Yasmin Van Craen van Imperia Vastgoed - Ondernemersverhalen #13

Ondernemersverhalen - Yasmin Van Craen

Yasmin Van Craen merkte tijdens haar stage al snel dat ze zélf wou ondernemen. Ze zette meteen na haar schoolcarrière de stap en richtte Imperia Vastgoed op. Wie binnenkomt bij Imperia merkt meteen dat dit geen klassiek vastgoedkantoor is. Yasmin weet wat ze wil en dat straalt het kantoor ook uit. Na een stevige groeispurt is het kantoor intussen uitgegroeid tot een vaste waarde in de ruime regio rond Zemst. Met meer dan vierhonderd zoekende klanten kunnen Yasmin en haar team nieuwe woningen, appartementen en bouwgronden in portefeuille makkelijk matchen met kandidaat kopers. Bekijk het interview via YouTube of lees hier alvast enkele highlights.

Yasmin Van Craen van Imperia Vastgoed, Webhero TV, Ondernemersverhalen.

Recht van de schoolbanken het ondernemerschap in

Wel ... misschien niet helemaal rechtstreeks. Na haar opleiding vervolledigde Yasmin Van Craen een stage om haar BIV nummer te behalen. Al snel startte ze binnen een kantoor waar ze alle kneepjes van het vak leerde kennen. "Inkoop, verkoop. Hoe omgaan met klanten en probleem dossiers. Die zijn er ook jammer genoeg. Het is niet altijd rozengeur en maneschijn" vertelt ze. "Ik ben daar ook nog later aan de slag geweest als erkend vastgoedmakelaar, maar toch ontbrak ik altijd iets in mijn leven" . Niet veel later vond Yasmin haar bestemming en opende Imperia Vastgoed in 2018.

Je moet  durven zeggen "oké, dit heb ik fout gedaan"

De droom van iedere startende ondernemer? Je bedrijf of merk zien groeien en liefst zo snel mogelijk. Die droom kwam uit voor Yasmin toen Imperia Vastgoed enorm groeide op korte termijn, met als gevolg een  mooi uitgebreide portefeuille. Toch is - zoals Yasmin  zegt - niet alles rozengeur en maneschijn. "Het kwam echt voor dat we geen structuur en  systeem hadden in ons kantoor. Mensen liepen  gewoon door elkaar. Dat was een massa en een chaos tegelijkertijd." zegt Yasmin. "Je moet uzelf recht in de ogen kijken en durven zeggen "oké, dit heb ik fout gedaan". Een fout die Yasmin al snel rechtzette. Vandaag de dag helpt ze met haar huidig team zo'n 400-tal zoekende klanten op een efficiënte manier.

Hoe helpt Imperia Vastgoed zowel kopers als verkopers?

"Wij zijn vooral gespecialiseerd in residentieel vastgoed. Dus in woningen, appartementen en bouwgronden" vertelt Yasmin Van Craen. Bovendien richt Imperia Vastgoed zich vooral op de regio Zemst en omstreken. "Je kan vissen in een veel grotere zee, maar wij willen onze klanten echt verder helpen" gaat ze verder. Iets dat het vastgoedbedrijf erg belangrijk vindt. Zo kunnen mensen zich registreren op de website als ze een huis zoeken. Wanneer Imperia Vastgoed een nieuwe woning ontvangt binnen hun portefeuille ontvangen deze mensen een bericht (indien het voldoet aan de gegeven criteria). "Ook een leuke troef naar de verkopers toe, want bij een nieuw pand hebben wij vaak  al redelijk wat kandidaten, die ook op voorhand al een babbel hebben gedaan met ons en die ook heel snel kunnen schakelen". Klinkt als een win-win!

Meer Webhero TV

Yasmin Van Craen van Imperia Vastgoed, Webhero TV, Ondernemersverhalen.

Webhero TV

Binnen de reeks "Ondernemersverhalen" nemen we je elke dinsdag mee naar een andere ondernemer uit de Webhero community. Ontdek inspirerende verhalen en leer lokale ondernemers kennen.Ik zoek een professionele webbouwer

Net zo’n mooie website of webshop laten bouwen?

Een Webhero neemt snel contact met je op!
Een Webhero neemt snel contact met je op!