15 februari 2022

Dieter Vyvey van Vyvín - Ondernemersverhalen #23


Ondernemersverhalen - Dieter Vyvey van Vyvín

Succesvol fotograaf, oprichter van Club Royale Afterwork in Leuven en nu dus ook wijnhandelaar. Dieter Vyvey gebruikte de pandemie om zijn droom waar te maken: een eigen wijnwinkel. Vyvín is op minder dan twee jaar tijd uitgegroeid van een webshop naar een heuse Wine Store & Bar met meer dan 1.200 verschillende wijnen van over de hele wereld en in alle prijscategorieën. Maak kennis met Dieter en laat je inspireren door zijn passie voor wijnen én ondernemen. Bekijk het interview via YouTube of lees hier alvast enkele highlights.

Ik zei tegen mijn vrouw: "Het is het moment"

Het is geen geheim dat de event sector enorm lijd onder de coronacrisis, maar ze zeggen ook wel eens "wanneer een deur sluit, opent er een nieuwe". Na meer dan 10 jaar ervaring in de event sector en heel wat reizen achter de boeg begon Dieter Vyvey iets nieuws. Dankzij zijn grote passie voor wijn en corona als extra duwtje in de rug startte hij zijn eigen online wijnwinkel, Vyvín. Na het opzetten van zijn Webhero webshop vlogen de wijnflessen het winkelmandje in. Al snel opende hij een prachtige fysieke winkel te Attenrode-Wever waar mensen zijn wijncollectie kunnen bewonderen of aan wine tastings kunnen doen. Wij zijn alvast fan!

Investeren in wijn is hip, maar ook zeer slim!

Van particulieren, tot brasseries en sterrenrestaurants. De wijnselectie van Vyvín is snel te vinden, maar wordt hij ook direct uitgeschonken? Tegenwoordig is het investeren in niet alleen vastgoed, maar ook wijn een goede zet. Waarom? Naast het kopen van huizen, zullen mensen blijven wijn drinken. Vanzelfsprekend staat een wijnfles nooit lang alleen, maar  sommigen zien het ook als investering. Zo kan je namelijk zelfs beleggen op wijnen! Want net zoals huizen kan de waarde in enkele wijnflessen over de jaren heen stijgen. "Dat levert meer op dan de bank" aldus Dieter Vyvey. Wij weten wat ons te doen staat.

Hoe ziet de toekomst eruit voor Vyvín?

"De plannen zijn dubbel zoveel gas geven" lacht Dieter Vyvey. Als iedere ondernemer in de event sector hoopt hij mee op een heropening in maart, april of mei. Al zal het wel wat pittiger worden aangezien hij dan twee ondernemingen rund of zijn het er drie? Dieter vertelde namelijk tijdens ons bezoek dat er een tweede baby op komst is! "Dan gaan we nog minder slapen" klinkt het. Een drukke, maar zeer mooie agenda lijkt het ons. Schol!

Meer Webhero TV

Webhero TV

Binnen de reeks "Ondernemersverhalen" nemen we je elke dinsdag mee naar een andere ondernemer uit de Webhero community. Ontdek inspirerende verhalen en leer lokale ondernemers kennen.

Kaat Goelen van Hoy by Kaat - Binnenkijken bij bedrijven #34

In deze laatste episode van het derde seizoen van Webhero TV gaan we op bezoek bij Kaat Goelen van Hoy by Kaat. Drie jaar geleden besloot ze resoluut om het roer om te gooien. Van een commerciële functie en werken in loondienst naar actief en creatief bezig zijn als zelfstandig floriste. En de naam Hoy? Die is net zoals Kaat erg veelzijdig.

27 juni 2023

Kelly Caubergs van FIZIQ - Binnenkijken bij bedrijven #33

Na haar studies startte Kelly Caubergs haar eigen kinepraktijk, maar al snel begon het kriebelen om in te zetten op gezond leven in de brede zin van het woord. Samen met haar man Bert Schouteden richtte ze FIZIQ op, een gezondheidspraktijk waar mensen terecht kunnen voor kinesitherapie, personal training, huidverbetering en voedingsadvies. Ze sloegen de handen in elkaar met het Belgische merk Rainpharma en intussen runnen ze twee succesvolle praktijken in Helchteren en Hasselt én een eigen webshop.

20 juni 2023

Valerie Stoens van Odette Noisette - Binnenkijken bij bedrijven #32

Van granola maken voor het goede doel tot een eigen merk, atelier, belevingswinkel én zomerterras. Valerie Stoens van Odette Noisette schopte het vorig jaar tot Vrouwelijke Ondernemer van het Jaar na een fantastische kickstart. Wij gingen langs in het atelier van Valerie en mochten helpen bij het rollen van dé publiekslieveling: de Odette Boulette!

13 juni 2023

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x