Leer adverteren op Google

Geschreven door Jo Deferm.

Wil je meer websitebezoekers, meer offerte aanvragen of meer online verkopen genereren? Wil je dat dat klanten telefonisch contact opnemen. Of wil je ze laten terugkeren nadat ze je website al een bezocht hebben? Via een Google Adwords campagne kan dat. Het grote voordeel van adverteren op Google is dat je onmiddellijk bovenaan komt te staan in de zoekresultaten. Je geeft aan op welke zoekwoorden je advertentie getoond moet worden en telkens er iemand op je adverentie klikt betaal je een paar cent.

Kies welke producten je in de kijker gaat zetten

Vraag jezelf af welke van je producten je in de kijker wil zetten. Als je enkel voetbalschoenen verkoopt is de keuze snel gemaakt. Maar wat als je veel verschillende producten verkoopt? Kijk naar welke producten het meest verkocht worden, welke het meeste opbrengen. Stel dat je een kledingwinkel hebt en dat je t-shirts, broeken en sokken verkoopt. Als je weet dat je het meeste geld verdient op t-shirts dan geef je best meer geld uit aan je t-shirt advertenties.

Start je campagne

Zodra je weet welk product je gaat adverteren kan je starten met je campagne. Een campagne is een verzameling van bepaalde advertentiegroepen die bij elkaar horen. Een advertentiegroep bevat dan weer een of meer advertenties die een gezamenlijke reeks zoekwoorden targeten. Je hebt dus een campagne > advertentiegroep > advertenties > zoekwoorden.

Maak advertentiegroepen

Veel adverteerders baseren hun advertentiegroepen op de secties of categorie├źn die op hun website worden weergegeven. Stel dat je een kledingwinkel hebt en dat je t-shirts, broeken en sokken verkoopt. In dat geval maak je drie advertentiegroepen aan. Per advertentiegroep kan je kiezen om meerdere advertenties aan te maken. AdWords wisselt de advertenties automatisch af zodat je kunt experimenteren met verschillende teksten. Na een tijdje weet Adwords zelf welke advertentie het beste werkt en wordt die voornamelijk getoond. 

Kies zoekwoorden

Vervolgens kies je de zoekwoorden waarop je advertentie wordt weergegeven. Mogelijke zoekwoorden bij de advertentiegroep t-shirts zijn; zwarte t-shirt, t-shirt large, hippe t-shirt. Gebruik zeker de zoekwoordplanner! De zoekwoordplanner is een gratis AdWords hulpprogramma waarmee je kunt zoeken naar relevante zoekwoorden.

Ziezo nu weet je al wat meer over adverteren op Google! Wist je dat onze partner Jayjays officieel erkend Google Partner is? Zij kunnen je helpen met het opzetten van een campagne.

Geschreven door Jo Deferm

Foto van Jo Deferm.

Jo Deferm heeft meer dan 20 jaar ervaring in digitale marketing en ondernemerschap. Die expertise verstrekte hij door de succesvolle oprichting van de welbekende reisorganisatie BoardX (2000-2012), advertentiebureau Jayjays (2017-2023) en web bureau Webhero (2013-heden). 

Jo zijn blogs zijn een weerspiegeling van zijn uitgebreide kennis en zijn toewijding aan het delen van praktische inzichten die bedrijven helpen te groeien in het digitale tijdperk.

Persbericht: Webhero doet overname van 139 Udesite Klanten

Webhero kondigt met trots de overname aan van 139 websites en 40 webshops van Udesite, een digital agency uit Sint-Niklaas.

12 september 2023

Belangrijke update Instagram Shopping

Met ingang van 10 augustus 2023 heeft Instagram ingrijpende aanpassingen doorgevoerd binnen Instagram Shopping.

31 augustus 2023

Voordelen van Webhero ten opzichte van WordPress

Bij Webhero zien we onszelf als meer dan alleen een platform; we zijn jouw digitale bondgenoot. Ontdek de 12 voordelen van Webhero en wat maakt Webhero sterker dan WordPress.

14 augustus 2023

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x