Waarom een snelle website belangrijk is

Het belang van de snelheid van je website. 

Bij Webhero hechten we superveel belang aan de snelheid van onze websites. Daarom pushen we regelmatig updates naar de websites van al onze klanten. In de video hieronder geven we je alvast 5 redenen waarom jouw website zo snel mogelijk moet zijn.

Waarom is een snelle website belangrijk?

  1. Goede eerste indruk: onbewust vinden we snelle websites professioneel en betrouwbaar. Een tragere website zal dus zorgen voor een negatieve eerste indruk en het is zeer moeilijk om dit terug om te draaien naar iets positiefs.
  2. Hoge verwachtingen: als we een vraag hebben willen we daar heel snel een accuraat antwoord op. Bijna de helft van de mensen verwacht dat je website laadt in minder dan 2 seconden en haken zelfs af als het langer duurt. 
  3. User experience: als bedrijf wil je een fantastische ervaring voor je website bezoeker creëren. Dit doe je door een zo goed mogelijk antwoord te bieden op de zoekopdracht van je bezoeker en door dat antwoord zo snel mogelijk te geven.
  4. Verlies van conversies: het doel van een website is om een offerteaanvraag, reservaties, ... te bekomen. Bij een trage snelheid haakt een groot deel af wat een verlies is van potentiële customers.
  5. Hoger scooren in Google: Google zal snellere websites hoger ranken dan trage websites.


Ik zoek een professionele webbouwer

Net zo’n mooie website of webshop laten bouwen?

Een Webhero neemt snel contact met je op!
Een Webhero neemt snel contact met je op!