8 maart 2022

Olivier Wijns van Het land aan de overkant - Ondernemersverhalen #26


Ondernemersverhalen - Olivier Wijns van Het land aan de overkant

Olivier Wijns maakte een gigantische shift in zijn professionele leven. Van incasso en quality control naar pure gastronomie in het hart van Leuven. Het land aan de overkant is een begrip in het Leuvense en dit gastronomisch restaurant werd dan ook opgenomen in de Michelin-gids en Gault-Millau, waar ze maar liefst 14,5/20 scoren. Team Webhero ging op bezoek en zag/proefde dat het goed was. Bekijk het interview via YouTube of lees hier alvast enkele highlights.

Van credit control naar de gastronomie

Hoe is Olivier terechtgekomen in de wereld van de gastronomie? Voordat Olivier uitbater van een restaurant werd, was hij bediende in de credit control. Hij had altijd al een passie voor de gastronomie, maar om te bepalen of het hem echt lag en om meer bij te leren van het vak, besloot hij om gedurende een aantal maanden te gaan bijklussen in het restaurant. Het land aan de overkant was namelijk origineel een familiebedrijf. Al snel wist hij dat het echt iets voor hem was en besloot hij om deze passie te volgen. Door de jaren heen heeft Olivier de aandelen van Het land aan de overkant van zijn familieleden overgekocht en is het restaurant nu volledig van hem. Bovendien schoolt Olivier zichzelf nog steeds bij door opleidingen te volgen om de beste sommelier, maître en ondernemer te zijn.

Het land aan de overkant, wat betekent dat?

Het gastronomische restaurant van Olivier heet "Het land aan de overkant", maar vanwaar komt deze benaming? Dankzij twee achterliggende redenen. Ten eerste omdat wanneer je binnenkomt, je een nieuw land betreedt. Zo moet je over een brug en langs een fictieve zeespiegelstijging, namelijk een verhoging van tweeënveertig meter boven de zeespiegel, om het restaurant te betreden. Een tweede reden waarom het restaurant zo heet, is omdat wanneer je aan je tafel gaat zitten, je je op eigen eiland waant. Ruimte is zeer belangrijk bij Het land aan de overkant en hierdoor is er altijd voldoende ruimte tussen alle aparte tafels. Elke tafel is dus zijn eigen eilandje in het restaurant. 

De toekomst van Het land aan de overkant

De plannen van Olivier naar de toekomst toe? Verder doen zoals ze nu bezig zijn. Hij is tevreden met hoe het nu verloopt bij Het land aan de overkant, maar als Olivier heel eerlijk is, heeft hij toch stiekem nog een ondernemersdroom. Zo zou hij graag naar de toekomst toe een eigen traiteur of speciaalzaak willen beginnen. Liefst zou hij deze droom waarmaken in de buurt van Het land aan de overkant, of wie weet zelfs in hetzelfde pand. "Dit is nog geen concreet plan, maar het is wel een droom die al langer meespeelt" aldus Olivier. Wij wensen hem alvast veel succes!

Meer Webhero TV

Webhero TV

Binnen de reeks "Ondernemersverhalen" nemen we je elke dinsdag mee naar een andere ondernemer uit de Webhero community. Ontdek inspirerende verhalen en leer lokale ondernemers kennen.

Kaat Goelen van Hoy by Kaat - Binnenkijken bij bedrijven #34

In deze laatste episode van het derde seizoen van Webhero TV gaan we op bezoek bij Kaat Goelen van Hoy by Kaat. Drie jaar geleden besloot ze resoluut om het roer om te gooien. Van een commerciële functie en werken in loondienst naar actief en creatief bezig zijn als zelfstandig floriste. En de naam Hoy? Die is net zoals Kaat erg veelzijdig.

27 juni 2023

Kelly Caubergs van FIZIQ - Binnenkijken bij bedrijven #33

Na haar studies startte Kelly Caubergs haar eigen kinepraktijk, maar al snel begon het kriebelen om in te zetten op gezond leven in de brede zin van het woord. Samen met haar man Bert Schouteden richtte ze FIZIQ op, een gezondheidspraktijk waar mensen terecht kunnen voor kinesitherapie, personal training, huidverbetering en voedingsadvies. Ze sloegen de handen in elkaar met het Belgische merk Rainpharma en intussen runnen ze twee succesvolle praktijken in Helchteren en Hasselt én een eigen webshop.

20 juni 2023

Valerie Stoens van Odette Noisette - Binnenkijken bij bedrijven #32

Van granola maken voor het goede doel tot een eigen merk, atelier, belevingswinkel én zomerterras. Valerie Stoens van Odette Noisette schopte het vorig jaar tot Vrouwelijke Ondernemer van het Jaar na een fantastische kickstart. Wij gingen langs in het atelier van Valerie en mochten helpen bij het rollen van dé publiekslieveling: de Odette Boulette!

13 juni 2023

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x