E-commerce

7 april 2017

Meer klanten in je winkel met een mobiele webshop

De smartphone is vandaag de dag onmisbaar. Kijk naar de mensen op straat: je ziet overal smartphones in de hand of aan het oor. En wie neemt het ze kwalijk? Een smartphone is ook heel handig omdat je hem overal mee naartoe kan nemen.

Smartphone haalt de computer in

De laatste jaren beschikken we ook over een sterk mobiel datanetwerk zodat we overal toegang hebben tot het internet. Volgens Google surfen er vandaag zelfs meer mensen mobiel dan op een vast toestel. Ook mobiele aankopen zitten in de lift. Daarom is het heel belangrijk dat je webshop zich aanpast aan elk mobiel toestel. Kenners voorspellen dat het aantal mobiele surfers de komende jaren blijft stijgen. 

Webrooming en showrooming

Showrooming en webrooming zijn een perfect voorbeeld van de synergie tussen webshop en fysieke winkel. Showrooming klinkt waarschijnlijk wel bekend in de oren: eerst in de fysieke winkel een kijkje nemen, je keuze maken en het product vervolgens online voor een lagere prijs aan te kopen.

Sinds de opkomst van mobiel surfen wint een nieuwe term aan populariteit: webrooming. Webrooming is het online gaan opzoeken van producten om ze daarna in de fysieke winkel te gaan kopen. Vaak ‘webroomen’ mensen als ze on-the-go zijn en snel willen weten waar ze een specifiek product kunnen vinden. Zoektermen van mobiele surfers bevatten ook vaak een plaatsnaam. Volgens Google bevat 30% van alle mobiele zoekopdrachten een plaatsnaam. Mobiel is dus de nieuwe lokale gids en verbindt klanten met alles rondom hen.

Hieronder nog enkele straffe cijfers van Google:

  • Mobiele zoekopdrachten voor “winkels open nu” of “voeding open nu” zijn het laatste jaar met 2.1 keer gestegen
  • Mobiele zoekopdrachten voor “waar product kopen/vinden” zijn het laatste jaar met 1.3 keer gestegen
  • 76% van de mensen die een zoekopdracht uitvoeren op hun smartphone naar een winkel dichtbij bezoeken die winkel ook binnen de 24 uur
  • 28% van de zoekopdrachten naar een winkel dichtbij resulteren in een aankoop

De cijfers van Google bevestigen het belang van een mobiele webshop. Een mobiele webshop leidt tot mobiele aankopen en het zorgt er ook voor dat mensen tot aan je winkeldeur komen. Met een mobiele webshop geef je je klanten een extra service: de keuze tussen de webshop en je winkel.

Maak een afspraak Webhero

10 mooie websites door Webhero - 2024

Het Webhero team onthult de top 10 mooie websites van dit jaar.

22 april 2024

Webhero Awards 2024

Dit jaar eerden we 41 ondernemingen uit de Webhero (Bookings) community voor hun innovatie en succes, zowel online als offline. Bij de ceremonie ontvingen 13 pioniers hun award live, een moment van pure erkenning en waardering. Ontdek alle winnaars!

28 maart 2024

Persbericht: Webhero versterkt portfolio met overname van 53 Publistep klanten.

We kondigen met trots de overname aan van 53 website klanten van Publistep, bekend reclamebureau uit Lommel, onder leiding van Stephan Hermans.

20 februari 2024

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x