Kan ik meerdere domeinen koppelen aan mijn website?

Domein & mailbox

Het is mogelijk om meerdere domeinnamen te koppelen aan je website. Zoals bij de eerste domein, kan je bij extra domeinen er ook voor kiezen om:

  • Zelf domeinnamen aan te kopen en vervolgens de records te laten doorverwijzen naar het IP-adres van onze servers. Wij bezorgen jou hiervoor de nodige informatie.
  • Het domein door ons te laten aankopen. Weet dat er in elk abonnement telkens 1 domeinnaam inbegrepen zit. Voor een standaard extra domeinnaam betaal je €45 per jaar.  Wens je een speciale domeinnaam? Contacteer ons even met je vraag en wij helpen jou verder.

Twijfel je of je meerdere domeinen moet voorzien? 

1. Hoofddomein

De hoofddomein is de domein dat bovenaan in de URL zichtbaar is als je op de website surft.

Je kan meerdere domeinen registreren en koppelen aan je website.

Hierbij kan je meerdere hoofddomeinen creëren of 1 hoofddomein waarbij de andere domeinen doorverwijzen naar dit hoofddomein.

Voordeel van 1 hoofddomein: er is maar 1 URL dat je bij gegevensverwerkingstool (bv. Google Analytics) dient in te geven. Ook als men naar een andere domein surft, komen ze op de website via de hoofddomein en kunnen dus alle bezoekersgegevens in 1 account van Google verzameld worden.

Voorbeeld: web-hero.be verwijst naar webhero.be

2. Doorverwijzingen

Je kan een 2e domein niet alleen laten doorverwijzen naar de hoofddomein zodat je gewoon op de homepage van de website terecht komt. Maar je kan deze ook laten doorverwijzen naar een specifieke pagina op jouw website.

Dit wordt vaak gedaan als je voor een bepaalde dienst of product een duidelijke domein aankoopt. Je weet dat als men naar dit domein surft ze specifiek op zoek zijn naar dat product of dienst en dan zorg je er best voor dat ze ook meteen op de pagina met die informatie terecht komen.

Voorbeeld: websiteprijs.be verwijst naar webhero.be/prijs

3. Subdomein

Een subdomein is een uitbreiding van je hoofddomein waarbij je een totaal andere digitale omgeving dan je website online kan plaatsen.

Voorbeeld: blog.webhero.be of webshop.webhero.be

4. Veel domeinen?

Ons advies: meerdere domeinen is niet perse beter. Enkel indien hier echt een specifieke reden achter zit, kunnen meerdere domeinen een meerwaarde zijn.

Voorbeeld:

  • Moeilijke schrijfwijze: je kan domeinen met verschillende schrijfwijzen voorzien zodat de surfer toch op je website terecht komt, ondanks hij/zij de domein fout geschreven heeft.
  • Internationale doelgroep: je kan een .be en .com domein voorzien als je je wilt focussen op de internationale markt. In Google zal een .be domein zal namelijk beter scoren in België en een .com in het buitenland.
  • Nieuwe bedrijfsnaam: je kan tijdelijk je oude naam geregistreerd houden en doorverwijzen naar je nieuwe bedrijfsnaam, zodat surfers die je oude naam nog opzoeken nog steeds op je website terecht komen.

Heb je een andere vraag?

Vind je antwoord in onze FAQ of bel ons op 016 66 14 32

Niet gevonden wat je zocht?

Nele Jennifer Ilse

Wij zijn steeds bereikbaar van maandag tot vrijdag van 9:00 tot 12:00 en van 13:00 tot 17:00

Ik zoek een professionele webbouwer

Net zo’n mooie website of webshop laten bouwen?

Een Webhero neemt snel contact met je op!
Een Webhero neemt snel contact met je op!