Tips & Tricks

9 augustus 2022

Veilig internetten? 4 tips!

Geschreven door Jo Deferm.

Veilig (zakelijk) internetten is een hot topic voor zelfstandigen en ondernemers. We werken steeds vaker van thuis uit en sommige bedrijven werken intussen zelfs helemaal online. Het spreekt voor zich dat je al deze gegevens en informatie wil beschermen en veilig houden. Gebruik jij al jaren hetzelfde wachtwoord? Of vertrouw jij nog steeds 100% op die oude virusscanner op je computer? Tijd voor extra versterking! Ontdek hier vier simpele stappen om jouw gegevens beter te beschermen.

1. Wapen jezelf met een ijzersterk wachtwoord

Familieleden, huisdieren, geboortedatums… We zijn er allemaal schuldig aan. Veel mensen hebben of gebruiken dit nog steeds als wachtwoord. Maak het hackers moeilijk en wapen jezelf met een ijzersterk wachtwoord. Zo'n wachtwoord ziet er als volgt uit:

 • zowel kleine als grote letters,
 • verschillende symbolen,
 • en minstens 13 karakters.

Geen talent in het creëren van een sterk paswoord of laat je geheugen je soms in de steek? Tip drie redt je uit de nood!

2. Extra bescherming met een tweestapsverificatie

Zoals de benaming het al weggeeft: een tweede stap om te verifiëren dat jij het bent die wilt inloggen. Dat gaat meestal als volgt: Na het ingeven van je wachtwoord wordt er gevraagd om bijvoorbeeld een code in te vullen die je via SMS hebt ontvangen.

Deze tweede stap geeft je ook een extra beschermingslaag indien je wachtwoord toch onderschept wordt. De deur voor hackers staat dan slechts op kiep. Zo’n tweestapsverificatie kan je instellen op verschillende accounts waaronder - vanaf nu - je Webhero beheermodule!

Nu activeren voor je Webhero beheermodule

3. Wachtwoordkluis of wachtwoordmanager

Geen talent in het creëren van een sterk paswoord of laat je geheugen je soms in de steek? Geen nood. Een wachtwoordkluis of wachtwoordmanager gaat voor ieder nieuw account een uniek wachtwoord voorstellen, deze opslaan én onthouden voor jou. Zo gaat hij bij iedere login proberen het bijbehorende wachtwoord in te vullen. Dit bespaart je moeite en tijd. Win-win!

Opgelet: er staat op jouw kluis één groot masterwachtwoord. Bewaar deze met je leven, aangezien zo’n kluis een goudmijn is voor iedere hacker. Bovendien werkt niet iedere app of website met een tweestapsverificatie. Een uniek wachtwoord per account is dan essentieel. Een wachtwoordkluis of - manager kan dan zeer handig zijn. Wij sommen er alvast drie voor je op: 

1) Dashlaneextra pluspunten;

 • Kan ook persoonlijke informatie en betalingsgegevens automatisch invullen
 • Noodtoegangsfunctie: verleen toegang tot je account aan een vertrouwd iemand
 • Stuurt meldingen indien jouw gegevens zijn gelekt of gestolen

2) Keeperextra pluspunten;

 • Richt zich op bedrijven
 • Zero-knowledge beveiligingsarchitectuur (Keeper heeft geen toegang tot je privé domein)
 • Extra beveiligd dankzij tweestapsverificatie, biometrische login, Keeper-DNA en Touch ID

3) Roboform: extra pluspunten;

 • Slaagt je wachtwoorden op in georganiseerde mappen per categorie
 • Laat je huidige wachtwoorden beoordelen via het beveiligingscentrum
 • Beschermt tegen cyber-aanvallen dankzij speciale versleuteling

Andere opties bekijken? Ontdek hier nog zes andere wachtwoordmanagers.

4. Geef gluurders geen kans

Een andere soort cybercriminaliteit is camfecting. Dit is wanneer een hacker je bespiedt via jouw webcam en achteraf geld vraagt in ruil voor persoonlijk beeldmateriaal. Bovendien wordt deze streek ook gebruikt om persoonlijke gegevens te achterhalen. Vele ervaren hackers weten hoe ze jouw aan-lampje moeten uitschakelen, waardoor je zelf niets doorhebt. Om je veiligheid te bewaken kan je best twee dingen doen: een webcam-cover aanschaffen en je computer uitzetten wanneer je hem niet gebruikt. Wanneer je laptop is uitgeschakeld kan jouw webcam namelijk niet worden geactiveerd.

Geschreven door Jo Deferm

Foto van Jo Deferm.

Jo Deferm heeft meer dan 20 jaar ervaring in digitale marketing en ondernemerschap. Die expertise verstrekte hij door de succesvolle oprichting van de welbekende reisorganisatie BoardX (2000-2012), advertentiebureau Jayjays (2017-2023) en web bureau Webhero (2013-heden). 

Jo zijn blogs zijn een weerspiegeling van zijn uitgebreide kennis en zijn toewijding aan het delen van praktische inzichten die bedrijven helpen te groeien in het digitale tijdperk.

10 mooie websites door Webhero - 2024

Het Webhero team onthult de top 10 mooie websites van dit jaar.

22 april 2024

Webhero Awards 2024

Dit jaar eerden we 41 ondernemingen uit de Webhero (Bookings) community voor hun innovatie en succes, zowel online als offline. Bij de ceremonie ontvingen 13 pioniers hun award live, een moment van pure erkenning en waardering. Ontdek alle winnaars!

28 maart 2024

Persbericht: Webhero versterkt portfolio met overname van 53 Publistep klanten.

We kondigen met trots de overname aan van 53 website klanten van Publistep, bekend reclamebureau uit Lommel, onder leiding van Stephan Hermans.

20 februari 2024

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x