2 november 2021

Peter Delodder en Salina Stubbe van Clueless - Ondernemersverhalen #15


Ondernemersverhalen - Clueless Escape Rooms

Samen een schoonmaakbedrijf én een escape room runnen, je moet het maar doen! Ondernemerskoppel Peter De Lodder en Salina Stubbe vinden het de perfecte mix tussen serious business en fun. In 2017 startten ze samen Clean Link, maar toen ze vorig jaar hoorden dat er een escape room over te nemen stond in Mortsel, aarzelden ze geen seconde. Clueless Escape Rooms was geboren. Een prachtige escape room met vier kamers, waaronder één outdoor escape room, een uniek gegeven. Bekijk het interview via YouTube of lees hier alvast enkele highlights.

Van een schoonmaakbedrijf naar escape rooms

Peter Delodder is al een paar jaar ondernemer. Met zijn schoonmaakbedrijf Clean Link reinigt hij roltrappen, tapijten en voert allerlei vloerbehandelingen uit. Salina Stubbe? Na enkele werkjaren in de HR-sector zocht ze naar iets meer. "Ik zocht eigenlijk een beetje een nieuwe uitdaging. Iets dat minder, hoe zou ik het zeggen, "serious business" was." Heel toevallig botste ze op een escape room die over te nemen stond in Mortsel. Niet veel later klonken ze als ondernemerskoppel op hun nieuwe zaak Clueless Escape Rooms.

Wat is een escape room?

Een spel waarbij je als team opgesloten wordt in een ruimte. Het doel is zo snel mogelijk ontsnappen uit de escape room door de puzzels op te lossen. Hierbij krijg je 60 minuten de tijd om te ontsnappen. De puzzels in de kamers zijn zeer gevarieerd en gaan van echte codekrakers tot praktische proeven. Door samen te werken en naar elkaar te luisteren geraak je verder in het verhaal. De ruimte is zodanig ingericht dat je je even in een andere wereld waant. Soms bestaat een escape room uit meerdere kamers, die je ontdekt naarmate het spel vordert. In dit avontuur heb je maar 1 doel: ontsnappen binnen de opgegeven tijd.

Het leukste aan het bezitten van escape rooms?

"Dat is wel het gegeven aan zo'n escape room. Je kan  je er echt in laten gaan qua creativiteit of ideeën. Dat is denk ik ook wel hetgeen wat ons het meeste energie geeft" vertelt Salina. Het koppel vond zelfs een eigen escape room uit in de achtertuin! Eerst wilden ze er graag een terras bouwen om drankjes te serveren, maar Peter kwam met een beter idee: gewoonweg een out-door escape room creëeren. Het thema? Probeer binnen 60 minuten een garage te verlaten of de politie pakt je op. Wij zijn alvast fan!

De typische klant bij Clueless Escape Rooms

"Dat is eigenlijk heel gevarieerd. Je hebt vrienden, maar ook koppeltjes  die samen super gefocust een escape room komen doen" lacht Salina. Verder vertelt ze dat ook families en verjaardagsfeestjes (vanaf 11 jaar) welkom zijn. Ook bedrijven en scholen komen  langs voor een teambuilding. Voor dit laatste mogen ze alsook het Webhero team binnenkort verwachten!

Meer Webhero TV

Webhero TV

Binnen de reeks "Ondernemersverhalen" nemen we je elke dinsdag mee naar een andere ondernemer uit de Webhero community. Ontdek inspirerende verhalen en leer lokale ondernemers kennen.

Kaat Goelen van Hoy by Kaat - Binnenkijken bij bedrijven #34

In deze laatste episode van het derde seizoen van Webhero TV gaan we op bezoek bij Kaat Goelen van Hoy by Kaat. Drie jaar geleden besloot ze resoluut om het roer om te gooien. Van een commerciële functie en werken in loondienst naar actief en creatief bezig zijn als zelfstandig floriste. En de naam Hoy? Die is net zoals Kaat erg veelzijdig.

27 juni 2023

Kelly Caubergs van FIZIQ - Binnenkijken bij bedrijven #33

Na haar studies startte Kelly Caubergs haar eigen kinepraktijk, maar al snel begon het kriebelen om in te zetten op gezond leven in de brede zin van het woord. Samen met haar man Bert Schouteden richtte ze FIZIQ op, een gezondheidspraktijk waar mensen terecht kunnen voor kinesitherapie, personal training, huidverbetering en voedingsadvies. Ze sloegen de handen in elkaar met het Belgische merk Rainpharma en intussen runnen ze twee succesvolle praktijken in Helchteren en Hasselt én een eigen webshop.

20 juni 2023

Valerie Stoens van Odette Noisette - Binnenkijken bij bedrijven #32

Van granola maken voor het goede doel tot een eigen merk, atelier, belevingswinkel én zomerterras. Valerie Stoens van Odette Noisette schopte het vorig jaar tot Vrouwelijke Ondernemer van het Jaar na een fantastische kickstart. Wij gingen langs in het atelier van Valerie en mochten helpen bij het rollen van dé publiekslieveling: de Odette Boulette!

13 juni 2023

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x