Wil u een domeinnaam kopen of een domeinnaam registreren?

Een domeinnaam is het adres waarmee een website van een onderneming zichtbaar is op het internet. Het is jouw eigen online adres op het internet waarmee mensen makkelijk jouw website kunnen bekijken en onthouden.

Een goede domeinnaam registreren is essentieel voor het succes van je onderneming. Een domeinnaam is jouw adres op het internet, het is een koppeling die makkelijker te onthouden is dan een IP adres. Elke website heeft namelijk zijn eigen unieke IP adres, alleen is het voor te stellen dat je 153.486.289.323 bijvoorbeeld niet makkelijk kunt onthouden. Als we de domeinnaam jouwbedrijf.be aan het IP adres koppelen, is jouwbedrijf.be een stuk makkelijker te onthouden. Met een domeinnaam vinden bezoekers je dus makkelijk terug en kan je bovendien professionele e-mailadressen aanmaken zoals info@jouwbedrijf.be.

Domeinnaam registreren

Domeinnaam checken

Om jouw eigen domeinnaam te registreren, moeten we controleren of jouw gewenste domeinnaam nog wel beschikbaar is. Het kan namelijk zijn dat iemand anders deze domeinnaam al bedacht heeft en deze hierdoor al geregistreerd is. Is de domeinnaam vrij? Dan registreren wij de domeinnaam, je hoeft zelf niets te doen. Na de domeinnaamregistratie zorgen we ervoor dat jij de eigenaar wordt.

Waar kan ik mijn gewenste domeinnaam checken?

  • DNS Belgium voor nationale domeinnamen zoals .be, .brussels en .vlaanderen.
  • TransIP voor internationale domeinnamen zoals .com, .eu, .org, ...

Domeinnaam kopen

Een domeinnaam kan je niet kopen maar moet je registreren. Door een domeinnaam te registreren bekom je een jaarlijks gebruiksrecht op die domeinnaam. Kies je voor een Webhero website dan moet je zelf geen domeinnaam registreren. De kosten van de domeinnaam zitten dus in de prijs!

Kies voor een Webhero website inclusief domeinnaam

Maak een afspraak

Meer weten over websites en webdesign? Bekijk dan zeker volgende pagina’s:

Ontdek wat er mogelijk is met Webhero, lees succes cases:

Interessante internationale artikels over webdesign:

keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x