Waarom een snelle website belangrijk is

Geschreven door Jo Deferm.

Het belang van de snelheid van je website.

Bij Webhero hechten we superveel belang aan de snelheid van onze websites. Daarom pushen we regelmatig updates naar de websites van al onze klanten. In de video hieronder geven we je alvast 5 redenen waarom jouw website zo snel mogelijk moet zijn.

Waarom is een snelle website belangrijk?

  1. Goede eerste indruk: onbewust vinden we snelle websites professioneel en betrouwbaar. Een tragere website zal dus zorgen voor een negatieve eerste indruk en het is zeer moeilijk om dit terug om te draaien naar iets positiefs.
  2. Hoge verwachtingen: als we een vraag hebben willen we daar heel snel een accuraat antwoord op. Bijna de helft van de mensen verwacht dat je website laadt in minder dan 2 seconden en haken zelfs af als het langer duurt. 
  3. User experience: als bedrijf wil je een fantastische ervaring voor je website bezoeker creƫren. Dit doe je door een zo goed mogelijk antwoord te bieden op de zoekopdracht van je bezoeker en door dat antwoord zo snel mogelijk te geven.
  4. Verlies van conversies: het doel van een website is om een offerteaanvraag, reservaties, ... te bekomen. Bij een trage snelheid haakt een groot deel af wat een verlies is van potentiƫle customers.
  5. Hoger scooren in Google: Google zal snellere websites hoger ranken dan trage websites.

Geschreven door Jo Deferm

Foto van Jo Deferm.

Jo Deferm heeft meer dan 20 jaar ervaring in digitale marketing en ondernemerschap. Die expertise verstrekte hij door de succesvolle oprichting van de welbekende reisorganisatie BoardX (2000-2012), advertentiebureau Jayjays (2017-2023) en web bureau Webhero (2013-heden). 

Jo zijn blogs zijn een weerspiegeling van zijn uitgebreide kennis en zijn toewijding aan het delen van praktische inzichten die bedrijven helpen te groeien in het digitale tijdperk.

Persbericht: Webhero versterkt portfolio met overname van 53 Publistep klanten.

We kondigen met trots de overname aan van 53 website klanten van Publistep, bekend reclamebureau uit Lommel, onder leiding van Stephan Hermans.

20 februari 2024

De sleutel tot inbox-delivery: DNS-records voor spampreventie van e-mails

6 februari 2024

Team Webhero wenst jullie magische feestdagen en een fantastisch 2024

Beste klanten, vrienden, familie en heroes, jullie onwankelbare steun en vertrouwen zijn ook dit jaar de drijvende krachten achter onze successen en innovaties.

27 december 2023

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x