Waar kan ik een domeinnaam registreren?

Domein & mailbox

Een domeinnaam kan je niet kopen maar moet je registreren. Dit kan via een registrar of hostingbedrijf. 

Een registrar is een persoon of onderneming die de rechten heeft aangekocht om domeinen te kunnen registreren en hosten bij de hoofdaanbieders (zoals DNS Belgium en TransIP). Indien je samenwerkt met een webdeveloper, kan je best eerst navragen of hij registrar is en jouw domeinnaam dus kan registreren en beheren. Webhero is ook een registrar en kan jouw gewenste domein(namen) registreren.

Een hostingbedrijf is meestal een online platform waarop je zelf jouw domeinnaam kan aankopen en beheren. Je betaald dan jaarlijks een bedrag aan het hostingbedrijf voor de registratie en hosting van de domeinnaam. Je ontvangt dan ook een login waarmee je de DNS records van jouw domeinnaam kan beheren. Wens je iets online te plaatsen of te verifiëren op jouw domein, dan zal je deze instelling zelf moeten uitvoeren (jij bent namelijk in het beheer van de domein).

De meest gekende hostingbedrijven in België zijn:

Kies je voor een Webhero website dan moet je zelf geen domeinnaam registreren. De kosten van de domeinnaam zitten inbegrepen in de kostprijs van jouw licentie. Na de domeinnaamregistratie zorgen we er steeds voor dat jij de eigenaar wordt, zodat je op eender welk moment de domein ergens anders kan registreren.

Heb je een andere vraag?

Vind je antwoord in onze FAQ of bel ons op 016 66 14 32

Niet gevonden wat je zocht?

Nele Jennifer Ilse

Wij zijn steeds bereikbaar van maandag tot vrijdag van 9:00 tot 12:00 en van 13:00 tot 17:00

Ik zoek een professionele webbouwer

Net zo’n mooie website of webshop laten bouwen?

Een Webhero neemt snel contact met je op!
Een Webhero neemt snel contact met je op!