7 december 2021

Ives Mergaerts van Kick APS - Ondernemersverhalen #20


Ondernemersverhalen - Ives Mergaerts

Vandaag maken we kennis met creatieve duizendpoot Ives Mergaerts. Hij is de zaakvoerder van Kick APS, het grootste én meest ervaren backline verhuurbedrijf van België. Ives levert muziekinstrumenten aan zowat iedereen in de scene, van de grootste festivals tot de kleinste podia, van uitzendingen tot opnamestudio's, van toerende artiesten tot lokale acts. Zijn allereerste show? AC/DC in 1986. Rock-'n-roll, baby! . Bekijk het interview via YouTube of lees hier alvast enkele highlights.

Hoe rolde Ives Mergaerts de muziekwereld in?

Vanuit de schoolbanken te Leuven droomde Ives van een carrière als muzikant. Hij dook de muziekwereld die hem al snel met open armen verwelkomde. Zo kreeg hij via een kennis de kans te spelen op Vorst Nationaal met niemand minder dan AC/DC, tijdens de 'For Those About To Rock Tour' in 1986. "Ik heb nog altijd, toen kreeg je nog, backstage pasjes" vertelt hij. "Wij gingen dan werken. Spelen, bouwen, afbreken. En ondertussen nog naar school en ook nog werken op café enzoverder. Toen was dat nog allemaal normaal." Destijds had Ives een collectie aan instrumenten staan, wat stilaan bekend werd binnen de sector. Probleem of instrument tekort? Ives' telefoonnummer was al snel de hulplijn van velen bands. Kick APS was geboren.

Kopje onder voor de eventsector

Het is geen geheim. De corona crisis was en blijft de grootste boosdoener voor de eventsector. Festival pleinen die al meer dan een jaar leeg staan, concerten die steeds worden geannuleerd. De eventsector is een raadsel geworden zonder duidelijke oplossing. Ives' angst daarentegen? Dat mensen binnen de eventsector hun passie vervangen in een job met zekerheid. "Wij hadden heel veel passionele mensen in onze sector, die veel meer voor passie dan voor het grote geld hun ding deden. Die zijn verplicht op zoek moeten gaan naar een ander ding en die hebben een ander ding gevonden en die komen nooit meer terug" zegt Ives. "Die sector betaalt ons slecht, had slechte uren en wordt slecht geregeld. En daar is iets anders voor in hun leven gekomen en die mensen krijg je niet terug" vult hij aan.

Wat brengt de toekomst voor Kick APS?

Geen artiesten, geen instrumenten, geen Kick APS. De zaak is namelijk afhankelijk van internationale artiesten, die momenteel het podium niet op kunnen. "Als alles goed loopt dan zullen die er de volgende zomer wel zijn en dan zal er vanaf volgende zomer terug een zinvol bestaan zijn voor Kick APS, maar momenteel is alles 'on hold'" zegt Ives. Zelf bleef hij niet bij de pakken zitten en vormde zijn magazijn om tot een atelier voor zijn vriendin Nicky. "Een nieuwe bron aan inspiratie" klinkt het."Wat ik eigenlijk ooit wilde doen, en in de toekomst wel veel meer wil doen is creëren op alle mogelijke vlakken. Zeker muziek, maar ook concepten in elkaar steken". Hij hoopt hiermee een nieuwe thuis te vinden voor Kick APS met een team dat zich wil toevoegen aan deze nieuwe wereld. Wij zijn alvast fan en duimen mee!

Meer Webhero TV

Webhero TV

Binnen de reeks "Ondernemersverhalen" nemen we je elke dinsdag mee naar een andere ondernemer uit de Webhero community. Ontdek inspirerende verhalen en leer lokale ondernemers kennen.

Kaat Goelen van Hoy by Kaat - Binnenkijken bij bedrijven #34

In deze laatste episode van het derde seizoen van Webhero TV gaan we op bezoek bij Kaat Goelen van Hoy by Kaat. Drie jaar geleden besloot ze resoluut om het roer om te gooien. Van een commerciële functie en werken in loondienst naar actief en creatief bezig zijn als zelfstandig floriste. En de naam Hoy? Die is net zoals Kaat erg veelzijdig.

27 juni 2023

Kelly Caubergs van FIZIQ - Binnenkijken bij bedrijven #33

Na haar studies startte Kelly Caubergs haar eigen kinepraktijk, maar al snel begon het kriebelen om in te zetten op gezond leven in de brede zin van het woord. Samen met haar man Bert Schouteden richtte ze FIZIQ op, een gezondheidspraktijk waar mensen terecht kunnen voor kinesitherapie, personal training, huidverbetering en voedingsadvies. Ze sloegen de handen in elkaar met het Belgische merk Rainpharma en intussen runnen ze twee succesvolle praktijken in Helchteren en Hasselt én een eigen webshop.

20 juni 2023

Valerie Stoens van Odette Noisette - Binnenkijken bij bedrijven #32

Van granola maken voor het goede doel tot een eigen merk, atelier, belevingswinkel én zomerterras. Valerie Stoens van Odette Noisette schopte het vorig jaar tot Vrouwelijke Ondernemer van het Jaar na een fantastische kickstart. Wij gingen langs in het atelier van Valerie en mochten helpen bij het rollen van dé publiekslieveling: de Odette Boulette!

13 juni 2023

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x