30 mei 2023

Lara Nerinckx & Sebert Penen van Personal - Binnenkijken bij bedrijven #30

Personal. Sportpraktijk: Van liefde naar ondernemerschap

Dit power couple klikt niet alleen op privé vlak, ook professioneel was er een instant matchZe leerden elkaar kennen in 2016 en zes maanden later stonden ze samen aan het roer van hun eigen praktijk. Maak kennis met kinesitherapeut Lara Nerinckx en performance coach Sebert Penen van Personal. Sportpraktijk in Mechelen, een multidisciplinaire praktijk voor personal & group training, kinesitherapie, voedingsbegeleiding en sportgeneeskunde. De afgelopen jaren kwamen er drie vestigingen bij, verhuisden ze naar hun eigen pand in Mechelen-Zuid, organiseerden ze tal van sportvakanties, deed Sebert mee aan een Everesting Challenge en tussendoor slaagden ze er ook in om hun trouwfeest helemaal op poten te zetten. Start your Personal. story!

Kijk zelf even binnen bij Personal. Sportpraktijk via Webhero TV of lees onderaan verder.

Wat doet Personal. Sportpraktijk?

Personal. Sportpraktijk in Mechelen is niet zomaar een sportschool. Het is een bruisend sportcentrum met een team van experts die klaarstaan om hun cliënten op alle fronten te ondersteunen. Sebert en Lara, de enthousiaste zaakvoerders, hebben een breed scala aan diensten te bieden, waaronder training, kinesitherapie, sportgeneeskunde en sportvoeding. Met hun team van getalenteerde professionals zorgen ze ervoor dat hun cliënten de beste begeleiding krijgen op het gebied van sport en gezondheid.

Een koppel met een missie

Sebert was al twaalf jaar lang werkzaam als trainer en had inmiddels zijn eigen klantenkring in Mechelen opgebouwd toen hij Lara ontmoette. De vonk sloeg niet alleen op persoonlijk vlak over, maar ook op professioneel gebied. Zes maanden later besloten ze hun krachten te bundelen, de start van Personal. Sportpraktijk. Als partners vormen ze een sterk en gepassioneerd duo met een gemeenschappelijk doel: anderen helpen om hun fysieke en mentale potentieel te bereiken. Op deze manier creëren ze samen een unieke en krachtige dynamiek binnen Personal. Sportpraktijk.

The Power of Now

Tijdens ons bezoek benadrukt Sebert het belang van aanwezig zijn in het huidige moment en klaarstaan voor elke uitdaging. - "De kracht van in het nu zijn, zoals klaarstaan voor elke stoot". Zijn inspiratie haalt hij uit zijn favoriete boek, "The Power of Now" van Eckhart Tolle, waarin het bewustzijn van het huidige moment centraal staat.

Seberts passie voor fietsen

Hoewel hij oorspronkelijk begon met voetbal, heeft Seberts vader ervoor gezorgd dat hij ook de fiets ontdekte. Vanaf dat moment is Sebert blijven fietsen en uiteindelijk zijn passie gaan delen met anderen. Zo begeleidt hij fietsers en triatleten met het opstellen van online trainingsschema's, en organiseert hij social rides en fietsvakanties.

De Everesting Challenge 

Een epische uitdaging die Sebert vorig jaar heeft volbracht, is de "Everesting" Challenge. Deze uitdaging houdt in dat je een hoogteverschil van 8.848 meter overwint in één Strava segment. Sebert legt enthousiast uit dat hij deze uitdaging aanging op de Coll de Rates in Spanje. Met een ongelooflijke doorzetting- en uithoudingsvermogen heeft hij 18 uur en 50 minuten lang gestreden om deze indrukwekkende hoogte te overwinnen. Het succes van Seberts prestatie is zelfs opgemerkt door de pers. Zo verscheen hij in de krant Het Nieuwsblad met zijn indrukwekkende uitdaging. 

Meer ondernemersverhalen

Webhero TV

In de reeks "Binnenkijken bij bedrijven" nemen we je elke dinsdag mee naar een andere ondernemer uit de Webhero community. Maak kennis met het gezicht achter het bedrijf en neem een kijkje achter de schermen van onze lokale ondernemingen.

Kaat Goelen van Hoy by Kaat - Binnenkijken bij bedrijven #34

In deze laatste episode van het derde seizoen van Webhero TV gaan we op bezoek bij Kaat Goelen van Hoy by Kaat. Drie jaar geleden besloot ze resoluut om het roer om te gooien. Van een commerciële functie en werken in loondienst naar actief en creatief bezig zijn als zelfstandig floriste. En de naam Hoy? Die is net zoals Kaat erg veelzijdig.

27 juni 2023

Kelly Caubergs van FIZIQ - Binnenkijken bij bedrijven #33

Na haar studies startte Kelly Caubergs haar eigen kinepraktijk, maar al snel begon het kriebelen om in te zetten op gezond leven in de brede zin van het woord. Samen met haar man Bert Schouteden richtte ze FIZIQ op, een gezondheidspraktijk waar mensen terecht kunnen voor kinesitherapie, personal training, huidverbetering en voedingsadvies. Ze sloegen de handen in elkaar met het Belgische merk Rainpharma en intussen runnen ze twee succesvolle praktijken in Helchteren en Hasselt én een eigen webshop.

20 juni 2023

Valerie Stoens van Odette Noisette - Binnenkijken bij bedrijven #32

Van granola maken voor het goede doel tot een eigen merk, atelier, belevingswinkel én zomerterras. Valerie Stoens van Odette Noisette schopte het vorig jaar tot Vrouwelijke Ondernemer van het Jaar na een fantastische kickstart. Wij gingen langs in het atelier van Valerie en mochten helpen bij het rollen van dé publiekslieveling: de Odette Boulette!

13 juni 2023

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x