E-commerce

18 september 2019

Waarom behoren Webhero websites tot de snelste websites van het web?

Geschreven door Jo Deferm.

De snelheid van een website is de laatste jaren steeds belangrijker geworden. We willen allemaal kwaliteitsvolle content aan onze bezoekers tonen en zorgen voor een interactieve beleving. Daarbij is het belangrijk dat we onze beste foto’s in hoge resolutie tonen, handige iframes toevoegen met leuke animaties en nog veel meer.

Als je geen geoptimaliseerde snelle website hebt, kunnen foto’s, iframes en animaties jouw website enorm vertragen met laadtijden van wel meer dan 5 seconden. Misschien denk je bij jezelf ‘5 seconden valt best wel mee’ maar na het lezen van volgende cijfers denk je daar gegarandeerd anders over!

Waarom is een snelle website belangrijk?

  • 57% van bezoekers verlaten een website als de laadtijd langer is dan 3 seconden
  • Voor 46% van de mensen is wachten op het laden van een pagina het meest hatelijke van mobiel surfen op internet
  • Een vertraging van de laadtijd van 100 milliseconden zorgt voor een conversie daling van ongeveer 7% 
  • 79% van internetshoppers die moeite hebben met het inladen van een website, zeggen dat ze die website niet opnieuw zullen bezoeken
  • Pagina’s die binnen de 2 seconden laden hebben een gemiddelde bounce rate van 9% terwijl pagina’s die 5 seconden nodig hebben om te laden een bounce rate hebben van 38%

Ben jij net zo verbaasd als de persoon op de foto? Dan hoeven we je waarschijnlijk niet langer te overtuigen van het belang van een snelle website. Gelukkig voor jou spendeert Webhero al sinds de opstart heel veel aandacht aan paginasnelheid en zijn onze websites razendsnel. Wil je weten hoe we dat exact voor elkaar krijgen? Hieronder geven we je inzichten over de best practices die wij hebben geïmplementeerd.

Waarom zijn Webhero websites zoveel sneller dan de gemiddelde website?

Webhero websites laden foto’s en iframes in via Lazy loading

Met lazy loading wordt een website niet in één keer volledig ingeladen. Afbeeldingen en iframes worden pas ingeladen wanneer je er als bezoeker naar toe scrollt. Door alleen in te laden wat bezoekers effectief willen zien, wordt minder data doorgestuurd wat resulteert in een snellere laadsnelheid. Bezoekers met een beperkt 4G pakket weten dit zeker te appreciëren :-)

Webhero websites halen jouw foto’s op in het ideale formaat

Je kent het vast wel; je surft op je mobiel naar een website van een fotograaf en iedere foto duurt eeuwen om volledig in te laden. Dit komt omdat foto’s vaak in een te hoge resolutie worden ingeladen waardoor ze soms meer dan een megabyte groot zijn. Aangezien je smartphone scherm vaak maar 750px breed is, zijn foto’s van meer dan 3000px breed een grote bron van data-verspilling. 

Bij Webhero hebben we daar een innovatieve oplossing voor: onze Responsive Image Loader. Met deze tool berekenen we  tijdens het inladen van de pagina op jouw toestel hoe groot die foto zal getoond worden. Vervolgens halen we hem in exact het juiste formaat op. Op een pagina met een vijftal foto’s kunnen we hierdoor al een paar seconden laadtijd winnen.

Webhero websites maken gebruik van Google CDN-hosting

Alle afbeeldingen op Webhero websites worden gehost door het Content Delivery Network (CDN) van Google die de laadtijden verkort door gebruik te maken van geografisch verspreide servers en caching van de verschillende formaten.

Webhero websites worden verkleind met GZIP compressie

GZIP compressie is een methode om bestanden te verkleinen. Dankzij de kleinere bestanden die naar de browser worden gestuurd, wordt je website sneller getoond.

Webhero websites heeft AMP geïntegreerd

Kan het na bovenstaande optimalisaties nog sneller? Jazeker! Jouw belangrijkste pagina’s hebben in een Webhero website een AMP versie. AMP staat voor Accelerated Mobile Pages.

Accelerated Mobile Pages zijn webpagina's met statische content, geoptimaliseerd voor mobiele apparaten. Het open framework is speciaal ontworpen met bestaande webtechnologie voor het ontwikkelen van kleine en snelle webpagina's. 

Webhero websites worden gecached 

Dankzij website caching worden pagina’s eenmalig opgeslagen waardoor de webservers niet meermaals dezelfde taken moeten uitvoeren. Wanneer je de pagina een tweede keer bezoekt, wordt deze veel sneller getoond. Een win-win voor de bezoeker en de webservers!

Wat moet je zelf nog doen voor een snelle website?

Als je een Webhero website hebt, niets! Als je nog geen Webhero website hebt, rest er nog maar één taak om te doen. Neem contact op met ons team dat voor jou die supersnelle website met heel veel plezier bouwt!

Geschreven door Jo Deferm

Foto van Jo Deferm.

Jo Deferm heeft meer dan 20 jaar ervaring in digitale marketing en ondernemerschap. Die expertise verstrekte hij door de succesvolle oprichting van de welbekende reisorganisatie BoardX (2000-2012), advertentiebureau Jayjays (2017-2023) en web bureau Webhero (2013-heden). 

Jo zijn blogs zijn een weerspiegeling van zijn uitgebreide kennis en zijn toewijding aan het delen van praktische inzichten die bedrijven helpen te groeien in het digitale tijdperk.

10 mooie websites door Webhero - 2024

Het Webhero team onthult de top 10 mooie websites van dit jaar.

22 april 2024

Webhero Awards 2024

Dit jaar eerden we 41 ondernemingen uit de Webhero (Bookings) community voor hun innovatie en succes, zowel online als offline. Bij de ceremonie ontvingen 13 pioniers hun award live, een moment van pure erkenning en waardering. Ontdek alle winnaars!

28 maart 2024

Persbericht: Webhero versterkt portfolio met overname van 53 Publistep klanten.

We kondigen met trots de overname aan van 53 website klanten van Publistep, bekend reclamebureau uit Lommel, onder leiding van Stephan Hermans.

20 februari 2024

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x