8 juni 2023

Manu Deweerdt van Digitraqz & Simwear - Binnenkijken bij bedrijven #31

Ontdek de wereld van snelheid bij Digitraqz & Simwear

Onze allersnelste klant? Dat moet Emmanuel - Manu - Deweerdt van Digitraqz & Simwear zijn! Hij kreeg de autosport microbe al op jonge leeftijd te pakken en slaagde er in om van zijn hobby zijn job te maken. Eerst startte hij zijn eigen simracing center Digitraqz en in 2022 nam hij de simracing webshop Simwear over van Kevin Vandepitte. Wij maakten een pitstop bij Manu en mochten ervaren hoe moeilijk (en leuk) het is om met een Formule 1 wagen te rijden. Ready, set, go!

Kijk zelf even binnen bij Digitraqz via Webhero TV of lees onderaan verder.

Disclaimer: Digitraqz & Simwear zijn intussen verhuisd naar een nieuwe locatie op de Haachtsesteenweg 122 in Kampenhout. Benieuwd naar de nieuwe infrastructuur? Ga dan zeker eens langs bij Manu en laat je onderdompelen in de wereld van simracing!

Wat betekent simracing?

Simracing is eigenlijk virtueel racen op de computer. Bij simracing kunnen racefanaten de sensatie en opwinding van het autoracen ervaren zonder daadwerkelijk op een racecircuit te zijn. Volgens Manu van Digitraqz is simracing een vorm van simulatie waarbij je met behulp van geavanceerde software en hardware in een virtuele racewereld stapt.

Wat is simwear.eu?

Simwear.eu is een webshop waar je alles kan kopen dat nodig is om thuis aan simracing te doen. Simwear biedt een breed scala aan producten, van wielbasissen tot sturen en VR-brillen. "Eigenlijk verkopen wij auto-onderdelen, maar dan voor de computer", lacht Manu.

Manu zijn all-time favorite Formule 1 racers?

Voor Manu is er geen twijfel mogelijk over zijn favoriete Formule 1-coureurs aller tijden. Zo zal Ayrton Senna voor Manu altijd op nummer één staan. "Die racebeelden blijven in mijn hoofd zitten." De tweede plaats binnen zijn lijst van favoriete coureurs geeft hij aan Fernando Alonso.

Kan een beginner met een virtuele Formule 1 wagen rijden?

"Voor mensen waarvan het de eerste keer is, gaan we de instellingen iets eenvoudiger zetten", zegt Manu. Bij Digitraqz is er ruimte voor beginners in simracing, en worden de instellingen op basis van het niveau ingesteld. Op die manier kunnen beginners op hun eigen tempo wennen aan de virtuele racewereld en hun vaardigheden ontwikkelen. 

Organiseert Digitraqz ook wedstrijden?

Jazeker! Digitraqz werkt met een seizoensstructuur van zes maanden waarbij er elke maand een nieuwe race plaatsvindt. Racers kunnen zich kwalificeren voor de wedstrijden en aan het begin van elke maand nemen de zes beste racers het tegen elkaar op. Dit creëert een competitieve omgeving waarin simracers hun vaardigheden kunnen meten en strijden om de overwinning.

Webhero E-commerce Award

Het harde werk en de toewijding van Manu werpen duidelijk zijn vruchten af.  Zo viel Simwear vorig jaar in de prijzen en won Manu een E-commerce Award, dankzij een indrukwekkende omzet van  250.000 euro. Geen twijfel mogelijk dat er nog veel meer succes op zijn pad ligt!

Meer ondernemersverhalen

Webhero TV

In de reeks "Binnenkijken bij bedrijven" nemen we je elke dinsdag mee naar een andere ondernemer uit de Webhero community. Maak kennis met het gezicht achter het bedrijf en neem een kijkje achter de schermen van onze lokale ondernemingen.

Kaat Goelen van Hoy by Kaat - Binnenkijken bij bedrijven #34

In deze laatste episode van het derde seizoen van Webhero TV gaan we op bezoek bij Kaat Goelen van Hoy by Kaat. Drie jaar geleden besloot ze resoluut om het roer om te gooien. Van een commerciële functie en werken in loondienst naar actief en creatief bezig zijn als zelfstandig floriste. En de naam Hoy? Die is net zoals Kaat erg veelzijdig.

27 juni 2023

Kelly Caubergs van FIZIQ - Binnenkijken bij bedrijven #33

Na haar studies startte Kelly Caubergs haar eigen kinepraktijk, maar al snel begon het kriebelen om in te zetten op gezond leven in de brede zin van het woord. Samen met haar man Bert Schouteden richtte ze FIZIQ op, een gezondheidspraktijk waar mensen terecht kunnen voor kinesitherapie, personal training, huidverbetering en voedingsadvies. Ze sloegen de handen in elkaar met het Belgische merk Rainpharma en intussen runnen ze twee succesvolle praktijken in Helchteren en Hasselt én een eigen webshop.

20 juni 2023

Valerie Stoens van Odette Noisette - Binnenkijken bij bedrijven #32

Van granola maken voor het goede doel tot een eigen merk, atelier, belevingswinkel én zomerterras. Valerie Stoens van Odette Noisette schopte het vorig jaar tot Vrouwelijke Ondernemer van het Jaar na een fantastische kickstart. Wij gingen langs in het atelier van Valerie en mochten helpen bij het rollen van dé publiekslieveling: de Odette Boulette!

13 juni 2023

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x