Webhero team

23 september 2022

10 vragen aan onze Founder en Operations Director, Sander

Vroeger stond hij vooral bekend als DJ Sanchez, maar hier op kantoor luistert hij naar de namen "beste" of "Sa". Maak kennis met Webhero Founder Sander Claes, al meer dan 20 jaar gepassioneerd webgenie én vogelliefhebber.

1. Hoe is het Webhero verhaal gestart? 

Eigenlijk is het eerste zaadje voor Webhero al meer dan 20 jaar geleden gepland. Jo en ik zijn namelijk al heel lang vrienden én zakenpartners. In 2003 richtte ik mijn eigen bedrijf - Sander Claes Development - op en niet veel later bouwde ik de allereerste BoardX website, in opdracht van en in samenwerking met Jo.

Na tien jaar samenwerken als klant - leverancier besloten we begin 2013 een digital agency te starten. De eerste jaren bouwden we vooral custom websites, webshops en apps, maar al snel voelden we een specifieke nood binnen ons netwerk.

De kleine zelfstandigen en KMO's liepen letterlijk verloren in het grote aanbod van do-it-yourself platformen en agency's. Ze wilden een professionele website, maar hadden niet de kennis of de tijd om er zelf aan te beginnen, noch het budget om een dure website op maat te laten bouwen.

Dat heeft de bal aan het rollen gebracht en op dat moment hebben we beslist om een eigen platform te bouwen, en da's nu Webhero geworden.

2. Wat vind je het leukste aan werken bij Webhero? 

Zonder twijfel ons team. Ik denk dat iedereen hier super graag naar kantoor komt, gewoon om elkaar te zien, te brainstormen, te lunchen, ... Iedereen zit op dezelfde golflengte en dat is echt wel een meerwaarde. We hebben daar de afgelopen jaren ook veel tijd in geïnvesteerd, o.a. door strategische oefeningen en brainstorms met heel het team. Zo hebben we samen met heel het team onze missie en ons wapenschild uitgewerkt.

Daarnaast krijg ik ook heel veel voldoening door het Webhero platform zelf. Het feit dat we dit zelf gebouwd hebben en dat we het dag na dag, week na week kunnen blijven verbeteren, is fantastisch.

Aan de andere kant weten onze klanten vaak niet wat wij allemaal uitvoeren achter de schermen, wat soms frustrerend kan zijn. Zo krijgen we af en toe de vraag of de jaarlijkse prijs voor de hosting toch niet wat te hoog is en dan denk ik: "oei, we slaan we de bal mis, onze klanten weten niet wat wij allemaal doen voor hen".  Het technische team is namelijk heel het jaar bezig met updates en verbeteringen, soms zichtbaar, maar vaak ook onzichtbaar. Een security update is namelijk niet tastbaar, maar wel oh zo belangrijk. Dat wordt ons doel voor de komende jaren, om dat nog beter uit te dragen, zodat klanten beter begrijpen en weten wat het technisch team allemaal uitvoert.

3. Wat was je leukste project voor Webhero?

Goh, ik heb veel uiteenlopende projecten, dus er eentje selecteren, is best wel moeilijk. Mag ik er een paar opnoemen (lacht)?

  • Het organiseren van Webhero teambuildings.
  • De inrichting van het nieuwe Webhero kantoor.
  • De migratie van ons Webhero platform naar Google Cloud.

4. Als je één superkracht kon kiezen, behalve een digitale held zijn, wat zou je dan kiezen?

Één superkracht? Sowieso vliegen. Ik ben namelijk gefascineerd door grote roofvogels, wat een geweldige dieren! Als kind was ik ook veel bezig met modelbouw en helikopters, dus die fascinatie voor vliegen is er eigenlijk altijd al geweest. 

5. Als je een dier zou kunnen zijn, welk dier zou je dan kiezen?

Dat moet een vogel zijn, maar welke? Een adelaar dan (lacht)

6. Wat is je geheime talent?

Ik denk mijn vermogen om diplomatisch te (onder)handelen en communiceren. Ik vind altijd de juiste woorden, zonder iemand aan te vallen. Daardoor wordt alles, met iedereen, bespreekbaar.

7. Hoe zouden anderen je beschrijven in 5 woorden?

Vijf kernwoorden? Dat is moeilijk. Ik denk analytisch, gedreven, organisatorisch, ongeduldig en oplossingsgericht. 

8. Wat is jouw levensmotto?

Ik heb verschillende levensmotto’s maar als ik er één  moet selecteren dan kies ik: "goed is goed genoeg". Dat is iets dat ik gaandeweg heb moeten leren, want mijn lat ligt zowel voor mezelf als voor anderen heel hoog. Dat kan best vermoeiend zijn en daarom probeer ik steeds vaker te denken "dat goed genoeg is". Bovendien is het soms "beter vandaag klaar dan morgen perfect".

9. Wat is een slechte gewoonte van jou?

Dat sluit eigenlijk perfect aan bij de vorige vraag. Ik ben heel perfectionistisch en verwacht heel veel van alles en iedereen. Dat brengt soms wel eens teleurstelling met zich mee en legt onnodige druk op mezelf en mijn vrienden, familie, collega's. 

10. Waar zie je jezelf binnen 10 jaar?

Op deze plek, bij Webhero. Als alles blijft zoals het nu is en het even leuk is en ik nog altijd met dezelfde zin naar kantoor kom, dan wil ik dat gerust binnen tien jaar ook nog doen. Maar dat weet je natuurlijk nu nog niet. 

Webhero Awards 2024

Dit jaar eerden we 41 ondernemingen uit de Webhero (Bookings) community voor hun innovatie en succes, zowel online als offline. Bij de ceremonie ontvingen 13 pioniers hun award live, een moment van pure erkenning en waardering. Ontdek alle winnaars!

28 maart 2024

Persbericht: Webhero versterkt portfolio met overname van 53 Publistep klanten.

We kondigen met trots de overname aan van 53 website klanten van Publistep, bekend reclamebureau uit Lommel, onder leiding van Stephan Hermans.

20 februari 2024

De sleutel tot inbox-delivery: DNS-records voor spampreventie van e-mails

6 februari 2024

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x