14 september 2021

Huis Erika Thijs - Goede doelen #3


Webhero TV - Goede doelen

We ontmoeten vandaag Myriam Thijs en Sandra Duque, twee ondernemende vrouwen met een missie: de droom van Erika Thijs verderzetten. Die droom, dat is Huis Erika Thijs, een open huis waar iedereen die te maken krijgt met kanker terecht kan om te leren aanvaarden, vergeten, praten, dragen en plaatsen. Wie langskomt bij Huis Erika Thijs wordt dan ook als gast - en niet als patiënt - beschouwd.

Wil je Huis Erika Thijs steunen of misschien zelf als vrijwilliger werken? Je vindt alle informatie op de website www.huiserikathijs.be.

Onze  film crew ging langs bij de twee drijvende krachten achter Huis Erika Thijs. Maak kennis met  Sandra Duque en Myriam Thijs, ontdek het verhaal achter de non-profit organisatie en neem een kijkje binnen hun snoezelruimte. Geen tijd? We schreven alvast enkele highlights van het interview voor je uit.

Wie is Huis Erika Thijs?

Erika Thijs was een gedreven politica met het hart op de juiste plaats. "Erika zei van: kijk hier in België worden we allemaal medisch ondersteunt, er is zoveel om mensen te genezen, maar psychologisch staan de mensen eigenlijk nergens", vertelt Myriam. Niet veel later werd Erika zelf gediagnosticeerd met galkanaalkanker, maar dat liet haar niet tegen. Ze droomde van een plek te creëren die psychosociale steun bood aan slachtoffers van kanker en hun lotgenoten. Een jaar na haar overlijden werd haar missie werkelijkheid toen Myriam - de zus van Erika - en enkele vrienden "Huis Erika Thijs" opstartte. Een ontmoetingsplaats en wegwijzer voor mensen die willen praten over de ziekte of die op zoek zijn naar informatie.

BrainLight ontspanningstechnologie

Naast groepsactiviteiten biedt Huis Erika Thijs ook ontspanning met hun snoezelruimte. Hier vindt je een ultra moderne Shiatsu massagezetel uitgerust met de BrainLight ontspanningstechnologie. Kom tot rust met een Shiatsu massage in combinatie met lichtimpulsen en muziektherapie. "Alles verloopt  synchroon en hierdoor kunnen we op de hersengolven  inwerken. Waardoor onze gasten volledig tot een ontspanningspunt kunnen gebracht worden" zegt Sandra. 

"Het ondernemersnetwerk is heel belangrijk voor ons" 

Als VZW die gratis diensten en activiteiten bieden is de steun van anderen altijd welkom. "Bruggen bouwen met andere andere ondernemers is dus heel belangrijk" zegt Myriam. Om dit extra te stimuleren organiseert Huis Erika Thijs om de twee jaar een netwerkevent in bepaald thema. "Vorige keer in 2019 was dat in Hoeselt, in het WPC. Een diner voor een 200-tal mensen, met tussentijds activiteiten. Een live show met optreden en zangcovers. Wat eigenlijk heel tof was" gaat ze verder. Graag zelf eentje bijwonen? Houd dan hun website in de gaten of steun hen met: 

Meer Webhero TV

Kaat Goelen van Hoy by Kaat - Binnenkijken bij bedrijven #34

In deze laatste episode van het derde seizoen van Webhero TV gaan we op bezoek bij Kaat Goelen van Hoy by Kaat. Drie jaar geleden besloot ze resoluut om het roer om te gooien. Van een commerciële functie en werken in loondienst naar actief en creatief bezig zijn als zelfstandig floriste. En de naam Hoy? Die is net zoals Kaat erg veelzijdig.

27 juni 2023

Kelly Caubergs van FIZIQ - Binnenkijken bij bedrijven #33

Na haar studies startte Kelly Caubergs haar eigen kinepraktijk, maar al snel begon het kriebelen om in te zetten op gezond leven in de brede zin van het woord. Samen met haar man Bert Schouteden richtte ze FIZIQ op, een gezondheidspraktijk waar mensen terecht kunnen voor kinesitherapie, personal training, huidverbetering en voedingsadvies. Ze sloegen de handen in elkaar met het Belgische merk Rainpharma en intussen runnen ze twee succesvolle praktijken in Helchteren en Hasselt én een eigen webshop.

20 juni 2023

Valerie Stoens van Odette Noisette - Binnenkijken bij bedrijven #32

Van granola maken voor het goede doel tot een eigen merk, atelier, belevingswinkel én zomerterras. Valerie Stoens van Odette Noisette schopte het vorig jaar tot Vrouwelijke Ondernemer van het Jaar na een fantastische kickstart. Wij gingen langs in het atelier van Valerie en mochten helpen bij het rollen van dé publiekslieveling: de Odette Boulette!

13 juni 2023

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x