4 januari 2017

Dit zijn onze design trends voor 2017

Geschreven door Jo Deferm.

Built something unique, create an experience, give a story to tell. User experience is anno 2017 het belangrijkste aspect bij het ontwerpen van een website. De meeste websites werken hierdoor op dezelfde manier en hebben dezelfde look and feel. Originaliteit wordt hierdoor een absolute must!

Afspraak maken Webhero

Focus op originaliteit

Bye bye stock images and stock videos, hello custom made visuals, want die zullen we in 2017 veel tegenkomen!

Hoe maak je nu een originele website?

  • Creëer unieke illustraties en iconen die de persoonlijkheid van het merk uitstralen
  • Gebruik kenmerkende typografie als krachtig visueel medium
  • Het gebruik van authentieke foto’s zorgt ervoor dat we de juiste emoties oproepen

Mysteryland voorbeeld, website laten maken, Webhero

Geavanceerde animatie

Browsers, smartphones, tablets en computers worden steeds geavanceerder waardoor er steeds meer mogelijk wordt dan alleen statische content. Als designer moet je continu mee evolueren. Storytelling en persoonlijkheid zijn krachtige tools die je het best kan visualiseren met animaties. De animaties gaan de gebruiker zijn aandacht vasthouden en zullen voor betrokkenheid zorgen.

Animaties zie je in alle verschillende maten, stijlen en vormen en kunnen voor verschillende doeleinden gebruikt worden. Ze kunnen de gebruiker entertainen tijdens het laden, zodat ze zeker niet afhaken. De animaties triggeren de bezoeker ook om ergens op te klikken of iets belangrijk extra in de kijker zetten. 

We zien steeds meer websites die animaties op grotere schaal gaan gebruiken en deze ook doortrekken over de hele website bij o.a micro-interacties. 

Een micro-interactie is een taakgerichte interactie tussen de gebruiker en de user interface zoals het klikken op een knop of het verzenden van een formulier. Tijdens deze micro-interacties zien we steeds meer micro-animaties terugkomen die de interactie stimuleren door feedback te geven. Dit verhoogt de betrokkenheid van de gebruiker en wordt dankzij de geanimeerde bevestiging aangezet tot een volgende handeling.

Kozmoz.be voorbeeld van animatie, website laten maken, Webhero

Video becomes king

Een foto zegt meer dan duizend woorden, maar een video nog meer! Video bestaat al enkele jaren in webdesign maar omdat browsers en toestellen ook steeds beter worden, kunnen ze video’s in hogere resolutie aan. Film kan als de beste emoties opwekken en betrokkenheid creëren… en dat is exact wat we willen!

Video becomes king

Gewaagde kleuren

Met oog op originaliteit, is het belangrijk om kleuren te gebruiken die opvallen. Designers beginnen er een sport van te maken kleuren te gebruiken die je niet vaak ziet op het web. Denk aan gradients en oververzadigde kleuren op de achtergrond die je website een speciale look and feel geven.

Gewaagde kleuren, website laten maken,  Webhero

Meer SVG

Scalable vector graphics of met andere woorden; afbeeldingen die op elk formaat haarscherp zijn, zorgen ervoor dat webdesigners zich geen zorgen meer moeten maken over afbeeldingen in responsive design.

SVGs vereisen ook geen http request waardoor de laadtijd verhoogt. Vooral handig als je veel iconen gebruikt die anders als aparte png files moeten worden ingeladen.

Een derde voordeel is dat je SVGs kan animeren (zie geavanceerde animaties).

Minder opties

Elke website heeft een bepaald doel voor ogen. De gebruiker meer informatie geven, tot conversie overgaan, mensen betrekken bij je merk, etc. Hoe meer opties en keuzes de bezoeker heeft, hoe kleiner de kans is dat het doel van de website bereikt wordt. Minder opties en een duidelijke flow zorgen ervoor dat bezoekers gemakkelijk doorheen je website geloodst worden zonder afgeleid te worden door minder belangrijke content.  

Minder opties, website laten maken,  Webhero

Geschreven door Jo Deferm

Foto van Jo Deferm.

Jo Deferm heeft meer dan 20 jaar ervaring in digitale marketing en ondernemerschap. Die expertise verstrekte hij door de succesvolle oprichting van de welbekende reisorganisatie BoardX (2000-2012), advertentiebureau Jayjays (2017-2023) en web bureau Webhero (2013-heden). 

Jo zijn blogs zijn een weerspiegeling van zijn uitgebreide kennis en zijn toewijding aan het delen van praktische inzichten die bedrijven helpen te groeien in het digitale tijdperk.

10 mooie websites door Webhero - 2024

Het Webhero team onthult de top 10 mooie websites van dit jaar.

22 april 2024

Webhero Awards 2024

Dit jaar eerden we 41 ondernemingen uit de Webhero (Bookings) community voor hun innovatie en succes, zowel online als offline. Bij de ceremonie ontvingen 13 pioniers hun award live, een moment van pure erkenning en waardering. Ontdek alle winnaars!

28 maart 2024

Persbericht: Webhero versterkt portfolio met overname van 53 Publistep klanten.

We kondigen met trots de overname aan van 53 website klanten van Publistep, bekend reclamebureau uit Lommel, onder leiding van Stephan Hermans.

20 februari 2024

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x