5 mooie webshops door Webhero - 2020 (deel 2)

Twee weken na onze eerste top 5  zijn er opnieuw zoveel prachtige webshops online gegaan dat we niet anders konden dan een tweede top 5 te lanceren. Het is opnieuw een gevarieerd gezelschap, met een wijnhandel, een art shop, een beautysalon, een BBQ store én een printbedrijf. Eén ding hebben ze allemaal gemeen... Ze gingen online tijdens de lockdown!

1. Verivino

Wijnhandel Verivino is gespecialiseerd in Europese wijnen uit België, Frankrijk, Spanje, Italië, Oostenrijk en Portugal. Verivino staat voor pure en eerlijke wijnen met passie voor het product en respect voor het werk erachter. De bewustwording rondom wijn is cruciaal.

Verivino koos voor het design Casablanca.

www.verivino.be

2. Marilyn De Smet

Kunstfotograaf Marilyn De Smet staat puur en vol passie in het leven. De verwondering over zoveel natuurpracht en de intense momenten die ze beleeft met mensen, wil ze vastleggen en delen. Op haar webshop vind je prachtige werken uit haar collecties Flotté, HARA en LAUT.

Marilyn De Smet koos eveneens voor ons nieuwste design Casablanca.

www.marilyndesmet.be

3. Maison Loren

Maison Loren is het beautysalon van girl boss Loren. Zij bleef niet bij de pakken zitten toen ze haar salon moest sluiten omwille van de lockdown. Ze breidde haar beauty webshop uit met kleding, accessoires, deco, food & drinks.

Ook Maison Loren gaat voor het Casablanca design.

www.maisonloren.be

4. Eat Anders

Eat Anders wil iedereen een onvergetelijke grill- en catering ervaring voorschotelen.  Ze zijn gedreven door enthousiasme, gepassioneerd door grillen én hebben meerdere jaren ervaring in een sterrenkeuken. Op hun webshop vind je o.a. de nieuwste grill boxen, maar ook drank, houtskool en dessertjes.

Eat Anders koos voor het design Hanoi.

www.eatanders.be

5. ikdankje / blijfbeschermd

Zoek je een leuke manier om je dankbaarheid te tonen aan ons zorgpersoneel? Op ikdankje.be shop je super leuke sweaters en t-shirts met een knipoog naar de zorgsector. Bovendien steun je de sector ook financieel, want voor ieder verkocht stuk wordt er 5 euro geschonken aan het Covid19-fonds. Op blijfbeschermd.be vind je alles wat je nodig hebt om jezelf en anderen ook na de lockdown te beschermen (mondmaskers, handgels, ...). Beide webshops zijn een initiatief van de mensen van Burocad en Printsalon.

Ze kozen allebei voor het design Casablanca.

www.ikdankje.be // www.blijfbeschermd.be

Maak een afspraak

Ben jij ook op zoek naar een nieuwe webshop en weet je niet waar te beginnen? Wij verzamelden enkele praktische websites in een lijstje om je alvast te inspireren.

Awwwards

Awwwards zijn de Website Awards die het talent en de inspanningen van de beste developers, designers en web agencies ter wereld erkennen en promoten.

De jury bestaat uit een panel van specialisten met gerenommeerde ontwerpers, creative directors, bloggers en agencies uit de branche. Ze hebben de uitdagende taak om het talent en de inspanningen te beoordelen van de vele mooie websites die dagelijks bij Awwwards worden ingediend.

https://www.awwwards.com/
Instagram: https://www.instagram.com/awwwards/

CSS DESIGN AWARDS

Sinds 2009 eert CSSDA (CSS Design Awards) het werk van freelancers, studios en agencies die bereidt zijn de grenzen van web design, UI/UX en andere innovatieve ontwikkelingen te verleggen.

Deelnemers kunnen hun website indienen waarna die beoordeeld door een team van internationale experten. De winnaars worden beloond met een certificaat, een prestigieuze trofee en de erkenning van experten uit de industrie. Daarnaast wordt het werk ook beloond met een plaats in de hall of fame die dagelijks meer dan 10.000 bezoekers lokt.

Ben je nog op zoek naar wat je wil en zouden mooie websites je kunnen inspireren? Dan moet je hier zeker eens een kijkje gaan nemen: https://www.cssdesignawards.com/

Webdesign inspiratie op Pinterest

Pinterest is een social network (zoals Facebook of LinkedIn), opgericht in 2010 en kende een snelle groei. De focus van Pinterest ligt bij het visueel delen en ontdekken van ideeën. Perfect dus om mooie websites te ontdekken en te verzamelen in een Pinterest bord. Dit bord ‘Webdesign Inspiration’ geeft je een goede kickstart!

https://www.pinterest.com/search/pins/?q=webdesign%20inspiratie

20 of the Best Website Designs to Inspire You in 2019

“Af en toe kom ik een website tegen die me echt doet stoppen en denken.” zegt Austin Knight van Hubspot. En dus heeft hij 20 mooie websites verzameld die hij graag wil tonen:  

“These sites push the boundaries of what is known to be possible on the web. Whether it's the design aesthetic, usability, interactivity, sound design, or value that the site provides, each one is a masterpiece in its respective industry, and something to be inspired by.”

Een fantastisch lijstje met zeer mooie websites, maar er hangt ook een prijskaartje aan vast vrezen we… 

https://blog.hubspot.com/marketing/best-website-designs-list

Top 10 Creative and Beautiful eCommerce Websites Designs of 2018

Als je er niet in slaagt bezoekers een mooie website en gebruiksvriendelijke ervaring te bieden, laat je geld op tafel liggen. Met andere woorden, aantrekkelijk webdesign kan een cruciale factor zijn in succesvolle online verkoop en marketing. Hier hebben we top 10 eCommerce-websites vermeld om je te helpen bij het maken of opnieuw ontwerpen van uw online aanwezigheid, hopelijk kunnen zij je voldoende ontwerp inspiratie bieden.

https://medium.com/@tristaljing/top-10-creative-and-beautiful-ecommerce-websites-designs-of-2018-861687242d0d

35 Beautiful eCommerce Websites for Your Inspiration

Het ontwerpen van een blog of een persoonlijke website is één ding. Je moet je uiteraard ook zorgen maken over algemene design, gebruiksvriendelijkheid en website functionaliteiten, maar niet zo veel als je zou doen als het gaat om het ontwerpen van een eCommerce-website… 

We kunnen uren op details ingaan, maar in plaats van dat te doen, tonen we enkele van de meest inspirerende, goed ontworpen en mooie websites  voor eCommerce-winkels van populaire merken.

https://colorlib.com/wp/ecommerce-website-examples/

10 Places to Look for Website Design Inspiration

Corrine Soave: “The content is written, the platform is selected, andthe wireframes are approved. All that’s left is to sit down and hammer out a beautiful design both you and the client will be happy with. It’s times like these when inspiration can escape us and we’re left in a creativity block. When I’m struggling to design a visually engaging website, I look to a few resources to get my creativity flowing again. The following is a list of favorite websites used for finding website design inspiration.”

Hier zijn de 10 mooie websites waar Corrine op zoek gaat naar inspiratie: 

https://www.webascender.com/blog/10-places-to-look-for-website-design-inspiration/