8 mei 2017

Waar staat het web vandaag en morgen

Geschreven door Jo Deferm.

Het web en alles wat met websites en webdevelopment te maken heeft staat niet stil. We moeten blijven evolueren en mee zijn met de nieuwste snufjes. Daarom waren we met Content Crackers aanwezig op de jaarlijkse CSSConf EU en JSConf EU die dit jaar plaatsvonden in Berlijn. Op deze conferenties komen de beste webdesigners en meest getalenteerde front-end developers spreken over de nieuwste technologieën die het web beter, sneller en indrukwekkender maken. Hieronder lees je wat wij bijgeleerd hebben over het web van vandaag en morgen, en wat voor jouw website en jouw bezoekers het verschil kan maken.

1. Jouw website moet en kan veel sneller zijn

De gemiddelde internetgebruiker wereldwijd surft met één van de goedkopere smartphones via een 2G verbinding. Deze combinatie is ongeveer 5 keer trager in vergelijking met iemand die surft op een Macbook Pro via breedband. Dus al werkt je website op jouw toestel snel, wil dit nog niet zeggen dat jouw gebruikers hetzelfde ervaren.

De gemiddelde laadtijd van mobiele websites is 19 second over 3G connectie, website laten maken,  Webhero

Met een 3G verbinding is de gemiddelde laadsnelheid van mobiele sites 19 seconden. Als we weten dat 53% van mobiele gebruikers al vanaf 3 seconden afhaakt, ‘moeten’ we er dus voor zorgen dat mobiele websites veel sneller laden. Het goede nieuws is dat we ze ook sneller ‘kunnen’ maken dankzij nieuwe manieren van website optimalisatie. Het Google AMP project is hier een voorbeeld van. AMP staat voor ‘Accelerated Mobile Pages’, wat hetzelfde wil zeggen als webpagina’s die instant laden doordat we verschillende aspecten van de code optimaliseren. En laat dit exact hetgene zijn waar wij bij Content Crackers voor kunnen zorgen!  

2. Jouw website moet toegankelijk zijn voor iedereen

Al vele jaren kunnen we ons geen wereld meer voorstellen zonder internet. We lopen continu rond met onze smartphone en hebben bijna overal toegang tot mobiel internet waardoor we waar en wanneer we maar willen onze favoriete webshop kunnen bezoeken en de interessantste artikels kunnen lezen. Maar wat als jouw bezoekers op een bepaald moment toch in een regio zitten zonder connectie of wat als hun data-abonnement op is? Ze krijgen een melding dat er geen connectie is en dat de schoenen die ze willen bestellen of het artikel dat ze aan het lezen waren, verdwijnen als sneeuw voor de zon. Hierdoor worden ze uit de flow van je website getrokken.

Offline First

Dankzij verschillende tools en richtlijnen kunnen wij, bij Content Crackers ervoor zorgen dat jouw website of webapplicatie offline beschikbaar blijft, zonder dat er data of informatie verloren gaat en ook je site zonder internetverbinding bruikbaar blijft. Met deze tools kunnen we informatie tijdelijk op het toestel van de bezoeker opslaan, in offline modus opvragen en indien nodig verzenden van zodra er terug internetverbinding is.

Offline first, website laten maken,  Webhero

Weg met beperkingen

Niet alleen verbinding met het internet is een belangrijke factor om de toegankelijkheid van je website te garanderen. Ook zijn er mensen met cognitieve-, visuele-, auditieve en fysieke beperkingen die elk op hun manier problemen hebben met surfen op het internet. Hiervoor bestaan er hardware- en software oplossingen om de gebruiksvriendelijkheid voor deze doelgroep te verbeteren. De website moet dan ook wel aangepast worden volgens de richtlijnen. Zo moeten ze de website bijvoorbeeld met alleen het keyboard kunnen gebruiken, maar moet er ook genoeg contrast zijn voor de leesbaarheid. Tenslotte moet ook de code geoptimaliseerd worden.

3. Maak jouw website indrukwekkend en grensverleggend

Dankzij de huidige technologie kunnen vandaag de gekste ideeën realiteit worden. Interactieve video’s, grootse datavisualisaties, frappante animaties, enzovoort. Alles is mogelijk. Daag ons als creative digital agency uit om van jouw website een high-end product te maken met de nieuwste trends en meest innovatieve technieken.

Maak jouw website indrukwekkend en grensverleggend, website laten maken,  Webhero

Dit waren de belangrijkste topics die een grote invloed hebben op jouw website en ook uiterst belangrijk zijn voor jouw bezoekers. Op de CSSConf EU en JSConf EU hebben we op technisch vlak veel mogen leren waardoor we als bedrijf kunnen blijven groeien en nog betere websites kunnen bouwen!

Geschreven door Jo Deferm

Foto van Jo Deferm.

Jo Deferm heeft meer dan 20 jaar ervaring in digitale marketing en ondernemerschap. Die expertise verstrekte hij door de succesvolle oprichting van de welbekende reisorganisatie BoardX (2000-2012), advertentiebureau Jayjays (2017-2023) en web bureau Webhero (2013-heden). 

Jo zijn blogs zijn een weerspiegeling van zijn uitgebreide kennis en zijn toewijding aan het delen van praktische inzichten die bedrijven helpen te groeien in het digitale tijdperk.

10 mooie websites door Webhero - 2024

Het Webhero team onthult de top 10 mooie websites van dit jaar.

22 april 2024

Webhero Awards 2024

Dit jaar eerden we 41 ondernemingen uit de Webhero (Bookings) community voor hun innovatie en succes, zowel online als offline. Bij de ceremonie ontvingen 13 pioniers hun award live, een moment van pure erkenning en waardering. Ontdek alle winnaars!

28 maart 2024

Persbericht: Webhero versterkt portfolio met overname van 53 Publistep klanten.

We kondigen met trots de overname aan van 53 website klanten van Publistep, bekend reclamebureau uit Lommel, onder leiding van Stephan Hermans.

20 februari 2024

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x