13 juli 2021

Roxanne Naessens van PUP Plants - Ondernemersverhalen #3


Webhero TV - Ondernemersverhalen

Wat is Webhero TV? Binnen de reeks "Ondernemersverhalen" nemen we je elke dinsdag mee naar een andere ondernemer uit de Webhero community. Ontdek inspirerende verhalen en leer lokale ondernemers zoals Roxanne Naessens van PUP Plants kennen. Roxanne startte vorig jaar, tussen twee lockdowns door, haar eigen planten-webshop. Een gigantisch succes dat haar meteen ook twee Webhero Awards opleverde: Starter van het Jaar en E-commerce Hero 50K. Wij gingen langs in de serre van het familiebedrijf om de awards te overhandigen én kennis te maken met de vrouw achter PUP Plants.

Onze film crew bezocht Roxanne Naessens in de serres van het familiebedrijf in Merelbeke. Neem samen met ons een blik achter de schermen, ontdek waar Roxanne voordien werkte en hoe ze bij Webhero is terechtgekomen. Geen tijd? We schreven alvast enkele highlights van het interview voor je uit.

Wie is Roxanne Naessens?

Na een carrière bij de bank, keerde Roxanne in 2019 terug naar het familiebedrijf van haar ouders. Daar stampte ze "PUP Plants" uit de grond. PUP staat voor Plezante en Uitzonderlijke Planten. Op zoek naar een populaire Monstera? Of liever een uniek tropisch exemplaar? PUP heeft het allemaal. Initieel werden de planten verkocht tijdens pop-ups in heel Vlaanderen, maar tijdens de coronacrisis ontstond de nood aan een webshop. Roxanne kwam tijdens de eerste lockdown bij Webhero aankloppen en in augustus lanceerde ze de webshop van PUP Plants. De webshop was onmiddellijk een gigantisch succes en dat leverde haar intussen al twee Webhero Awards op: Starter van het Jaar en E-commerce Hero 50K.

Gegroeid uit een familiebedrijf

"Mijn ouders hebben een plantenbedrijf en zitten al zo'n 35 à 40 jaar in de business. Ik heb binnen het familiebedrijf mijn eigen afdeling gecreëerd die zich focust op populaire Pinterest-proof planten, tropische planten, maar ook zeer speciale planten voor echte plantlovers. Plezante en Uitzonderlijke Planten dus."

Wat deed Roxanne voordien?

"Ik heb eigenlijk een voormalig leven bij de bank (lacht), want ik wilde eigenlijk nooit verder doen binnen het bedrijf van mijn ouders. Ik wilde graag een job waar je elke dag mooie kleren kan aandoen (lacht). Maar kijk, na vijf à zes jaar ben ik toch teruggekeerd en wil ik dit wel echt verder doen."

Plezante en uitzonderlijke planten

"We kiezen altijd voor de sterkste en mooiste planten. Welke zijn de meest uitzonderlijke planten? Bijvoorbeeld de "gloriosums" of de "pink princess", die heeft een mooie variatie met roos in het blad."

Hoe verloopt het proces bij PUP Plants?

"De planten arriveren hier in de serre of komen terug van een pop-up. We sorteren dan alle planten op soort, zodat de drinkers bij de drinkers staan en de niet drinkers bij de niet. Hierna verzorgen we de planten door ze op deze plaat te leggen, waaronder steeds water stroomt. Het is een soort van eb en vloed systeem waarbij het water stijgt en terug weg gaat. Daarna is het de bedoeling dat de kleine plantjes gestekt worden. Die komen dan in een microklimaat te zitten, waar dat het zeer vochtig en warm is zodat ze sneller wortelen. Zodra ze geworteld zijn groeien ze verder tot ze klaar zijn voor verkoop en om mensen gelukkig te maken."

Hoe is Roxanne bij Webhero terechtgekomen?

"Door de corona wilde ik een webshop starten. Deze heb ik eerst bij WIX opgestart, wat een goede provider is, maar ik miste hier vooral het menselijk contact. Ik heb dan binnen mijn netwerk wat rondgevraagd, waarna een goede vriend van mij Webhero aanraadde. Ik merk ook echt het verschil. Elke maand wordt de webshop beter en problemen of vragen worden vaak binnen het halfuur à uur opgelost. Daar ben ik echt heel blij mee." 

Quick Questions

Webhero klant sinds? Augustus 2020.

Missie? Mensen gelukkig maken met wat groen (jungletjes) in hun huis. 

Song on repeat? Alles van Avicii.

Favoriete quote? "La vie est belge".

Lievelingseten? Pasta!

Droombestemming? Italië, maakt niet uit waar.

Bingewatching tijdens de lockdown? Geen tijd gehad, maar ik kijk nu naar "The Blacklist".

Ik kijk op naar: Stromae.

Weinig mensen weten: Dat ik linkshandig ben.

Meer Webhero TV

Kaat Goelen van Hoy by Kaat - Binnenkijken bij bedrijven #34

In deze laatste episode van het derde seizoen van Webhero TV gaan we op bezoek bij Kaat Goelen van Hoy by Kaat. Drie jaar geleden besloot ze resoluut om het roer om te gooien. Van een commerciële functie en werken in loondienst naar actief en creatief bezig zijn als zelfstandig floriste. En de naam Hoy? Die is net zoals Kaat erg veelzijdig.

27 juni 2023

Kelly Caubergs van FIZIQ - Binnenkijken bij bedrijven #33

Na haar studies startte Kelly Caubergs haar eigen kinepraktijk, maar al snel begon het kriebelen om in te zetten op gezond leven in de brede zin van het woord. Samen met haar man Bert Schouteden richtte ze FIZIQ op, een gezondheidspraktijk waar mensen terecht kunnen voor kinesitherapie, personal training, huidverbetering en voedingsadvies. Ze sloegen de handen in elkaar met het Belgische merk Rainpharma en intussen runnen ze twee succesvolle praktijken in Helchteren en Hasselt én een eigen webshop.

20 juni 2023

Valerie Stoens van Odette Noisette - Binnenkijken bij bedrijven #32

Van granola maken voor het goede doel tot een eigen merk, atelier, belevingswinkel én zomerterras. Valerie Stoens van Odette Noisette schopte het vorig jaar tot Vrouwelijke Ondernemer van het Jaar na een fantastische kickstart. Wij gingen langs in het atelier van Valerie en mochten helpen bij het rollen van dé publiekslieveling: de Odette Boulette!

13 juni 2023

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x