E-commerce

20 februari 2019

Safeshops kwaliteitslabel: de checklist van 17 punten

Geschreven door Jo Deferm.

Stellen klanten soms vragen over de kwaliteit van webshops? De algemene voorwaarden van jouw webshop juridisch op punt stellen? Jouw website boosten met het Safeshops.be kwaliteitslabel?

Safeshops - Safeshops.be - label

Nieuwe en bestaande Webhero klanten met een webshop kunnen profiteren van het Safeshops kwaliteitslabel. Een woordje uitleg…

Safeshops.be: hét kwaliteitslabel webshops

De Belgische consument is voorzichtig als het aankomt op online shoppen. Het ingeven van persoonlijke en financiële gegevens was en is nog steeds een drempel waar velen het moeilijk mee hebben. Het Safeshops.be-label is het perfecte initiatief om dit vertrouwen te herstellen. Verschillende toonaangevende Belgische webwinkels zoals Coolblue en Sunweb hebben hun schouders onder dit project gezet met als bedoeling veilige, juridisch correcte en betrouwbare webwinkels te herkennen. 

Jouw webshop juridisch laten keuren? In dit filmpje legt Greet Dekocker, directeur van Safeshops,  uit wat de meerwaarde van Safeshops is voor jouw business.


Hoe ontvang je het SafeShops.be-label?

Safeshops heeft een checklist ontworpen op basis van 17 punten waaraan jouw webshop moet voldoen. Ze controleren onder andere of jouw algemene voorwaarden kloppen en of je transparant communiceert over prijzen en extra kosten. De procedure is eenvoudig. Jij vult een aanvraagformulier in en ontvangt van hen een verificatie vragenlijst. Alles correct ingevuld? Check! Stuur alles door naar Safeshops. Zij werken samen met een onafhankelijk advocatenkantoor en analyseren jouw dossier zo snel mogelijk. Je krijgt een professioneel advies en enkele concrete tips indien je nog zaken moet aanpassen. Helemaal goedgekeurd? Dan ben je trotse eigenaar van het Safeshops.be label.  

De Safeshops.be checklist: 17 punten

 1. Algemene voorwaarden
 2. Identiteit
 3. Bestelproces
 4. Prijsaanduidingen
 5. Leverings –en andere kosten
 6. Communicatiekosten
 7. Betalingsmogelijkheden
 8. Klachtenprocedure
 9. Duur van de overeenkomst
 10.  Aanvullende informatie
 11.  Aankoopbevestiging
 12.  Levering
 13.  Persoonsgegevens
 14.  Cookies
 15.  Opt-in
 16.  Reclame via e-mail
 17.  Beveiliging van gegevens en systemen

Op zoek naar alle uitleg over deze Safeshops.be checklist? Bekijk hier de pdf met alle uitleg.

Safeshops - Safeshop.be - kwaliteitslabel

18% meer conversie met e-commerce label

Dit Belgisch en Europees kwaliteitslabel creëert een veilig en betrouwbaar kader om online winkelen aan te moedigen, waardoor wantrouwige of twijfelende klanten geen enkele reden meer hebben om hun online aankoop uit te stellen. Dankzij dit erkend e-commerce label weten klanten dat hun rechten gerespecteerd worden en dat hun financiële gegevens niet op straat liggen. Onderzoek heeft zelfs aangewezen dat goed zichtbare Safeshops.be-labels tot 18% meer conversies opleveren. 

Neem hier contact op met Webhero voor jouw Safeshops.be label en win meteen het vertrouwen van jouw online klanten!

Interessante internationale artikels over e-commerce:

Een webshop laten maken en kiezen voor Webhero?

Logisch: Omdat wij 'the extra mile' doen voor onze klanten:


Wat is de prijs van een Webhero webshop?

Voor € 1258 per jaar heeft u al een professionele webshop! Dat is dé all-in prijs voor een volledig pakket met hosting, CMS, en persoonlijke service van het Webhero-team dat gevestigd is in Leuven.

Meer weten over webshops? Bekijk dan zeker volgende pagina’s:

Geschreven door Jo Deferm

Foto van Jo Deferm.

Jo Deferm heeft meer dan 20 jaar ervaring in digitale marketing en ondernemerschap. Die expertise verstrekte hij door de succesvolle oprichting van de welbekende reisorganisatie BoardX (2000-2012), advertentiebureau Jayjays (2017-2023) en web bureau Webhero (2013-heden). 

Jo zijn blogs zijn een weerspiegeling van zijn uitgebreide kennis en zijn toewijding aan het delen van praktische inzichten die bedrijven helpen te groeien in het digitale tijdperk.

20 lokale cadeautips voor Kerstmis

Kerstmis staat voor de deur en dit jaar pakken we het anders aan! Met deze 20 lokale cadeau-ideeën breng je niet alleen een lach op iemands gezicht, maar ondersteun je ook onze lokale pareltjes.

7 december 2023

Persbericht: Webhero doet overname van 139 Udesite Klanten

Webhero kondigt met trots de overname aan van 139 websites en 40 webshops van Udesite, een digital agency uit Sint-Niklaas.

12 september 2023

Belangrijke update Instagram Shopping

Met ingang van 10 augustus 2023 heeft Instagram ingrijpende aanpassingen doorgevoerd binnen Instagram Shopping.

31 augustus 2023

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x