19 oktober 2021

Yasmin Van Craen van Imperia Vastgoed - Ondernemersverhalen #13


Ondernemersverhalen - Yasmin Van Craen

Yasmin Van Craen merkte tijdens haar stage al snel dat ze zélf wou ondernemen. Ze zette meteen na haar schoolcarrière de stap en richtte Imperia Vastgoed op. Wie binnenkomt bij Imperia merkt meteen dat dit geen klassiek vastgoedkantoor is. Yasmin weet wat ze wil en dat straalt het kantoor ook uit. Na een stevige groeispurt is het kantoor intussen uitgegroeid tot een vaste waarde in de ruime regio rond Zemst. Met meer dan vierhonderd zoekende klanten kunnen Yasmin en haar team nieuwe woningen, appartementen en bouwgronden in portefeuille makkelijk matchen met kandidaat kopers. Bekijk het interview via YouTube of lees hier alvast enkele highlights.

Recht van de schoolbanken het ondernemerschap in

Wel ... misschien niet helemaal rechtstreeks. Na haar opleiding vervolledigde Yasmin Van Craen een stage om haar BIV nummer te behalen. Al snel startte ze binnen een kantoor waar ze alle kneepjes van het vak leerde kennen. "Inkoop, verkoop. Hoe omgaan met klanten en probleem dossiers. Die zijn er ook jammer genoeg. Het is niet altijd rozengeur en maneschijn" vertelt ze. "Ik ben daar ook nog later aan de slag geweest als erkend vastgoedmakelaar, maar toch ontbrak ik altijd iets in mijn leven" . Niet veel later vond Yasmin haar bestemming en opende Imperia Vastgoed in 2018.

Je moet  durven zeggen "oké, dit heb ik fout gedaan"

De droom van iedere startende ondernemer? Je bedrijf of merk zien groeien en liefst zo snel mogelijk. Die droom kwam uit voor Yasmin toen Imperia Vastgoed enorm groeide op korte termijn, met als gevolg een  mooi uitgebreide portefeuille. Toch is - zoals Yasmin  zegt - niet alles rozengeur en maneschijn. "Het kwam echt voor dat we geen structuur en  systeem hadden in ons kantoor. Mensen liepen  gewoon door elkaar. Dat was een massa en een chaos tegelijkertijd." zegt Yasmin. "Je moet uzelf recht in de ogen kijken en durven zeggen "oké, dit heb ik fout gedaan". Een fout die Yasmin al snel rechtzette. Vandaag de dag helpt ze met haar huidig team zo'n 400-tal zoekende klanten op een efficiënte manier.

Hoe helpt Imperia Vastgoed zowel kopers als verkopers?

"Wij zijn vooral gespecialiseerd in residentieel vastgoed. Dus in woningen, appartementen en bouwgronden" vertelt Yasmin Van Craen. Bovendien richt Imperia Vastgoed zich vooral op de regio Zemst en omstreken. "Je kan vissen in een veel grotere zee, maar wij willen onze klanten echt verder helpen" gaat ze verder. Iets dat het vastgoedbedrijf erg belangrijk vindt. Zo kunnen mensen zich registreren op de website als ze een huis zoeken. Wanneer Imperia Vastgoed een nieuwe woning ontvangt binnen hun portefeuille ontvangen deze mensen een bericht (indien het voldoet aan de gegeven criteria). "Ook een leuke troef naar de verkopers toe, want bij een nieuw pand hebben wij vaak  al redelijk wat kandidaten, die ook op voorhand al een babbel hebben gedaan met ons en die ook heel snel kunnen schakelen". Klinkt als een win-win!

Meer Webhero TV

Webhero TV

Binnen de reeks "Ondernemersverhalen" nemen we je elke dinsdag mee naar een andere ondernemer uit de Webhero community. Ontdek inspirerende verhalen en leer lokale ondernemers kennen.

Kaat Goelen van Hoy by Kaat - Binnenkijken bij bedrijven #34

In deze laatste episode van het derde seizoen van Webhero TV gaan we op bezoek bij Kaat Goelen van Hoy by Kaat. Drie jaar geleden besloot ze resoluut om het roer om te gooien. Van een commerciële functie en werken in loondienst naar actief en creatief bezig zijn als zelfstandig floriste. En de naam Hoy? Die is net zoals Kaat erg veelzijdig.

27 juni 2023

Kelly Caubergs van FIZIQ - Binnenkijken bij bedrijven #33

Na haar studies startte Kelly Caubergs haar eigen kinepraktijk, maar al snel begon het kriebelen om in te zetten op gezond leven in de brede zin van het woord. Samen met haar man Bert Schouteden richtte ze FIZIQ op, een gezondheidspraktijk waar mensen terecht kunnen voor kinesitherapie, personal training, huidverbetering en voedingsadvies. Ze sloegen de handen in elkaar met het Belgische merk Rainpharma en intussen runnen ze twee succesvolle praktijken in Helchteren en Hasselt én een eigen webshop.

20 juni 2023

Valerie Stoens van Odette Noisette - Binnenkijken bij bedrijven #32

Van granola maken voor het goede doel tot een eigen merk, atelier, belevingswinkel én zomerterras. Valerie Stoens van Odette Noisette schopte het vorig jaar tot Vrouwelijke Ondernemer van het Jaar na een fantastische kickstart. Wij gingen langs in het atelier van Valerie en mochten helpen bij het rollen van dé publiekslieveling: de Odette Boulette!

13 juni 2023

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x