Tips & Tricks

9 mei 2018

BNI Connect: 4 tips die elk BNI-lid zou moeten toepassen

BNI is de grootste zakelijke netwerk organisatie ter wereld. BNI helpt hun leden hun bedrijf te laten groeien door middel van een gestructureerd, positief en professioneel referral programma waarmee ze zinvolle, langdurige relaties kunnen ontwikkelen. BNI heeft ook een online platform (een soort LinkedIn voor leden) met de naam BNI Connect.

BNI connect, website laten maken,  Webhero

Connect maakt het voor lokale bedrijven mogelijk om een echt wereldwijd netwerk te hebben. Dit platform heeft drie pijlers:

  • Database van leden over de hele wereld
  • Websites voor alle chapters (netwerkgroepen)
  • Sociaal netwerk met een"Mijn BNI" -pagina voor leden

Lees ook: Dé ULTIEME lijst van netwerkorganisaties in Vlaanderen

Een uitgebreid BNI Connect profiel

Hoe meer informatie je invult op je profiel, hoe makkelijker andere leden je zullen vinden. En als je gevonden wordt wil je natuurlijk ook een professionele indruk achterlaten. Zorg dus voor een goede profielfoto. Connect laat het ook toe om 2 keer je 60-seconden bedrijfspresentatie neer te schrijven. Vertaal deze elevator pitch ook naar het Engels, zeker als je internationale connecties wil leggen.

Vertel je verhaal met emotie

Wanneer je je profiel bewerkt zul je verschillende verrassende invulvelden tegenkomen, zoals 'Mijn brandende verlangen is…’ en 'Iets dat ik niet weet… ', of 'Mijn sleutels tot succes'. Dit zijn geen standaard vragen, maar wel vragen die mensen graag willen weten en lezen over jou. Gebruik deze velden om verhalen te vertellen.

Hier is het advies van Dr. Misner: Laat de lezer je verhaal opnieuw her-beleven, dus probeer je verhaal niet eenvoudig te her-vertellen. Hoe meer je je kan bezighouden met de emotie van de situatie, hoe meer impact het zal hebben. Hier zijn vier punten om te onthouden:

  1. Een verhaal is een feit.
  2. Verpakt in emotie.
  3. Het zet ons aan tot actie.
  4. Het transformeert ons op de een of andere manier.

Lees ook: Tips voor de perfecte BNI-zoekvraag: 52 weken, 52 leads. 

Gebruik het Meeting Notes Report

Voor elke meeting moet je een paar dingen verzamelen: Met wie heb ik de laatste week 1-2-1’s gehad? Heb ik aanbevelingen gegeven? Moet ik iemand bedanken voor de omzet?

BNI connect laat het toe om heel eenvoudig een Meeting Notes Report te downloaden waar al die info in samengevat staat. Het zal je dus zeker wat tijd besparen en je zal niets vergeten. 

Ontdek en bezoek chapters in het buitenland

Wat zo speciaal is aan BNI leden, is dat ze wereldwijd dezelfde mindset hebben. Daarom horen we vaak dat ondernemers als ze in het buitenland zijn, een lokaal chapter gaan bezoeken. De geschiedenis leert ons dat er voor leden vanuit andere landen de rode loper wordt uitgerold en dat je top wordt ontvangen. BNI Connect maakt het makkelijk om deze andere chapters te vinden, te zien welke leden er actief zijn en om nadien contact te houden.

Lees ook: 3 jaar als lid van BNI Leuven Artois : de exacte omzet!

20 lokale cadeautips voor Kerstmis

Kerstmis staat voor de deur en dit jaar pakken we het anders aan! Met deze 20 lokale cadeau-ideeën breng je niet alleen een lach op iemands gezicht, maar ondersteun je ook onze lokale pareltjes.

7 december 2023

Persbericht: Webhero doet overname van 139 Udesite Klanten

Webhero kondigt met trots de overname aan van 139 websites en 40 webshops van Udesite, een digital agency uit Sint-Niklaas.

12 september 2023

Belangrijke update Instagram Shopping

Met ingang van 10 augustus 2023 heeft Instagram ingrijpende aanpassingen doorgevoerd binnen Instagram Shopping.

31 augustus 2023

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x