Tips & Tricks

31 januari 2023

Opgelet voor phishing-e-mails

Geschreven door Jo Deferm.

De afgelopen weken hebben we een toename gezien van phishing-e-mails over domeinnamen. Van het vernieuwen van jouw domeinnaam tot een valse registratiebevestiging. Deze nep-e-mails lijken van betrouwbare bronnen te komen zoals Combell, TransIP Support of IPR Protection, maar hebben als doel persoonlijke en financiële gegevens te stelen. 

Omdat de veiligheid van jouw gegevens voor ons erg belangrijk is, willen we jou via deze blog hierover verder informeren. Bovendien geven we onderaan enkele screenshots van valse e-mails die momenteel de ronde doen.

Hoe herken je een phishing-e-mail?

Cybercriminelen zijn vaak slechte spellers, waardoor hun taalfouten zichzelf verklappen. Echter is het tegenwoordig moeilijker om phishing-e-mails te herkennen, omdat dit vaak exacte kopieën zijn van de originele e-mails van een bedrijf. Gelukkig zijn er nog andere manieren om phishing te herkennen:

1. Vreemd e-mailadres

Komt het overeen met eerdere e-mails van deze afzender? Staat dit e-mailadres op hun huidige website? In veel gevallen is de afzender onbekend of komt de domeinnaam niet overeen met de officiële benaming.

2. Verkeerde URL's

Open een verdachte e-mail op jouw computer en bekijk de URL door met je cursor over de link te bewegen. Komt deze URL overeen met de officiële website? Is deze URL beveiligd (start met "https")? Zo niet, klik er dan zeker niet op! Laat je bovendien niet vangen door URL-verkorters (bv. t.co of goo.gl) en 'homografe spoofing', waarbij ze letters vervangen door tekens die er hetzelfde uitzien (bv. letter O wordt teken 0).

3. Verdachte bijlagen

Download geen afbeeldingen of bestanden uit verdachte e-mails, zonder ze eerst te scannen met een antivirussoftware.

4. Onverwachte verzoeken

Phishing-e-mails bevatten vaak onverwachte verzoeken om persoonlijke informatie te delen of geld over te maken.

Niet zeker of het gaat over een phishing-valstrik? 

Neem altijd bij twijfel contact op met jouw websitebeheerder. Ondernemers met een Webhero website of webshop kunnen hiervoor terecht bij het Customer Success team!

Tel: 016 66 14 32 (Bereikbaar iedere werkdag tussen 9u-12u en 13u-17u)

Mail: support@webhero.be

Phishing-e-mails voorbeelden

Volgende valse e-mails doken afgelopen weken op. 

Geschreven door Jo Deferm

Foto van Jo Deferm.

Jo Deferm heeft meer dan 20 jaar ervaring in digitale marketing en ondernemerschap. Die expertise verstrekte hij door de succesvolle oprichting van de welbekende reisorganisatie BoardX (2000-2012), advertentiebureau Jayjays (2017-2023) en web bureau Webhero (2013-heden). 

Jo zijn blogs zijn een weerspiegeling van zijn uitgebreide kennis en zijn toewijding aan het delen van praktische inzichten die bedrijven helpen te groeien in het digitale tijdperk.

10 mooie websites door Webhero - 2024

Het Webhero team onthult de top 10 mooie websites van dit jaar.

22 april 2024

Webhero Awards 2024

Dit jaar eerden we 41 ondernemingen uit de Webhero (Bookings) community voor hun innovatie en succes, zowel online als offline. Bij de ceremonie ontvingen 13 pioniers hun award live, een moment van pure erkenning en waardering. Ontdek alle winnaars!

28 maart 2024

Persbericht: Webhero versterkt portfolio met overname van 53 Publistep klanten.

We kondigen met trots de overname aan van 53 website klanten van Publistep, bekend reclamebureau uit Lommel, onder leiding van Stephan Hermans.

20 februari 2024

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x