Zo komen onze Webhero designs tot stand

Wie denkt aan webdesign, denkt aan een ontwerp in een bepaalde huisstijl met een logo, huisstijl kleuren, typerende lettertypes, representatieve foto's en andere kenmerkende elementen. Maar wat als in een webdesign de huisstijl met al zijn elementen wegvalt? Dan krijg je een Webhero design!

Een Webhero design is zo gemaakt dat het in combinatie met elk logo, alle soorten kleuren, foto's en lettertypes, een mooi webdesign vormt. Het maakt niet uit of het nu voor een bouwvakker, een nagelstudio of een verzekeringsmakelaar is; Een Webhero design moet bij elk bedrijf passen.

Momenteel bevat Webhero een uitgebreid pakket designs met elk hun uniek karakter en eigen indeling. Webhero wordt intussen gebruikt door bedrijven in allerlei sectoren. Nu vraag jij je misschien af hoe deze designs tot stand komen? Daar geven we je hieronder een antwoord op!

Een voorbeeld van een Webhero design , website laten maken,  Webhero

Omdat webdesign voortdurend in verandering is, zijn we genoodzaakt vooraf de webdesign trends van het moment te bekijken tijdens een interne brainstorm. Het hamburger-icoontje met deels verborgen menu in de Los Angeles design, de grote hero image op de homepage van ons Lisboa of het split-screen design in het Miami design, zijn goede voorbeelden van designkeuzes die we maken op basis van de huidige ontwikkelingen.

Eens we het erover eens zijn wat we allemaal in het nieuwe design willen verwerken, starten we met de eerste wireframes. Zo tekenen we het skelet van het design waarbij na al dan niet veel gomwerk de structuur en plaatsing van alle elementen (call-to-actions, blogitems en een fotogalerij) tot stand komen.

Wireframes, website laten maken,  Webhero

Zo, nu we de nieuwste designtrends kennen en een duidelijke structuur hebben ontworpen is het tijd om het nieuw design te ontwerpen in Photoshop.

Op basis van de stad waarnaar het nieuwe vernoemd zal worden, maken we een fictieve huisstijl met foto's, kleuren en een lettertype dat bij de specifieke stad past. Al die elementen worden in onze wireframes gegoten waardoor er al een eerste website in onze nieuw ontstaat. Tijdens deze stap wordt er ook aandacht besteed aan verschillende details die het design uniek maken. Kijk maar naar het achtergrondpatroon in het Zanzibar design of de speciale call-to-actions in ons Paris design. Ondanks dat het gaat om subtiele kleine elementen, is dit de moeilijkste stap in het design proces. Dit omdat de elementen bij élke sector moeten passen. Sierlijke details passen bijvoorbeeld goed bij een juwelenhandelaar, maar dan weer niet bij een betonbedrijf.

Webhero design mobiel voorbeeld, website laten maken, Webhero

Wanneer het design in Photoshop is afgewerkt, bespreken we tijdens een interne meeting wat er nog beter kan. Eens we het hier over eens zijn, beginnen we aan de front-end: het ontwerp omzetten naar een gebruiksklare met bijhorende animaties en met aandacht voor UX en paginasnelheid.

Tenslotte wordt het design getest met verschillende huisstijlen om er zeker van te zijn dat al onze klanten de nieuwe kunnen gebruiken. Wanneer iedereen binnen het team tevreden is, wordt het beschikbaar voor al onze Webhero klanten.Ik zoek een professionele webbouwer

Net zo’n mooie website of webshop laten bouwen?

Een Webhero neemt snel contact met je op!
Een Webhero neemt snel contact met je op!