Op zoek naar een software voor sportclubs?

Ontdek de Webhero software voor sportclubs: gratis, snel opgezet, online betalingen, eenvoudig beheersysteem en meer. Plan een vrijblijvende video-call voor een gratis demo of registreer je en probeer het zelf gratis uit!

Vandaag de dag is het digitaal verhaal belangrijker dan ooit! Vanzelfsprekend springen veel sportorganisaties op de digitale sneltrein, maar dat gaat niet altijd even vlot. Veel kleine sportclubs, -scholen of -verenigingen blijven namelijk achter met hun digitalisering. De standaard software opties die hiervoor bestaan zijn vaak te complex of te duur. Bovendien is het ook vaak tijdrovend om in elkaar te steken en veel sportorganisaties werken met vrijwilligers.

Als digitale held voor KMO's, kleine ondernemingen en organisaties stond ons één ding te wachten: een gebruiksvriendelijke software voor inschrijvingen creëren voor de sportwereld. De Webhero software voor sportclubs maakt alles eenvoudig. Van automatische online betalingen en wachtlijsten tot professionele e-mail communicatie en nog veel meer.

Software voor sport inschrijvingen voorbeeld

Wat zijn de voordelen van de Webhero Software voor Sportclubs?

De boekingstool heeft een aantal sterke punten zoals:

Meer inschrijvingen, minder werk!

Automatiseer je inschrijvingen met de Webhero sport software, een professioneel en eenvoudig systeem voor alle type sportclubs of -scholen. Van lidmaatschappen en sportlessen tot sportkampen en meer, het kan allemaal!

Veilig online betalen

Bied je deelnemers probleemloos en veilig online betalen aan dankzij onze Mollie-integratie. Vanaf nu moet je nooit meer handmatig betalingen controleren en persoonlijk jagen achter onbetaalde inschrijvingen!

Automatiseer e-mail communicatie

Betrek je deelnemers bij elke stap van hun reis met gepersonaliseerde e-mails. Aan de hand van de software verstuur je automatisch bevestigingen van registraties, reservelijsten en e-mails met de laatste informatie.

Wachtlijst systeem

Leg eenvoudig wachtlijsten aan zodat lege plaatsen door annuleringen heel makkelijk kunnen worden ingevuld.

Integreren in elke website

Dankzij eenvoudige iFrames kan je elk inschrijvingsformulier met enkele klikken naadloos integreren in je website.

Cadeaubonnen

Maak makkelijk cadeaubonnen aan met kortingscodes die automatisch verrekend worden bij een online inschrijving.Inschrijvingen voor families

We maken het eenvoudiger voor ouders om de inschrijvingen van verschillende deelnemers te bundelen. Ze kunnen verschillende deelnemers inschrijven vanuit één account.
Hoe werkt het online inschrijvingssysteem voor sport?

Het werken met de Webhero software voor sportclubs verloopt in een eenvoudig proces van drie stappen.

Stap 1

Registreer je organisatie in het Webhero Reserveringssysteem.

Stap 2

Maak je activiteit(en) aan. Bijvoorbeeld: sportkamp 1

Stap 3

Ontvang en manage je inschrijvingen en betalingen.

Wat is de prijs?

Voor de sportclub of -school is het gebruik van de software volledig gratis! Na registratie kan je gratis en onbeperkt gebruik maken van het online inschrijvingssysteem. Jouw deelnemer betaalt bij de check-out een kleine administratieve fee of verwerkingskost van 2,5% met een minimum van 1,5 euro en een maximum van 20 euro.

Concreet:

 • Als een inschrijving 10 euro kost, betaalt jouw deelnemer 11,5 euro. (minimum fee van 1,5 euro)
 • Als een inschrijving 100 euro kost, betaalt jouw deelnemer 102,5 euro. (2,5% van 100 euro = 2,5 euro)
 • Als een inschrijving 200 euro kost, betaalt jouw deelnemer 205 euro. (2,5% van 200 euro = 5 euro)
 • Als een inschrijving 1000 euro kost, betaalt jouw deelnemer 1020 euro. (maximum fee van 20 euro)

Voor wat kan de Webhero Software voor Sportclubs gebruikt worden?

Het online sport inschrijvingssysteem kan voor een heleboel verschillende soorten sportorganisaties gebruikt worden. Maar hoe ga je hier nu mee aan de slag voor jouw organisatie? Wil je inzetten op lidmaatschappen? Sportkampen? Sportlessen? Wij hebben een aantal video's gemaakt die jou kunnen verder helpen bij het starten met de software voor sportclubs.

Video: De Webhero Sport Software


Niet gevonden wat je nodig hebt voor jouw sportclub of -school? Neem dan zeker eens een kijkje naar onze andere video's.


Wat vragen anderen over de Software voor Sportclubs?

Heb je vragen over de sport software? Wil je meer informatie om op gang te geraken met de software? Scroll dan zeker eens door deze veelgestelde vragen!

 • Welke browsers worden ondersteund?

Webhero ondersteunt telkens de twee recentste versies van Google Chrome, Firefox en Safari, alsook telkens de twee recentste OS-versies. Om ervoor te zorgen dat je inschrijvingspagina's en beheermodule optimaal werken, raden we aan om je browser bij te werken naar de meest recente versie.

 • Hoe log ik in in mijn beheermodule?

De algemene url om in te loggen in de beheermodule van je sport software is: https://app.bedrijfsnaam-bookings. com/login *Bedrijfsnaam = hier komt dus jouw bedrijfsnaam. Voor ons ziet dit er dus als volgt uit : https://app.webhero-bookings.com/login

 • Wat is de Webhero Software voor Sportclubs?

Webhero biedt een software aan waarmee dynamisch complexe inschrijvingsformulieren kunnen aangemaakt worden. Deze kunnen gebruikt worden voor sportlessen, -lidmaatschappen of kampen. De Webhero sport software maakt het leven van organisatoren eenvoudiger. Het automatiseert inschrijvingen, online betalingen, wachtlijsten, e-mail communicatie,... . Maar we maken ook het leven van de deelnemers gemakkelijker dankzij een eenvoudig inschrijvingssysteem dat gekoppeld is aan online betalen. Ouders kunnen vanuit één familie account bijvoorbeeld inschrijven voor verschillende deelnemers.

 • Hoe kan ik de Webhero Sport Software testen?

Maak gratis en in enkele seconden je persoonlijke account aan. Log in in het systeem en start met het maken van een formulier om inschrijvingen te ontvangen. Koppel je Mollie account zodat je betalingen kan ontvangen. Publiceer je formulier en ontvang je eerste inschrijvingen binnen het uur.

 • Kan ik werken met voorschotten?

Er kan gekozen worden om voor een activiteit met een voorschot te werken. Dat wil zeggen dat klanten in de laatste stap tijdens het inschrijven slechts een stukje van het totaalbedrag dienen te betalen. Ze ontvangen dan automatische betalingsherinneringen als ze op een vaste termijn voor de start het saldo nog niet betaald hebben.

 • Kan ik werken met wachtlijsten?

Wanneer je event vol zit, kan je gaan werken met wachtlijsten. De deelnemers kunnen zich hiervoor dan registreren.

Wanneer er door annulaties of extra capaciteit toch opnieuw een plek vrijkomt, kan de beheerder iemand op de wachtlijst de kans geven om met een betaling zijn inschrijving definitief te maken.

 • Kan ik werken met kortingscodes?

Er kunnen manueel kortingscodes aangemaakt worden, of je kan kiezen om er per inschrijving automatisch een te laten genereren. Je kan elke korting koppelen aan één of meerdere periodes zodat ze enkel bij het inschrijven op die periodes toepasbaar zijn. Een kortingscode geeft recht op een éénmalige korting. Indien tijdens het inschrijven de waarde van de kortingscode gelijk is aan het totaal te betalen bedrag, is de status van de inschrijving in orde. Als de waarde van de kortingscode groter is, vervalt het resterende bedrag. Indien tijdens het inschrijven door een korting het te betalen bedrag kleiner wordt dan het eventueel ingestelde voorschot, dient onmiddellijk het saldo betaald te worden.

 • Kan ik de formulieren integreren in onze eigen website?

Uiteraard. Voor elk event kan je zelf de code van de iFrame(*) kopiëren. Deze kan je in je eigen website plakken op dezelfde manier als je dat zou doen met een YouTube video. Het is zeer eenvoudig knippen en plakken en duurt minder dan 1 minuut. 

(*) Een iFrame is een stukje HTML-code dat een frame uit een andere website op kan roepen en dus op jouw website kan plaatsen. 

 • Hoe kan ik de koppeling met Mollie maken voor online betalingen?

Ga in de beheermodule van de Sport Software naar account (rechts bovenaan) en kies voor ‘instellingen’. 

Webhero bookingssoftware

Je zal een pop-up zien verschijnen waarin vermeld staat dat je Mollie account nog niet gekoppeld is. Klik in de pop-up op de groene knop ‘Koppel nu’. Als je al een Mollie account hebt (en ingelogd bent), zal je deze automatisch zien verschijnen en kan je verder met de koppeling. (Het kan zijn dat je eerst zal moeten inloggen met je logingegevens van Mollie voordat je verder kan met je account te koppelen.) Indien je nog geen Mollie account hebt, kan je deze zeer gemakkelijk opstarten via www.mollie.com. Volg hiervoor onze handleiding: Mollie account aanmaken.

 • Kunnen er meerdere personen tegelijk ingeschreven worden voor een event?

Ja, je kan per activiteit instellen hoeveel deelnemers er maximum ingeschreven kunnen worden. De hoofdinschrijver kan dan voor de deelnemers de inschrijving voltooien.

 • Kan ik werken met gereserveerde plaatsen?

Ja, je kan per activiteit gereserveerde plaatsen instellen. Zo kan je dus een aantal plaatsen vrij houden zodat deze niet gekozen kunnen worden door andere deelnemers. Dit kan bijvoorbeeld goed zijn voor groepen, bedrijfsactiviteiten,... .

 • Kan de inschrijving nog gewijzigd worden na betaling?

Klanten kunnen hun inschrijving zelf niet wijzigen aangezien ze geen account hebben. De organisator van het evenement kan de inschrijving wel nog wijzigen. Klanten dienen dus even contact op te nemen met de organisator van het evenement.

 • Moet ik zelf zorgen voor webhosting?

Nee. Webhero biedt gratis, veilige en onbeperkte hosting. Dankzij de SSL versleuteling is jouw website dus uitstekend beveiligd met een HTTPS en een slot in de adresbalk bij je url wat vertrouwen schept bij je klanten.

Staat jouw vraag niet tussen deze lijst? Bekijk de rest van de veelgestelde vragen. 

Wat zijn de reviews over Webhero?

"Super service en begeleiding, professionele benadering en open communicatie! Zeker aan te bevelen!"

Wil je meer informatie over de software voor sportclubs? Wil je een gratis en vrijblijvende video-call met een Webhero voor een demo? Wil je de Webhero software uitproberen? 

keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x