Hoe kan ik mijn website online zetten?

Domein & mailbox

Om een website online te plaatsen moet deze gekoppeld worden aan een domeinnaam. Er zijn 3 mogelijkheden om de website te koppelen aan je domeinnaam:

  1. De gewenste domein is momenteel nog niet geregistreerd en dus nog niet in gebruik. Je mag ons doorgeven welke domeinnaam je wenst en wij zorgen ervoor dat de website op deze domein online komt te staan.
  2. Je hebt de gewenste domeinnaam zelf al geregistreerd en wenst de domein te laten staan waar hij nu gehost staat. In dit geval dien je de a-records door te verwijzen naar onze server. Van zodra dit in orde is, kunnen wij intern de koppeling maken en de website online zetten.
  3. Je hebt de gewenste domeinnaam zelf al geregistreerd, maar wenst deze naar ons te verhuizen zodat website en domein bij elkaar staan. In dit geval transfereren we jouw domein naar onze server en wij doen intern alle aanpassingen om de website met de domein te koppelen. De registratie van 1 domein zit inbegrepen in jouw licentie.*
* Opgelet: indien er mailboxen gekoppeld zijn aan de domein dien je eerst contact op te nemen met ons.


Records doorverwijzen

Indien je ervoor kiest om de domein te laten staan waar hij nu staat, zal je aan je huidige domein beheerder moeten vragen om de A-records van de domein aan te passen. Deze dienen doorverwezen te worden naar onze server opdat wij de website hieraan kunnen koppelen. Via dit bestand vind je alle nodige informatie en kan je bezorgen aan je domein beheerder.

Domein transfereren

Wanneer je ervoor kiest om de domein naar ons over te dragen, dienen wij hiervoor de transfercode te ontvangen. Bij een .be domein, kan je deze transfercode aanvragen via dnsbelgium.be. Voor andere domeinen neem je best contact op met je huidige domein beheerder. Van zodra wij de transfercode van jou ontvangen, kunnen we de domein overzetten naar onze server en de website online zetten.

Heb je een andere vraag?

Vind je antwoord in onze FAQ of bel ons op 016 66 14 32

Niet gevonden wat je zocht?

Nele Jennifer Ilse

Wij zijn steeds bereikbaar van maandag tot vrijdag van 9:00 tot 12:00 en van 13:00 tot 17:00

Ik zoek een professionele webbouwer

Net zo’n mooie website of webshop laten bouwen?

Een Webhero neemt snel contact met je op!
Een Webhero neemt snel contact met je op!