28 december 2021

Kathleen Claes van The JAVA Coffee Company - Ondernemersverhalen #22


Ondernemersverhalen - Kathleen Claes van The JAVA Coffee Company

Wat een mijlpaal... Webhero bouwde onlangs haar vijfduizendste website en mocht dat doen voor niemand minder dan The JAVA Coffee Company. Wij gingen langs bij Elisa by JAVA Coffee, een hippe koffiebar in het hartje van Leuven. Daar spraken we af met Kathleen Claes, CEO van The JAVA Coffee Company én de achterkleindochter van Elisa en Eduard, die in 1935 de koffiebranderij startten. Zo staat er voor het eerst in vier generaties opnieuw een vrouw aan het hoofd. Ook Mohamed Ridouani, de burgemeester van Leuven, kwam langs om Webhero én JAVA te feliciteren. Lees hier alvast enkele highlights van het ongelofelijke moment.

Webhero bouwt 5.000ste website!

In 2014 bouwden we onze allereerste website ooit, onder de toenmalige naam Smooty. Het prille begin van het Webhero platform. Velen jaren later halen we de kaap van maar liefst vijfduizend websites binnen. Deze digitale mijlpaal is mede te danken aan Kathleen Claes - CEO  van The JAVA Coffee Company. Kathleen was op zoek naar een website voor haar koffiebar te Leuven, Elisa by JAVA Coffee. Zo droomde ze van een gemakkelijke website met een reserveringsmodule en meertaligheid. "Door de corona crisis was het ook belangrijk dat de mensen konden reserveren, en dat we een website hadden in verschillende talen", aldus Kathleen Claes. In september ging haar website online en was onze vijfduizendste website een feit.

Wie is Elisa by JAVA Coffee?

The JAVA Coffee Company bestaat al bijna 100 jaar en toch blijft koffie een hot topicGeen geheim voor Kathleen Claes die in november haar koffiebar opende te Leuven. Met Elisa by JAVA Coffee wil ze hun koffieproduct tot bij de eindconsument brengen in een totaalbeleving. Van het interieur tot alles wat je bij jouw kop koffie krijgt. Ambachtelijke producten geserveerd met hoge kwaliteit. Wij zijn alvast fan!

"Rekenen op een puike digitale dienstverlening is dubbel gewonnen"

Burgemeester Mohamed Ridouani kwam ook even langs voor een babbel met Jo Deferm, zaakvoerder en co-founder van Webhero. Vijfduizend websites is niet niets en bovendien is een puike digitale dienstverlening cruciaal voor de ondernemers in Leuven. Hij legt uit waarom: "Webhero is een voorbeeld bedrijf van hoe je innovatief te werk kan gaan. De ondernemers in Leuven zijn bezig met hun zaak en dan is het belangrijk om een digitale partner te hebben waarop ze kunnen rekenen. Zij worden ontzorgd, kunnen zich focussen op hun core business en hun zaak aldus beter runnen."

Meer Webhero TV

Pers

Dit verhaal verscheen al in volgende publicaties:

Webhero TV

Binnen de reeks "Ondernemersverhalen" nemen we je elke dinsdag mee naar een andere ondernemer uit de Webhero community. Ontdek inspirerende verhalen en leer lokale ondernemers kennen.

Kaat Goelen van Hoy by Kaat - Binnenkijken bij bedrijven #34

In deze laatste episode van het derde seizoen van Webhero TV gaan we op bezoek bij Kaat Goelen van Hoy by Kaat. Drie jaar geleden besloot ze resoluut om het roer om te gooien. Van een commerciële functie en werken in loondienst naar actief en creatief bezig zijn als zelfstandig floriste. En de naam Hoy? Die is net zoals Kaat erg veelzijdig.

27 juni 2023

Kelly Caubergs van FIZIQ - Binnenkijken bij bedrijven #33

Na haar studies startte Kelly Caubergs haar eigen kinepraktijk, maar al snel begon het kriebelen om in te zetten op gezond leven in de brede zin van het woord. Samen met haar man Bert Schouteden richtte ze FIZIQ op, een gezondheidspraktijk waar mensen terecht kunnen voor kinesitherapie, personal training, huidverbetering en voedingsadvies. Ze sloegen de handen in elkaar met het Belgische merk Rainpharma en intussen runnen ze twee succesvolle praktijken in Helchteren en Hasselt én een eigen webshop.

20 juni 2023

Valerie Stoens van Odette Noisette - Binnenkijken bij bedrijven #32

Van granola maken voor het goede doel tot een eigen merk, atelier, belevingswinkel én zomerterras. Valerie Stoens van Odette Noisette schopte het vorig jaar tot Vrouwelijke Ondernemer van het Jaar na een fantastische kickstart. Wij gingen langs in het atelier van Valerie en mochten helpen bij het rollen van dé publiekslieveling: de Odette Boulette!

13 juni 2023

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x