8 augustus 2018

Solar Team kiest opnieuw voor Webhero

Om de twee jaar wisselt de interne crew van het Solar Team in Leuven. De website wordt vernieuwd en geëvalueerd. Voor het 3de jaar op rij slagen we met onderscheiding en mogen we ons partnership met het Solar Team verlengen. #Trots

  • Wie? Yante Van Ham, verantwoordelijke voor de externe communicatie
  • Wat? Punch Powertrain Solar Team uit Leuven
  • Webhero klant sinds? Juli 2015
  • Uitdaging? Nieuwe partners en de communicatie naar de buitenwereld blijven verbeteren

Het 20-koppig Punch Powertrain Solar Team is een groep van industrieel en burgerlijke ingenieurstalenten van de KU Leuven. De komende twee jaar zetten ze alles op alles om de World Solar Challenge van 2019 in Australië te winnen. Met het ganse team bouwen ze actief aan een innovatieve zonnewagen die nog sneller, beter en energiebewuster is dan het vorige model, de Punch 2. Team 7 veroverde vorig jaar in oktober de 3de plaats. Nu is het de beurt aan team 8 om zich klaar te stomen voor de volgende race. Yante van Ham, lid van team 8, deelt hun verhaal met Webhero.

Solarteam teamfoto, , website laten maken,  Webhero

Wat is de motivatie van het nieuwe Punch Powertrain Solar Team?

Voor ons is er één doel en één droom: de gouden medaille bemachtigen op de World Solar Challenge in Australië. En om dat te bereiken, verdiepen we ons in de uiteenlopende mogelijkheden van hernieuwbare energie en meer in het bijzonder zonne-energie. We onderzoeken de meest innovatieve technologieën tijdens het design van onze zonnewagen en leren de kneepjes van het ondernemerschap.

Welke projecten staan er dit jaar nog op de agenda?

In september nemen we deel aan het ESC, Ilumen European Solar Challenge met de Punch One ofwel de zonnewagen van team 6. Vorig jaar zijn we als tweede geëindigd van 12 deelnemende ploegen. In oktober staat ons een nieuwe race te wachten in Chili: de Carrera Solar Atacama. Dit is één van de meest extreme races ter wereld en wij nemen deel met onze Punch 2, de zonnewagen van team 7. De warmte, het hoogteverschil en het parcours maken van deze race een echte uitdaging. Naast deze twee wedstrijden maken we ook tijd vrij voor het begeleiden van KU Leuven thesisstudenten en zijn we aanwezig op verschillende jobbeurzen.

In welke mate is een goede website voor jullie belangrijk?

De website helpt ons om nieuwe partners aan te trekken, huidige partners op de hoogte te houden, geïnteresseerden te informeren en ook om onze verschillende events te promoten. De belangrijkste doelgroep voor ons zijn bedrijven die graag hun schouders zetten onder dit innovatief project en ons willen steunen. Op de website vinden zij alle informatie terug over ons team, de verschillende races, foto’s en zoveel meer.

Wat is jullie algemene ervaring met de Webhero website?

Top! Super gebruiksvriendelijk en je kan alles zelf snel en eenvoudig aanpassen. Dat is belangrijk voor ons aangezien we veel activiteiten en evenementen organiseren en opvolgen. Momenteel gebruiken we het Agra design. Het heeft een professionele look & feel, maar ziet er ook nog jeugdig uit. Geïnteresseerden kunnen ook gemakkelijk doorklikken naar onze andere sociale kanalen of onze foto’s van vorige races bekijken. Van onze bezoekers krijgen we vooral complimenten over de professionele indruk en de overzichtelijkheid.

Wat vertellen de statistieken van jullie website? 

Op het moment van onze race in oktober 2017, piekte de website tot maar liefst 6000 bezoekers en 25000 paginaweergaves. Normaal ligt ons gemiddelde rond de 1000 bezoekers per maand. Dan merk je natuurlijk wat al die extra content online teweegbrengt. Interessant! Ook een mobielvriendelijke website is voor ons een pluspunt, want 1/3de van onze bezoekers bekijkt de website via hun mobiel of tablet.

Zijn jullie tevreden over de samenwerking met Webhero? 

Absoluut, geen klachten. We verlengen dan ook graag voor een 3de keer. Webhero communiceert duidelijk, werkt transparant en helpt ons altijd snel verder. Wij zouden het alleszins iedereen aanraden.

Wat staat er nog op jullie planning voor de komende jaren? 

Wereldkampioen worden, uiteraard! En daarnaast blijven innoveren, verbeteren en groeien als een team. We willen ook blijven inzetten op duidelijke communicatie naar de buitenwereld toe, zowel naar bedrijven als sympathisanten van ons project. Check!

Webhero is de digitale held van ondernemers en KMO’s en streeft ernaar om verenigingen zoals het Solar Team te kunnen ondersteunen in hun groei. Wij geloven in innovatieve talenten en technologieën en hopen zo een steentje te kunnen bijdragen aan een milieubewuste toekomst.

Wil je graag het nieuwe Solar Team ontmoeten? Neem hier een kijkje op de website!

Op zoek naar een professionele website voor jouw organisatie? Kom gerust eens langs bij Webhero!

Lees ook:

Persbericht: Webhero versterkt portfolio met overname van 53 Publistep klanten.

We kondigen met trots de overname aan van 53 website klanten van Publistep, bekend reclamebureau uit Lommel, onder leiding van Stephan Hermans.

20 februari 2024

De sleutel tot inbox-delivery: DNS-records voor spampreventie van e-mails

6 februari 2024

Team Webhero wenst jullie magische feestdagen en een fantastisch 2024

Beste klanten, vrienden, familie en heroes, jullie onwankelbare steun en vertrouwen zijn ook dit jaar de drijvende krachten achter onze successen en innovaties.

27 december 2023

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x