Thee webshop draait op volle toeren

Een bijzondere passie voor thee… dat én een gedreven ambitie maakt van ‘Thee met een Verhaal’ een echt succesverhaal. Theesommelier Jessica van Humbeeck heeft op vier jaar tijd twee bloeiende speciaalzaken, het boek ‘But first, Tea!’ en een geslaagde webshop helemaal van nul uit de grond gestampt. Twee jaar geleden bracht Jessica een bezoekje aan Webhero om haar online verhaal op punt te zetten… missie geslaagd!

  • Wie? Jessica van Humbeeck, theesommelier en zaakvoerder
  • Wat? Thee met een Verhaal
  • Webhero klant sinds? 2016

Waarvoor staat Thee met een Verhaal?

Met passie en expertise unieke thee proeven, kiezen en samenstellen. Groene, zwarte, witte en gele thee, Oolong, Puerh en Matcha thee, wij willen de smaakpapillen van onze klanten prikkelen met lekkere kruidencombinaties en fruitinfusies. Als gecertificeerd theesommelier ken ik de smaak maar vooral ook het verhaal achter elke thee. Naast de verkoop, leg ik mij ook toe op de hele ervaring van thee proeven en thee drinken op de juiste manier. Ik organiseer theeceremonies, lezingen, workshops en geef ook professioneel theeadvies aan horecazaken. Een boeiende mix van activiteiten dus. 

Thee webshop, thee met een verhaal, webhero webshop,  webshop laten maken

Wie zijn je klanten?

Iedereen die graag thee drinkt of een authentieke Britse thee-ervaring willen meemaken. Denk aan een gezellig theekransje met vriendinnen met zoete en hartige hapjes én zonder gsm. Een andere groep klanten zijn de horecazaken die thee serveren aan hun klanten. Of groepen die interesse hebben in een workshop rond thee of een theedegustatie. Vergeet de klassieke kaas en wijnavond, bij ons kom je voor een exclusieve kaas- en theeavond.

Hoe komen je klanten bij jou terecht?

Onze website en Facebookpagina mag je vergelijken met onze online voordeur. Via deze digitale kanalen vinden de meeste klanten ons. Ik zet ook sterk in op promotionele acties en Facebookcampagnes. Ik maak er echt mijn werk van om interactief te communiceren met mijn klanten. Op 4 jaar tijd zitten we toch al aan 5100 likes op onze Facebook. Niet slecht voor een theezaak toch?

In hoeverre is een website belangrijk voor jouw business?

Su-per belangrijk! Initieel was ik puur als webshop gestart en had ik mijn garage ingericht als winkel. Mensen uit de stad kwamen af en toe langs om te proeven, maar veel verder dan dat ging het niet. Thee met een Verhaal kwam moeilijk van de grond en ik wou er echt meer mee bereiken. Twee jaar na de opstart ben ik Webhero tegengekomen en hun platform was exact waar ik naar op zoek was. Ik wilde inzetten op een betere vindbaarheid in Google en stilaan begon mijn zaak organisch te groeien.

Wat verwacht je van je website?

De site moet absoluut kunnen meegroeien met mijn zaak. Ik koos bij Webhero voor een contract van drie jaar en zij doen alle Google updates achter de schermen. Ideaal! Mijn website is altijd up-to-date en goed vindbaar in Google. Aangezien ik zelf veel blogs schrijf, wil ik ook aanpassingen kunnen doen op de website en dat gaat snel en eenvoudig. Wat verwacht ik nog? Een mooi en professioneel design en gemakkelijk leesbaar op alle mobiele toestellen.

Thee webshop, thee met een verhaal, webshop laten maken

Wat zijn de reacties van klanten over de website?

In 3 woorden: mooi, gebruiksvriendelijk en overzichtelijk. 

Sinds wanneer ben je klant geworden bij Webhero?

Op 13 juli 2016 zijn we online gegaanDus, we zijn nu toch al dik twee jaar bezig en intussen al stevig gegroeid qua bedrijf en qua omzet op de webshop.

Ik wil Webhero 30 gratis proberen!

Van welke Webhero functionaliteiten maak je gebruik?

De webshop geeft me een overzicht van mijn producten, zegt me wanneer zaken uit stock zijn en houdt klanten op de hoogte wanneer producten opnieuw in stock zijn. Echt handig. Webhero zorgde ook voor de integratie tussen Mailchimp en de website waardoor ik steeds een aangepaste lijst heb van klanten die een nieuwsbrief willen ontvangen. Ik koos al een keer een nieuw design en op enkele minuten tijd had ik een nieuwe website. Ik had eens zin in iets anders. Leuk dat dat kan in enkele muisklikken.

Elke 2 weken komt er een blogje over thee online… waar haal je je inspiratie?

Vooral bij collega theesommeliers in het buitenland. Ik heb een goed contact met hen. België is een echt koffieland en theesommeliers zijn bijgevolg erg schaars hier. In andere landen wordt er veel meer rond thee geëxperimenteerd en hebben ze meer kennis. Deze nieuwtjes deel ik in mijn blogs. 

Wat is het geheim van je succesvolle webshop?

Ik denk dat het vooral draait rond het vertrouwen winnen van je klanten. De authenticiteit van je project speelt uiteraard ook mee, maar ik merk dat als iemand één keer iets bestelt via mijn webshop, ze dit vaker doen. Ook de feestdagen zijn een dankbare periode om thee te verkopen. Tijdens de kerstperiode verdubbelt mijn omzet bijna. Dit jaar wil ik iets nieuw proberen: gepersonaliseerde thee. Tegen de feestdagen zou dit op punt moeten staan. Wordt snel vervolgd! 

Volg je de statistieken van je website?

Absoluut. Meer zelfs, ik zou graag nog meer cijfers zien. De statistieken vertellen je zoveel, waaronder je groeimarge. De cijfers die ik nu zie, zijn voornamelijk globale cijfers. Bijvoorbeeld vanwaar komen de mensen en hoeveel spenderen ze. Maar mocht het mogelijk zijn, zou ik de statistieken nog willen uitbreiden.

Ben je tevreden over de samenwerking met Webhero?

Zeker! Op elke vraag die ik stel, reageren ze zo snel. En ik moet bekennen, mijn man is IT’er en stuurt Webhero af en toe mailtjes met puntjes waar ze nog kunnen verbeteren. Irritant, niet? (lacht) Maar Webhero luistert echt en houdt rekening met onze input. Zo zijn er nu een aantal zaken aangepast, waardoor mijn website nog beter loopt. Dus samengevat? Snelle, vlotte en transparante service!

Wat staat er nog op jouw planning voor de komende jaren?

Een van mijn volgende werkpunten is de Waalse markt verkennen. Zo zou ik onze website en webshop willen laten vertalen naar het Frans. Tegen 2020 zou ik meer winkels in België willen openen. En nu we toch onze ambitieuze plannen uit de doeken doen: binnen 5 jaar wil ik dé theesommelier van België worden. Voilà! 

Zou jij Webhero aanraden aan klanten of partners?

Wel, dat heb ik al gedaan en zou ik met plezier nog doen.

Thee met een Verhaal is een prachtige inspiratiebron voor startende ondernemers én ook voor ons. Vragen en suggesties zullen altijd welkom zijn, want als we kunnen verbeteren, dan doen we dat met veel plezier. Als digitale held van ondernemers en kmo’s wil Webhero iedereen bijstaan in hun zoektocht naar online succes. En leren van elkaar, dat hoort daar zonder twijfel bij. Jessica, tot op het volgende theekransje!

Download het E-book: hoe kies je het juiste webbureau 

Heb jij ook zin gekregen om te proeven van hun overheerlijke thee? Bezoek Thee met een Verhaal!

Heb je suggesties of vragen voor Webhero? Geef ons zeker een seintje! Wij luisteren graag.

Lees ook: