Tips & Tricks

20 oktober 2021

5 valkuilen binnen influencer marketing

Iedereen kent ze wel en we zien ze overal. Instagram, Facebook, Twitter en tegenwoordig ook op Linkedin en Tiktok.

Vroeger was enkel het contact met journalisten belangrijk, maar vandaag de dag schakelen we ook influencers in. Het lijkt allemaal eenvoudig en vanzelfsprekend, maar niets is minder waar. Het uitkiezen van de perfecte influencer, post, content, kanaal enzovoort is niet altijd even gemakkelijk. Er zijn vele valkuilen die je als marketeer best vermijdtIk som ze even voor je op:

1. LAAT JE NIET VANGEN

Veel online influencers hebben een groot aantal volgers, maar als je gaat kijken naar de likes en comments, valt dit zwaar tegen. “Got yah!” Deze influencers, ook wel ‘fake influencers’ genoemd, heeft zijn volgers lekker aangekocht. Gebruik deze personen niet want al lijkt hun bereik groot, dit is niet zo.

2. DOELGROEP

“Kom we pakken gewoon Jeroen Meus of Kim Kardashian, die zijn toch kei populair?” Neen, zo werkt het niet. Weeg influencers af tegen de doelgroep die je wilt bereiken. Kies niet zomaar een bekend gezicht, maar neem iemand die dichtbij de doelgroep staat. Alleen zo ga je een groot deel van de doelgroep bereiken.

3. HET JUISTE KANAAL

Het spreekt voor zich, maar toch kan je snel de mist in gaan. Hier dezelfde formule: kies een kanaal dat bij je doelgroep past voor een groter bereik. Een gouden tip van PR-bureau, Famous Relations: “Om een mannelijke doelgroep vanaf 16 t.e.m 25 jaar te bereiken ga je het best met een vlogger aan de slag.”

4. ONGEVRAAGD = NOT DONE!

Bij micro influencers zijn verrassingsboxen een must, maar bij macro influencers een no go! Dit soort influencers krijgt dagelijks pakketten opgestuurd, die ze misschien niet eens openen of gewoon weggooien. Vermijd dat jouw box tussen deze berg belandt en pols vooraf of ze geïnteresseerd zijn in een pakketje. Bij interesse zal de influencer hierdoor naar jouw pakket uitkijken en er waarschijnlijk iets over posten online.

“Micro influencers hebben 500 tot 10.000 volgers, macro vanaf 10.000 volgers tot 1 miljoen of meer.”

5. AUTHENTICITEIT

“Wat een leuk product!” OF “Amai, dies écht betaald hiervoor!”

We streven allemaal naar de eerste reactie. Zorg er dus voor dat je samenwerking authentiek overkomt. Volgers worden dagelijks geconfronteerd met betaalde content, waardoor het moeilijk is ze te foppen. Kies daarom een influencer die zowel bij het product past als bij het imago, missie of visie van je bedrijf. Tijdens een lezing van PR-bureau Diamonds en Pearls was de sleutel binnen influencermarketing duidelijk: echte ambassadeurs vinden. Ook volgens Jesse Wynant, oprichter van PR-bureau Prezly, is authenticiteit de leidraad tot succes. “Het koppelen van de juiste content aan de juiste influencer, daarmee maak je het verschil”.

Meer Webhero tips

Bron: Wordpress | Eerste versie gepubliceerd op 21 oktober 2019 | Geraldine Foley

10 mooie websites door Webhero - 2024

Het Webhero team onthult de top 10 mooie websites van dit jaar.

22 april 2024

Webhero Awards 2024

Dit jaar eerden we 41 ondernemingen uit de Webhero (Bookings) community voor hun innovatie en succes, zowel online als offline. Bij de ceremonie ontvingen 13 pioniers hun award live, een moment van pure erkenning en waardering. Ontdek alle winnaars!

28 maart 2024

Persbericht: Webhero versterkt portfolio met overname van 53 Publistep klanten.

We kondigen met trots de overname aan van 53 website klanten van Publistep, bekend reclamebureau uit Lommel, onder leiding van Stephan Hermans.

20 februari 2024

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x