Belangrijke update Instagram Shopping

Vanaf 10 augustus 2023 heeft Meta een aantal aanpassingen doorgevoerd in het Instagram Shopping beleid. Deze veranderingen hebben invloed op hoe bedrijven winkels kunnen hosten en producten kunnen taggen op zowel Facebook als Instagram. We delen de belangrijkste wijzigingen en  beantwoorden de meest gestelde vragen.

Winkelhosting

Bedrijven kunnen geen winkel op hun Facebook-pagina of Instagram-account meer hosten, tenzij de winkel ‘in de VS afrekenen op Facebook of Instagram’ heeft ingeschakeld. Verkoopt jouw winkel in de VS? Dan kan je afrekenen in de vs inschakelen bij ‘Handelsbeheer’, op voorwaarde dat jouw bedrijf voldoet aan de vereisten.

Producten taggen in berichten, reels of verhalen

Bedrijven zonder een toegankelijke winkel kunnen geen gebruik meer maken van functies die aan ‘Winkels’ zijn gekoppeld, zoals bv. het taggen van producten (in berichten, reels of verhalen) en het maken van nieuwe aangepaste of vergelijkbare doelgroepen op basis van mensen die een winkel hebben bezocht. Ongeacht de locatie van jouw winkel of handelsaccount, heeft elk bedrijf met een winkel op Facebook of Instagram waarvoor afrekenen niet is ingeschakeld in de VS geen toegang meer tot het beheer van zijn Instagram winkel.

Adverteren op Instagram

Op Instagram zijn advertenties met producttags nog steeds beschikbaar als middel om nieuwe en bestaande klanten je producten te laten ontdekken. Deze ervaring staat los van ‘Winkels’. Bedrijven die actief gebruik maken van advertenties met producttags hoeven geen actie te ondernemen en hun campagnes blijven doorlopen.

Is dit een permanente wijziging?

Het is nog onduidelijk of deze veranderingen permanent zijn.

Hoe zit het met mijn Webhero licentie?

Webshops kunnen nog steeds adverteren via Instagram. Omwille van deze reden zal Webhero, ongeacht de aanpassingen in Instagram, jouw licentie voor de Instagram & Facebook koppeling niet automatisch deactiveren. Gelieve ons te contacteren indien je deze licentie wilt stopzetten.

10 mooie websites door Webhero - 2024

Het Webhero team onthult de top 10 mooie websites van dit jaar.

22 april 2024

Webhero Awards 2024

Dit jaar eerden we 41 ondernemingen uit de Webhero (Bookings) community voor hun innovatie en succes, zowel online als offline. Bij de ceremonie ontvingen 13 pioniers hun award live, een moment van pure erkenning en waardering. Ontdek alle winnaars!

28 maart 2024

Persbericht: Webhero versterkt portfolio met overname van 53 Publistep klanten.

We kondigen met trots de overname aan van 53 website klanten van Publistep, bekend reclamebureau uit Lommel, onder leiding van Stephan Hermans.

20 februari 2024

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x