16 november 2021

Steffi Quisquater van The Basement by Steffi Q - Ondernemersverhalen #17


Ondernemersverhalen - Steffi Quisquater

Ze is amper drieëntwintig jaar, maar haar levenservaring en de zelfzekerheid waarmee ze onderneemt, zijn bewonderenswaardig. Maak kennis met Steffi Quisquater van The Basement by Steffi Q! Ze startte in "the basement" van haar ouders, maar huurt intussen haar eigen pand in Rillaar waar ze personal coaching, bootcamps, step aerobic en trampoline workouts organiseert. Steffi maakt er bovendien haar persoonlijke missie van om plezier en self love centraal te plaatsen. Iedereen is welkom, iedereen kan komen sporten, op zijn of haar eigen niveau. Bekijk het interview via YouTube of lees hier alvast enkele highlights.

Een rollercoaster aan jobs met zelfstandige als eindstation

Logistiek of administratief medewerker, taartenbakker of bijstaan in een beenhouwer, kleding- of horecazaak? Voor Steffi Quisquater (23 jaar) startte als ondernemer doorging ze een rollercoaster aan verschillende jobs. "Ik heb super veel geprobeerd. Ik vind super veel dingen leuk, maar ik word ook super veel dingen heel snel beu" vertelt Steffi. "Sporten en met voeding bezig zijn is iets waar ik al sinds mijn 16 jaar dag in dag uit mee bezig ben, en na zoveel jaar nog altijd niet beu ben." In 2020, net voor de eerste lockdown stampte ze haar eigen onderneming uit de grond, The Basement by Steffi Q was geboren. "Het is altijd mijn droom geweest om zelfstandige te zijn, dus ik dacht: ik heb niets te verliezen, ik probeer het gewoon." 

"Niet het typerende lichaam van een personal coach"

Stel je voor: je staat in de fitness, passeert de danszaal of doet mee aan een groepsles. Jij staat daar te springen en te puffen terwijl de persoon naast je, volledig afgetraind, doet alles het niets is. Zo voelde Steffi zich toen ze startte met haar passie voor sport. "Voor mij werkte dat eerder demotiverend dan motiverend" zegt ze. Die ervaring nam ze mee binnen haar onderneming en wilt haar klanten dan ook de volgende boodschap meegeven: "je hoeft niet zot afgetraind te zijn om fit en gezond te zijn" . Heb je een maatje meer of minder? Iedereen is welkom bij The Basement by Steffi Q. "Het maakt niet uit hoe je eruit ziet, iedereen is hier gewoon welkom" klinkt het. Wij zijn fan!

Hoe zoekt en vindt Steffi Quisquater haar klanten?

Het opzetten van een fantastische onderneming gaat niet altijd gepaard met het binnenstromen van klanten. Dat is nu eenmaal de harde realiteit voor een startende ondernemer, maar gelukkig weet Steffi van aanpakken. Zij zoekt en vindt haar klanten namelijk via Instagram! "Als er een training is geweest maak ik daar filmpjes van en op het einde van de avond smijt ik die allemaal op mijn Instagram story " vertelt ze. "Ik ben daar zo mee begonnen en dat is eigenlijk allemaal super snel organisch gegroeid".  Wij houden haar  alvast in het oog, en jij? Ontdek sneak peaks via haar Instagram account of neem alvast een kijkje binnen haar sportzaal via Webhero TV.

Meer Webhero TV

Webhero TV

Binnen de reeks "Ondernemersverhalen" nemen we je elke dinsdag mee naar een andere ondernemer uit de Webhero community. Ontdek inspirerende verhalen en leer lokale ondernemers kennen.

Kaat Goelen van Hoy by Kaat - Binnenkijken bij bedrijven #34

In deze laatste episode van het derde seizoen van Webhero TV gaan we op bezoek bij Kaat Goelen van Hoy by Kaat. Drie jaar geleden besloot ze resoluut om het roer om te gooien. Van een commerciële functie en werken in loondienst naar actief en creatief bezig zijn als zelfstandig floriste. En de naam Hoy? Die is net zoals Kaat erg veelzijdig.

27 juni 2023

Kelly Caubergs van FIZIQ - Binnenkijken bij bedrijven #33

Na haar studies startte Kelly Caubergs haar eigen kinepraktijk, maar al snel begon het kriebelen om in te zetten op gezond leven in de brede zin van het woord. Samen met haar man Bert Schouteden richtte ze FIZIQ op, een gezondheidspraktijk waar mensen terecht kunnen voor kinesitherapie, personal training, huidverbetering en voedingsadvies. Ze sloegen de handen in elkaar met het Belgische merk Rainpharma en intussen runnen ze twee succesvolle praktijken in Helchteren en Hasselt én een eigen webshop.

20 juni 2023

Valerie Stoens van Odette Noisette - Binnenkijken bij bedrijven #32

Van granola maken voor het goede doel tot een eigen merk, atelier, belevingswinkel én zomerterras. Valerie Stoens van Odette Noisette schopte het vorig jaar tot Vrouwelijke Ondernemer van het Jaar na een fantastische kickstart. Wij gingen langs in het atelier van Valerie en mochten helpen bij het rollen van dé publiekslieveling: de Odette Boulette!

13 juni 2023

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x