Mollie handleiding: hoe maak ik een Mollie account aan en koppel ik deze aan mijn Webhero tool?

Op zoek naar een online betaalprovider waarmee klanten meteen online hun betaling kunnen uitvoeren en jij geen bankoverschrijvingen meer moet controleren? Gebruik dan de betaalprovider Mollie. Bij Webhero gebruiken we deze betrouwbare betaalprovider al jaren voor het verlengen van licenties van onze klanten.

Bij Mollie betaal je geen opstartkost of vaste kost per account, maar betaal je enkel een fee per geslaagde transactie. Je kan bij Mollie zelf kiezen en instellen welke betaalmethoden (bv. bancontact, visa, PayPal, Klarna, …) je beschikbaar stelt voor je klanten. Welke transactiefee je moet betalen hangt van de betaalmethode af en kan je raadplegen op hun website

Graag helpen wij bij Webhero zelfstandigen en kleine ondernemingen hun bedrijf professioneel online en hebben wij een duidelijke Mollie handleiding opgezet zodat je zelf aan de slag kan met het ontvangen van online betalingen via je webshop of boekingen.

Mollie handleiding: account aanmaken

Surf naar mollie.com en vul jouw gegevens in om een account aan te maken. Hierna kom je meteen in je nieuwe Mollie account terecht en kan je klikken op de blauwe knop ‘Activate account’ om je account te vervolledigen.

Je zal stap voor stap gegevens over je bedrijf, producten, bankaccount, e.d. moeten invullen. Volg dit onboard stappenplan van Mollie en je zal alles hebben ingesteld om van start te gaan met het ontvangen van je online betalingen.

Leg alvast volgende documenten en informatie klaar: 

  • je bedrijfsgegevens, 
  • informatie over je stakeholders, 
  • website-informatie, 
  • bankgegevens,
  • een kopie van je identiteitsbewijs

Activatie van je Mollie account

1. Organisatie

Vul hier de gegevens van je onderneming in zoals ze vermeld staan in de Kamer van Koophandel. Je zal ook moeten aangeven wat het transactievolume zal zijn en duid aan of je al dan niet BTW wenst te laten berekenen bij de betaling die ze online moeten uitvoeren.

2. Stakeholders

Maak een stakeholder aan (dit is de persoon die in functie van je onderneming beslissingen mag maken) en duidt aan dat je deze informatie naar waarheid hebt ingevuld.

3. Website

Vul de URL van je website in, bv. www.webhero.be. Er zal ook gevraagd worden naar informatie over de producten die je online aanbiedt.

4. Betaalmethoden

Vink de betaalmethoden aan die je wilt aanbieden. Naast elke betaalmethode kan je meer informatie en de transactiefee die je zal betalen terugvinden.

5. Identiteitsbewijs

Upload een kopie van de identiteitskaart van alle stakeholders. Het kan zijn dat er nog extra informatie wordt gevraagd wanneer je een non-profit organisatie bent.

6. Bankrekening

In de laatste stap dien je je bankrekening te koppelen zodat alle online betalingen naar jouw bankrekening gestort kunnen worden.

Klik op ‘voltooi account’, waarna Mollie al je gegevens (identiteitsbewijs, bankrekening, etc.) zal controleren. Je ontvangt van hun een e-mail wanneer je account is goedgekeurd of afgewezen.

Voor verdere vragen over het Mollie dashboard of wat je waar kan terugvinden, kan je terecht bij Mollie zelf.

Ga naar de helpdesk van Mollie

Mollie handleiding: account koppelen met Webhero

Nadat je account bij Mollie geactiveerd is, kan je starten met het ontvangen van online betalingen. Werk je met een Webhero tool, dan kan je je Mollie account zeer eenvoudig koppelen. We hebben bij Webhero namelijk een integratie met Mollie gebouwd waardoor je 1 enkele instelling moet doen en de koppeling meteen in orde is.

Je kan online betalingen aanvaarden via:

  • Je webshop voor het verkopen van producten.
  • Je booking-tool voor boekingen van bv. sportkampen, workshops, lidgeld, spaghetti-avonden, etc.

Nadat de koppeling is gemaakt, zullen kopers of deelnemers bij het uitchecken kunnen kiezen tussen de betaalmethoden die je aanbiedt (deze heb je in Mollie aangeduid). Ze worden dan meteen doorgestuurd naar een online betaalpagina waar ze de betaling meteen via de gewenste methode kunnen vervolledigen.

Koppelen met je Webhero webshop

Ga in de webshop beheermodule naar instellingen (rechts bovenaan) en kies voor ‘betaalmethoden’. 

Klik rechts bovenaan op de groene plus om een betaalmethode toe te voegen en kies in de dropdown voor ‘online betalen met Mollie’. Nadat je op ‘opslaan’ hebt geklikt, zal je jouw API key vanuit Mollie hier moeten plakken en de betaalmethode op ‘actief’ moeten zetten.

De API key van Mollie kan je terugvinden in je Mollie dashboard onder 'Developers > API keys'. Kies voor de Live API Key. (De test API Key kan gebruikt worden om een eerste test uit te voeren en Mollie je nieuwe webshop te laten goedkeuren, waarna je een Live API Key zal krijgen.)

Welke andere betaalmogelijkheden zijn er nog voor mijn webshop?

Ik wil graag starten

Koppelen met je Webhero booking-tool

Ga in de booking-tool beheermodule naar account (rechts bovenaan) en kies voor ‘instellingen’.

Je zal een pop-up zien verschijnen waarin vermeld staat dat je Mollie account nog niet gekoppeld is. Klik in de pop-up op de groene knop ‘Koppel nu’.

Als je al een Mollie account hebt (en ingelogd bent), zal je deze automatisch zien verschijnen en kan je verder met de koppeling. (Het kan zijn dat je eerst zal moeten inloggen met je logingegevens van Mollie voordat je verder kan met je account te koppelen.)

Indien je nog geen Mollie account hebt, kan je deze zeer gemakkelijk opstarten via www.mollie.com.

Hoe kan ik online voorschotten ontvangen voor de boekingen?

Ik heb interesse in de Webhero booking-tool

10 mooie websites door Webhero - 2024

Het Webhero team onthult de top 10 mooie websites van dit jaar.

22 april 2024

Webhero Awards 2024

Dit jaar eerden we 41 ondernemingen uit de Webhero (Bookings) community voor hun innovatie en succes, zowel online als offline. Bij de ceremonie ontvingen 13 pioniers hun award live, een moment van pure erkenning en waardering. Ontdek alle winnaars!

28 maart 2024

Persbericht: Webhero versterkt portfolio met overname van 53 Publistep klanten.

We kondigen met trots de overname aan van 53 website klanten van Publistep, bekend reclamebureau uit Lommel, onder leiding van Stephan Hermans.

20 februari 2024

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x