3 juni 2018

BNI Vlaanderen: interview met Pierre Schmitt

Voor zij die hem nog niet kennen: Pierre Schmitt is de oprichter van BNI Leuven Artois en intussen Executive Directeur van BNI Vlaams-Brabant en arrondissement Aalst. Sinds 2012 werkt hij intensief aan de uitbouw van de netwerkorganisatie BNI Vlaanderen en is hij hun nummer 1 ambassadeur.

Ondanks zijn drukke weekschema vol businessafspraken en BNI-vergaderingen heeft Pierre Schmitt met plezier tijd vrijgemaakt voor een persoonlijk interview met Webhero. Een gezellige babbel over effectief netwerken, geven loont en zoveel meer.

Hoe heb jij de start van BNI Vlaanderen ervaren?

Via mijn nicht leerde ik BNI kennen. Zij was lid bij een BNI chapter in Parijs en overtuigde mij van de werking van deze netwerkorganisatie. Terug in België, ging ik op zoek naar een chapter in Vlaanderen, maar zonder succes. In 2012 kon je BNI alleen nog maar in Wallonië vinden. Mijn eerste BNI bezoek was in Waver. Gezien het wereldwijde succes, besloot ik een chapter op te richten in Leuven. Daarvoor volgde ik een 3-daagse opleiding in Engeland en zag voor het eerst hoe BNI het leven van ondernemers kon veranderen. BNI Leuven Artois werd een feit op 10 januari 2013.

Dé succesformule voor BNI Vlaanderen?

Als lid van BNI werk je niet meer alleen. Plots heb je een heel team verkopers die je helpen om meer business te genereren. ‘Geven loont’ is de bekende slogan van BNI. De netwerkorganisatie focust zich 100% op vertrouwen en lange termijn samenwerkingen. Door elkaar te helpen, krijg je uiteindelijk business in return. Er is ook nooit sprake van concurrentie, aangezien er slechts 1 beroepsspecialisatie per chapter wordt toegelaten.

Welke tip wil jij BNI leden meegeven?

Maak intensief gebruik van alle voordelen van BNI. Hoe meer tijd je investeert, des te meer je terugkrijgt. Mijn tip? Organiseer meer 1-2-1 meetings, bezoek meerdere chapters binnen en buiten de regio, gebruik BNI connect om informatie uit te wisselen met ondernemers wereldwijd en volg trainingen. Je leert ook actief nadenken over je contactsferen en welke beroepen dezelfde klanten hebben als jij. Het is een enorm goede, maar ook leuke leerschool voor zowel startende als ervaren ondernemers. BNI zal jouw business ongetwijfeld doen groeien.

Ik heb nog nooit van BNI gehoord. Hoe zou je mij overtuigen?

Eerst en vooral zou ik luisteren… wat mis je vandaag in jouw onderneming? Zoek je meer business? Wil je met andere ondernemers uit de streek werken? Wil je jouw bedrijfspositie in jouw regio vergroten? Dankzij BNI kom je in contact met andere bedrijven die in dezelfde groeifase zitten en kan je op een unieke wijze leren van elkaar. Blijven groeien als ondernemer is ontzettend belangrijk.

Hoe helpt BNI jou?

Ik gebruik BNI voor alles in mijn leven. Mijn boekhouder, bankier, IT’er, enzovoort is gelinkt aan BNI. De BNI pin, die ik trouwens altijd draag, mag je perfect vergelijken met een kwaliteitslabel. Eens je lid bent, gaan de deuren voor je open. Maar een BNI lidmaatschap gaat wel gepaard met enkele verplichtingen en je moet er ook echt voor werken. Door de intensiteit is het niet voor iedereen weggelegd, maar dat schept net het vertrouwen.

Als het niet voor iedereen is weggelegd, wat is dan hét unieke DNA van een BNI lid?

Een typisch BNI lid is een gever, geen jager. Met andere woorden je kan goed luisteren en je gaat actief jouw netwerk bewandelen om andere ondernemers te helpen. De echte gevers zijn het meest succesvol. Samengevat: een sociale netwerker met een open mindset die graag andere ondernemers helpt om ook hun business te laten groeien.

Wat doe je nog naast BNI?

Overdag ben ik verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van Capinic bvba. Daarnaast ben ik ook hard aan het werken aan een nieuw concept, maar daar wil ik nog niet te veel over kwijt. Eind dit jaar weten jullie meer. Mijn resterende tijd spendeer ik met familie en vrienden. En mijn sportieve uitlaatklep? Absoluut Nordic walking.

Het BNI verhaal van Pierre Schmitt vertaald naar cijfers

  • 451 BNI leden maken deel uit van mijn chapters.
  • 12 ondernemers waren aanwezig op de eerste meeting van de kerngroep BNI Leuven Artois.
  • 16 BNI meetings is mijn persoonlijk record op 1 maand tijd.
  • 70 à 100 uur is mijn gemiddelde werkweek.
  • 10 kopjes koffie drinkt Pierre vóór 10u s ‘ochtends.

Lees ook:

Webhero x BNI

Webhero maakt al sinds 2014 deel uit van BNI Leuven Artois. Op die korte periode zijn we exponentieel gegroeid van een tweemanschap naar een team van 15 digitale helden. Intussen zijn we ook vertegenwoordigd in 5 andere chapters van BNI Vlaanderen:

BNI Mercator (Leuven) - BNI Living Tomorrow (Vilvoorde) - BNI Kastze (Melsbroek) - BNI Midden Limburg (Hasselt) - BNI Demervallei (Zelem).

Wil je graag eens samen met een Webhero op bezoek bij één van deze netwerkgroepen? Dan nodigen we je heel graag uit. Bel ons op 016/66.14.32 of mail info@webhero.be.

Persbericht: Webhero versterkt portfolio met overname van 53 Publistep klanten.

We kondigen met trots de overname aan van 53 website klanten van Publistep, bekend reclamebureau uit Lommel, onder leiding van Stephan Hermans.

20 februari 2024

De sleutel tot inbox-delivery: DNS-records voor spampreventie van e-mails

6 februari 2024

Team Webhero wenst jullie magische feestdagen en een fantastisch 2024

Beste klanten, vrienden, familie en heroes, jullie onwankelbare steun en vertrouwen zijn ook dit jaar de drijvende krachten achter onze successen en innovaties.

27 december 2023

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x