Hoe pas ik mijn url aan (url-alias)?

SEO-tool

Heb je de SEO-Tool? Dan kan je vanaf nu voor elke pagina een URL alias instellen. Deze alias ziet de bezoeker in de adresbalk van de webbrowser achter de laatste /, bijvoorbeeld http://www.mijndomein.be/url-alias

Als je dit veld niet invult, wordt de URL alias automatisch gegenereerd op basis van de paginatitel (zoals vroeger). Maar door het veld slim in te vullen, kan je een eenvoudige URL bekomen (zoals http://www.mijndomein.be/dienst-x) maar toch een SEO-geoptimaliseerde paginatitel (bijvoorbeeld "Dienst X beschikbaar in Leuven, Hasselt en Oostende").

Waarom is een URL alias handig?

Wanneer je pagina's hebt geoptimaliseerd voor SEO en de titel in de toekomst bijvoorbeeld wijzigt. Dan zou je url ook mee wijzigen. Om te vermijden dat je fowarders moet instellen zodat klanten nog op de juiste pagina terecht blijven komen kan je de url-alias makkelijk in 1 stap aanpassen. Voor SEO is het gunstig om bijvoorbeeld bij blogs een lange titel te gebruiken, terwijl je de URL kort en duidelijk houdt. 

Een concreet voorbeeld:

Stel dat de titel van je blogpost is: “10 Tips voor het Verbeteren van Je Slaapkwaliteit”. In plaats van een lange URL zoals: www.voorbeeldwebsite.com/blog/10-tips-voor-het-verbeteren-van-je-slaapkwaliteit

Kun je een kortere en zuiverdere URL-alias kiezen, zoals:www.voorbeeldwebsite.com/blog/slaapkwaliteit-tips

Op deze manier behoud je de belangrijkste trefwoorden in de URL, maar maak je hem korter, leesbaarder en gebruiksvriendelijker. Dit kan zoekmachines helpen om de inhoud van je pagina beter te begrijpen en kan ook gebruikers aantrekken om op je link te klikken.

Over het algemeen is het beter om een kortere en zuiverdere URL te hebben voor SEO. Lange en complexe URL’s kunnen verwarrend zijn voor zowel zoekmachines als gebruikers. Een korte URL met relevante trefwoorden kan daarentegen gemakkelijk te begrijpen en te onthouden zijn. Het helpt zoekmachines bij het indexeren en rangschikken van je pagina, terwijl het ook de gebruikerservaring verbetert door een duidelijke en beknopte weergave van de inhoud van de pagina. Kortom, een kortere URL is over het algemeen effectiever voor SEO-doeleinden.

Heb je een andere vraag?

Vind je antwoord in onze FAQ of bel ons op 016 66 14 32

Niet gevonden wat je zocht?

Nele Jennifer Ilse

Wij zijn steeds bereikbaar van maandag tot vrijdag van 9:00 tot 12:00 en van 13:00 tot 17:00

Ik zoek een professionele webbouwer

Net zo’n mooie website of webshop laten bouwen?

Een Webhero neemt snel contact met je op!
Een Webhero neemt snel contact met je op!