Je webshop koppelen met SendCloud

Integraties & koppelingen

Deze koppeling maakt het mogelijk om op een gemakkelijke manier betaalde bestellingen te verzenden via verschillende distributiekanalen (DHL, BPost, DPD, ...). Klanten krijgen een track and trace link toegestuurd. Deze zit in de mail die verzonden wordt als de status van een bestelling op ‘verzonden’ komt te staan. Het is ook mogelijk om afhaalpunten op een kaart in de checkout van je webshop te weergeven. De klanten kunnen dan een afhaalpunt in de buurt kiezen.

STAP 1: Maak in je Sendcloud account een koppeling aan. Dit doe je bij Instellingen -> Integraties-> SendCloud API koppelen -> Naam invullen en opslaan.

STAP 2: Bij het opslaan worden de “Publieke Sleutel” en “Geheime sleutel” zichtbaar. Deze sleutels plak je bij de SendCloud integratie in je Webhero beheermodule: Integraties > Sendcloud.

STAP 3: Indien je afhaalpunten op een kaart wilt tonen in je checkout, moet je de optie “Servicepunten” ook aanvinken. Let op: dit moet ook bij de leveringsmethode in je Webhero beheer aangevinkt staan.

STAP 4: Enkel betaalde orders kunnen doorgestuurd worden naar Sendcloud. Bij betaalde orders is er een optie beschikbaar achter het groene vinkje: “Stuur naar sendcloud”. Als je hierop klikt, krijg je een popup te zien met de beschikbare verzendmethode van je Sendcloud account. Kies hier de juiste verzendmethode.

Nu is je bestelling beschikbaar in Sendcloud en kan je het vignet vanuit sendcloud printen.

Nadat je de bestelling verzonden hebt, wijzig je de status van het order naar “Verzonden”. Je kan dan eventueel je klant laten weten dat de bestelling onderweg is (met track and trace link).

Voor vragen over Sendcloud kan je terecht in het Helpcenter.
Voor vragen over je Webhero-beheermodule helpen we je graag verder via 016 66 14 32. 

Heb je een andere vraag?

Vind je antwoord in onze FAQ of bel ons op 016 66 14 32

Niet gevonden wat je zocht?

Nele Jennifer Ilse

Wij zijn steeds bereikbaar van maandag tot vrijdag van 9:00 tot 12:00 en van 13:00 tot 17:00

Ik zoek een professionele webbouwer

Net zo’n mooie website of webshop laten bouwen?

Een Webhero neemt snel contact met je op!
Een Webhero neemt snel contact met je op!