Teamleader CRM

Webhero koppelt snel en zorgeloos met Teamleader

Waarom Teamleader?

Wil je graag CRM-software gebruiken om alle nodige informatie van je contacten bij te houden? Mailcampagnes uitsturen? In een oogwenk kunnen zien wat er gaande is binnen je bedrijf? Dat alles en meer is mogelijk in Teamleader.

Wat is een CRM?

Een CRM-tool is een database van al de contacten en bedrijven waarmee je contact hebt. Maar het is meer dan alleen maar een Excel sheet. Een CRM stelt je in staat om al de informatie die je nodig hebt toe te voegen, en in één oogopslag je open afspraken of taken te bekijken. Bovendien kan je volgen welke e-mails al werden verzonden of welke afspraken afgelopen zijn. Daarnaast kan je je collega's toegang verlenen tot je CRM om op die manier overtollige data of dubbel werk te vermijden.

Koppel Webhero met Teamleader

Maak je al gebruik van Teamleader? Bespaar dan nog meer tijd door je Teamleader account te koppelen met Webhero. Teamleader koppelen aan jouw Webhero website is zeer eenvoudig en duurt slechts enkele minuten.

Als je inlogt in je Teamleader account vind je in het linkermenu onderaan Instellingen en daaronder Integrations > Verouderde API keys & webhooks weergeven > Toon API-sleutels. Daar vind je 2 codes de je nodig hebt voor de koppeling met jouw website; je API groep en je API sleutel.

Teamleader API groep
Teamleader API groep

Idealiter open je een tweede tabblad in je browser waar je inlogt op jouw Webhero website. Onder "Instellingen" klik je op "Integraties". Daar vind je Teamleader Web2Lead waar je de API groep en API sleutel kan invullen.

Teamleader instellingen
Teamleader instellingen

Zijn de codes ingevuld? Klik dan op ‘opslaan’ en vanaf dan kan je specifieke velden van je formulieren gaan koppelen met Teamleader. Nog nooit een formulier gemaakt? Kies dan eerst voor het paginatype ‘events’. Van zodra je een event hebt aangemaakt, kan je de verschillende vragen toevoegen. Het antwoordveld van die vragen kan je dan weer koppelen met dezelfde velden van je Teamleader CRM.

Teamleader instelling vraag wijzigen
Teamleader instelling vraag wijzigen

Om een veld te koppelen, moeten ze natuurlijk ook bestaan in je CRM. Vandaag kan je volgende velden koppelen: Voornaam, naam, e-mailadres, GSM, straat, huisnummer, postcode, stad, telefoonnummer en website.

Teamleader formulier vraag overzicht
Teamleader formulier vraag overzicht

Als je al deze vragen stelt, dan ziet het formulier op je website er zo uit. Je kan zelf kiezen of het veld verplicht in te vullen is of niet. Indien wel verschijnt er een sterretje. Aangezien je gegevens opslaat, moet je vanaf nu rekening houden met de GDPR wetgeving. Daarom voorziet Webhero bij formulieren een verplicht vinkje. De tekst die erbij hoort, kan je uiteraard aanpassen naargelang jouw plannen met de data van je bezoekers.

Voorbeeld Webhero formulier
Voorbeeld Webhero formulier

Eenmaal een persoon het formulier invult, gebeuren er 2 dingen:

  1. De gegevens worden opgeslagen in je Webhero beheersysteem. Handig om een makkelijk overzicht te bewaren en eventueel een excel download te doen.
  2. De data wordt doorgestuurd naar jouw CRM. Nu kan je in Teamleader heel makkelijk deals aanmaken of facturen sturen zonder dat je al die gegevens opnieuw moet overtypen. Op die manier win je tijd en loop je niet het risico om schrijffouten te maken. 

Waar kan je meer leren over Teamleader?

Enkele interessante links over Teamleader:

Bekijk ook zeker hun How To video's:

Ik zoek een professionele webbouwer

Net zo’n mooie website of webshop laten bouwen?

Een Webhero neemt snel contact met je op!
Een Webhero neemt snel contact met je op!