Kan ik een meertalige website maken?

Algemeen

Ja, je hebt de mogelijkheid om je website aan te bieden in 8 verschillende talen. Een (extra) taal toevoegen kan je zelf door in de beheermodule bij "Instellingen" rechts bovenaan naar "voorkeuren" te gaan. Vink bij "extra talen" de gewenste taal/talen aan en klik op opslaan.

Enkel de vaste zinnen en woorden (die niet gewijzigd kunnen worden, zoals bv. “Nieuwsbrief”) zullen automatisch naar deze taal vertaald worden. Wanneer je bv. Engels activeert, zal er “Newsletter” komen te staan i.p.v. "Nieuwsbrief". De inhoud die je zelf publiceert op jouw website, wordt niet automatisch vertaald en dien je zelf toe te voegen.

Ben je nog niet klaar om alle vertalingen in 1 keer toe te voegen? Vink dan de optie 'verberg taalkeuze in navigatie' aan. Op deze manier kunnen jouw klanten nog niet switchen tussen de verschillende talen. Wanneer jouw vertaling volledig is, vink je de optie 'verberg taalkeuze in navitatie' weer uit.


De vertalingen kunnen ingevoerd worden op twee manieren:

1. Export/import van vertalingen

Indien je beroep doet op een vertaalbureau of de vertaling niet handmatig in de beheermodule wil toevoegen, kan je de volledige inhoud van de website downloaden als Excel bestand. In de eerste rij van het Excel-bestand zal je de talen terugvinden. In de kolom van de gewenste extra taal voeg je de vertaling toe. Dit bestand kan je dan terug importeren, zodat alle vertalingen tegelijkertijd toegevoegd worden. De eventuele layout van de teksten (vb. titels, vetgedrukt, ...) kan je hierna aanpassen.

Om het Excel bestand voor de vertalingen te exporteren uit het beheer, ga je naar "instellingen" en dan "vertalingen". Hier kan je dan via de paarse knoppen het bestand exporteren en importeren.
LET OP: er mogen geen rijen of kolommen gewijzigd of verwijderd worden uit het bestand, want dan gaat het beheer het document niet meer herkennen.

2. Handmatig invullen per pagina

Je kan ook, na het aanduiden van de extra taal bij instellingen > voorkeuren, per pagina de vertalingen  ingeven. Ga naar de pagina die je wenst te vertalen en klik rechts op de grijze knop 'wijzig'. Je ziet nu bovenaan de pagina  het keuzemenu  om deze pagina in  de vertaling in te vullen/wijzigen.

3. Via de ingebouwde Google Translate tool

Het vertalen van tekst op je website is zonet kinderspel geworden. In het overzicht van je vertalingen bij Instellingen > Vertalingen (enkel zichtbaar bij multitalen websites) zie je nu een nieuw Google-icoontje. Door hierop te klikken, wordt via een slimme koppelingen met Google Translate een aanzet gedaan voor vertalingen van de tekst in je standaardtaal. Ook langere teksten kan je met één klik pijlsnel vertalen!

Kijk het resultaat zeker nog eens na, want Google Translate is niet altijd foutloos.

Zie ook:

Hoe activeer ik meerdere talen op mijn website?

Heb je een andere vraag?

Vind je antwoord in onze FAQ of bel ons op 016 66 14 32

Niet gevonden wat je zocht?

Nele Jennifer Ilse

Wij zijn steeds bereikbaar van maandag tot vrijdag van 9:00 tot 12:00 en van 13:00 tot 17:00

Ik zoek een professionele webbouwer

Net zo’n mooie website of webshop laten bouwen?

Een Webhero neemt snel contact met je op!
Een Webhero neemt snel contact met je op!