Op zoek naar een online boekingssysteem?

Ontdek Webhero Bookings: gratis, snelle set-up, online betalingen, eenvoudig beheersysteem en meer. Plan een vrijblijvende video-call voor een gratis demo of registreer je en probeer het zelf gratis uit!

Vandaag de dag is het digitaal verhaal belangrijker dan ooit! Vanzelfsprekend springen veel ondernemers op de digitale sneltrein, maar dat gaat niet altijd even vlot. Veel kleine organisaties blijven namelijk achter met hun digitalisering, zoals bijvoorbeeld het online laten boeken voor hun diensten. De standaard tools die hiervoor bestaan zijn vaak te complex of te duur. Bovendien is het vaak tijdrovend om in elkaar te steken. 

Als digitale held voor KMO's, kleine ondernemingen en organisaties stond ons één ding te wachten: een gebruiksvriendelijk online boekingssysteem creëren. De Webhero booking-tool maakt alles eenvoudig. Van automatische online betalingen en wachtlijsten tot professionele e-mail communicatie en nog veel meer. 


Hoe werkt Webhero Bookings?

Het werken met het Webhero boekingssysteem verloopt in een eenvoudig proces van drie stappen.

Stap 1

Registreer je organisatie in het Webhero Boekingssysteem.

Stap 2

Maak je activiteit(en) aan. Bijvoorbeeld: kamp 2022

Stap 3

Ontvang en manage je boekingen en online betalingen.


Wat is de prijs?

Voor de organisatie is het gebruik van de bookingssoftware volledig gratis! Na registratie kan je gratis en onbeperkt gebruik maken van het online boekingssysteem. Jouw deelnemer betaalt bij de check-out een kleine administratieve fee of verwerkingskost van 2,5% met een minimum van 1,5 euro en een maximum van 30 euro.

Concreet:

 • Als een boeking 10 euro kost, betaalt jouw deelnemer 11,5 euro. (minimum fee van 1,5 euro)
 • Als een boeking 100 euro kost, betaalt jouw deelnemer 102,5 euro. (2,5% van 100 euro = 2,5 euro)
 • Als een boeking 200 euro kost, betaalt jouw deelnemer 205 euro. (2,5% van 200 euro = 5 euro)
 • Als een boeking 1000 euro kost, betaalt jouw deelnemer 1030 euro. (maximum fee van 30 euro)

Boekingssysteem voorbeeld evenement

Wat zijn de voordelen van het Webhero boekingssysteem?

De boekingstool heeft een aantal sterke punten zoals:

Meer boekingen, minder werk!

Automatiseer je boekingen met het Webhero online boekingssysteem, een professioneel en eenvoudig systeem voor alle type evenementen en diensten. Van boekingen tot wachtlijsten of het online betalen en uitsturen van een bedankingsmail.

Veilig online betalen

Bied je klanten probleemloos en veilig online betalen aan dankzij onze Mollie-integratie. Nooit meer handmatig betalingen controleren en jagen achter onbetaalde boekingen!

Automatiseer e-mail communicatie

Betrek je deelnemers bij elke stap van hun reis met gepersonaliseerde e-mails. Aan de hand van de booking tool verstuur je automatisch bevestigingen van registraties, reservelijsten en e-mails met de laatste informatie voor je event.

Wachtlijst systeem

Leg eenvoudig wachtlijsten aan per event zodat lege plaatsen door annuleringen heel makkelijk kunnen worden ingevuld.

Integreren in elke website

Dankzij eenvoudige iFrames kan je elk boekingsformulier met enkele klikken naadloos integreren in je website.

Cadeaubonnen

Maak makkelijk cadeaubonnen aan met kortingscodes die automatisch verrekend worden bij een online boeking.Boekingen voor families

We maken het eenvoudiger voor ouders om de boekingen van verschillende deelnemers te bundelen. Zo kunnen ze verschillende deelnemers inboeken vanuit één account.
Wat vinden anderen van Webhero? 

"Dit is een samenwerking uit de boekskes: duidelijke uitleg, transparant beleid, snelle opvolging en support bij vragen, en dan ook nog eens op een aangename manier. Wat mij betreft een grote aanrader!”

Voor wat kan het boekingssysteem gebruikt worden?

Het Webhero boekingssysteem kan voor een heleboel verschillende organisaties en evenementen worden gebruikt. Maar hoe ga je hier nu mee aan de slag voor jouw organisatie? Wij hebben een aantal tutorials gemaakt die jou kunnen verder helpen bij het starten met de online bookingssoftware.

Tutorial: Webhero Bookings


Tutorial: Hoe online lidgelden ontvangen met Webhero Bookings?

Tutorial: Hoe online boekingen ontvangen voor een B2B VIP diner?

Niet gevonden wat je nodig hebt voor jouw organisatie? Neem dan zeker eens een kijkje naar onze andere tutorials.

Wat vragen anderen over Webhero Bookings?

Heb je vragen over het boekingssysteem? Wil je meer informatie om op gang te geraken met de tool? Scroll dan zeker eens door deze veelgestelde vragen!

 • Welke browsers worden ondersteund?

Webhero ondersteunt telkens de twee recentste versies van Google Chrome, Firefox en Safari, alsook telkens de twee recentste OS-versies. Om ervoor te zorgen dat je boekingspagina's en beheermodule optimaal werken, raden we aan om je browser bij te werken naar de meest recente versie.

 • Hoe log ik in in mijn beheermodule?

De algemene url om in te loggen in de beheermodule van je booking tool is: https://app.bedrijfsnaam-bookings. com/login *Bedrijfsnaam = hier komt dus jouw bedrijfsnaam. Voor ons ziet dit er dus als volgt uit : https://app.webhero-bookings.com/login

 • Wat is de bookingssoftware?

Webhero biedt een tool aan waarmee dynamisch complexe boekingsformulieren kunnen aangemaakt worden. Deze kunnen gebruikt worden om bijvoorbeeld reizen te verkopen, maar evengoed voor sportkampen of congressen. De Webhero booking-tool maakt het leven van organisatoren eenvoudiger. Het automatiseert boekingen, online betalingen, wachtlijsten, e-mail communicatie,... . Maar we maken ook het leven van de deelnemers makkelijker dankzij een eenvoudig boekingssysteem dat gekoppeld is aan online betalen. Ouders kunnen vanuit één familie account bijvoorbeeld boeken voor verschillende deelnemers.

 • Hoe kan ik Webhero bookings testen?

Maak gratis en in enkele seconden je persoonlijke account aan. Log in in het systeem en start met het maken van een formulier om boekingen te ontvangen. Koppel je Mollie account zodat je betalingen kan ontvangen. Publiceer je formulier en ontvang je eerste boekingen binnen het uur.

 • Kan ik werken met voorschotten?

Er kan gekozen worden om voor een activiteit met een voorschot te werken. Dat wil zeggen dat klanten in de laatste stap tijdens het boeken slechts een stukje van het totaalbedrag dienen te betalen. Ze ontvangen dan automatische betalingsherinneringen als ze op een vaste termijn voor de start het saldo nog niet hebben betaald.

 • Kan ik werken met wachtlijsten?

Wanneer je event vol zit, kan je gaan werken met wachtlijsten. De deelnemers kunnen zich hiervoor dan laten registreren.

Wanneer er door annuleringen of extra capaciteit toch opnieuw een plek vrijkomt, kan de beheerder iemand op de wachtlijst de kans geven om met een betaling zijn boeking definitief te maken.

 • Kan ik werken met kortingscodes?

Er kunnen manueel kortingscodes aangemaakt worden, of je kan kiezen om er per boeking automatisch een code te laten genereren. Je kan elke korting koppelen aan één of meerdere periodes zodat ze enkel bij het boeken van die periodes toepasbaar zijn. Een kortingscode geeft recht op een éénmalige korting. Indien tijdens het boeken de waarde van de kortingscode gelijk is aan het totaal te betalen bedrag, is de status van de boeking in orde. Als de waarde van de kortingscode groter is, vervalt het resterende bedrag. Indien tijdens het boeken door een korting het te betalen bedrag kleiner wordt dan het eventueel ingestelde voorschot, dient onmiddellijk het saldo te worden betaald.

 • Kan ik de formulieren integreren in onze eigen website?

Uiteraard. Voor elk event kan je zelf de code van de iFrame(*) kopiëren. Deze kan je in je eigen website plakken op dezelfde manier als je dat zou doen met een YouTube video. Het is zeer eenvoudig knippen en plakken en duurt minder dan 1 minuut. 

(*) Een iFrame is een stukje HTML-code dat een frame uit een andere website op kan roepen en dus op jouw website kan plaatsen. 

 • Hoe kan ik de koppeling met Mollie maken voor online betalingen?

Ga in de booking tool beheermodule naar account (rechts bovenaan) en kies voor ‘instellingen’.


Webhero Bookings dashboard

Je zal een pop-up zien verschijnen waarin vermeld staat dat je Mollie account nog niet gekoppeld is. Klik in de pop-up op de groene knop ‘Koppel nu’. Als je al een Mollie account hebt (en ingelogd bent), zal je deze automatisch zien verschijnen en kan je verder met de koppeling. (Het kan zijn dat je eerst zal moeten inloggen met je logingegevens van Mollie voordat je verder kan met het koppelen van je account.) Indien je nog geen Mollie account hebt, kan je deze zeer makkelijk opstarten via www.mollie.com. Volg hiervoor onze handleiding: Mollie account aanmaken.

 • Kunnen er meerdere personen tegelijk ingeschreven worden voor een event?

Ja, je kan per activiteit instellen hoeveel deelnemers er maximum ingeschreven kunnen worden. De hoofdboeker kan dan voor de deelnemers de boeking voltooien.

 • Kan ik werken met gereserveerde plaatsen?

Ja, je kan per activiteit gereserveerde plaatsen instellen. Zo kan je dus een aantal plaatsen vrijhouden zodat deze niet geboekt kunnen worden door andere deelnemers. Dit kan bijvoorbeeld goed zijn voor groepen, bedrijfsactiviteiten,... .

 • Kan de boeking nog gewijzigd worden na betaling?

Klanten kunnen hun boeking zelf niet wijzigen aangezien ze geen account hebben. De organisator van het evenement kan de boeking wel nog wijzigen. Klanten dienen dus even contact op te nemen met de organisator van het evenement.

 • Moet ik zelf zorgen voor webhosting?

Nee. Webhero biedt gratis, veilige en onbeperkte hosting. Dankzij de SSL versleuteling is jouw website dus uitstekend beveiligd met een HTTPS en een slot in de adresbalk bij je url wat vertrouwen schept bij je klanten.

Staat jouw vraag niet tussen deze lijst? Bekijk de rest van de veelgestelde vragen. 

Wil je meer informatie over Webhero Bookings? Wil je een gratis en vrijblijvende video-call met een Webhero voor een demo? Wil je het boekingssysteem uitproberen?

keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x