23 november 2021

Katleen Vrombaut van MEN³ - Ondernemersverhalen #18


Ondernemersverhalen - Katleen Vrombaut

Wist je dat een man zich gemiddeld 16.000 keer scheert gedurende een mensenleven? Katleen Vrombaut maakte er haar missie van om het scheer- en verzorgingsritueel voor mannen gezond én eenvoudig te maken. Met haar achtergrond als apothekeres startte ze in 2005 CosMENtis en later ook MEN³ - een 100% Belgisch en wetenschappelijk productgamma voor mannen, met of zonder baard, voor iedereen die een gezonde huid beoogt. MEN³ is het resultaat van onderzoek en expertise, van testen en bijsturen, van passie en doorzetting. Maak kennis met Katleen: dé pionier inzake skincare en huidverbetering voor mannen. Bekijk het interview via YouTube of lees hier alvast enkele highlights.

Hoeveel keer scheert een man zich gedurende een mensenleven?

Katleen Vrombaut verklapt het antwoord: 16 duizend keer! "Weet je wel wat dat is? Dat is veel" zegt ze. "Een huid is niet gemaakt om daar met messen op te zitten. Zeker niet met vijf mesjes." Met wat ervaring in de farmaceutische industrie en apothekeres als huidige job probeert ze de mannenhuid te beschermen tegen agressieve acties, waaronder het baardscheren. "17 jaar ben ik al bezig met mannen bewust te maken dat ze een huid hebben, die verzorgd moet worden." Haar creatie? Een productgamma bestaande uit producten om de mannenhuid te verzorgen en gezond te houden, onder de naam MEN³.

Man, mannelijk, mannelijkst

"Mannen zijn geen vrouwen. Bij mannen moet dat resultaat opleveren, dat moet direct zijn, met twee potjes moeten ze klaar zijn" vertelt Katleen. Zo probeert ze steeds zoveel mogelijk vernieuwende dingen in één of twee producten te steken, een "all-in-on" zeg maar. De drie in MEN³? Een  knipoog naar haar filosofie, namelijk "keep it simple". Voor een man moet een huidverzorging zo simpel zijn als 1 .. 2 .. 3. "Eigenlijk is dat man, mannelijk, mannelijkst. Ik heb tot de derde macht geprobeerd kwalitatieve producten te voorzien" vult ze nog verder aan.

"Zo zuiver dat je de ingrediënten zelfs kan drinken!"

"Zo ook weer eens een kronkel geweest van mij" zegt Katleen. Zo had ze namelijk ooit een cadeau-idee voor haar klanten. Ze pakte de ingrediënten van haar producten mee naar de gin-stokerij,  die deze omtoverde tot - je raad het - een gin. "Je gelooft het nooit, maar het heeft  zelfs prijzen gewonnen." Katleen wilde aantonen dat haar producten zo zuiver zijn dat je ze zelfs kunt drinken. Of het ook een "anti-aging" gin is? Daar zijn we niet zeker van, maar je kan het altijd proberen!

Meer Webhero TV

Webhero TV

Binnen de reeks "Ondernemersverhalen" nemen we je elke dinsdag mee naar een andere ondernemer uit de Webhero community. Ontdek inspirerende verhalen en leer lokale ondernemers kennen.

Kaat Goelen van Hoy by Kaat - Binnenkijken bij bedrijven #34

In deze laatste episode van het derde seizoen van Webhero TV gaan we op bezoek bij Kaat Goelen van Hoy by Kaat. Drie jaar geleden besloot ze resoluut om het roer om te gooien. Van een commerciële functie en werken in loondienst naar actief en creatief bezig zijn als zelfstandig floriste. En de naam Hoy? Die is net zoals Kaat erg veelzijdig.

27 juni 2023

Kelly Caubergs van FIZIQ - Binnenkijken bij bedrijven #33

Na haar studies startte Kelly Caubergs haar eigen kinepraktijk, maar al snel begon het kriebelen om in te zetten op gezond leven in de brede zin van het woord. Samen met haar man Bert Schouteden richtte ze FIZIQ op, een gezondheidspraktijk waar mensen terecht kunnen voor kinesitherapie, personal training, huidverbetering en voedingsadvies. Ze sloegen de handen in elkaar met het Belgische merk Rainpharma en intussen runnen ze twee succesvolle praktijken in Helchteren en Hasselt én een eigen webshop.

20 juni 2023

Valerie Stoens van Odette Noisette - Binnenkijken bij bedrijven #32

Van granola maken voor het goede doel tot een eigen merk, atelier, belevingswinkel én zomerterras. Valerie Stoens van Odette Noisette schopte het vorig jaar tot Vrouwelijke Ondernemer van het Jaar na een fantastische kickstart. Wij gingen langs in het atelier van Valerie en mochten helpen bij het rollen van dé publiekslieveling: de Odette Boulette!

13 juni 2023

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x