Opgelet voor phishing-e-mails

De afgelopen weken hebben we een toename gezien van phishing-e-mails over domeinnamen. Van het vernieuwen van jouw domeinnaam tot een valse registratiebevestiging. Deze nep-e-mails lijken van betrouwbare bronnen te komen zoals Combell, TransIP Support of IPR Protection, maar hebben als doel persoonlijke en financiële gegevens te stelen. 

Omdat de veiligheid van jouw gegevens voor ons erg belangrijk is, willen we jou via deze blog hierover verder informeren. Bovendien geven we onderaan enkele screenshots van valse e-mails die momenteel de ronde doen.

Hoe herken je een phishing-e-mail?

Cybercriminelen zijn vaak slechte spellers, waardoor hun taalfouten zichzelf verklappen. Echter is het tegenwoordig moeilijker om phishing-e-mails te herkennen, omdat dit vaak exacte kopieën zijn van de originele e-mails van een bedrijf. Gelukkig zijn er nog andere manieren om phishing te herkennen:

1. Vreemd e-mailadres

Komt het overeen met eerdere e-mails van deze afzender? Staat dit e-mailadres op hun huidige website? In veel gevallen is de afzender onbekend of komt de domeinnaam niet overeen met de officiële benaming.

2. Verkeerde URL's

Open een verdachte e-mail op jouw computer en bekijk de URL door met je cursor over de link te bewegen. Komt deze URL overeen met de officiële website? Is deze URL beveiligd (start met "https")? Zo niet, klik er dan zeker niet op! Laat je bovendien niet vangen door URL-verkorters (bv. t.co of goo.gl) en 'homografe spoofing', waarbij ze letters vervangen door tekens die er hetzelfde uitzien (bv. letter O wordt teken 0).

3. Verdachte bijlagen

Download geen afbeeldingen of bestanden uit verdachte e-mails, zonder ze eerst te scannen met een antivirussoftware.

4. Onverwachte verzoeken

Phishing-e-mails bevatten vaak onverwachte verzoeken om persoonlijke informatie te delen of geld over te maken.

Niet zeker of het gaat over een phishing-valstrik? 

Neem altijd bij twijfel contact op met jouw websitebeheerder. Ondernemers met een Webhero website of webshop kunnen hiervoor terecht bij het Customer Success team!

Tel: 016 66 14 32 (Bereikbaar iedere werkdag tussen 9u-12u en 13u-17u)

Mail: support@webhero.be


Phishing-e-mails voorbeelden

Volgende valse e-mails doken afgelopen weken op. 

Meer over veilig internetten?

Veilig (zakelijk) internetten is een hot topic voor zelfstandigen en ondernemers. We werken steeds vaker van thuis uit en sommige bedrijven werken intussen zelfs helemaal online. Het spreekt voor zich dat je al deze gegevens en informatie wil beschermen en veilig houden. Gebruik jij al jaren hetzelfde wachtwoord? Of vertrouw jij nog steeds 100% op die oude virusscanner op je computer? Tijd voor extra versterking!

4 tips om jouw gegevens extra te beschermenIk zoek een professionele webbouwer

Net zo’n mooie website of webshop laten bouwen?

Een Webhero neemt snel contact met je op!
Een Webhero neemt snel contact met je op!