".
  2. Hier kan je kiezen voor "website toevoegen".

X, TikTok en Youtube

Bij deze social media-kanalen is er geen apart veld voorzien om je website te promoten. Je kan wel een URL plakken of je website vermelden in de "bio" op je profiel. 


Lees ook: Hoe koppel ik mijn social media aan mijn website?

Ik wil een Google Workspace linken met mijn website. Waar kan ik dat doen?

Om je Google Workspace te linken kan je steeds de verificatiecode die Google jou bezorgt doormailen naar ons. Wij brengen daarna alles achter de schermen in orde. 

Je kan ons mailen via support@webhero.be.

Waar dien ik de Facebook Pixel code te plaatsen?

De Facebook-pixel is een analysetool waarmee je het effect van je advertenties kan meten en inzicht kan krijgen in de acties die mensen uitvoeren op je website. Je kan de pixel gebruiken om ervoor te zorgen dat je advertenties aan de juiste mensen worden weergegeven.

De Facebook-pixel code die je in de back-end van je website dient te zetten, kan je bekomen Facebook Events Manager. Lees hier de handleiding waar je de code exact kan genereren.

Eenmaal je de Facebook-pixel code hebt, dien je deze volledig te kopiëren (deze start en eindigt steeds met ). Ga daarna in de beheermodule van jouw website naar Instellingen > Tracking & verification. De code dien je te plakken in het veld 'Custom HTML-code in head'.

Het is niet erg als hier al een andere code in staat, je kan meerdere codes toevoegen aan de HTML-code in de head. Zorg er wel voor dat je de code voor of achter de andere code plakt en er dus niet tussenin, anders zal de code van de andere tool niet meer werken.

Let op: Facebook-pixel is een tracking tool die persoonsgegevens van je bezoekers bewaart. Om in orde te zijn met de GDPR wetgeving, dien je toestemming te vragen aan de surfer. Dit gebeurt a.d.h.v. een cookie banner. In dit geval kan je best Facebook-pixel koppelen aan je website via Google Tag Manager. Zo worden er enkel gegevens verzameld als de surfer hiervoor toestemming heeft gegeven.

Hoe kan ik Google Analytics (GA4) koppelen met mijn Webhero beheermodule?

Maak eerst een Google Analytics 4 account aan of schakel je Universal Analytics account om naar een Google Analytics 4 account.

GA4 koppelen aan je Webhero website

Het is  mogelijk om een eigen Google Analytics te koppelen aan de beheermodule van jouw website.

Bij Instellingen > Tracking & verification dien je het Google Analytics 4 Metings-ID in te geven. Je vindt dit Metings-ID in Google Analytics via 'beheer' > gegevensstreams. Klik op je stream en kopieer het Metings-ID.


Deze handleiding is geschreven voor Google Analytics 4. Maak je nog gebruik van Universal Analytics? Dan schakel je best zo spoedig mogelijk over.

Hoe koppel ik Google Tag Manager aan mijn website?

Wanneer je Google Tag Manager opgezet en verschillende tags ingesteld hebt, kan je deze tags op je website activeren door Google Tag Manager te koppelen aan je website. 

Ga hiervoor naar Google Tag Manager en kopiëer de Google Tag Manager code. Deze vind je rechts bovenaan in het blauw.

Google tag manager

Daarna ga je in de beheermodule van je website naar Instellingen > Tracking & Verification en plak je deze code in het veld 'Google Tag Manager'.

Google tag manager koppelen

Vergeet daarna niet om op opslaan te klikken. Van zodra dit gebeurd is, zal de ingestelde tracking bijgehouden worden.

Let op: Je kan niet zowel de Google Tag Manager ID als de Google Analytics ID invullen in de beheermodule. Indien je gebruik maakt van Google Tag Manager, dien je Google Analytics in Google Tag Manager te installeren om gegevens te verzamelen.

Wat is Google Tag Manager?

Om een actie/gebeurtenis (bv. contact opnemen) te kunnen meten op een website, moet je hiervoor specifieke stukjes code in de HTML-structuur plaatsen, dit worden tags genoemd. Google Tag Manager is een beheersysteem waarmee je deze tags (= codefragmenten op je website) kan instellen en verschillende data kan tracken op jouw website. Deze stukjes code kunnen dan op hun beurt data capteren én doorsturen naar rapportage tools, zoals Google Analytics. 

Concreter bestaat Google Tag Manager uit tags, triggers en variabelen. Triggers worden geconfigureerd om ervoor te zorgen dat de tags worden geactiveerd bij een bepaalde gebeurtenis en variabelen worden gemaakt en gebruikt om tagconfiguraties te vereenvoudigen en te automatiseren.

Hoe ga je te werk?

Je installeert in Google Tag Manager de verschillende trackings die je wilt doen, bv. klikken op het telefoonnummer, versturen van offerte-aanvraag, ..., waarna je de code in de back-end van je website plaatst. Vanaf dat moment zal de data bijgehouden worden.

Om de verschillende data op te volgen en te analyseren kan je Google Analytics gebruiken. Google Tag Manager wordt dus zeer vaak samen gebruikt met Google Analytics.

Voordelen

  • Google Tag Manager is volledig gratis
  • Bespaart tijd en geld doordat IT en development niet steeds nodig zijn
  • Werkt naadloos samen met andere Google producten en ondersteunt externe tags
  • Je kan alles uitgebreid testen en debuggen voordat alles online gepubliceerd wordt

Nadelen

  • De opzet neemt wat tijd in beslag
  • Voor complexere tags heb je een expert of developer nodig
  • Je kan de aanpassingen niet eerst publiceren op een testplatform

Koppeling met de website

Heb je een Google Tag Manager opgezet? Volg dan deze 2 handleidingen om te koppelen met de website:

Wat is de meta omschrijving / meta tag?

Dit tekstje is belangrijk voor je vindbaarheid in google. De inhoud verschijnt niet op jouw website maar wordt weergeven onder je zoekresultaat in Google of wanneer je de pagina deelt op sociale media. 

Meta omschrijvingen

Je typt hier dus best een korte, krachtige intro over de desbetreffende pagina, waarbij je gebruik maakt van zo veel mogelijk zoekwoorden waarop je gevonden wilt worden in Google. Je meta omschrijving is gelimiteerd tot 160 karakters. Dit is ook het maximum aantal karakters dat Google zal tonen in de zoekresultaten.

Mijn website verschijnt niet bovenaan in Google. Hoe komt dat?

Webhero websites zijn gebouwd met SEO als prioriteit. Wat betekent dat Google makkelijk jouw inhoud kan lezen en doorzoeken.

Wie zal er als eerste staan? Het beste, meest relevante en meest betrouwbare antwoord op de specifieke zoekopdracht.

Wat betekent dit voor jou? Hoe meer relevante, waardevolle inhoud je hebt voor de zoekwoorden waarop jij gevonden wilt worden, hoe hoger je op de ranking zal verschijnen. Wees het best mogelijke antwoord voor de zoekopdracht.

Content schrijven is echter moeilijk. Voor iedereen. Zijn er shortcuts? Helaas niet. Als je zelf niet wil schrijven, kunnen we je in contact brengen met een copywriter die ervaring heeft met SEO-teksten. Wat wij wel aanbieden als extra SEO service is met deze teksten aan de slag gaan om lokaal hoger te scoren. Webhero beheert ondertussen een aanzienlijk aantal websites en daar kunnen we veel uit leren. We hebben onderzocht welke factoren specifiek voor zelfstandigen en kleine ondernemingen van belang zijn. Dat zijn niet dezelfde als voor grote merken of internationale webshops. Met onze SEO-pakketten passen we onze expertise rechtstreeks toe op jouw Webhero website.

Daarnaast geven we hierover ook sessies in onze Webhero Academy. Je vindt alle data en onderwerpen van de Webhero Academy in jouw beheermodule door links te klikken op het icoon van de afstudeerhoed.

Lees ook: hoe kan ik hoger scoren in Google

Hoe kan ik hoger scoren in Google?

De sleutel om hoog te scoren in Google is SEO. 'Search Engine Optimization', oftewel 'zoekmachine optimalisatie' is een krachtige marketing tool die Google helpt om jouw website bovenaan de radar te zetten.

De belangrijkste ranking factoren bepaald volgens de Google experten over de hele wereld, zijn:

  • Verwijzende domeinen (backlinks)
  • Totaal aantal links op je website
  • De organische click-trough-rate
  • Autoriteit binnen jouw domein
  • De gemiddelde tijd die bezoekers spenderen op jouw website
  • De kwaliteit van de inhoud van een webpagina
  • Mobiele bruikbaarheid
  • ...

Webhero helpt ondernemers door hun website te laten stijgen in de Google rankings. Benieuwd? Neem eens een kijkje op onze website, lees onze blog over SEO en download ons gratis e-book!

Webhero e-book hoger scoren in Google

Wat is Google Search Console?

Wat is Google Search Console?

Google Search Console is een gratis tool van Google dat je organische aanwezigheid in Google analyseert en je zoekresultaten kan bijhouden. Daarnaast kan je ook problemen met je aanwezigheid in de zoekresultaten opsporen en oplossen. Deze tool wordt voornamelijk gebruikt door webdevelopers, website eigenaars en SEO experten. 

Het is niet nodig om je aan te melden bij Google Search Console voordat je opgenomen wordt in de zoekresultaten van Google. Iedere site die online gepubliceerd staat zal opgenomen worden door Google. Echter is het wel interessant om Google Search Console aan te maken van zodra je website online staat om inzicht te krijgen in hoe Google je website ziet, zodat je de prestaties van je site kunt verbeteren.

Wat kan je allemaal doen in Google Search Console?

  • Bezoekersaantallen en gemiddelde positie van je website in Google bekijken;
  • Aanvraag doen tot indexering van nieuwe pagina's (zodat deze sneller opgenomen worden in Google, standaard kan dit 30 tot 60 dagen duren);
  • Bekijken hoeveel URL's en links je website heeft;
  • Bekijken of er fouten op je pagina's staan;
  • Bekijken welke pagina's het meest bezocht worden;
  • ...

Website verifiëren in Google Search Console?

Hoe maak ik een Google Search Console account aan en voeg ik een website toe?

Het proces om een Google Search Console account aan te maken, je website te verifiëren en eventueel extra websites toe te voegen, is eigenlijk één doorlopend proces. Vind onderaan de stappen die je moet volgen.

Bij Webhero begrijpen we hoe belangrijk het is dat jouw website goed vindbaar is in zoekmachines. Daarom zetten we bij elke nieuwe website standaard een Google Search Console account op, verifiëren we de website, en dienen we de sitemap in. Dit legt een solide fundament voor een goede vindbaarheid in de zoekresultaten.

Heb je nog geen toegang tot jouw account? Neem hiervoor even contact op met ons Customer Success team.

Stap 1: Surf naar Google Search Console en klik op Nu starten

Om een Google Search Console account aan te maken dien je te beschikken over een Gmail e-mailadres. Maak deze aan of log in.

Stap 2: Klik links bovenaan om jouw url te laten verifiëren

Google Search console property

Stap 3: Klik op Property toevoegen

Stap 4: Kies voor URL-voorvoegsel, vul jouw domeinnaam in en klik op Doorgaan

Google Search console url

Stap 5: Klap de optie Html tag open en klik op Kopiëren

Google search console eigendom

Stap 6: Open jouw Webhero beheermodule, ga naar Instellingen en kies Tracking & verification

Stap 7: Plak de code in het veld Google Verification Code en klik op Opslaan

Stap 8: Ga terug naar je Google Search Console account en klik op Verifiëren. Als alles goed verloopt zie je de volgende melding;

Eigendom geverifieerd Google search console


Pagina's of sitemap laten indexeren in Google Search Console?

Webpagina's en/of sitemap laten indexeren in Google Search Console

Bij Webhero begrijpen we hoe belangrijk het is dat jouw website goed vindbaar is in zoekmachines. Daarom zetten we bij elke nieuwe website standaard een Google Search Console account op, verifiëren we de website, en dienen we de sitemap in. Dit legt een solide fundament voor een goede vindbaarheid in de zoekresultaten.

Heb je nog geen toegang tot jouw account? Neem hiervoor even contact op met ons Customer Success team.

Sitemaps laten indexeren:

1. Open je Google Search Account

Website nog laten verifiëren en/of een account aanmaken? Volg eerst deze stappen

2. Ga naar 'Sitemaps' in het linkermenu.

3. Vul "sitemap.xml" in en klik op Verzenden. Als je een meertalige website hebt, kun je ook de sitemaps per taal indienen, zoals "nl/sitemap.xml", "fr/sitemap.xml" of "en/sitemap.xml".

Webpagina's laten indexeren:

1. Open je Google Search Account

Website nog laten verifiëren en/of een account aanmaken? Volg eerst deze stappen

2. Kopieer de URL van de pagina die je wilt laten indexeren.

3. Plak deze URL in de zoekbalk bovenaan in je Google Search Console account.

4. Klik vervolgens op 'Indexering aanvragen'.


Zie je een groen vinkje staan?

Dit betekent dat je webpagina al is geïndexeerd, dus je hoeft deze niet opnieuw in te dienen. Alleen als je wijzigingen hebt aangebracht, is het verstandig om een nieuwe indexatie aan te vragen. Zo laat je Google weten dat de inhoud is bijgewerkt.

Hoeveel pagina's zijn reeds geïndexeerd?

Bekijk het aantal geïndexeerde pagina's onder het tabblad 'Pagina's' in het linkermenu (in je Google Search Console account). Het getal in het groene veld geeft aan hoeveel pagina's zijn geïndexeerd. Het getal in het grijze veld toont het aantal pagina's dat niet is geïndexeerd. In de lijst eronder zie je de redenen waarom deze pagina's niet zijn geïndexeerd.

Moet ik al mijn pagina's een per een indienen ter indexatie?

Nee, je hoeft niet elke webpagina afzonderlijk in te dienen. Door je sitemap.xml-bestand in te dienen, geef je Google inzicht in het totale aantal pagina's op je website. Google zal deze pagina's geleidelijk afgaan, lezen en indexeren.

Wat is het verschil tussen Google Analytics (GA4) en Google Search Console

Google Analytics

Google Analytics registreert het surfgedrag van alle bezoekers die op jouw website terecht komen, ook via Facebook, een advertentie, etc. Website bezoekers komen namelijk niet enkel via Google op jouw website, maar kunnen ook via Social Media of een andere website doorgestuurd worden naar jouw website of via een visitekaartje je website rechtstreeks ingeven in hun browser.

Heb je een cookie banner actief op je website? Dan zal Google analytics enkel gegevens registreren indien de surfer de cookies heeft geaccepteerd.

Google Search Console

Google Search Console geeft enkel resultaten uit de organische zoekresultaten in Google weer. Organische zoekresultaten zijn de resultaten in Google die niet via advertenties lopen en die dus op SEO gebaseerd zijn.

Lees meer over Google Search Console

Lees meer over Google Analytics

Hoe kan ik mezelf uitsluiten uit de resultaten van Google Analytics?

Met Google Analytics kun je het aantal bezoekers op je website en hun surfgedrag analyseren, wat je helpt weloverwogen beslissingen te nemen over de herstructurering, nieuwe content, en andere optimalisaties voor je website.

Als je regelmatig je eigen website bezoekt, bijvoorbeeld om updates door te voeren, worden deze bezoeken ook meegeteld in Google Analytics. Dit kan je gegevens vertekenen. Om ervoor te zorgen dat je cijfers nauwkeurig blijven, kun je je eigen IP-adres uitsluiten in Google Analytics. Hierdoor krijg je een zuiverder beeld van het echte bezoekersverkeer.

Volg deze stappen om je IP-adres uit te sluiten:

  1. Ga naar het beheer.
  2. Klik op ‘Gegevensstreams’.
  3. Selecteer de betreffende stream.
  4. Scroll naar beneden en klik op ‘Taginstellingen instellen’.
  5. Klik bij ‘Instellingen’ op ‘Alles tonen’.
  6. Kies ‘Intern verkeer definiëren’. (Als je deze optie niet ziet, klik rechtsboven op “Alles tonen”.)
  7. Klik op ‘Maken’.
  8. Voer de benodigde gegevens in. Het is het eenvoudigst om het zoektype op ‘IP-adres is gelijk aan’ te zetten. Voeg dan je IP-adres toe. (Je kunt je IP-adres vinden op https://www.whatismyip.com/. Kopieer de cijfercode die bij IPv4 staat.)
  9. Sla de instellingen op door rechtsboven op ‘Maken’ te klikken.

Om het verkeer definitief uit te sluiten, moet je nog een extra stap uitvoeren:

  1. Ga naar Beheer > Gegevensinstellingen > Gegevensfilters.
  2. Zet de filterstatus op ‘Actief’.

Deze handleiding is geschreven voor Google Analytics 4. Als je nog gebruikmaakt van Universal Analytics, is het aan te raden om zo snel mogelijk over te schakelen.

Waarom zijn mijn cijfers in Google Analytics (GA4) plots veel lager?

Kan het zijn dat je onlangs de cookie banner geactiveerd hebt? De cookie banner voorziet namelijk een unieke functie die cookies automatisch blokkeert en de cookies pas plaatst bij jouw bezoekers nádat ze op 'accepteren' hebben geklikt in de cookiebanner.

Indien bezoekers de cookie banner niet wegklikken of de cookies niet aanvaarden, kunnen zij op jouw website surfen zonder dat hun gegevens geanalyseerd worden via de cookies van derde, zoals in jouw Google Analytics.

Lees meer over de cookie banner

Hoe kan ik de cijfers van de bezoekers (= surfverkeer) naar mijn website bekijken?

Dit kan via de meeste gekende tool, namelijk Google Analytics.

Google Analytics is een dienst van Google om statistieken van een website te verzamelen en gedetailleerd weer te geven. Het doel van deze dienst is om de beheerder van de website een duidelijk beeld te geven van onder andere de bezoekersstromen, verkeersbronnen en paginaweergaves.

Met Google Analytics kan je interessante informatie achterhalen over je bezoekers, zoals :

  • Geo-locatie
  • Het toestel waarmee men naar jouw website surft
  • De gebruikte webbrowser
  •  ...

Ook laat Google Analytics zien waar de gebruikers vandaan komen:

  • Bron (vb. Google, Facebook, etc.)
  • Medium (organisch, via advertising, etc.)

Je kunt ook zien hoe bezoekers in interactie gaan met je website:

  • Gebeurtenissen (pagina bekijken, klikken, scrollen ...)
  • Via welke pagina komen ze op je website terecht

Heb je vragen over de werking van Google Analytics? Dan kan je best met hun contact opnemen.

Wens je een Google Analytics account voor jouw website door Webhero te laten opzetten? Neem dan contact met ons op via support@webhero.be.

Hoe koppel ik mijn social media aan mijn website?

In de beheermodule ga je rechts bovenaan naar het icoontje ‘instellingen’ en kies voor ‘social media’ 


Social media kanalen website

Rechts bovenaan kan je nu kiezen voor ‘social media toevoegen’.

Selecteer uit de lijst die tevoorschijn komt als een drop down menu welk social media kanaal je wenst toe te voegen. Kopieer en plak de URL van jouw social media kanaal.

Van zodra je een kanaal toevoegt, verschijnt er een icoontje dat gelinkt is aan jouw social media account op jouw website.

Er is geen beperking op de social media kanalen dat je kan toevoegen. Je kan alle beschikbare types toevoegen aan jouw website. Meerdere links van eenzelfde kanaal toevoegen gaat daarentegen niet. 

Vergeet links niet op ‘opslaan’ te duwen om de koppeling te voltooien. 

Lees ook:

Hoe verwijder of wijzig ik een social media account dat gelinkt is aan mijn website?

Social media share buttons in- of uitschakelen?

GDPR & cookies

Hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn website GDPR conform is?

Om jouw website GDPR-conform te maken, dien je grondig na te denken over hoe jouw business procedures in zijn werk gaan en welke gegevens van klanten je opslaat via de website en gebruikt voor welke redenen.

Deze werking dien je openbaar op jouw website te plaatsen in de vorm van volgende documenten:

  • Privacy verklaring
  • Algemene voorwaarden
  • Cookie banner

Webhero voorziet een vooropgestelde privacyverklaring en algemene voorwaarden (disclaimer)* geschreven door een juridisch bureau.

Je kan gebruik maken van deze standaardteksten om de basis van jouw richtlijnen in orde te zetten. Echter kan het zijn dat deze teksten niet overeenkomen met jouw procedures en dan dien je uiteraard de teksten te wijzigen of eigen teksten te voorzien.

Bij de privacyverklaring is het noodzakelijk om de verschillende cookies die gebruikt worden via jouw website op te sommen. Mogelijke cookies die je dient in te stellen zijn: 

  • Google Analytics
  • Facebook Pixel
  • YouTube
  • Google Tag Manager
  • Andere online tools die geïntegreerd (embed) zijn op jouw website

Indien je gebruik maakt van online tools voor analyse, remarketing e.a., dien je de cookie banner uit te breiden met deze verschillende cookies d.m.v. Google Tag Manager op te zetten.

* We voeren geregeld veranderingen door om de tekst zo compleet mogelijk te maken, maar we stellen ons niet verantwoordelijk voor de juridische correctheid ervan. Als je 100% in orde wil zijn volgens de wetgeving, raden we aan om een tekst op maat van uw bedrijf te laten schrijven door een advocaat of jurist. Als je deze tekst op je website zet ben je verplicht je eraan te houden. Daarom raden we je aan alles zelf ook even door te lezen.

Wat is het verschil tussen functionele cookies en tracking cookies?

Functionele cookies

In sommige gevallen is het noodzakelijk om enkele gegevens van de surfer op te slaan om de functionaliteiten op jouw website te kunnen weergeven. Iedere webbrowser en computerversie werken anders, waardoor de code van jouw website wordt geschreven met meerdere variabelen (toch als jouw website compatibel is voor alle toestellen).

Hierdoor moet jouw website dus weten via welke versies jouw surfer zoekt, om jouw website optimaal te kunnen laten tonen en alle functionaliteiten te laten werken (zoals een inschrijfformulier, een knop/button, een foto-slider, etc.).

M’n spreekt in dit geval over functionele cookies, deze zijn onschadelijk voor de privacy van jouw website bezoekers en dienen dus steeds aanvaard te worden om de werking van jouw website te kunnen voorzien.

Tracking cookies

Als je gebruik maakt van online tools voor het analyseren van surfgedrag e.a., maak je gebruik van tracking cookies (of niet-functionele cookies). Omdat tracking cookies meestal worden geplaatst vanaf externe domeinnamen door andere partijen (m.a.w. andere online tools dan jouw eigen website), wordt ook wel gesproken over third party cookies .

Aan de hand van de pagina’s die iemand bezoekt kan algemene kennis worden verkregen over de wijze waarop een website wordt gebruikt, maar valt bijvoorbeeld ook op te maken waarin diegene geïnteresseerd is. Het opbouwen van profielen met dergelijke informatie kan vervolgens worden gebruikt voor behavioral targeting, het tonen van bannerreclame van gerelateerde adverteerders.

De GDPR-wetgeving vereist dat iedere website bezoeker zelf kan kiezen of zijn gegevens geanalyseerd en bewaard kunnen worden. Hiervoor is expliciete toestemming nodig via de cookie banner. Indien de website bezoeker de tracking cookies niet aanvaard, zal je in jouw online tools van deze website bezoeker geen data binnenkrijgen.

Welke gegevens moeten verplicht op mijn website staan?

Een aantal zaken moeten verplicht op jouw website vermeld worden, ook als de klant niet de mogelijkheid heeft rechtstreeks op je website aan te kopen:

De naam van je onderneming;

  • De rechtsvorm;
  • Het adres van je onderneming;
  • Jouw  e-mailadres;
  • Het adres van je maatschappelijke zetel (indien het adres van je onderneming indien dat verschilt van de maatschappelijke zetel);
  • Het woord rechtspersonenregister (of de afkorting RPR), gevolgd door de vermelding van de zetel van de rechtbank van het rechtsgebied waarbinnen je vennootschap haar zetel heeft;
  • Je ondernemingsnummer én BTW-nummer;
  • Indien je website cookies gebruikt, moet je de klant hiervan op de hoogte stellen (de zogenaamde ‘cookieverklaring’);
  • Indien je gegevens van jouw klanten verwerkt, moet je ook het privacy-beleid van uw onderneming vermelden op je website;

Plaats deze gegevens duidelijk leesbaar op je website, bijvoorbeeld bij "Contact" of onderaan elke pagina in de footer. Bijvoorbeeld:

Webhero BVBA
Grauwmeer 1, 3001 Leuven
info@webhero.be
RPR Leuven
BTW BE0502.554.921

De twee laatste puntjes kan je onderbrengen op een privacy-pagina.

Waar kan ik de Privacy & Algemene voorwaarden (disclaimer) toevoegen aan mijn website?

In het Webhero platform kan je ervoor kiezen om gebruik te maken van onze vooropgestelde privacy verklaring en algemene voorwaarden (disclaimer). 

We voeren geregeld veranderingen door om de tekst zo compleet mogelijk te maken, maar we stellen ons niet verantwoordelijk voor de juridische correctheid ervan. Als je 100% in orde wil zijn volgens de wetgeving, raden we aan om een tekst op maat van uw bedrijf te laten schrijven door een advocaat of jurist. Als je deze tekst op je website zet ben je verplicht je eraan te houden. Daarom raden we je aan alles zelf ook even door te lezen.

Je kan deze privacy & disclaimer aanzetten in de beheermodule bij de knop 'instellingen' en vervolgens 'privacy & disclaimer'. Je dient hier enkel nog je bedrijfsgegevens in te vullen om het document te vervolledigen en personaliseren. 

Om jouw eigen privacy & algemene voorwaarden te gaan toevoegen op je website dien je volgende stappen te gaan doorlopen:

  1. In de beheermodule kan je bovenaan kiezen voor 'pagina's
  2. Kies vervolgens in de rechter bovenhoek voor de groene knop 'pagina toevoegen'
  3. Kies vervolgens voor 'tekstpagina'
  4. Hier kan je nu een tekstpagina aanmaken voor de privacy voorwaarden en je privacy tekst hierin plakken
  5. Klik op 'opslaan'
  6. Bij het overzicht van je pagina's, ter hoogte van je privacy pagina kies je nu helemaal rechts voor 'verborgen in navigatie' dus je vinkt het blauwe vinkje uit. Dit wil zeggen dat de pagina niet zichtbaar zal zijn in je menu.
  7. Klik rechts bovenaan op het icoon van je instellingen
  8. Kies voor 'privacy en disclaimer'
  9. Vink 'privacy' aan
  10. Vervolgens kan je bij 'kies een pagina' de pagina gaan aanduiden waarbij je net privacy voorwaarden hebt aangemaakt.

Privacy & algemene voorwaarden

Webhero privacy