21 september 2021

Getekend voor het leven - Goede doelen #4


Webhero TV - Goede doelen

Eind vorig jaar plaatste Yves Vandeputte het finale punt achter de laatste zin van een boek dat je eigenlijk nooit wil schrijven, maar finaal moest geschreven worden: "Getekend voor het leven". Tweeëntwintig jaar geleden verloor Yves zijn dochtertje Shana, maar toch is het geen boek met een zwart randje. Het is een boek over verbijstering en verbondenheid, vreugde en vertwijfeling, over machteloosheid die plaats maakt voor moed.

Webhero TV ging langs bij Yves en liet een blijvende indruk na. "Er is maar één dag belangrijk en dat is vandaag." Een inspirerend verhaal dat we graag met je delen. Wil je het boek bestellen? Bezoek dan zeker de website. We schreven alvast enkele highlights van het interview voor je uit.

Getekend voor het leven

Tweeëntwintig jaar geleden verloor Yves Vandeputte samen met zijn vrouw Ann hun 4-jarige dochter Shana aan de complicaties van kinderreuma. Zo veel tijd later schreef Yves een boek naar aanleiding van de ingrijpend gebeurtenis. "Het is eigenlijk een boek dat je van nature uit nooit zou willen schrijven, maar ik vond dat het toch geschreven moest worden. Het gaat eigenlijk over  "the worst nightmare" van elke ouder. Namelijk het verlies van een kind" vertelt hij. Met het boek "Getekend voor het leven" wil hij niet alleen zijn verhaal delen, maar ook iets tastbaars achterlaten voor zijn familie. Levenslessen die zowel zijn kinderen als anderen misschien kunnen helpen. "Het verhaal is eigenlijk te mooi om het niet voor een breder publiek te brengen. Iedereen maakt wel eens iets ingrijpends mee in zijn leven. Als ik daar mensen mee kan helpen, met alle plezier".

"Plotsklaps verschijnt een meisje van bijna zes in het deurgat. Getooid in een nachtkleedje, haren in de war, lievelingsknuffel stevig tegen zich aangetrokken. Taxerend kijkt ze iedereen aan, om dan met een lichte aarzeling te vragen: “Is mijn zusje gestorven?” Ik bevestig, en neem haar op schoot. Getekend voor het leven."

16.000 kilometer fietsen als eerbetoon

Voor het boek "Getekend voor het leven" de wereld inging, organiseerde Yves een fietstocht als eerbetoon voor zijn overleden dochter. Eerst wilde Yves de fietstocht in stilte afleggen, maar besloot het initiatief open te trekken tot een "sponsortocht". Zo ging er een deel van de opbrengst naar het onderzoekslijn in UZA, die zorgen voor een snellere en betere diagnose van Kinderreuma en een deel voor de VZW Villa Max  uit Hemiksem, die kosteloze en deugddoende vakanties organiseert voor gezinnen met een ziek kind. Tijdens de "Cycling for the smile of a child" fietste Yves samen met zijn broer Phillipe van Spanje, door Frankrijk naar Antwerpen in slechts negen dagen. "We hebben het ons niet makkelijk gemaakt" zegt Yves. De broers kozen bewust voor een lastige route om mensen die het dagelijks  moeilijk hebben te steunen.

Meer Webhero TV

Kaat Goelen van Hoy by Kaat - Binnenkijken bij bedrijven #34

In deze laatste episode van het derde seizoen van Webhero TV gaan we op bezoek bij Kaat Goelen van Hoy by Kaat. Drie jaar geleden besloot ze resoluut om het roer om te gooien. Van een commerciële functie en werken in loondienst naar actief en creatief bezig zijn als zelfstandig floriste. En de naam Hoy? Die is net zoals Kaat erg veelzijdig.

27 juni 2023

Kelly Caubergs van FIZIQ - Binnenkijken bij bedrijven #33

Na haar studies startte Kelly Caubergs haar eigen kinepraktijk, maar al snel begon het kriebelen om in te zetten op gezond leven in de brede zin van het woord. Samen met haar man Bert Schouteden richtte ze FIZIQ op, een gezondheidspraktijk waar mensen terecht kunnen voor kinesitherapie, personal training, huidverbetering en voedingsadvies. Ze sloegen de handen in elkaar met het Belgische merk Rainpharma en intussen runnen ze twee succesvolle praktijken in Helchteren en Hasselt én een eigen webshop.

20 juni 2023

Valerie Stoens van Odette Noisette - Binnenkijken bij bedrijven #32

Van granola maken voor het goede doel tot een eigen merk, atelier, belevingswinkel én zomerterras. Valerie Stoens van Odette Noisette schopte het vorig jaar tot Vrouwelijke Ondernemer van het Jaar na een fantastische kickstart. Wij gingen langs in het atelier van Valerie en mochten helpen bij het rollen van dé publiekslieveling: de Odette Boulette!

13 juni 2023

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x