Hoe activeer ik meerdere talen op mijn website?

Algemeen

Een extra taal toevoegen aan je website kan je zelf door in de beheermodule bij "Instellingen" rechts bovenaan naar "voorkeuren" te gaan. Vink bij "extra talen" de gewenste taal/talen aan en klik op opslaan.

Enkel de vaste zinnen en woorden (die niet gewijzigd kunnen worden, zoals bv. “Nieuwsbrief” zullen automatisch naar deze taal vertaald worden. Wanneer je bv. Engels activeert, zal er “Newsletter” komen te staan i.p.v. "Nieuwsbrief".) De inhoud die je zelf publiceert op jouw website, wordt niet automatisch vertaald en dien je zelf toe te voegen.

Ben je nog niet klaar om alle vertalingen in 1 keer toe te voegen? Vink dan de optie 'verberg taalkeuze in navigatie' aan. Op deze manier kunnen jouw klanten nog niet switchen tussen de verschillende talen, maar kan jij in de beheermodule wel bij iedere pagina de vertaling toevoegen. Wanneer jouw vertaling volledig is, vink je de optie 'verberg taalkeuze in navitatie' weer uit.

Vertalingen kunnen op twee manieren toegevoegd worden:

1. Export/import van vertalingen

Indien je beroep doet op een vertaalbureau of de vertaling niet handmatig in de beheermodule wil toevoegen, kan je de volledige inhoud van de website downloaden als Excel bestand. In de eerste rij van het Excel-bestand zal je de talen terugvinden. In de kolom van de gewenste extra taal voeg je de vertaling toe. Dit bestand kan je dan terug importeren, zodat alle vertalingen tegelijkertijd toegevoegd worden. De eventuele layout van de teksten (vb. titels, vetgedrukt, ...) kan je hierna aanpassen.

Om het Excel bestand voor de vertalingen te exporteren uit het beheer, ga je naar "instellingen" en dan "vertalingen". Hier kan je dan via de paarse knoppen het bestand exporteren en importeren.
LET OP: er mogen geen rijen of kolommen gewijzigd of verwijderd worden uit het bestand, want dan gaat het beheer het document niet meer herkennen.

2. Handmatig invullen per pagina

Je kan ook, na het aanduiden van de extra taal bij instellingen > voorkeuren, per pagina de vertalingen  ingeven. Ga naar de pagina die je wenst te vertalen en klik rechts op de grijze knop 'wijzig'. Je ziet nu bovenaan de pagina  het keuzemenu  om deze pagina in  de vertaling in te vullen/wijzigen.

Heb je een andere vraag?

Vind je antwoord in onze FAQ of bel ons op 016 66 14 32

Niet gevonden wat je zocht?

Jennifer Nele Ilse

Wij zijn steeds bereikbaar van maandag tot vrijdag van 9:00 tot 17:00