3 augustus 2017

Lid zijn van BNI: Dit is mijn ervaring

BNI, Business Networking International, The World's Leading Referral Organization! We keren terug naar 5 maanden geleden, toen ik, Joren Claes, lid werd van het chapter BNI Brussels Airport - Kastze. Hieronder mijn ervaring.

Tijdens een bezoek aan de verschillende BNI chapters merk je een duidelijke rode draad, maar toch met elk zijn eigen sfeer en gezelligheid. Het is belangrijk verschillende chapters te bezoeken voor je ergens vast lid wil worden. Je thuis en op je gemak voelen is bij BNI heel belangrijk. Je komt immers wekelijks in een groep van +-30 onbekende gretige ondernemers, waar het niet altijd gemakkelijk is je mannetje te staan.. Hoewel het ontvangst altijd warm en zeer aangenaam is.

BNI , website laten maken,  Webhero

Buiten je goed voelen in een BNI chapter, is het bijvoorbeeld ook niet mogelijk lid te worden wanneer er al een persoon met dezelfde beroepscatergorie aangesloten is. Dit doen ze uiteraard om niet in elkaars vaarwater te varen en om openlijk te kunnen communiceren over prospects. Door de verschillende chapters in verschillende delen van Vlaams-Brabant, blijft er voldoende keuze om het juiste chapter te kiezen.

Eens ik mijn keuze gemaakt had en aanvaard werd in het chapter Kastze, werd ik hartelijk ontvangen door de andere leden. De eerste 3 vergaderingen onderga je uiteraard met de nodige portie stress en onzekerheid. Openbaar voor een groep ervaren ondernemers een elevator pitch van 60 seconden brengen, is niet gemakkelijk. Snel werden de vergaderingen omgetoverd tot leuke bijeenkomsten met ondernemers die ik ondertussen vrienden kan noemen. Naast het netwerken is er plaats voor humor en gesprekken over niet-werkgerelateerde zaken. Maar uiteraard blijft de focus: elkaar helpen.

BNI, website laten maken,  Webhero

Een BNI-vergadering ziet er als volgt uit: Iedereen wordt om 6u30 verwacht in de vergaderzaal voor een eerste netwerkmoment met een tas koffie en een pistolet. Hier kan een eerste keer kennis gemaakt worden met de eerste bezoekers. Stipt om 7u00 beginnen we aan de vergadering. BNI staat voor stiptheid dus 7u is ook echt klokslag 7u.

Alle leden krijgen 40 seconden de tijd om hun business te promoten en een zoekvraag te stellen aan de andere leden en bezoekers. Bezoekers krijgen hierna ook 30 seconden om hun bedrijf te presenteren. Elke bijeenkomst krijgen ook 2 leden de kans om een bedrijfspresentatie van 8 minuten te geven. Dit doet zich zo voor iedereen 4x per jaar voor. Het geeft iedereen de kans om meer uitleg te geven over zijn bedrijf. Je kan wat dieper ingaan op bepaalde producten of expertises waarvoor je bedrijf staat. Je zit uiteindelijk met 30 ‘verkopers’ in de zaal, die jou willen aanbevelen.

Aanbevelingen zijn trouwens één van de belangrijkste momenten binnen een BNI vergadering. Dit kan zowel binnen als buiten het chapter gebeuren. Aanbevelingen zijn bij BNI niet zomaar aanbevelingen, het zijn warme aanbevelingen. Wat wil zeggen dat de persoon die de aanbeveling geeft, eerst en vooral al een warme introductie voor de persoon in kwestie gedaan heeft. Dit om te voorkomen dat als er contact wordt opgenomen tussen beide partijen, de ene partij volledig uit de lucht zou vallen. Verder wordt er in de vergadering ook gesproken over cijfers en de evolutie van het chapter. Achteraf is er tijd om verder te netwerken en nog te genieten van een ontbijt.

Kort samengevat in de slogan van BNI: GEVEN LOONT!

20 lokale cadeautips voor Kerstmis

Kerstmis staat voor de deur en dit jaar pakken we het anders aan! Met deze 20 lokale cadeau-ideeën breng je niet alleen een lach op iemands gezicht, maar ondersteun je ook onze lokale pareltjes.

7 december 2023

Persbericht: Webhero doet overname van 139 Udesite Klanten

Webhero kondigt met trots de overname aan van 139 websites en 40 webshops van Udesite, een digital agency uit Sint-Niklaas.

12 september 2023

Belangrijke update Instagram Shopping

Met ingang van 10 augustus 2023 heeft Instagram ingrijpende aanpassingen doorgevoerd binnen Instagram Shopping.

31 augustus 2023

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x