Hoe begin ik aan een SEO geoptimaliseerde pagina?

SEO-tool

Om beter te scoren in Google kan je de inhoud van jou website pagina's verbeteren door enkele criteria van Google toe te passen. Aangezien er zeer veel ranking factoren zijn en je jouw basispagina's duidelijk en visueel aantrekkelijk wenst te houden, kan je best een verschil maken tussen deze basispagina's en achterliggende SEO pagina's.

1. Waarmee begin ik?

Start met eens na te denken over de woorden die jouw potentiële klanten intypen in Google om bij jou terecht te komen. Deze woorden noteer je best en zet synoniemen van elkaar bijeen.
Per zoekwoord maak je best een aparte SEO pagina aan, zodat je voor het gewenste zoekwoord (met bijhorende synoniemen) de pagina SEO kan optimaliseren.

2. Wat moet/kan ik allemaal optimaliseren?

 Maak een nieuwe pagina van type 'tekst' aan en vul aan de rechterkant het zoekwoord (= SEO keyword) in. Geef eventueel ook bijhorende synoniemen in zodat hier ook rekening mee gehouden kan worden bij de analyse.

Na het invullen van het zoekwoord zal je een SEO-score te zien krijgen en verschillende criteria die je kan optimaliseren aan jouw pagina. Hoe meer bolletjes groen zijn (en dus hoe hoger de score), hoe meer kans je op het ingegeven zoekwoord hoog gaat scoren in Google.

3. Hoe kan ik dit op locaties toepassen?

Omdat meer en meer surfers ook zoeken op locatie (bv. website laten maken Leuven), kan je best de SEO geoptimaliseerd pagina ook toepassen op jouw werkgebied. Dupliceer daarom de SEO pagina die je hebt aangemaakt en vul bij de SEO-tool in het veld 'geolocatie' een eerste gemeente in. Breidt de inhoud van de pagina dan uit door op verschillende plaatsen de locatie/gemeente te vermelden en doe dit zeker bij de paginatitel en meta omschrijving.

Sla de pagina op en kies op nieuw voor 'dupliceer pagina'. Hierna kan je de huidige geolocatie vervangen door een hele lijst andere gemeenten in 1 keer. Zo maak je in een mum van tijd meerdere SEO pagina's voor het gewenste zoekwoord aan en zal je ook beter scoren voor bepaalde locaties.

  4. Hoe andere pagina’s aanmaken 

Nu kan je voor ieder zoekwoord dat je hebt genoteerd dezelfde stappen uitvoeren. Let hierbij wel op dat je voldoende variatie hebt in de tekst die je gebruikt op de SEO pagina. Je schrijft best per zoekwoord een andere tekst uit om duplicated content te vermijden. Duplicated content zorgt er namelijk voor dat je SEO pagina niet geïndexeerd zal worden en je werk dus voor niets is geweest.

Wens je nog meer tips i.v.m. hoger scoren in Google? Download dan ons gratis e-book of bekijk de lessenreeks van onze Webhero Academy.

Heb je een andere vraag?

Vind je antwoord in onze FAQ of bel ons op 016 66 14 32

Niet gevonden wat je zocht?

Nele Jennifer Ilse

Wij zijn steeds bereikbaar van maandag tot vrijdag van 9:00 tot 12:00 en van 13:00 tot 17:00

Ik zoek een professionele webbouwer

Net zo’n mooie website of webshop laten bouwen?

Een Webhero neemt snel contact met je op!
Een Webhero neemt snel contact met je op!