info@webhero.be 016 66 14 32
menu

Mailchimp

Webhero koppelt snel en zorgeloos met Mailchimp. Wens je je klanten op de hoogte te houden van je activiteiten? Dan is een nieuwsbrief via e-mail het perfecte kanaal. E-mail draait al een tijdje mee, maar is nog altijd super effectief. We raden je aan om een e-maillijst op te bouwen.

Je kan heel gemakkelijk in het Webhero beheersysteem aanduiden of je mailadressen wil verzamelen op je website. Dan kan dat gemakkelijk door in te loggen > Instellingen > Nieuwsbrief te klikken. Vervolgens kan je “Ik wil e-mailadressen verzamelen via mijn website.” aanvinken.

Je kan je mails versturen met Outlook of Apple Mail, maar er zijn betere manieren. Bij Webhero maken we zelf gebruik van MailChimp. MailChimp is een handige gratis tool die het mogelijk maakt om nieuwsbrieven te maken en te versturen. Daarnaast kun je ook nog eens jouw mailinglijst beheren.

Met Mailchimp kan je perfect meten hoeveel mensen je nieuwsbrief openen en hoeveel mensen doorklikken naar je website. De online tool is gratis wanneer je minder dan 1000 mensen in je e-maillijst hebt staan.

Webhero heeft een koppeling ontwikkeld met Mailchimp zodat de adressen die je bezoekers achterlaten op je website, automatisch in de juiste Mailchimp lijst terecht komen. Je hoeft dus niet langer alle mailadressen te exporteren vanuit Webhero en vervolgens importeren in Mailchimp! Dat bespaard weer kostbare tijd die jij kan gebruiken om te werken aan je zaak.

Om de koppeling te maken heb je 2 zaken nodig; een API key van je Mailchimp account en de list ID van de lijst waar je de mailadressen in wil bewaren. De API key kan je terugvinden in Mailchimp bij Account > Extras > API keys. Vervolgens klik je op “Create a key”. De list ID kan je terugvinden in Mailchimp bij Lists > kies je lijst > Settings > List name and defaults.

Zodra je deze gegevens hebt kan je Webhero koppelen met Mailchimp door in te loggen > Instellingen > Integraties te klikken. Vervolgens voeg je je Mailchimp API alsook je Mailchimp list ID.

Wil je meer info over onze websites?

Bekijk onze transparante prijzen.

Vanaf
629
/jaar
Ga naar onze prijzen